Mclaren, Yeni Bir Önemli Teknik Adamı Kadrosuna Katmaya Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Mclaren takımı, Formula 1 kariyerindeki en sıkıntılı dönemlerinden birisini geçiriyor. Takım bu sene sonuna kadar hiç podyuma çıkamazsa 1980’den sonra ilk defa podyumsuz bir sezon geçirmiş olacak.

Martin Whitmarsh “Sürekli olarak organizasyonumuzu güçlendirmeye çalışıyoruz ve kesinlikle bu seneden memnun kalamayız.”

“Bu yüzden teknik ekibi sürekli olarak güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu sene oldukça falza sayıda yeni başlayanlar oldu.”

“Açıklandığında manşetlerde yer alacak henüz açıklamadığımız isimler var. Bu yüzden her şey yolunda ilerliyor.”

“Takım olarak en tepedeki yönetimden teknik ekibe kadar mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde tekrar kazanmak için  kendimize bakmamız lazım.” dedi.


Yorumlar

“Mclaren, Yeni Bir Önemli Teknik Adamı Kadrosuna Katmaya Hazırlanıyor” için 26 yanıt

  1. Ross Brawn sanirim.

  2. ishak osman avatarı

    Şuna emin ol ki Button f1 tarihinin en iyi pilotlarından biri. Şu ana kadar hiç bir takım arkadaşıyla sorun yaşamamıştır. Ayrıca lastiklere en insancıl davranan pilottur. Ama Perez kasabın biri takımdan gitmeli…

  3. Yazmayı unuttum; 15-20 puanla sezon bitiren Hakkinen ile çifte dünya şampiyonu olan Hakkinen aynı adam. Yani Hakkinen ile Perez'i kıyaslamak, 1996 sezonunu izlemeyen biri için belki şu an abesle iştigal olarak görülebilir ama araç bu kadar felaketken pilotun yapacak hiçbirşeyi kalmıyor.

  4. Bu kadar acımasız olma. Hakkinen-Coulthard ikilisinin ilk yıllarını hatırlarsak puan barajının hemen altında dolaşan bir takımdık. Şimdi düşünüyorum da ilk 10'a puan verildiği halde çektiğimiz sıkıntı ortada. Hamilton olsa ne olurdu? Tabiki cevabı çok düşünülecek bir soru ama neredeyse Mercedes kadar lastik tüketiyoruz ama Toro Rosso kadar bile downforce yok, hem düzlükte hem virajlarda sürünen bir araç bu üstelik Mercedes motoruna! rağmen. Burada suçlanacak son kişi pilottur bence. McLaren, teknik ekibin tamamına plaket verip evine yollamalı. Pilot konusuna gelince de gelecek yıl 11 yarış Magnussen, 11 yarış Voondorne yarışsın derim. Bu iki pilot Telmex'ten gelecek MD lardan fazla edebilir. Ne de olsa dibine vurduk Formula 1'in! Daha fazla ne kaybederiz ki.

  5. Newey kendi başına bir takımken Mclaren'a dönmesi garip olur. Button ve Perez'le yarışan takımda suçu teknik ekibe atan kimse önce o gönderilmeli kesinlikle.
    bir Mclaren taraftarı olarak bktan sürücüleri olduğu sürece desteklemiycem.

  6. Niye bunlarin gobegi birliktemi kesildi? Hepsi yetiskin adamlar.

  7. newey geçmesine ihtimal veren var şaka gibi hemde %50 üstü diyen var adam bence 2014ü geliştirmek için gelmedi zaten garantideler öyle de böylede yeniyolar neden gelsin ki

  8. Newey değil. Çünkü RedBull'a giderken arkasından gözyaşı döken hatırlamıyorum. Bize yıllarca kağıttan uçaklar yaptı. Ve FIA bu konularda bu günkü takımlara gösterdiği müsamahayı Newey'e ve McLaren'e o zamanlar asla göstermedi. Eğer McLaren, Barnie.Todt ve birkaç hatırı sayılır zatla pazarlık yapmadıysa Newey McLaren'e gelmez. Çünkü artık birşeyler ıspatlamayı değil, kazanmayı seçecektir.

  9. Adriannnn (rocky gibi bağırdığımı düşünün)

  10. Peki ya yeni takım "Newey gp" ?

  11. Çok düşük değil 0 adı ile sıfır denir ancak.:) Aynen o yabancı kaynağı dediği gibi düşünürüm sihhati, sağlığı yerinde değilse. Mclaren hisse verme konusunda şuan çok daha zayıf. Hisse teslimini ortaklık durumu stabil, ekonomik gücü rahat olanlar düşünebilir.
    Adrian rahat adam gidip yarışıyor birçok zamanı kendine ayırıyor. Patronun yanında oturuyor sözü ve hareketleri tescilli, itibar görüyor, dinleniyor. Bunun gibi şeyleri her takım sağlayamaz. Mesela Luka bir alt ismin kendisinden fazla konuşulmasını istemez. Sahip Ron'da çok çok ayrı bir karakter değil hani. Tipik ingiliz. Hem F1'in içinde ki bir insan bir takımın 2015'de ki durumu sadece hayalden ibaret olan, tahminler ve inançlar üzerine kurulu olan basın beklentilerine sahip olması çok güç bir durum hele ki bu derece makamı ve teknik adamlar kurulu rahat ve iyi çalışıyorken.
    Son olarak Newey bütün sırrın, tek sırrın kendisi olmadığını biliyor ancak diğerleri bunu anlamıyor. Eh ortada şişirilme varken gerçekleri de konuşmamak lazım değil mi nefsaniyet meseleleri. Bugün 1 tanecik adam bu şef bile olsa mükemmel bir yarış, performans makinesi ortaya koyamaz. Sonuç bu oluyorsa her görevlendirmede iyi olan bir ekibin işi demektir bu. 4 ana maddeden 2. 3. sırada olan şey aerodynamic 2009 dan beri 1 numarada ve bu adam bu yönde tasarımı en iyi yapan kişi görünüyor. Ancak bunun geliştirmesi tek kişiye ait olamaz. Bunların aracı mechanic tutunmada da en iyisini ortaya koyuyor. Son yıllarda konuşulan birçok yenilikleri, tartışma konuları bunlara yönelik. Mühendisler bileşkesi bu iş. Yani Newey'i çek al bütün her sezonu sonrakine taşıma, tutunmada mükemmel bir paket ortaya koyma kaybolabilir ancak tek başına transfer et hiçbir işe de yaramayabilir. En az 3-4 kişi almalısın.
    Maniac derler adama böyle bir durumu, pozisyonu bırakırsa. 🙂

  12. Newey? İnşAllah demekten kendimi alamıyorum. -ki Newey gelecekse 2014'te… yani belki de McLaren'in Alonso için zorlamasının nedeni budur. Newey'in yeni macera istemesi. (zaten 0'dan baslayıp 4 sampiyonluk alması.) Ki Newey tarzı yavaş kalmış-en.azından galibiyet alamamış başarıya muhtaç takımlara gidip zirveye taşıması. Falan falan. Şimdi böyle diyoruz da hani edebiyatta Hüsnü-Talil vardır. Güzel nedene bağlama. Bizde McLaren'deki her gelişmeyi Newey'e bağladık. Her neyse diyecektim Newey şimdiden 2014'e baslamis.. McLarende 2014'de başladı falan falan. 🙂 Ama gelsin Newey. Ve hisse sorunu olmayacak tek takım McLaren. 3 ortagı var zaten kimse sorun etmez. Gel Newey lütfen. :)))

  13. Car car konuşmadan, bahaneler, lansmanlar yapmadan sezon sonu, gelecek senenin çalışmalarını yapmak olur ancak.

  14. Mehmedim unuttuğun bi şey var

    horner neweyy vettel ayrılmaz üçlüdür

    neweyy ve horner mc larene geçerse vettelde geçer

  15. Bakalım kimi açıklayacaklar. Newey olma ihtimali çok düşük. Bu gün yabancı bir kaynakta Newey'in Kore'ye gelmediği 2014 aracı üzerine çalıştığı yazıyordu. Newey amca Rbr den hisse istediyse Dietrich Mateschitz Reis yok dediyse Mclaren'in kapısını çalıp şartlarını dile getirip örneğin hisse isteme bu da kabul gördüyse bu anlaşma olur 🙂

  16. Abdullah Bey doğru söylüyor bende onu düşünüyordum. Neweynin bir mclaren aşığı olduğunu bilmeyen yoktur. Kendisininde ingiliz olması bana göre anlaşmayı %51 oranında garantilemiştir. Aerodinami anlamında motora göre 0 dan başlanacağı için ve Mclarenin 2014 ten çok 2015 ve sonrasını düşündüğü için NeweyNin 2014 te gelip ortamı tekrar tanıması faydalı olacaktır. Bu yüzden çok yüksek ihtimalle Red Bull ortamından sıkılan Horner ve Newey Mclarene geçebilir. Horner zor olsada Newey muhtemelen Mclarende diyebiliriz.

  17. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Newey ve Vettel 2015 te Mclarende olacak dedikoduları dönmeye başlamış padokta

  18. Aman Allah'ım Newey mi yoksa ? Herkesin aklından geçen soru bu şuan tahmin ediyorum ki. Umarım Neweydir o isim. McLaren'e dönsün de orda göstersin bakalım bi de hünerini. Hem McLaren için iyi olur ve bu beni mutlu eder. Hem de Red Bull'da yarattığı uçaktan sonra McLaren'a gidip yaptıkları ve o aracın elde edeceği ya da elde edemiyeceği başarılara göre Red Bull'un aslında ne kadar temiz bi araç olduğunu anlamış oluruz. Bilirsiniz FIA McLaren için en ufak bi şeyi bile cezasız bırakmaz.

  19. Adrian Newey bu hafta sonu Kore'de değilmiş. bir anlamı olabilir mi?

  20. Aklında kalmasın bizede söyle lütfen 🙂

  21. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Aklımda iki kişi var fakat son ana kadar söylemek istemiyorum. Schumacher'i kastetmiyorum merak etmeyin :))

  22. Gordon Murrey? Steve Nichols?

  23. Manşetleri süsleyecek bir isimse aklıma herkes gibi benim de Newey geliyor. Bekleyip görelim. 🙂

  24. Newey mi diyeceğim ama değil.çok merak ediyorum dogrusu manşetlerde yer alabilecek o ismi.

  25. thechosenone avatarı

    Neweyden başkası iş yapmaz..

  26. MSC-ALO-RAI  avatarı

    Abdullah bey en yeni başlıklardan biri bu olduğu için bunun altına yazıyorum, şu başlığın altına bakabilmeniz mümkün müdür tekrar burayı işgal etmeyeyim

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/34270-2013-trf1-net-tahmin-yarismasi-kore-gp-tahminleri.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir