Red Bull, Çekiş Kontrol İddiaları Karşısında Kızgın

yazar:

kategori:

Horner, tüm sistemin tek bir elektronik kontrol ünitesi tarafından kontrol edildiği böyle bir dönemde bu tür şeylere kalkışmanın çılgınca olacağını düşünüyor.

Horner “FIA tarafından açılan ihale sonucunda tek bir ECU tarafından yönetilen ve sürekli olarak FIA tarafından kontrol edilen bu dönemde araca çekiş kontrol sistemi koymak aptalca olur.”

“Pit alanında hiç bir takımın böyle bir şey yaptığını hayal edemiyorum.” dedi.

Horner, Sebastian Vettel’in Singapur’daki üstün performansının ardından rakiplerinin bir açıklama yapmaları gerektiği için bu tür iddiaların ortaya çıktığını söyledi.

Horner “Sorun Sebastian’ın Singapur’daki üstün performansı. Kaçınılmaz olarak bunun nasıl olduğuna dair sorular ortaya çıkıyor.”

“Diğer takımlar bu durumu kendi içlerinde değerlendiriyorlar ve en kolay sonuç, Red Bull’un aldatıyor olduğu.”

“Ancak bu tür şeyler çok sıkı bir şekilde kontrol ediliyor ve iddiaların olması imkansız. Gerçek şu ki o Singapur’da inanılmaz bir yarış çıkardı.”

“Araçtan maksimumu aldı ve sürücü olarak zirvedeydi. Çekiş kontrol söylentileri bizim motivasyonumuzu bozuyor mu? Hayır. Bu yüzden kesinlikle uykumuz kaçmıyor.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull, Çekiş Kontrol İddiaları Karşısında Kızgın” için 19 yanıt

  1. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Of ya çok sertmiş gerçekten =) Sert çocuk seniiii…

  2. arkadaşlar 'FIA' da araçları kontrol edenler kimlerden oluşuyor , yani demek istediğim , bütün takımlardan birer elemanmı, yoksa FIA nın kendi bünyesindeki elemanlardanmı oluşuyor ? teşekkür ederim ..

  3. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    o kadar komik ki ne diyecek adam evetmi diyecek ,elbette falan fıstık diyecek,birde yeni firma olayı vardı

    ALINTI == Horner "FIA tarafından açılan ihale sonucunda tek bir ECU tarafından yönetilen ve sürekli olarak FIA tarafından kontrol edilen bu dönemde araca çekiş kontrol sistemi koymak aptalca olur."

    "Pit alanında hiç bir takımın böyle bir şey yaptığını hayal edemiyorum." dedi.

    YORUMUM = firma değişikliğinde galiba telemetri bilgileride güme gitti, 1.2 ay yanılmıyorsam hatta sc de v.s araçlar nasıl yavaşlayacak tartışması oldu ,pit alanında zaten kullanılmaz,,, hırsızın karakol soyması gibi ama webber de patladı ,bazı şeyler ve araçdan gelen seslerde de ,şüpheli durumlar çıktı,,,,, bir gün bu konularda açılır ,,,,,,,,gene yazayım da

  4. O zaman Vettel iyi bir pilot değil dediğimde kimse bana boş laf yapmasın bu sistem Webber'in aracında bile yok.

  5. arac üstünlüğü diyecekmiştin oraya diğer pilotlardan biri gecsin +1sn daha iyi tur derecesi yapardı kimse senin pilot iyi demiyor aracta bir sey var ona acıklık getirilsin diyor

  6. Öyle ya da böyle Vettel'in aracı bir şekilde diğerlerinden hızlı. Evet farklı, kimsenin bilmediği bir sistem var. Ki bu Webber'in aracında dahi olmayabilir. Redbull'un bu sistemi sadece tek araçta kullanması da kimseyi ilgilendirmez.Bu adamlar neyin yasak neyin yasal olduğunu hepimizden daha iyi biliyorlardır. Ki yasak bir sistemi kullanıp, şampiyonluğun en büyük adayıyken bunu riske atacak kadar aptal değillerdir.

  7. EBD ne ile besleniyordu?Gaza basılmadığı halde egzos gazı üreten sistem ile.benzin egzos manifoldunda yakılıp egzos ve dolayısı ile basınç üretiliyordu.Bu sistem yasaklanınca ilk yarışı kim kazandı?Ferrari.Sonra ne oldu?Alelacele geri getirdiler.
    Geçen yıl üç silindir ile çalışıp orta devir torkunu düşük tuttukları ortaya çıktı.Bunun adı patinaj kontrolü idi.Yedirdiler.Motor haritasının sadece bir kaç yarışta bir değiştirilmesine izin verildi.
    Bütün bunlar olurken Concorde anlaşmasının görüşmeleri sürüyordu.Ferrari eski anlaşmada çok avantaja sahipti.Ferrari ve Mclaren'in gücünü kırmak için her türlü illegal sisteme izin verildi.
    Geçtiğimiz günlerde Concorde anlaşması 2020'ye kadar imzalandı.Reyting düştüğünden birinin başını alıp gitmesini sevmiyor F1 otoriteleri.Eğer Redbull Ferrari'nin yerini almadıysa yakında bir şeyler olur.

  8. açık bir şekilde kendilerine ciddi fayda sağlayan bir sistem araçta mevcut gözüküyor. Ama bu sistemin illegal olduğu konusu, yada bu sistemin çekiş kontrol sistemi olduğu konusu spekülasyondan başka bir şey değil. Egzoz beslemeli difüzör de yasak ama öyle yada böyle şuan herkes besliyor difüzörü… Gri bölgeyi iyi kullanmış Red Bull belli ki 🙂

    Beni rahatsız eden şey ise bu sistemin getirisi, eğer Vettel terlemeden zorlamadan her yarışı kazanacaksa bu sefer hakikaten Vettel değil Red Bull mühendisleri şampiyon olmuş olacak 🙂

    Vettel'in pişkin pişkin "sistemimizi bulamazsınız kii" açıklamaları da doğruya doğru; sinir bozucu ve itici…

  9. Hiç birşey yokdan var edilemez… tıpkı mevcut malzeme ile bundan daha fazlası olamaz gibi… Bir şekilde difüzör ü çalıştırdılar.Bunu bir şekilde yaptılar ki bu adamlar bu sistemi seviyorlar.

  10. Teşekkür ederim M1CHAEL yorumlarını zevkle okuyorum. Haksızlığa her zaman karşıyım bu kim olursa olsun. Eğer yapılan işte hile varsa bu kim olursa olsun cazasını çekmeli. Burada bir suçlama var ama kimsenin elinde bir kanıt yok.

  11. Katılmamak elde değil.

  12. Evet öyle birşey olmadığı için kimse öğrenemeyecek.Tasası da sizi yer bitirir

  13. Çamur at izi kalsın. Bir çok profesyonel kişiler tarafında da Mclaren'in ürettiği standart ECU tarafın'dan böyle bir şeyin yapılmasının imkansız olduğu herkes tarafından bilinmektedir.

    Yarış içerisinde Pit Stoplara baktığımız da 5 en hızlı pis stopların 4 tanesini Red Bull Renault'un pit ekibi yapmış bu neden söylenmiyor?

    Vettel ve Red Bull Renault Singapur'da inanılmaz bir yarış çıkardı ve herkesi karanlıkta bıraktı. 2007 sezonun'da Ferrari'nin F2007 nin esneyen tabanını kim unuttu FIA nın testlerinden geçiyordu ama pistte daha fazla kuvvetle esniyordu buna BMW de dahildi. Ferrari ne demişti kimin şikayeti varsa FIA burada gidin bildirdin. 2008 sezonunda yine aynı şekilde Ferrari'nin motorda oynadığını kim unuttu ? Buyurun buda linki http://www.trf1.net/formula1_haberler/2361-ferrari-motor-konusunda-bir-acik-mi-buldu.html#yorumlar.

    Sebastian bir açıklama yapmış rakiplerimiz asla sırlarımızı öğrenemeyecek demiş çok doğru söylemiş bu imkansız zaten bunu takımın mühendislerinden vede FIA teknik sorumlularından başka kimse bilemez. Bilirse zaten 2007 sezonunu hatırlıyoruz Casusluk skandalı patlak verir.

  14. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Rb nin en büyük avantajı çok sıkı bir şekilde bu sezonun aracını geliştirip puan farkını açması ve son 6 yarış gelecek sezona tamamen odaklanması , tıpkı yarışlarda olduğu gibi ilk bölümlerde arayı açıp rölantiye almaları mantık aynı. bu aracı ve bu puan farkı ile gelişim yapmadan da sezon sonuna kadar seni götürür diğerleri yaklaştığını anlar ve hala gelişime devam ederler RB ise okkalı bir şekilde 2014 için her şeyi bırakıp çalışır diğer takımlar şampiyonluk umudu ile gelişime devam ederken,
    Rb ve diğerleri arasında sadece araç olarak fark yok mantalite farkı var da var.

  15. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    BUZ verin beyfendiye …:)))

  16. vettel 2 saniye hızlı dönüyor ve diğer 20 pilot armut ya vettel gibi süremiyorlar 🙂 kusura bakmayın ama diğer pilotların gaza basamadığı yerde vettel drs açıyorsa sürüş yeteneğinden çok daha fazlası vardır.o koltuğa chilton'ı da koysalar yarış kazanır. çok güzel geçiştirildi redbullun çekiş sistemi. ama elbet bir yerde patlayacaklar.

  17. Gerçek şu ki o Singapur'da inanılmaz bir yarış çıkardı."

    Evet kimsenin asla öğrenemeyeceği sistem inanılmaz bir yarış çıkardı doğrudur.

  18. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Vettelin üstün sürüş kabiliyetlerini kıskandıkları gerçeğini Horner dile getirmiş çok doğru tespit.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir