Lotus Renault İsmine Geri Dönmeyi Gözden Geçiriyor

yazar:

kategori:

Bir röportajında Eric Boullier Fransız motor tedarikçisiyle daha sıkı bağlar kurmaya çalıştıklarını söylemişti.

“Renault’nun gridde iki takımının olmasının daha iyi olacağına inanıyorum.”

Gerard Lopez ise bu yönde en önemli atılımı yapıyor.

“Bir otomobil üreticisinin desteğine ihtiyacımız var. Bu F1 arenasında size ciddi bir güç kazandırır ve yatırımcılar ve ortaklar arasındaki ilişkiyi güçlendirir.”

“Takımın ismini değiştirmesi benim için sorun değil. Genii, Lotus, Renault veya başka bir şey olarak adlandırılması mümkün.”

Lopez Kimi Raikkonen’in takımından ayrılması konusunda da konuştu.

“Her şeye sahipti, rekabetçi bir araç, takımın desteği ve eşsiz rahatlık.”

“Geçtiğimiz yıl gibi bazı ödemeleri zamanında yapılmadı, ancak sezon sonunda tüm parasını almıştı. Diğer bazı takımlar kadar bütçemiz yok ve bu yüzden ödemeleri sıraya sokmamız gerekebiliyor.”

“Kimi’nin F1’e para için dönmediğini düşünüyorum ve aksinin doğru olduğu da açık.”

“Şimdiden sonra bu bizim sorunumuz değil. Bir sürücü ile anlaşmak için her şeyi ortaya koyabilen takımlarla mücadele edemezdik.”


Yorumlar

  1. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    "Kimi'nin F1'e para için dönmediğini düşünüyorum ve aksinin doğru olduğu da açık."

    evet burada kimi para için dönmüş demeye getirmiş ,garip dolambaçlı açıklama yada çeviri ,neyse herkes düşünmekte serbest ama kimi gidiyor diye de bu kadar laf sokulmaz, geçen bir sayfa açıklamaları yazdım, yanlış yolda lotus, kimse kimseyi kandırmamış ve aldatmamış, elinden geleni yapmış ,kısaca terbiyesizlik yapmaya başladılar, güzel 2 sezonu bo.. ediyorlar, hiç gerek yok ,2.3 ay sonra kimi ayrılırsa görürsünüz demeçleri, ( lotus bunlara son verirse) bence kimi takımını övüp gidecek

  2. Umarım daha geniş iş ortaklığı gerçekleşir Renault'un Lotusu desteklemesi muhteşem olur kazanmasını bilen bir takım bütün takımlar kapılarında adam almak için buda ne kadar kaliteli bir ekip olduklarını gösteriyor 1989 yılında takıma katılmış kişiler halen bu takımdalar.

    2010 sezonunun sonunda Geni takımın isminin Renault kalmasını istedi bu Tv gelirlerinden daha fazla kar alması anlamına geliyordu ama Renault bunu kabul etmedi. Lotus Renault olarak devam ettiler 2011 sezonunda ama Renault ile bazı noktalarda yine birleşemediler ve takım 2012 sezonu için Lotus F1 Team oldu ve öylede devam ediyor.

    Renault isminin gelmesi takım için taze kan demek en başta V6 Turbo motorunun senelik 20 milyon €'nun ödenmemesi demek buda araba gelişime katkı eder. İsmin getirmiş olduğu prestij tartışılamaz. Umarım bu anlaşma bir an önce gerçekleşir benim gibi Renault fanatikleri çok mutlu olacaklardır buna tabi Red Bull Renault unutulmaz.

  3. Lotusun Kimiye yaptığı çok ayıp.Raikkonen bu takıma çok şey kattı maaşını ödiyemediler ama o başarısını devam ettirdi defalarca podrum ve 2 zafer kazandırdı.Araç rekabetci olabilir ancak sampiyon olmaya yeticek kadar hızlı değil 2 senedir sıralama turlarında 1 tane pole bile alamadı.Sonra bütce sorunları gelişemiyorlardı para yoktu üstüne bide takımın en önemli isimlerinden James ayrıldı iyice kan kaybettiler eeee simdi Raikkonen başka takıma gitmeyip napsın ?

  4. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    bende button'ın griddeki en saygılı pilot olduğuu düşünüyorum her anlamda gerçekten mesafeyi korumayı çok iyi biliyor gerek basın demeçlerinde gerek pistte olsun kalitesi tartışılmaz,burada da hem adaletli hem profesyonelce mücadele ediyor ,kubica'nın weber'in yanından çıkıp gelmesi ve pes etmeyişi de takdireşayan dır ..

  5. Insallah Renault olarak devam edebilirler, yoksa pek umit yok takim icin.. Bu kadar guzel ve gecmisi olan bir takimin yok olup gitmesine gonlum razi olmaz dogrusu..

  6. Hayir, ben Kimi`nin para icin donmedigini dusunuyordum ama yanilmisim diyor..

  7. Muhtesem bir mucadeleydi, ve sunu soylemek gerekir ki Button gercekten bu gibi cekismelerde cok saygili bir pilot, defalarca disariya itme sansi varken hep alan birakmistir rakibine.. Son ornek Singapur Raikkonen`in gecisi..

  8. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    bencede renault anlaşması lotus'a taze kan niteliğinde olcaktır , hem grid çok renksiz son iki senedir sarı araçları görmeyi istiyorum şahsen ..:))

  9. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    kimi para için dönmedi diyor, para için olsaydı zaten, bu kadar istikrarlı olamazdı ve kimi nin rahatlığından v.s bahsetmiş,,,,,,, keşke lotus da kalabilseydi ama seneye masraflarda artıyor, nasıl rekabetçi olucaklar ,umarım olurlar ,ben kimi yi f1 e başladığından beri takip ederim

    hakinen in veliahtı oldu, shumi nin oldu, shumi ve haki veliahtımız dediği için yazdım ama hüsran yaşandı ,mc laren dikiş tutmadı ,şampiyon olamadı, ferraride ilk sezonunda oldu ,devamında takım sorun çıkardı,, kimi de açıkcası biraz umursamaz takıldı hata yaptı ,,halende böyle ,,,şampiyonluk istiyorsa kimi ,,,,,bazen ortama ayak uydurması lazım,, kasması lazım kendini, bence tek eksiği bu kimi nin

  10. ben sadece renault olmasını isterdim

  11. RIDVANRAİKKONEN ridvann61 avatarı
    RIDVANRAİKKONEN ridvann61

    kimi para için döndü demek mi istedi ben mi öle anladım
    devamlı kimiye sallıyorlar bu kimiyi sinirlendirebilir motivasyonun kaybettirecekler
    zaten grojana oynamaya başladılar bile

  12. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    işte böyle sakinleşin baya iyi gidiyorsunuz lotus ve kimi olarak ,gereksiz kasmalara girdiniz, kimi ne yapsın, yaş olmuş 33 ,sadece 1 şampiyonluk var ,kaldıki onun yeteneğine göre ,az bir rakam şampiyonluk olarak ,ben demiyorum f1 otoriteleri söylüyor, olan oldu reno ile anlaşma yapabilirler se baya kuvvetli olabilirler ,zaten araç ilk 3.4 arasındaydı ,belki rekabete devam edebilirler ,yoksa zor olur üretici olmassa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir