Alonso Yarışta Yükselmeyi Beklemiyor

yazar:

kategori:

Alonso, son 3 yarışa 5, 7 ve 9. sıralardan başlamasna rağmen hepsinde 2. olmayı başarmıştı. Webber’in alacağı cezayla yarışa 5. sıradan başlayacak olan Alonso, Ferrari’nin Kore’de rekabetçi olmadığını ve çok iyi bir sonuç beklemediğini söyledi.

Alonso “Bu hafta sonu özellikle güçlü olmadığımızı düşünüyorum. Dün yarış performansımızda bazı sorunlar gördük. Bu yüzden yarın yarışı kazanma ya da podyum sonucu açısından biraz az iyimserim. Ancak yine de elimizden geleni yapacağız.”

“Startta ilk viraja kadar çok az mesafe var bu yüzden tüm ataklarımızı 3 ve 4. virajlarda yapacağız.”

“Bu yarışta her zaman bazı olaylar oluyor bu yüzden bakalım neler yapabileceğiz. Ancak yarın zorlanacağımızı da biliyoruz.” dedi.

Felipe Massa “Umarım aracım sıralamalara göre yarışta daha iyi olur. Ancak kesinlikle kolay bir yarış olmayacak.”

“Red Bull ya da Mercedes’lerle mücadele etmiyoruz. Lotus’lardan birisi önümüzde ve Sauber’ler gibi yakın olan başka araçlar da var.”

“Arkamızda olan ancak çok yakın bir çok takımla mücadele içerisindeyiz.” dedi.


Yorumlar

  1. sen kendi pilotlarınla ilgilensen sanane geri

  2. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    Ben bu hafta Ferrari'nin geçen haftadan daha iyi olduğunu düşünüyorum.Onboard camera görüntülerine bakıldığında son sektör dışında pek kontra vermiyor araç.

  3. Felipe için kirli taraf/ temiz taraf hiç farketmiyor neredeyse.%90 süper kalkıyor.

  4. sektör zamanları ve hızlara bakarsak, bence durum alonso için hiç de fena gözükmüyor.
    felipe ve fernando 319,5 ve 320 km. hıza çıkmışlar.
    sektör zamanlarında 1. ve 3. sektör toplamında felipe 0,1 saniye öndeyken, bol virajlı 2. sektörde ise fernando 0,3 saniye fark atmış.
    fernando yüksek hızına rağmen 2. sektörde oldukça iyi bir iş çıkarmış. bu durum yarın özellikle açılış turlarında çok işine yarayabilir. hem 2. sektörün virajlarında öndekinden kopmaz, hem de uzun düzlüklerde rakiplerini geçebilir.

    felipe'nin düzlüklerde bir sıkıntısı yok göründüğü kadarıyla. aracın ayarları, rakipleri geçebilecek şekilde daha çok hıza göre ayarlanmış. ancak 2. sektördeki virajlı bölümden bir şeyler çıkarabilmeli. ve DRS alanından faydalanarak start-finish düzlüğünde iyice yaklaşıp, uzun düzlükteki DRS'de de atak yapabilmeli.

    webber'in cezası ile yine kirli tarafa düştük. ama pirelli şefinin açıklamasına göre gece kesin olmakla birlikte yarın sabah da yağmur yağacakmış kuvvetle muhtemel. bu da pistin yıkanmasını ve kirli-temiz taraf farkının ortadan kalkacağını gösteriyor. inşallah geçen yarıştaki gibi startta önünü kesen birileri çıkmaz da iyi bir kalkış yapabilir felipe. ve inşallah keyifli bir yarış olur. singapur treninin ardından iyi gelecektir herkese. ve tabi yağmuru da unutmamak lazım. 2010'da çok keyifli bir yarış izlemiştik yağmur altında.

  5. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Merdedese geçilecekler şampiyonada demedi demeyin Singapurda Mercedesten yavaşlardı ama strateji ile2. Oldular Alonsonun yapacak bişyi yok adam aracı çok iyi kullanıyor ama araç…..neyse alonsoya allah yardım etsin yarın araçla pek arası iyi değildi bu haftasonu yarın massanın önünde bitirecek her zamanki gibi ama podyum zor

  6. Yalnız alonso buna çok alıştı.

  7. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Turlara,performanslara iyi bakan herkes Ferrari'nin performansını görür ha yarışta belki yine güzel startla bir ikincilik,üçüncülük gelebilir ama zor. Yarın Vettel yarış dışı kalıcak diye düşünüyorum belki bir şansımız olabilir pitstoplar ve sc ve de yağmurun etkisiyle

  8. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    2.lik mümkün yine. Klasik Alonso demeçleri..

  9. Ben Ferrari'nin yaris performansinin kotu oldugu dusuncesine katilmiyorum cogu zaman Red Bull'dan sonraki ikinci arac oluyorlar Alonso da cok iyi start aliyor Singapur'da bile Ferrari'nin yaris performansi cok iyiydi ama Alonso bu kadar karamsar konusuyorsa vardir bir bildigi.

  10. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ne farkeder ikiside aynı

  11. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Klasik bir reedbul fanı.
    Onu massa demiş alonso değil.İyi oku.
    Başlıkta alonsoyu görünce yazılanların hepsinin alonsonun ağzından çıktığını düşünüyorsun.Orada hem adminlerin yorumu var hem de massanın yorumu da var.Haberi okumadan önce derin bir nefes al , kendine gel sakinleş ki yanlış anlamayasın.

  12. Oglum ferrari gibi bir bes para etmez takim icin kariyerini mah vettin be . Yemisim tarihini .

  13. Alonso çok açık konuşmaya başladı hep yükseleceğiz şunu yapacağız bunu yapacağız derdi heralde Mclaren aklını felan çelmeye çalışıyor yada sıkıldı ferrariden

  14. dediği doğru çünkü dün stintlerde 1.46 sınırında gezdi. buna karşın webber 1.45 ve bandında gezdi.

  15. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ben orta sıra takımı desem olay olur alonso kendi demiş orta sıra takımlarının arasındayız diye

  16. haftasonun başindan beri fazla umutsuz alonso..ki bence singapura gore daha bile yakin gozuktu yine de her siralamadan sonra yarin podyum hedefliyoruz diyen alonsonun bi bildigi var heralde..tamam arac cok geride ama diger yarislardan bir farki yok gibiydi..
    Bu arada Sauber gecen sezonlarda oldugu gibi sezonun 2.yarısında cok daha iyi..2.yarida Ferrariden daha iyiler ozellikle tek turda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir