Salo: "Raikkonen'in Ayrılması Lotus'a Sponsor Kaybettirebilir"

yazar:

kategori:

Bu düşünce eski Formula 1 pilotu Mika Salo’ya ait ve Raikkonen’in görünüşe göre para için Ferrari’ye geçmeye karar vermesinin arkasından geldi.

“Kimi’nin kaybı Lotus için çok kötü. Pazar değeri Grosjean’ınkinden çok daha yüksek ve Lotus sponsorlara açıklama yapmak zorunda kalabilir.”

Salo Ferrari’de Alonso’nun gidebileceği dedikoduları üzerine takımdan önemli birisiyle görüştüğünü de söyledi.

“Doğrudan Alonso’nun ayrılıp ayrılmayacağını sordum, hayır dedi.”


Yorumlar

  1. Kimi'nin bu takima kazandirdigi cok sey var kimse bunu inkar edemez bu takima bir seyler kazandiran herkes benim icin degerlidir. Sponsor olayinda Lotus takimi gercekten cok sanssiz bugune kadar daha onemli daha guclu sponsorlarla imzalamaliydi bence bunu fazlasiyla haketti takim. Buyuk pilotlar ve basarilar takimlarin albenisini arttirir ve sponsorlar getirir ancak hem basari hem de buyuk isim varken buyuk sponsorluklarin gelmemesi ne Kimi'nin ne de Lotus'in sucu daha ne yapacakti ki bu ikili?

  2. Haklısın sponsorluklar çok küçük.İyi ki de küçük sonra paralı pilot yorumun da da bulunurlar. 🙂

    Neyse konu şu ki "Kimi'nin takıma getirmiş olduğu doğrudan kaçta ne sponsor var büyük yada küçük?" Ama hiç sponsor getirmedi mantığı ile inceden inceye laf sokuşturmaya çalıştığı için yazdım.Araştırmadan soruşturmadan yorum yaptı diye yazdım.Ama şimdi diyorum ki keşke yazmasaymışım.Kimi'nin dolaylı olarak takıma kazandırdığı daha fazla şey vardır.Renault,ne kimi ile ne de başka bir pilot ile ne zengin olur ne de fakir.Ama o renaultu da süren,pist üstünde yarış kazandıktan sonrada değerine değer katan da pilotlardır.Bu Alonso olmuştur Kubica olmuştur.Bunları hiçe sayıp işi sadece başarılarla değilde getirdiği sponsor ile tartmak hiç kimsenin haddi değildir.

  3. Iyi de arkadasim bunlar cok kucuk sponsorluklar 165.000 dolar dedigin sponsorluk birak F1'i futbol icin bile cok komik rakamlar arkadasin soyledigi cok acik degirmenin donmesi icin gerekli hic bir sponsorluk anlasmasi imzalanmadi Kimi doneminde. Ayrica yazdigin sponsorluklarin cogu zaten Kimi'nin sahsi sponsorlari ki griddeki her pilotun bu tarz sponsorlari var zaten. Kimse Kimi basarisiz Kimi kotu imajli falan demiyor ortada ciddi bir sanssizlik var Lotus cok basarili ama kimse bu takima yatirim yapmiyor ciddi bir sanssizlik bu daha once bir cok guclu sponsorun son anda yattigini tek tek aciklamistim burada.

    Dedigim gibi yazdigin sponsorlar cok cok kucuk katkilari olan sponsorluklar ben sana su kadarini soyleyim 2010 yilindan sonra Kubica'nin basarilariyla birlikte Gazprom-bilen bilir cok guclu cok zengin bir enerji sirketidir- yillik 25-30m euroyu bulan bir anlasmayla caldi GENII'nin kapisini ancak son anda yatti bu anlasma. Rai'li donemde de Master Card, Nokia ve Honeywell ile olan anlasmalar son anda yatti. Bu anlasmalardan biri ya da birkaci olsa suan zaten Rai Lotus ile 2014 anlasmasini imzalardi sponsor cekilemedigi icin RAi Lotus'tan gitti bunu anlamak cok mu zor? Gelmeyen sponsorun Rai'nin gidisiyle gitmesi gibi bir durum olmaz yani. Saydigin butun sponsorluklari toplasan 1m euro etmezken bugun Maldonado, PDVSA destegiyle 30m euro civari bir katki sagliyor Williams'a. Lotus'in hali hazirda boyle bir sponsoru yok ve ING BANK'tan sonra da hic olmadi! Kaldi ki Alonso'nin Renault'a tekrar dondugu donemde gelen sponsorlar -Mutua Madrilena,Pepe Jeans- bu saydiklarindan cok daha fazlasini oduyordu Lotus'a. Alonso gidince sponsorlar gitti mi? R30 sponsorlarla doluydu…

    Burada kimse Rai giderse Lotus coker soylemlerine girmesin bu takimdan 2 dunya sampiyonlugu veren Alonso gitti bu takim cokmedi!

  4. Geçmişte ve gelecekte Reno isterse nasaya motor sağlayıp marsa araç göndermiş veya gönderecek olsun

    bunu yapabilirse ne işi var yol arabalarında:)
    bunu kabullenmek lazım son 3 sezonun ve büyük ihtimalle bu sezonunda pilotlar , takımlar ve motorlar şampiyonu redbull renault hııı unutmadan birdeee Adrian Newey
    atalarımız ne demiş bükemediğin eli öpeceksin

  5. Önce yapılan eleştiriyi hazmedemiyorsan,efendice,cevap vermesini bilmen gerekir.Bilmiyorsan da öğrenmen gerekir.Anlayacağına gram ihtimal vermesem de bundan sonra yazdıklarımı iyi oku.

    1-Ben sana siz demekle yanılmışım.O yüzden hatamdan dönüyorum.Kendi kalitesizliğini "Korkak" "Saçmalamak" kelimesi ile sırf bana laf yetiştirmek için gözler önüne sermen büyük başarı.Ben senin kadar kalitesizce davranamam.Karşımda ki insanı rencide eder düşüncesi ile bu tür ithamlarda bulunup kişiliğine saldıramam.O yüzden sana ancak kendi yakıştırdığınla yani kalitesiz olmanla ithaf ederim.
    2-Kimi Raikkonen'i takıma sponsor katmadığını sen iddia edip söylüyorsun ben değil.İddia da bulunan sen isen iddianı kanıtlayacak kişi de sen olmalısın,ben değil.Ama görünen o ki onu bile yapmaktan acizsin.İnsanlara saçmalıyorsun demek kolay tabi.Klavye delikanlısı daha kolay.Yazacam tek tek sponsorları okuyup kendinden utanman dileği ile.
    3-Geçmişte ve gelecekte Reno isterse nasaya motor sağlayıp marsa araç göndermiş veya gönderecek olsun.Hiç bir zaman ama hiç bir zaman bir Saab,Fiat,Ferrari,BMW,bir Mercedes,bir Volvo olamaz.Aynı kefenin K'sine bile konulamaz.Bunu bilmek ve bunu bilerek taraftarı olmak büyük bir yük olmalı.Ama kusura bakma böyle bir takımın taraftarı olmadığımdan ben bu derdini anlayamam.
    4-İnsanları kendi babanın oğlu olduğunu sanıp bilgisayar başın da ahkam kesip sallamak anca sana yakışır.Beni kendinle bir tutma.Al oku git teyit et lotusu ara Kimi’ye renoya sor.
    Raikkonenin Lotus RANAULT’a kazandırdığı sponsorluklar.
    a) Makia Clothing Ltd. Finlandiya giyim firması olup Geçtiğimiz kış testlerin den itibaren 9 ay boyunca tüm lotus çalışanlarını giyecek sponsoruluğu için toplam 215000 isviçre frangı bedel ödemiştir.Kaynak Makia Clothing Resmi sitesi
    b) Processia Solitions: Kanada firması olup Kimi Raikkonen’le Ralliden sonra da lotusta sponsor olarak devam etmiştir.
    c) Oakley Gözlük : Kimi İle birlikte Lotus teknik ekibine sponsor oldu.Her ay için lotusa yapılan ödeme 115000 Dolar.
    d) L.John Player & Sons Tabacco :İngiliz firması Halen Kimi Raikkonenin İCEONE motor takımına sponsor olup,2013 Ocak ayında başlatılan sponsorluk çalışmasında Kimi tarafından bizzat Önerilmiştir.Mart 2013 te Lotusla olan sponsorluk anlaşmasını kısa sürede sona erdirmiştir.
    Git araştır şimdi.

  6. Valla bende yok demedim zaten. Kimi'yi de severim zaten. Harika bir pilot prestijli bir pilot F1 in pop starı. Konu sponsordu ona göre yorum yaptım bende yanlış bir şeyde yaptığımı düşünmüyorum. Lotus takımında Santander gibi bir sponsoru varda benim'mi haberim yok eğer böyleyse özür dilerim…

  7. kimi kaç yaşından beri bu sporun içinde adamın biraz nazı niyazı hatrı matrı vardır yani taraftarı epey olan bir adam neden bahsediyosun anlamıyorum

  8. Williams da çok sponsor kaybetti. Williams'ın endüstriye teknoloji üreten diğer şirketi ile birlikte grup kar ediyor ama takım zararda.

  9. elvan dalton avatarı

    Williams takımının para sıkıntısı yok. Son iki yıl hakkında bir fikrim yok ama, çok kötü geçen 2011 sezonunda bile kar ettiklerini açıklamışlardı.

  10. Sende saçmalamışsın Araştırama mı tavsiye ediyorsun madem bu kadar eminsin isimlerinin baş harfini vermeden tam olarak söyle bu sitede ki herkes bilsin… O saydığın modellerden hiç bir zaman utanç duymadım aksine gurur duydum Efsaneler o araçlarla ralli parkurların da tarih yazmışlardır. Anadolu insanın gerek Türkiye' de gerek dünyada kahrını çekmişlerdir. Zamanın da çok af edersiniz eşeğe binmesini bilmeyen insanları araba sahibi yapmıştır o modellere.

    Ama sen ve senin gibileri Baccara- Alpine- Rs modellerini söyleyemeyecek kadar korkaksınız. Mercedese Renault'un motor verdiğini diyemeyecek kadar korkaksınız Kangoyu verdiğini diyemeyecek kadar korkaksınız Volvo'ya motor verdiğini diyemeyecek kadar korkaksınız Lotusun yol arabasına motor verdiğini diyemeyecek kadar korkaksınız. Uçak Motoru Gemi motoru yaptığını diyemeyecek kadar korkaksınız.

    Merak etme ben her zaman imalı konuşurum ama isteyen istediği gibi anlar… O sponsorları da buraya yaz Kiminin de getirdiğini kanıtla göreyim ben seni çok bilmiş seni.

  11. Saçmalamış deyip ahkam kesmek güzel tabi.

    Biraz daha araştırmanızı tavsiye ederim sevgili toros,brodway,flash,aracının marka&motor sağlayıcısı çok muhterem renault taraftarı. 🙂 Ben baş harflerini söyleyeyim siz araştırıp devamını getirirsiniz.1-M… 2-O…3-L….4-P… Bunlar Kimi'nin Lotus ta ki 2.yılında Lotus RENAULT'a ve Kimi'nin getirdiği sponsor olmuş firmalar.Hadi kolay gelsin 🙂

    (İyi ki Kimi lotusta yarıştı ya tam adı renault olan bir takımla yarışmış olsaydı sizin böyle motoruna toz kondurmayacak daha çok imalı cümlelerinizi okurduk.)

  12. Raikkonen takıma sponsor getirmemiştir, ama Raikkonen takımda diye bir çok firma takıma sponsor olmuştur. Bu sponsorlar ilk fırsatta kaçacaktır.

    Takım elinden geleni yapıyor ama sponsor olmayınca para da olmuyor ve para olmayınca ne kaliteli adamı tutabiliyorsun, ne de gelişim yapabiliyorsun.

    Kimi ayrılınca takım karadeliğe yönelmiş gibi görünüyor. Williams gibi batabilirler.

  13. Sponsor konusunda Lotus'un başarısızlığı var.Başarı ile orantılı sponsor bulamadılar.Kimi takıma büyük ilgi sunulmasını sağladı, Lotus sponsor konusunda çuvalladi.Kiminin gitmesi takımda vizyon sorununa neden olabilir.Takım bu sene büyük darbe aldı, 3 önemli çalışanını kaybetti, bunun altından sıkıntısız çıkabileceğini sanmıyorum.Gerçi seneye ne olur bilemeyiz kapalı kutu.Sene başında iyi bir sponsorları olsaydı bu sene eminim

  14. Resmen saçmalamış. Koskoca iki seneye bakalım Kimi'nin takıma getirmiş olduğu doğrudan kaçta ne sponsor var büyük yada küçük? Aksine Kimi'nin geldiğinde Kimi'nin prestiji ile takıma bir çok sponsorun da dahil olacağını düşünmüştüm ama maalesef bunun hiç biri gerçek olmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir