Newey: "Senna'ya Olanlar Hâla Aklımdan Çıkmıyor"

yazar:

kategori:

BBC’ye konuşan Newey “O gün olanlar, kazaya sebep olan şey hâlâ aklımdan çıkmıyor.”

“Her zaman aklıma gelecek şeylerden birisi muhtemelen, o seneden önceki 3 sene en iyi aracı ürettiğimiz için bize gelmiş olması ve o sene ne yazık ki sezonun başında iyi bir araca sahip olmamamız olacak.”

“Ayrton’un saf yeteneği ve kararlılığı… O araçla gerçekten yapılamayacak şeyleri başardı. Ve öyle durumda olması utançvericiydi ve adil değildi. Ve araçtaki sorunları çözdüğümüzde artık bizimle değildi.” dedi.

Senna’nın Tamburello’da hayatını kaybetmesine sebep olan sorunun ya direksiyon hatası ya da sürücü hatası olduğu düşünülüyor. Newey “Buna tam olarak neyin sebep olduğunu kimse bilmeyecek.”

“Direksiyon sorunu sebep miydi yoksa kazada mı ortaya çıktı?”

“Kırıldığı konusunda şüphe yok.  Aynı zamanda tüm veriler, pistteki tüm kameralar ve onu takip eden Michael Schumacher’in aracındaki kamera direksiyon hatası olduğunu göstermiyor. İlk başta arka tarafta patinaj olduğunda araç arkadan kaydı ve Ayrton o zaman yakaladı. Ardından düz gitti.”

“Ancak ilk olan şey, Amerika’daki yarışlarda bazen gördüğümüz şekilde bir arkadan kaymaydı. Araç arkasını kaybettiğinde sürücü onu düzeltir. Ardından düz gidilir ve duvarın dışına vurulur. Direksiyon hatası ile bu olmaz.” dedi.


Yorumlar

“Newey: "Senna'ya Olanlar Hâla Aklımdan Çıkmıyor"” için 32 yanıt

  1. kader işte Allah konuşturdumu gece gündüz fark etmez Allah imanımızı daim etsin.

  2. Hatirlarsaniz 2011 Malezya da Petrov Lotus la bir tumsekten ziplayinca direksiyon kirilmis elinde kalmisti, cok ilginc ve bir o kadar tehlikeli bir an di.. 2011 teknolojisiyle direksiyon mili kiriliyorsa 1994 teknolojisiyle hayli hayli kirilir..

  3. Bu kadar yil sonra bu olay hala icini kemiriyorsa demek ki hata aractan kaynaklanmis, bu yuzden kendilerini suclu hissediyorlar..

  4. sanırım yanılıyorsunuz çünkü doktorlar yani Sid Watkins sonradan müdahele ediyor.Yani muhtemelen o anda dediğimiz olay gerçekleşmiş diye biliyordum yinede yanlış olabilir

  5. Daha neler var neler. FIA, Williams'ı bitirmesinler diye elinden geleni ardına koymadı. Silinen, kaybedilen herşeyin sorgusunu yaptırmadı. Williams'ı asacaklardı resmen, öyle de yapmaları gerekiyordu belki herkes sustu, el birliği yaptı. Bir daha açılmamak üzere gömdüler toprağa.

  6. O hafta sonu berbattı, ölüm sinmişti herkesin üzerine (Sid ile Ayrton'un aralarında ki konuşmayı hatırlayanlar olacaktır) bitsin artık istemişti herkes yine ölümle bitti dünyayı ayağa kaldırarak. Rolan öldü, Rubens ağır bir kazadan kurtuldu çok kişi o aracın nasıl daha fazla parçalanmadığına hayret etti, şükretti. Ve Pazar…. akşam olumlu bir haber gelsin diye bekledik ama olmadı.
    Kubica'nın kazası bu 90'ların kazalarına en yaklaşanıydı benim aklımdan halen çıkmıyor. Ortaya çıkan güvenlik kafesinin içinde hareket etmeyecek diye korkmuştum. 95 itibariyle beğenmediğimiz sonuçlar doğuran o kadar şey yapılmasa Rally'nin çok öncesinde canından olabilecekti.

  7. furkan +1

  8. bu fw 16 bence o dönemin en hızlı ve en kontrolsüz aracıydı

  9. frank amca zamanında sennanın ailesine dava açmış beyler kazayı bilerek yaptı diye böyle bi kalleşlikte var ortada

  10. sezer sevinçler avatarı
    sezer sevinçler

    ben 1988 sezonundan beridir F1 aralıksız izlerim ve senna'yı canlı olarak yağmurda nasıl kullandığını görseydiniz şu 1994'teki kazada araçın 100% şuçu olduğunu anlardınız senna öyle zor yarışlarda kötü araçlarla bile nasıl hızlı gittiğini görseydiniz benim ne hissettiğimi anlardınız bu newey hep araçları zorlar hem mekanik hemde aero tutuş açısından sınırlarının üstüne çıkaran bir adamdır ama çok kırılgan olurlar raikonnenin en azından 2 şampiyonluğunu kaybetmesine sebeptir.

  11. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Evet. Bahsettiğiniz kısımda da, kıpırdanma var.

  12. Çok iyi dikkat ederseniz 1:45'te de oynatıyor.

  13. Yanlış hatırlamıyorsam Sid Watkins, Senna'nın o başını oynattığı anda son nefesini verdiğini, hatta kendisi bir agnostik olduğu halde Senna'nın ruhunun o anda vücudundan ayrıldığını hissetiğini söylemişti…

  14. Erdim Sevket avatarı

    Şimdi dikkat ettim.. Acaba aklıma gelen şey mi oluyor o anda ….

  15. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Videonun 1:20 saniyesinde, Senna kafasını mı oynatıyor acaba?

  16. Küçük nedenlere çok takılmamak lazım… O yarışın antrenman turlarında Roland Ratzenberger öldü, kırılıp arabanın altına kaçan bir kanat yüzünden. Aracı durdurabilecek tek şey duvardı ama hayatını aldı götürdü.

    Bir sonraki yarış, yine antrenman turlarında Karl Wendlinger ölümden döndü… Komaya girdikten sonra iyileşip, F1'e bile dönse de eskisi gibi olamadı.

    Eminim o kazalar günümüzde olsa (ki Perez'in Monaco kazası tam Wendlinger'in komaya girdiği yerdi, dur Perez daldı di mi) ayrıntılı neden aramayacaktık. Kimse de kaybedilmeyecekti (ki Kubica'nın Kanada kazası var en babalardan).

    Ama o zamanki büyük nedenler de "güvensizlik"ti işte…

  17. Hocam kaçırdığın çok önemli bir nokta var. Kader senin ve benim inandığım dine, İslam, göre Allah tarafından belirlenmiştir. Allah ise zamandan bağımsızdır, zaman akışı içinde düşünülemez. Sadece "Ömrü o kadarmış" deyip önlem almanın bir işe yarayamayacağını söyleyemezsin. Kaderinde o önlem alınmadığı için ölmek vardı. Önlemin alınmaması da kaderin bir parçasıdır desek doğru olur. Şimdi sen "kaderimde olursa ölürüm, yoksa her türlü yaşarım" diyerek uzun yola çıkacağın aracın kontrollerini, bakımını yapmadan yola çıkarsan ve Allah korusun bundan dolayı, üstüne basa basa söylüyorum, bu önlemsizlikten dolayı ölsen orantısız kadercilik sergilemiş olur musun olmaz mısın? Lütfen bir inanışa sahip olurken körü körüne sorgulamadan sırf vicdanınızın rahatlığı için inanmayın. Sen cüz'i iradeni kullanarak sebepler alemindeki önlemini alacaksın, sonra külli iradeye tevekkül edeceksin. Gece gece nasıl gaza geldiysem içimden dini içerikli öğüt veresim geldi.

  18. yani diyorki senna o sezon bizim yaptigimiz ve sürülemeyecek kadar berbat bir arac yuzunden öldü . onu biz öldürdük diyor.

  19. Manon Simonis avatarı
    Manon Simonis

    Azrail bu , ne zaman geleceği belli olmaz. sabaha kadar da tartışsan hepsi boş. istediğin kadar iyi araç istediğin kadar iyi sürücü kombinsyonu da olsa ecel gelmiştir artık. Kim bilebilir tam o viraja girerken Azrail'i görüp korkudan kaskatı kesilip duvara toslamadığını??

  20. Hiç bir önlem ecelin önüne geçemez Yüce Allahu teala onun ömrünü o kadar vermiş ne bir dakika ileri ne bir dakika geri …

  21. yani bu ******** fia araçları yavaşlatmakla önlem aldığını sanıyor ama pist kenarındaki önlemler nanay.senna öldüyse williamsla beraber fia da 1.derecede suçludur

  22. yanlış yanlış üstüne.en basit önlem pist kenarında lastik bariyerler yok şu anda bile çoğu pistte bu yok yani araçta direksiyon sorunu olur lastik patlar vs çok yüksek hızda çarptığınızda lastik bariyerler çarpma enerjisini çok düşürüyor o bariyerler olsaydı senna hala hayattaydı ve birkaç byıl daha yarışıp emekli olabilirdi (direksiyon olayı zaten başlı başına hata)

  23. O senna şimdiki 1 puan aldık diye sevinen williamsı görse acaba ne söylerdi bana göre gridin en asil takımlarından mclaren ve williams inşallah bi kez daha ölmeden şampiyon olduklarını görürüz …

  24. Ben senna yı hiç izlemedim,ama bu videoyu her izlediğimde boğazım düğümleniyor

  25. özel bir video paylaşayım kaliteli.

    video

  26. Berker Yıldırım avatarı
    Berker Yıldırım

    Ya bi git arkadaşım adam israrla aracin kontrolu zor diyor ve senna gibi bir pilot orada aracin duz gitmesine engel olamiyorsa bana kalirsa kesinlikle aracta bi sorun vardir. Newey araclari hep dayaniksizdi ve bu aracta oyleydi olan Senna ya oldu !!

  27. haberin fotosu çok manidar duruyor

  28. O kadar karıştırmaya gerek de yok aslında.Son 3 saniye kamera neden kararıyor daha ona bile cevap yok.

  29. Ben Nevey'i severim,ama o kaza adeta geliyorum dedi hemde bağıra bağıra,Senna açık sözlü biriydi yarıştan önce ısrarla aracın kontrolünü sağlamanın çok çok zor olduğunu söylemiş,hatta yarışa çıkıp çıkmayacağı bile belli değilmiş,ama senna zorluktan kaçan biri değildi,
    üç sene boyunca otomatik yükseklik ayarı olan wiliams şimdiki redbul gibiydi,senna takıma geçtiği sezon yasaklanınca Nevey abimiz adeta çuvalladı ve çok kontrolsüz bir araç çıktı meydana ve malasef malum kaza yaşandı,o aracı tasarlayan mühendislerin vicdan azabı duymaları gayet normal,dışardan bakan herkes mühendislik fiyaskosu olduğunu görüyordu zaten

  30. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Baştan sona külliyen yalan. Ayrton Senna, sadece hafif bir direksiyon hareketiyle dönülecek virajda hata yapacak öyle mi? Tamam İngiliz olduğunuz için Williams'ı zaten yıllarca savundunuz yalanlar söylediniz hatta bu yalanlarınızı National Geoghrapic'e servis edip belgesel yaptınız ama artık komik oluyorsunuz.

    İtalyan mahkemesi Patrick Head'i kasıtsız adam öldürmekten suçlu buldu ama o bölgenin kanunlarına göre dava zaman aşımına uğradığı için hapse girmedi. Hiç şüphesiz direksiyon o viraj sırasında kırıldı.

    O son çarpma görüntüsünü onboard'dan niye sildirdiğinizi, hasarlı araca dokunmanız kesinlikle yasakken araçtaki data kutularını almak için kuralları torpille çiğneyip o kutuları araçtan nasıl aldığınızı pek çok insan bilmiyor ama ben biliyorum. O otomobil ne kadar o dönemde kullanması zor olsa da Senna o aracı pol pozisyonuna taşıyordu. O arabayı pole oturtan adam o virajda hata yapmaz.

    Ayrton Senna'nın kazasına ihmalkar bir şekilde direksiyonun boyunu yeni parça ile değil kesip kaynak yapılarak değiştirilmesi sebep olmuştur. Onboard görüntüde veya diğer görüntülerde Senna'nın en ufak bir "steering to slide" yani "kontra" hareketi görünmemektedir.

    Bazı insanları kandırabilirsiniz ama en azından benim kadar araştırmış olanları asla kandıramazsınız bay Newey.

  31. F1'in gelmiş geçmiş en iyisini kaybettiğimiz yarıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir