Alonso, Podyuma Dönmek İçin Çok da Aceleci Değil

yazar:

kategori:

Fernando Alonso kötü geçen 2008 sezonunda podyuma çıkmak için çok da aceleci olmadığını belirtti.

İspanyol pilot takım üyelerinin 2008 sezonunun 18 yarışlık takvimi bitmeden önce podyuma çıkabilmek için çok istekli olduğunu kabul etti.

Ancak Britanya’da yapmurlu yarışı 6. tamamladıktan sonra Alonso, podyuma çıkmanın öncelikli hedefleri olmadığını söyledi.

El Pais’e konuşan Alonso "Benim için bu fazla değerli değil."

"Benim sezon bitmeden başarmak istediğim markalarda 4.lüğü kazanmak." dedi.

Alonso ayrıca sezon ortasında podyumun ancak şans ile gelebileceğini söyledi.

Alonso "Red Bull’un Kanada’daki podyumunu şans faktörüne bağlayabiliriz. Daha sonra kötü sonuçlardan sonra Honda Silverstone’da roketler ile yarışmadı."

"Sakin olmalı ve puan kazanmaya devam etmeliyiz. Şanslı olduğunuz ve olmadığınız yıllar oluyor. Şu anda şampiyonluk için mücadele etmezken şanssız olmayı tercih ederim." dedi.

Alonso ayrıca Silverstone’da hatasız yarış çıkaran çok az pilottan birisi olduğu için memnun olduğunu da kabul etti.


Yorumlar

  1. onur aybars avatarı

    "ErhanF1" kardeşim; ben takımların gizli anlaşmalarını bilmiyorum. Yorumda yazdıklarım sene başında Adrian Newey'in ağızından çıkanlardır.

  2. amacı belli takımın 4. olabilmesi için elinden geleni yapacaktır. yapıyorda. ah bide renault onun kadar kusursuz olsa(pilotaj bakımından). en azından stratejide.

  3. Sen takımların gizli anlaşmalarına kadar biliyormuşsun da haberimiz yokmuş Onur. Demek Red Bull Ferrari ye yol verecekmiş. Benim bildiğim Ferrari motorunu Ferrari den yeterli destek göremedikleri için almayı bıraktılar (Malum Ferrari tüm kaynaklarını şampiyonluk için kullanmayı tercih ediyor). Basında çıkan buydu. Mercedes sadece motoru verip desteğini kesseydi McLaren kaçıncı sırada olurdu tahmin edin.

  4. evet kesınlıkle ferrari kendi kullandıgı motoru vermıyo tedarkcısı olduklarına ama reno kullandığı RS27 yi veriyo redbulla sanırım seneyde reno motoru kullanacak RB5

  5. onur aybars avatarı

    "Şanslı olduğunuz ve olmadığınız yıllar oluyor. Şu anda şampiyonluk için mücadele etmezken şanssız olmayı tercih ederim." Çok hoşuma gitti bu cümle.

    Ayrıca "vega_nitro" kardeşim; Red Bull'un Ferrari motoru yerine Renault motorunu tercih nedenlerinden birisi Red Bull'a verilen motorun Ferrari'nin kullandığı motordan daha güçsüz olması ve diğer neden yarış sonlarına doğru eğer bir Ferrari aracı bir Red Bull aracının arkasında ise Red Bull'un arkasından gelen araca yol verecek olmasıdır. Anlatabildim değil mi kardeş?

  6. Renault için motor verdiği Red Bull'a geçilip 4.lüğü kaptırmak acı bir şey olur. Ferrari'nin Torro Rossoya geçilmesi gibi bir şey demek bu zaten.

  7. forzaferrari avatarı

    sanırsam alonsonun renoyla anlaşmasına göre podyum yapamazsa renodan ayrılma hakkı doğuyor eğer podyum yaparsa 2009 a kadar(tam emin değilim umarım doğrudur) kalmak zorunda

  8. '2009'da Ferrari ile podyumun anasını ağlatırım' bunu nasıl anladın bu demeçten ilginç doğrusu.

  9. adam diyokine açık açık 2009 da ferrariyne podyumun anasını alatırım diyo yaniş arkadaşlar

  10. necdet KARAKUŞ avatarı
    necdet KARAKUŞ

    ssenın podyumda olamaman beni üzdügü kadar seni üzmüyor alonso seneye insallah nediyelim

  11. senin canın sağolsun bee

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir