Force India: "Lastik Değişiklikleri Red Bull ve Mercedes'in Lehine Oldu"

yazar:

kategori:

Özellikle Force India takımı, Pirelli’nin Macaristan öncesi yaptığı değişikliklerden en olumsuz etkilenen takım oldu.

Andy Green “İlk başta bizim ve Ferrari’nin yaptıklarını diğerleri yapamadı. Ancak Red Bull ve Mercedes lobi konusunda iyi iş başardılar. Bu adil değil.”

“Onlar da bizim gibi 2013 lastiklerine uygun araç üretme şansına sahiplerdi. Onlar iyi iş çıkarmadıysa bu onların sorunu. Ancak onlar bunun yerine ödüllerindirildiler.”

“Yeni lastikler hızlı virajlarda arkadan kayma sorununa sebep oldu. Aracın arka bölümündeki aerodinamik parçalar artık çalışmıyorlar çünkü lastikler daha az bozuluyorlar.” dedi.

Green yaşananlar sonucunda araç gelişimini durdurduklarını, sadece araç yükseklik ve süspansiyon ayarlarıyla sorunu çözmeye çalıştıklarını söyledi.


Yorumlar

  1. erhan aydın avatarı

    pişkinliğe örnek sensindir sanırım.yani hala nasıl oluyorda savunuyorsun ve ferrariyi taşlayıp duruyorsun hayret!!!

  2. erhan aydın avatarı

    ferrari lobi yapsa başta senin gibiler olmak üzere demediğinizi bırakmazdınız ama ne hikmetse redbullun lastik memnuniyetsizliğini dile gtirmesiyle anında istediğini alması lobi başarısı gösteriliyor,yazık.oyun oynanırken kurallar değiştirilmez…hem bunun öncesi sonrası yok;önceden doğru değildi de şimdi mi doğru oldu?bu ahlaki değil.

  3. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Pirelli İtalyan Markası Olduğu İçin Ferrari'ye Kıyak Geçmeyecek Miydi ? İlk Geldiğinde Senarist Arkadaşlar Komplo Teorileri Kuruyordu 🙂

  4. adamın suratına patladı diyorum sen ne diyorsun… yarışları tamamlamayacak kadar zayıftı. o kadar müdahale ettiler o patlamalar gene de oldu. laf olsun diye yazmayın. görün bazı şeyleri. f1 kalitesi demek surata patlamayan lastik demek..

  5. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Son zamanlarda okuduğum en kaliteli yorum, bu sitenin ortalamasının çok üzerinde bir kibarlık ve zeka içeriyor yorumunuz. Ne yazık ki politikanın gölgesi her sene düşüyor sportif başarıların üstüne. Oysa dediğiniz gibi bugün F1 izleniyor da GP2 denen seri köşedeki evcil hayvan dükkanının akvaryumu kadar seyredilmiyorsa bu F1'in teknolojik vizyonu nedeniyledir. F1'in bu deli gömleğini yırtması lazım artık, politikayla kirlenmemiş sezonlar şart! Fakat ben büyüklerin bunun bilincinde olduğunu düşünüyorum, zira bir sene daha RBR baskınlığı ve yarışların baştan sonucunun belli olması bu spora çok kan kaybettirir, 2014'te yeni bir sayfa açılıoyr. Brawn GP'ler, Red Bull'lar, Bar Honda'lar hep böyle zamanlarda doğdu. İnşallah seneye yeni heyecanlar yaşarız

  6. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Söylediklerinin hepsi doğru da kardeşim siz de yapın lobi çalışmanızı, Ferrari'nin parası mı yok? Bugünün yarışlarında her alanda mücadele var, pistteki mücadelede avantaj yakalasan da masa başındaki mücadelede yenildin mi olay bitiyor. Zamanında bu masa başı işlerini Ferrari de az çevirmemişti, şimdi ağlamamamız lazım

  7. İyi yere bastığı için ve iyi lastik ısttığı için hatta Pirelli nin kendine iyi uyduğu için 2011 de diğer takımlara fark atan RBR ın araçlarıdır.Sezon için kurallar derki bu sene KERS kullanacaksınız… Dengesini kaybetmemek için KERS i aracına koymazsan bu kimsenin suçu olmaz.Sezondan önce dersin ki 2014 lastikleri bu olacak buyrun test edin. Sen bu lastikleri kullanacak sistematiği tercih etmezsen o da senin tercihindir.Diğerleri iyi kullanacak tasarımlarda özveri ile çalışmışlar oysa sen aracına uygun lastik diye sistemi kendine ayar ediyorsun.

    Suç; lastik değişiminden zarar görenler ve Pirelli dedir.Mihendis nedir, ne iş yapar yada ne işe yarar sorularına cevap ver sonra F1 e kalite bulup sonrada lastiğini takıverin.

    F1 sizlerin anladığı gibi kalite kelimesini paranın çokluğundan değil ; teknolojik çabalar vizyonundan sağlamışdır. Lastiğin iyi değilse iyi lastik kullanacak teknolojiyi yakalamakda saf hız kadar önemlidir.

  8. f1 kalitesinde lastik üretmeyip, yere iyi basmayan arabaları önce sevindiren pirellidir. gerçeklerle yüzleşince ferrari bile itiraz edemedi değişikliğe, aslında yine ederlerdi ama fia kararlı göründü.

  9. ALonso nun yüzüne patlayan lastik konusunda belki bilgi sahibi olmak gerekiyor olabilir…. İngilteredeki lastiğin değil hamuruyla ana doku maddesi ve yapısıyla oynanmış ve 4. defa değiştirilmiş lastikdir.

    Vettel in güvenlik sorunu demesinin sebebini bizler üç aşağı beş yukarı biliyoruz. Şanzıman da sorun var deyip Webber i öne alıp en hızlı turları atanda bendim. Motorda sorun olduğunda devri düşürme adına hızlı vites değiştir deyip yarışı sağlam bitirdiklerinde şnzıman sorunu var diyenleride biliyoruz.Allah dan bu hafta sonu Webber in motoru artık dayanamıyoru dedide iş lanzımanın başına kalmadı. Bir dünya test yapıldı ve İngilteredeki gibi bir sorun olmadı ama ne hikmetse Lastiğin kord yapısı ve malzemesiyel oynayıp Bubble Gumm lastikleri yapabildiler.Yok Çelik hasırı çıkar yok Rilsan koy felan filan deyip bunun 4 defada testini yapıp son hadiseyi ürettiler.Üstelik bunu yapanda İtalyan menşeili Pirelli dir.

    Bu kadar işden sonra Ferrari nin gıkı dahi çıkmadı…

  10. evet bu doğru ama vettelin ilk yarışlarda bu lastiklerin güvenli olmadığını söylemesine rağmen umursamayan alonso ve ferrari avanesi ingilterede yüzüne patlayan lastiklerin mermi etkisini görünce çark etti. işinize gelmese bile güvenlik her şeyden önemli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir