Takımlar Minimum Ağırlığın Artmasını Destekliyorlar

yazar:

kategori:

Gelecek sene turbo motorların da gelecek olmasıyla minimum ağırlık 690 kg’a çıkarılacak. Ancak buna rağmen ağır olan sürücülerin gelecek sene dezavantajlı olması bekleniyor.

Christian Horner “Teorik olarak bizim bir sıkıntımız yok çünkü bizim sürücülerimiz makul ağırlıktalar ancak bizim için yarışan Mark Webber ve Nico Hulkenberg gibi sürücüler bu durumdan olumsuz etkilenebilirler.”

“Sürücülerle anlaşırken bu konu dikkate alınıyor. Bu da doğru bir şey değil. Birileri ağır oldukları için cezalandırılmamalılar.”

“Motor tüm parçaları ile ağır bir ünite. Ağırlık sınırında değişikliği değerlendirebiliriz.” dedi.

Martin Whitmarsh “Gerçek şu ki kurallarla ağırlık büyük bir mücadele gerektirecek.”

“Bir takım patronuyla bu konu hakkında konuştum ve ağırlık hedefine ulaşıp ulaşamadıklarını sordum. Ulaşamadıklarını söledi.”

“Eğer ağırlık konusunda iyi değilseniz 80 kg’lık bir sürücüye sahip olamazsınız. Çok basit bir hesaplama var. Her 10 kg saniyenin 3’te 1’i yavaş kalmanız anlamına gelir.” dedi.

Whitmarsh, minimum ağırlığa yaklaşmak için takımların bazı parçaların ağırlığından çalıp güvenlik sıkıntıları yaşayabileceklerini düşünüyor.

Whitmarsh “Her tasarım ekibi üzerinde ağırlığı azaltma konusunda çok büyük baskı var. Ağırlık için zorlanırken güvenlik sorunları ortaya çıkabilir.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir