Alonso: "Lastikler Değiştiğinde Şampiyonluğa Güle Güle Dedik"

yazar:

kategori:

Pirelli, Macaristan yarışından bu yana 2012 lastik tipiyle yarışlara geliyor. Bu lastiklerle ilk yarışı Mercedes kazansa da sonraki 3 yarışı açık bir şekilde Red Bull kazandı.

Alonso, 2013’e iyi başladıklarını ancak sene ortasında Pirelli’nin yaptığı değişikliklerle avantajlarının gittiğini söyledi.

Alonso “Bu seneye iyi bir şekilde başladık. Avustralya’da sıralamalarda olmasa da rekabetçiydik ancak Lotus’la birlikte lastiklerimizi iyi koruyorduk.”

“Çin’de kazandık, İspanya’da kazandık ve ardından özellikle Pirelli’nin 2012 lastikleri gelince biraz performans kaybettik gibi.”

“Şampiyona açısından o an noktayı koyduk. Lastikler değişince şampiyonluğa da güle güle dedik.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: "Lastikler Değiştiğinde Şampiyonluğa Güle Güle Dedik"” için 5 yanıt

  1. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    eski yazdıklarımın doğruluğunu kanıtlayan konuşma, alonso haklıdır, bu konuda ama ferrari de ,fia ya sıkı şekilde bastırmalıydı ,sezon başı bütün takımlar onaylamış, sezon içi lastik değişsin varmı böyle bir şey

    rbr ağladı durdu, mercedes le, mercedes test olayına girdi ,rbr nin de istediği oldu ama ferrari lotus ve ön sıralar da olan force ındıa aşırı zarar gördü ,bu takımların zararı ne olacak ? ayrıca bazı arkadaşlar demiş lastikler güvensizdi parçalanıyordu, sezon başından beri parçalanmamış lastikler niçin tek 1 yarışda 5.6 kere patladı

    2 sebeb bazı takımlar baskı yapmak için aşırı yüklendi lastiğe ve başardılar ,pirelli ye lastik hamurunu değiştirtiler

    2 .si ise pirellinin kendisi hamurla oynayıp ,gelen tepkilere ve baskılara karşı ,(lastik değişimi isteyenler ) fazla tepki çekmesin ( lastik değişimi istemeyenlerden ) diye böyle patlama işine girmiş olabilir ,5.6 yarış hiçbirşey olmayan lastikler 1 yarışda bu kadar patlamaz

  2. O ilk lastiklerin değişmesi gerekmiyordu ve tek sorunları aşırı aşınma ve performans kaybı vardı.Birileri ağlayıp durunca 4 defa lastikleri değiştirler ve Buble Gumm patlayan lastikleri ortaya çıkıncada güvenlik sorunu var dedirttirip aynen değişimi yaptılar.

    Pirelli İatlyan Ferrari İtalyan diyenler 2011 de utanmadı ve hala devam ettiler.Bu durumu görenler hala aynı şeyleri söylememeli.Adamlar Ferrari yi katlettiler.Force India,Lotus ve Ferrari bu işden maksimum ziyanı gördü.

  3. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Malasef o lastiklerin değişmesi zorunluydu. Ek olarak Red Bull herkesten bu kadar uzak olmasını sadece o değişen lastiklere bağlayamayız.

  4. redbul mercedes ozellikle de vettel her kazamadigi yaris sonrasi agladi. sizde aglayacaktiniz. hani derler ya aglamayana emzik yok.son birkac sezon fia çok sacmaladi. sezon oncesi butun takimlar ayni lastikle test yaptilar ve herkes memun gibi demecler verildi ama 3 yaris sonra hersey degisti..

  5. Haklisin Fernando ama o yarista o kadar lastigin parcalanmasi da hic normal degildi. Ne Mercedes'in yaptigi ekstra testler ne lastiklerin degismesi ne de parcalanan lastikler hic ama hic normal degildi sampiyonunanin kaderiyle bir sekilde oynandi. Grosjean'i gecen sene sampiyonanin kaderiyle oynamaktan oturu bir yaris men etmislerdi peki bu sezonun kaderiyle oynayanlar ne olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir