2013 Kore GP – Vettel Kore'de de Durdurulamadı!

yazar:

kategori:

Yarışa ilk sıradan başlayan Vettel, iki defa güvenlik aracının girmesine rağmen damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı ve art arda 4. zaferini kazandı. Vettel Kore’de de art arta 3. zaferini kazandı.

Yarışa 9. sıradan başlayan Kimi Raikkonen, güvenlik aracı öncesinde pite erken girmesinin avantajı ile bir anda kendisini 4. sırada buldu. Raikkonen takım arkadaşını geçmesinin ardından 2. olarak önemli puanlar kazandı.

İyi bir yarış çıkaran Romain Grosjean, büyük bölümde 2. olmasına rağmen takım arkadaşına geçilince 3.lükle yetinmek zorunda kaldı ve podyumu tamamlayan isim oldu.

Yarışın flaş isimlerinden birisi kuşkusuz Sauber pilotu Nico Hulkenberg oldu. Yarış boyunca Fernando Alonso ve Lewis Hamilton’un baskılarına maruz kalan Alman sürücü güçlü bir şekilde 4. olmayı başardı.

Yarışın büyük bölümünü 3. sırada götüren Hamilton, özellikle 2. pitler öncesinde çok zaman kaybetti. Bir türlü pite alınmayan Hamilton öndekilerle mücadeleden koptu. İkinci güvenlik aracından sonra da Hulkenberg’e geçilen Hamilton ancak 5. olabildi.

Kore’de pek beklentisi olmadığını dile getiren Fernando Alonso, 5. sıradan başladığı yarışta ancak 6. olabildi. Onu Nico Rosberg ve Jenson Button takip ettiler.

Yarışın ilk turunda spin attıktan sonra son sıraya kadar gerileyen Felipe Massa, güvenlik aracı periyodunun sayesinde puan mücadelesine kadar girdi. Son bölümde Ricciardo’nun 9. sıradan yarış dışı kalmasıyla Massa 9. oldu.

2. güvenlik aracının sonrasında Massa ile Mclaren pilotu Sergio Perez arasında çok yakın mücadeleler geçti. Perez yarışı 10. sırada tamamlayarak son puanı aldı. Ancak yarışın ardından iki sürücü arasında yaşanan olaylar hakemler tarafından incelenecek.

Yarışa çok iyi başlangıç yapan ve ilk virajda Ferrari’leri geçen Sauber’in çaylak pilotu Esteban Gutierrez, gerilere düştükten sonra ancak 11. sıraya kadar yükselebildi ve puanı kılpayı kaçırdı. Gutierrez’i Williams sürücüleri Valtteri Bottas ve Pastor Maldonado takip ettiler.

Caterham sürücüleri Pic ve van der Garde 14. ve 15. olabildiler. Caterham sürücüleri bir sıra daha yükselebilseydi takımlar şampiyonasında Marussia’yı geçme şansını yakalayabileceklerdi ancak bunu başaramadılar.

Yarışta iki defa güvenlik aracı piste girdi. Önce Sergio Perez’in aracının sağ ön lastiğinden büyük bir parça koptu ve pistte kaldı. Bunun üzerine güvenlik aracı pistin temizlenmesi için piste girdi.

Daha sonra ise iyi bir yarış çıkaran Red Bull pilotu Mark Webber, güvenlik aracının ardından Adrian Sutil’in kendisine vurmasıyla yarış dışı kaldı. Bu kaza sonrasında Webber’in aracından alevler yükselince bir anda ortalık duman altında kaldı ve pist karıştı. Güvenlik aracı yerine bir anda konvoy bir kamyonetin arkasında bir süre devam etti. Pist görevlilerinin o bölümde oldukça yavaş kaldığı görüldü.

Yarışın en hızlı turunu 53. turda Sebastian Vettel 1.41.380 ile kaydetti.

Sezonun 14. yarışı Kore’nin ardından Vettel 25 puan daha kazanarak puanını 272’ye çıkardı. Alonso 6. sırada kalınca puan farkı 77’ye yükseldi. Onları daha da geride Kimi Raikkonen takip ediyor. Takımlar şampiyonasında ise Red Bull 402 puanla lider. İkinci sıradaki Ferrari 284 puana sahip. Ancak 3. sıradaki Mercedes puan farkını 1 puana kadar düşürdü.

Sezonun 14. yarışı Japonya GP önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek.

 

Poz  Pilot        Takım                       Süre
 1.  Vettel         Red Bull-Renault           1h43:13.701
 2.  Raikkonen      Lotus-Renault              +     4.200
 3.  Grosjean       Lotus-Renault              +     4.900
 4.  Hulkenberg     Sauber-Ferrari             +    24.100
 5.  Hamilton       Mercedes                   +    25.200
 6.  Alonso         Ferrari                    +    26.100
 7.  Rosberg        Mercedes                   +    26.600
 8.  Button         McLaren-Mercedes           +    32.200
 9.  Massa          Ferrari                    +    34.300
10.  Perez          McLaren-Mercedes           +    35.100
11.  Gutierrez      Sauber-Ferrari             +    35.900
12.  Bottas         Williams-Renault           +    47.000
13.  Maldonado      Williams-Renault           +    50.000
14.  Pic            Caterham-Renault           +  1:03.500
15.  van der Garde  Caterham-Renault           +  1:04.500
16.  Bianchi        Marussia-Cosworth          +  1:07.900
17.  Chilton        Marussia-Cosworth          +  1:12.900
18.  Vergne         Toro Rosso-Ferrari         +    2 laps
19.  Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari         +    3 laps
20.  Sutil          Force India-Mercedes       +    5 laps

Hızlı tur: Vettel, 1:41.380

Yarış dışı

Webber         Red Bull-Renault             41
Di Resta       Force India-Mercedes         29


Puan Durumu                

Pilotlar:                    Takımlar :           
 1.  Vettel        272        1.  Red Bull-Renault          402
 2.  Alonso        195        2.  Ferrari                   284
 3.  Raikkonen     167        3.  Mercedes                  283
 4.  Hamilton      161        4.  Lotus-Renault             239
 5.  Webber        130        5.  McLaren-Mercedes           81
 6.  Rosberg       122        6.  Force India-Mercedes       62
 7.  Massa          89        7.  Sauber-Ferrari             31
 8.  Grosjean       72        8.  Toro Rosso-Ferrari         31
 9.  Button         58        9.  Williams-Renault            1
10.  Hulkenberg     31       
11.  Di Resta       36       
12.  Sutil          26       
13.  Perez          23       
14.  Ricciardo      18       
15.  Vergne         13       
16.  Maldonado       1       
       


Yorumlar

“2013 Kore GP – Vettel Kore'de de Durdurulamadı!” için 111 yanıt

  1. Kimi_ in_Rai avatarı

    Arkadaki Perez mi? 🙂

  2. Kimi_ in_Rai avatarı

    Bu çok doğal bir şey 🙂
    Günün Fotoğrafı Webber'in arabasının yanmasını gösteriyorlar burda resim kendisi yanıyor ya 🙂

  3. Always Ferrari avatarı
    Always Ferrari

    arkadaki perez iyi çıkmış 🙁

  4. Always Ferrari avatarı
    Always Ferrari

    arkadaki perez iyi çıkmış 🙁

  5. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    raikkonen'i yeni farkettim 🙂

  6. Little Bambi avatarı

    Vettel'in sempati kazanması için illa ki büyük takıma ihtiyacı yok.

    – Takım arkadaşına saygı duyan

    – Diğer pilotları aşağılamayan

    – Bencil olmayan

    – 2 saniye hızlı araçla gezinerek kazandığı yarıştan sonra abartılı sevinmeyen

    – Yalan yanlış milleti aptal yerine koymaya çalışan demeçler vermeyen

    bir pilot olabilirse belirli bir sempati kazabilir zaten.

  7. Kimi_ in_Rai avatarı

    2013 Kore GP hatıra resmi olsun

  8. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Maşallah kardeş müneccim falan mısın ?

    Eğer değilsen başka türlü nasıl biliyosun çıkaramayacağını ?

  9. güvenlik aracı kaçıncı turda pistten çıkmıştı? 3. gro ile 4. hulk arasında bitişte 24 sn fark var.

  10. yahu arkadaşlar bu vettelden ne istiyorsunuz anlamıyorum. Ne yapması lazım arabası iyiyse suçlu o mu adam gibi araç yapamayan diğerleri mi? Sizi mutlu etmesi için sıralama turlarına katılmasa mı mesela bir iki kez!!! Ne kadar iyi geçiş yaptığını göstersin sonra. Herkes red bull un limitlerini f-16 larla kıyaslamaya başlayacak yani nereden biliyoruz vettelin aracı limitlerde kullanamadığını partnerini her yarışta geçiyorsa en azından ondan iyi sürüyor demektir değil mi :)) Rahat kazanacağı yarışı niye aşırı zorlayıp riske atsın. Yarışın 2. sine tur mu bindirmesi lazım rbr yi limitlerinde kullandığını ispat etmesi için.Yanlış anlaşılmasın fanı filan değilim ben de sevmiyorum çocukluğu aşamamasını ama bu kadar haksızlık yapılmaz canım.bu çocuk toro rossoyla yarış kazandı yahu. Yeteneksiz adamı o koltuğa oturturlar mı. Seb geldiğinde mark takımın kıdemli pilotuydu başlangıçta ispat etseydi kendini takımı seb in üzerine kurmazlardı değil mi?

  11. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Yarışı izlemedim, izlemek istemedim. Sanırım artık bu spora fanatikliğimi yitiriyorum. Yorumlar ve anlatılanlara göre Raikkonen'in yine harika bir iş çıkardığını anlayabiliyorum. Vettel'in bu kadar hızlı olmasına şaşırmadım tabi ki 🙂 bu yıl 4 olur seneye 5 olur sonra 6 olur.. Belkide 8. dünya şampiyonluğunu alır. Fakat bu haliyle sadece istatistiksel anlamda bu sporun en iyisi olur. İnsanın biraz sempatik olması gerek, taraftarların gönlünü kazanması gerek. Bunuda 5 yıl önce göremeyiz. Çünkü Vettel Red Bull'da olduğu sürece pek fazla sevilmeyecek. Diğer büyük takımlara gitmesi demek otomatik olarak +fan demek. Vettel Red Bull'dan ayrılmayı göze alamaz gibi gleiyor bana.

  12. Şerefli ikincilik diyorsun yani aman kalsın Vettel in dominasyonu o dönemle mukayese edilemez o dönem 3 sezon luk bir dominasyon oldu acık ara hızlı araç anlamında ama bunun daha ne kadar süreceği bile belli değil belkide 10 yıl ne dersiniz.

  13. yarışı biraz izledim sonra izleyemedim.tekrarını indirip izleycem.yarışların sıkıcı olduğunu düşünenler var ama vettel haricinde her pilotun fazlaca çekişmesi var.2.lik için geri kalanlar arasında büyük bir çekişme var.orta sıra takımlarında keza öyle.yani örneğin schumi-ferrari ortaklığındaki yıllarda çok sıkılırdım hatta uyuklama moduna çok kez geçtim schumi 1.olsa bile arka tarafta çekişme olmuyordu.mc larenler 2.lik için rakipsizdi.sadece orta sıralarda bar-honda ile jordan-honda çekişmesi biraz olurdu onun haricinde kimse kimseyi zorlayamazdı.yani beterib beteri vardı.vetteli ayıracaksın kalaları izleyeceksin o zaman zavk alabilirsin ancak tabiki zafer için çekişmeyi izlemekde ayrı bir zevk olurdu ama idare edecez artık

  14. Ben inandım.

  15. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    versene steam ekliyim seni bi ara

  16. Arkadaslar ayip ediyorsunuz valla. Hic cocuk olmadiniz mi biraz saygi. Mutlu olsun. Vettelin acaba ilk sampiyonlugunu hatirliyormu.

  17. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Evet orjinal 2012 de vardı ama steamda ön sipariş kampanyası ile bir tane daha 2012 orjinal hakkım oldu + f1 race star oyunuda hediye geldi 2013 ü alınca

  18. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    oyunun orjinal mi ?

  19. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    şimdi gördümde resmi şimdi parmak işaretini yapmış yine tmm arabadan inince yap sevin ama niye podyumda o parmak hareketini yapıyosun o hareketi yapmak sana podyumda ne katacak.sonra sebastianda insan onunda duyguları var oluyo niye yuhlanıyoda şuda bu falan fistan.

  20. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Şunu söyleiyim Vettel japonyayıda kazanacak ama bu sefer arkalarında her iki mercedes birden olacak gibi bir his var..Mercedes 2 dir yarışta şansızlıklar buluyor ama araç hızlı bunu biliyoruz o yeter haftaya Mercedes çok güçlü olacak yine helede ilk sektörde

  21. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Önde güvenlik aracıymış gibi görünüyor 🙂

  22. Always Ferrari avatarı
    Always Ferrari

    ben vettelin Alonso Kadar Arabaya Hız Kattığını Düşünmüyorum. Redbull Gibi Bi aracın Potansiyeli O kadar Yüksek ki onu süren bir sürücü istediği kadar zorlayabilir ne kadar zorlasada arac o zorlamaları o kadar kolay geçiştiriyorki süren kişi zorlanmıyor. Yani Demek istediğim o aracın limitlerine kolayca çıkılabilir ama çıkarken sürücü hiç zorlanmaz ama Ferrari limitlerde kullanılmak istendiğinde hepiniz görmüşsünüzdür ya önden kayar ya arkadan kayar, yol tutamaz. Alonsonun Farkıda Burda Devreye giriyor Bu aracı bu zorluklara rağmen limitte kullanabiliyor vettel ise bence bu zorluklarda araç kullanamaz demek istiyorum.

  23. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    istanbul park,imola,hockenheim,magny cours,indianapolis gibi güzel pistler varken kore'de yarış yapıyorlar ben buna anlam veremiyorum.

  24. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Beyler bu arada F1 2013 oyunu muhteşem ötesi olmuş Dx11 ile görsellik muhteşem durumda 2012 ye göre aynı konfigurasyon laptopta hiç takılmadan full grafik oynayabiliyorum ve araçlar hd modellenmiş 2012 gibi değil.kontroller çok iyi Full TC açık bile olsa kontralar olabiliyor çok gerçekçi olmuş herkese tavsiye ederim oyunu

  25. yazdın yoruma kendin inanıyon mu ?

  26. DreamOfWinD  avatarı

    Izlemedim. Kalan yarislari da izlemeyecegim. Sampiyonun kim oldugunu Silverstone'da soylemistim. Sonucu aylar onceden belli olan bir seriyi kim izler ki?

  27. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    ben hukenbergin geldiği ilk sezonda bişey yaptığını görmedim.Ya da en azından beni tatmin etmedi.Takım arkadaşını filan mı geçmiş podyuma mı çıkmış.
    Küçük takımlar hakkında söylediklerim komedi değil.İstatistiklere baktığımızda sezonun ikinci yarısında genelde daha iyi oluyorlar.Renonun 2008 2009 2010 yılları böyle oldu.Diğer birçok takımda da var bu durum.Sezonun ilk yarısında gösterdikleri performansın üzerine çıkıyorlar 2 . periyotta.

  28. Always Ferrari avatarı
    Always Ferrari

    Fazla Yüklenmeyin 2009 da Formula İzlemeye başladığı için malum tarihten haberi yok. nasıl sürücülerle kıyasladığına bakın zaten herşeyi açıklayan o. Avatarıda Polat alemdar Hay arkadaş ya :D:D

  29. eminmisin iyi düşün

  30. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Sence Vettel aracından yüzde kaç çıkarıyor?

  31. şu anlaşıldıki hulkenberg lotus,la yarışırsa . gelecek sene şampiyonluk,ta vettel,in en büyük rakibi . kusursuz bir sürüş stili var

  32. Always Ferrari avatarı
    Always Ferrari

    Alosoyla Vettel Arasındaki farkı en kısa şekilde anlatayım:

    Alonso 4 sene boyunca Rbr de olsaydı yine bu başarıları elde ederdi ama Vettel ferraride Olsaydı. Dünya 2. liklerini geçtim İlk 5 e giremezdi.net.

  33. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    adam sıkılmış belliki 2 turda o atsın ne yani asfalt mı aşınır olayı büyütmemek lazım 😀

  34. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Sauber'in nasıl bir performansı varsa düzlükte hem Guti'ye hemde Hulk'a yaklaşan bile olmadı. Hulkenberg şüphesiz günün yıldızı. Alonso – Hamilton arasında çekişmeler izlenmeye değerdi. Massa adına düzlüğün sonunda kimseyi biçmeden yarışta kalabilmek iyi oldu ama yarışını yine öldürdü. Bütün yarışta neredeyse Gutierrez'i izlemekle geçirdi.

    Piste giren çeşitli araçları da görmek insanı gülümsetmedi değil 🙂

  35. Rambo, Redbull'un adamlığından FIA'nın adamlığına geçmişsin.

  36. Haklısın ne Diaz ne Schumi ne de Senna nın 26 yaşına gelene kadar böylesine 4 sene üst üste açık ara hızlı bir araçları yoktu:)

  37. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Tek kelime ile muhteşem bir yarış oldu Vettel inanılmaz ötesi bir pilot olduğunu tekrar bize gösterdi adamımsın V3ttel yessss and yess again

  38. Git kumda oyna mübarek. rica ediyoruz.

  39. sıkı bir schumacher taraftarı olarak Raikkonen'e çok saygı duyuyorum.

  40. gkn raikkonen avatarı
    gkn raikkonen

    Her ne kadar sevmesem de VET sıfır hata ile başka bir klasmanda yarışıyor ve galibiyeti haketti tebr.

    VET, HULK, GRO süperdi tebr. ALO, HAM, MAS ve Ferrari tam bir rezaletti.

    En büyük övgü RAI nin tabiki 9. başla 2. bitir hep zoru başarıyor. Bu Ferrari anlaşmasından sonra Lotus ta ve GRO da ona karşı bişeyler var sanki (yanılıyor olabilirim) eğer öyleyse güzel bir ders verdi tüm takıma ve daha ölmedik noluyo lan dedi :):)

  41. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yahu seyir zevki güzel diyorsan, sana uzaktan kumandalı araba alayım, dönder dönder seyret tek başına,, madem iyiyse okadar ,illegal illegal fia nın göz ardı ettiği gerçekler var ,benim kızdığım mevzu bu ,oksa rbr standartlara uysa böyle fark olmaz, fia es geçiyor onları bu kadar basit ama seyircileride soğuttu baya, yakınlarda önlem almazlarsa ,,,bernie fırçayı kayar ,seyirci geliri düştü diye ,,demedi deme 😀 yada büyük ihtimal seneye ferrari ve kimi ellerine verecek rbr vettelin şanzımanı,4 sene yeter diyecekler çünkü f1 amcaları

  42. RTL de yarışın tekrarı başladı

  43. Muhteşem Sebastian ve Muhteşem İstatistikler

    42 pol

    34 galibiyet

    57 podyum

    1326 kariyer puan

    21 en hızlı tur

    ————————————————————————————————————————

    26 yaşında olupda bu kadar muhteşem istatistiklere sadece sebastian vettel sahip oldu

    ne diaz ne şumi ne senna ne hamilton ne kimi hiç biri 26 yaşında bu kadar muhteşem istatistiklere sahip değillerdi.

  44. formula 1 red bulla güzel sebastian vettel güzel

    ratingler tavan yaptı

    seni kaybetmekle bi şey kaybetmeyiz hoşçakal

  45. adam şaka maka tarihin en iyi pilotu olmaya doğru gidiyor.

  46. vettel adım adım ayrton senna'yı sollamaya hazırlanıyor.

  47. bu arada Vettel kariyerinin üstüste 2.ci toplamda 4.cü grand chelemini yaptı 🙂

  48. Çok çocukça bir yorum olmuş. Başarılar ortada fakat gelecek senenin garantisi var mı? Yok. En kuvvetli aday Redbulldur, bende böyle düşünüyorum fakat kaliteyi düşürmemek gerek. Boşluklarla dolu bir mesaj sadece. Tahrik etmekten başka amacı olmayan yüzeysel, fanatik bir mesaj. Redbull'u küçültmekten başka bir şeye yaramıyor bu tip yorumlar.

  49. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    güzel yarıştı güzel ,,ben son 3 yarıştır baya keyif aldım ,perez kimi teması hariç ,vetteli zaten saymaya gerek yok, geçmişteki gibi 1 ci belli ,biz diğerlerine bakıyoruz,

    massa maldona do 4 lü grup iyiydi,,

    kimi nin alonso yu geçişi güzeldi ,kimi nin ilk pitinde hata yaptılar kötüydü ,sonra sc girdi iyiydi

    kimi nin 2. pit stopu yerinde oldu, 3 sıra kazandı ,sonra gene sc girdi :d oh kebap gibi geldi

    hulkenberg güzel savunma yaptı ama hata alonso ve hamiltondaydı, hamilton aceleci olmasa plan yaparak geçebilirdi ama şuursuz ataklar denedi ,üstünede alonso hamilton a atak yapınca, hulk rahatladı az da olsa, gene de iyi defans yaptı ,geridekilerinde bazı yanlışlarından yerini korudu

    kimi grojean ı ezdi ,daha bir yere gitmedim ,akıllı ol gibisinden 😀 sonra grojean telsizden zorlayacağım falanmı dedi ne ,hızlı olunca anlayamıyorum bazen ,

    yarışın başında massa bence alonso ya geniş yer bıraktı temas olmasın diye, fakat o hızda virajı o şekilde alamazdı zaten, neyse alonso da ucuz yırttı ,temas olucaktı

    kısaca ben eğlendim 3 yarıştır zevkli ,rbr vettel zaten konuşmaya değmez ,bana kalırsa rezillik illegal ve fia nın göz ardı ettiği bir durum, webber in 2 yarıştır aracın da yangın çıkmasıda şüphelerimi artırıyor ,çünkü webber trafikte çok kalıyor, sistem de de aşırı ısınma oluyor ama vettel havadar serin serin geziyor 😀

    birde seneye ferrari bence domine olucak ,çünkü bu kadar geri kalmaları ,seneye hazırlıktır ,bana göre ,seneye kimi alonso ikilisini takım iyi yönetebilirse, seneye diğer takımların ellerine verirler vitesi ,oynatırlar 😀
    dün sıralamalrda yazdığım yorumu iyi okuyun yarışı nasıl öngörmüşüm :D, bazı kimi ye laf sokanlar,

    sarhoşu gene gördünüzmü sarhoşu, 9 dan 2 .oldu sarhoş 😀 😀

  50. f1 izleyicisi idi avatarı
    f1 izleyicisi idi

    artık f1 izlemeyi bırakıyorum. kurallarla yasaklarla sporu mahvettiler. ortam redbull gibi bir takıma kaldı. umarım eski haline getirebilirler ben de izlerim.

  51. Hülkenberg gerçekten Hamilton gibi agresif bir pilota iyi dayandı ve kaliteli bir sürücü olduğunu gösterdi. Aracının nerede güçlü olduğunu bilip buna göre yarıştı. Bilinçli ve stabil bir pilot. Hamiltonu arkada tutmak gerçekten zordur.

  52. Özellikle geçiş konusunda yerinde tespitler yaptığını düşünüyorum.Zaten Vettel atak yapamıyor gibi boş yorumlar artık dillendirilmiyor fazla.

  53. Seneye ferrarinin mclarenin süper olabileceğini iddia edenler newey belkide 2014 paketini hazırlamıştır haha o adam ölene kadar asla bişey yapamayacaklar seneyede 20 yarış kazanır vettel 2 sinide raikkonen-alonso kazanır bi 500 puan farkla şampiyon olur yine

  54. #budagecerFerrari …

  55. Kimi_ in_Rai avatarı

    Yarış fena yarış değildi,sıkıcı yarış hiç değildi.
    Podyuma çıkanlara tebrikler!
    Kimi'ye gelince çok iyi yarış çıkarttı, çok harika geçişler yaptı. tabi güvenlik aracıda yardım etmemiş değil.
    Nico Hulkenberg'i söylemeden keçemem çok iyi defans yaptı, kusursuz yarış çıkarttı.
    Romain Grosjean'da fena değildi, bu arada son turlarda telsiz'den Grosjean'a verilen mesajda ilginc.

  56. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Güzel bir yarış oldu.. Kimi'nin sıralama konusunda kendisini geliştirmesi gerekiyor. Dün o hatayı yapmayıp daha önlerden kalkabilseydi belki durum daha farklı olurdu. Hulkenberg'in savunmaları güzeldi. Motor farkları nasıl olur belli olmaz ama 2014'de motorlar birbirine yakın olursa Kimi Lotus'u arayacak gibi görünüyor. Ferrari geçen sene bu dönemlerde Lotus'tan rahat yarım saniye daha hızlı gibiydi şimdi durum tersine dönmüş görünüyor. Pistin yapısının bunda etkisi ne kadardır o da ayrı bir mesele. Japonya'da durum daha net ortaya çıkar.

  57. Alonso_Raikkonen avatarı
    Alonso_Raikkonen

    + Alonso

  58. Tebrikler sebastian vettel tebrikler red bull racing

    harikasınız çocuklar

    şampiyonluk garantilendi gibi

  59. elvan dalton avatarı

    2004 sezonunda da Şumi aynısını yapıyordu. O dönemde benim için tek heyecan BAR Honda'lardı. Yine aynı durumdayız. Oturup kim ikinci olacak diye izleyeceğiz.

  60. McLarene tebrikler….

  61. niye özellikle raikkonen şuan en iyisi olduğu için mi

  62. Hülkenberg'in iyi olduğu yarış sadece bu değil. Formula 1'e gelmeden de, geldikten sonraki ilk sezonu dahil bunu defalarca kanıtladı.

    Ayrıca dediğinin aksine küçük takımlar büyüklerden çok daha önceden bir sonraki sezona odaklanırlar. Küçük takımlar sezon sonunda atılım yapar düşüncesi tam komedi. Sezona en kötü başlayan ve parasızlıktan uzun süre güncelleme dahi alamayan bir takımdan bahsediyoruz.

  63. Alonso-Raikkonen avatarı
    Alonso-Raikkonen

    Aynen.

  64. Kimi'ye teşekkür ediyorum. Kendisini bugüne kadar izlemekten zevk aldım ve almaya da devam edeceğim. Lotus'un Kimi'nin ayrılık haberinden sonra resmen kendisine sırt dönmüş olmasına rağmen o Romain'i çok güzel bir şekilde geçerek takıma gereken uyarıyı verdi. Yarışın son bölümünde Romain yakalamaya başladığında bile bir an olsun endişelenmedim. Tek korkum pirellinin patlamasıydı yoksa Kimi Romain'e asla geçit vermeyecekti ki bunu izleyerek görmek daha zevkli oldu benim için. Kimi'nin sıralamalardaki sorununun çözümü yok mu arkadaş ya?
    Bugüne kadar Vettel geriden gelip yarış kazanamıyor yada yükselemiyor gibi tonla boş yorum yapanlara bugünkü yarış ders olur umarım. Düzlükte geçiş yapılır Formula 1 de ve düzlük hızın yeterli değilse Hamilton gibi kalırsın. He Vettel biraz gençliğin verdiği heyecan birazda tez canlılığından dolayı 2010 yılında bir kaç defa kazaya karıştı ama hangi pilot yapmadı ki böyle hataları. Şampiyon olan her pilot zaten en hızlı araçla şampiyon ollmuştur. Çünkü en hızlı aracı üreten takım şampiyon olmayı haketmiştir. ( sadece en hızlı değil en sağlam olması faktörünü de eklemek gerekiyor sanırım.) Geçtiğimiz sezon Brezilya öncesi neredeyse herkes yağmur duasına çıkacakken o yağmur muhtemelen Vettel'in şampiyon olmasını sağladı. Neyse işin özü neymiş? Düzlük hızın yeterli değilse önündeki Hamilton olsan da Alonso olsan da geçemezmişsin. Bunu umarım bu yarışta öğrenmişsinizdir. Öğrenemeyenler yarışı bir kez daha izlesinler bence kesin öğreneceklerdir.
    RTL'den izlerken arkadaki Massa ve Perez'in olduğu grubun karışmasını tam izleyemememk üzücü oldu yan tarafta küçük ekranda gösterselerde böyle mücadeleleri daha bir net görmek istiyor insan. Güvenlik yönünden Kore oldukça sınıfta kaldı bence. Tamam bir Monaco kadar olamayabilirsiniz ama yine de yanmaya başlayan bir araca o kadar geç müdahale ne için ve niye o kadar yetersiz bir müdahale söz konusu? Bence bunlar sorgulanmalı. Ayrıca o piste sokulan 4×4 te apayrı bir olay. O araç yüksek hızda kendisi zaten parçalanıp gider. Bu risk alınmamalıydı kesinlikle. Neyse Kimi'ye tekrar tebrikler ve teşekkürler. Beni asla utandırmayan insan teşekkürler 🙂

  65. Alonso-Raikkonen avatarı
    Alonso-Raikkonen

    Yarışla ilgili bir değerlendirmeye gerek duymuyorum yine her zamanki gibi sadece şunu söylemek istiyorum, bizi ilerde Raikkonen den iyi bir pilot bekliyor.(Hulkenberg)

  66. vettele. 4. şampiyonluğu hayırlı olsun. alonsoya ya sporu birakmasını yada ferrariden baska bir takıma gitmesini öneririm. o takoz gibi araba 4 yıldır adam olmadı bundan sonrada olmaz. raikonen'e ferrariye gidip kariyerini mahvettigi icin üzgün oldugumu belirtmek isterim . lewis ve nico artik butunuyle orta sıra pilotları gibi olmaya basladılar o takımda . mclarene. umarım honda sizi kurtarır. ve kore'ye sizin gibi dümbelekler yarış takviminde istanbulpark yok ne diyelim buna sebeb olanlar allahından bulsun.

  67. assdasdfasfasdasfa avatarı
    assdasdfasfasdasfa

    buhahahahahahahaahahahaha:)))))))

  68. 4 haftalık arada ne yaptılarsa yaptılar araba bundan sonra japonya ve hindistanda da kazanır ve hindistanda 2013 kapanır 2014te ferrari iyi olacak diye sevinenler ferrari hiçbir zaman iyi olamayacak alonsoyu yaktınız bari raikkoneni yakmayın alonso mclarene kaçsa iyi eder en azından kötü olsa bile adam gibi takımda yarışır

  69. RTL'de izledim yarışı, sağolsunlar en heyecanlı yerlerinde reklam verdiler. Kimi'nin Alonso'yu geçişini merak ettim fazlasıyla.
    Lotus ya da Kimi'de sıralama problemi olmasa, neler olur merak ediyorum.
    Hulkenberg çok iyi savunma yaptı, Ferrari'deki stratejistler cidden akıl edemediler mi Alonso'yu erken pite alıp Hulkenberg'i pitte geçmeyi merak ediyorum.
    Yarış 1. lik mücadelesi kesin olduğu için sıkıcıydı. RedBull ve Vettel çıkarırsak çekişmeli, güzel bi yarış oldu.
    Kolay bir birinclilik olabilir ama bu Vettel'in basit bi sürücü olduğunu göstermiyor bence. Rai,Alo,Ham ve Vet diğerlerinden farklılar bu çok net.

  70. "nebi" isimli arkadaş vardı birde nerede o 🙂

  71. Kimi ve gro ya tebrikler alo ham hulk sayesinde güzel zevkli bir yarış oldu. Vettele gelince her zamanki gibi boş beleş bi yarış çıkardı bu adamın taraftarları yarışı izlemeden nasıl zevk aldığını idda ediyo adamı bi startta görüyoruz bide finişte merak ediyorum hala araç geçme yeteneği duruyormudur vettelin 🙂

  72. bugün hulkun yaptığı işin vettel yüzde 20sini bile yapmamıştır.helal olsun hulk.geçen yarıştada bu adamı övmüştüm.ferrari 2016da hulku o koltuğa oturtacak başka yolu yok arkadaş.ferrariiye tebrikler onboard görüntülerinde drsden sonra 3.viraj çıkışında ve daha başka yerlerdede ferrarinin çekiş özürlü olduğunu bir kez daha anladım.lotus aracı bugün iyiydi hem rai hem gro aracın hakkını verdiler.tebrikler onlara.mercedese yazık oldu özellikle rosberge çok ilginçti gerçekten bir anda kanat yeri boyladı bir de drs alanı olunca o hızla bol bol kıvılcım gördük.ama gene iyi iş yaptı rosberg ham ise lastiklerinin bitmesiyle yarışıda bitti zaten.webberin aracı cayır cayır yandı bu adamda alışkanlık haline getirdi birilerine söförlük yaptırmayı.hızlı düzlüğün sonunda 4 çekerin girmesi yarışa yeni bir hava getirdi doğrusu vetteli geçtiği için tebrikler onada.felipe massanın arkada 3 veya 4 kişiyi bir anda geçişi güzeldi sonuç olarak yarış güzeldi bugün vettel tebrik edilecek bir şeyde yapmadı açıkçası hayır fanları nasıl bu adamın yarışından zevk alıyor anlamıyorum doğrusu benmi başka yarışı izliyorum yoksa onlarmı başka yarış izliyor hayret ediyorum doğrusu:)

  73. Little Bambi avatarı

    Ferrari motorunun o avantajını nedense Ferraride göremiyoruz bir türlü.

  74. Hulkenberg tartışmasız bu yarışın yıldızıydı. Bunları hakeden bir pilot. Umarım seneye rekabetçi bir takımda yarışma fırsatı yakalar.

  75. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Yarışın yıldızı Hulk bu belli, şu koca yarışta gördüğüm 3 geçiş var.
    Şampiyon pilot var ve bu kapasiteye sahip pilotlar var Ros ve Hulk .Bu Perez ne akla hizmet Mclarende onu da anlamış değilim, eğer sponsor sorunu ise zaten aldığın iyi pilot topladığı ve kazalara karışmama sebebi ile sana sezon sonu para getiriyor. Rai ve Gro güzel yarıştı ve Vetteli geçmek için yapman gereken ilk viraj ötesi yok arkasında kim olduğu önemli değil iyi kalkış yapan ğpilot olsun en azından şansı var bu şu anki Ferrari ile Alonso ve Rai hatta Massa , yoksa Rb ile Drs bölümüne kadar baş edebilecek araç yok

  76. Bence Hulkenberg'i çok fazla abartmamak gerek bu yarış için. Çoğunuz Serhan Acar'ın anlatımının etkisinde kalmışsınız. Araç düzlükte çok hızlıydı ve Hamilton'ın da dediği gibi çekişte Sauber hızlıydı bugün. Ferrari motorunun avantajandan olsa gerek, iyi işler yapmadı demiyorum ama her pilot geçileceği esnada aracı ortalamayı biliyor, bilmeyen süper zekalar olsa da sadece aracı bir kaç defa ortaladığı için günün adamı olarak nitelendirilmesi yanlış, etkiye kapılmadan düşünün. Bugün Raikonen iyi iş çıkardı bence, tabi aracın performansının da yardımcı olduğunu unutmamak gerek.

  77. Duhan Peker avatarı

    Benim konum savunma dersi konusu değil.Yanlış yerlere çekme konuyu.
    Ben sadece ''Ayın yılın başı bir iyi sürüş yaptı'' lafına karşıyım…

    Bunun için sezonun arşivlerine bir daha bak diyorum!Sauber 31 puan 31'İ de Hulkenberg'den geliyor.
    Ayda yılda bir dediğin performansı bu adam yılın genelinde yaptı.Çoğu yarıştan 2-3 puan aldı…Daha ne yapsın?

    Başarısız mı yani bu adam?

  78. Hulkenberg'e koca bir tebrik ama Sauber'in inanilmaz duzluk hizini goz ardi etmeden. Gecen sene bunu Perez de bol bol yapiyordu cok iyi savundu sirasini bu ovgumuz ama Sauber'in iki yildir bu konuda cok iyi oldugunu unutmadan ve Sauber'e de tebrik yollayarak kutluyorum Nico'yu.

  79. kan mevsimi avatarı

    ilk üç olan Hulkenberg,Rai ve Gro'ya tebrikler…

    Bu pistin takvimde kalmaması gerektiğini Kore görevlileri bir kez daha ıspatladı…

    Yeni güvenlik araçlarımız olan 4×4 ler herkese hayırlı olsun…

  80. Bundan sonraki 5 yarışın galibi belli en acı olanıysa lotusun sauberin ferrariden hızlı olması + ferrarinin hiçbir zaman şampiyon olacak olamaması bence fena kötü mclaren alonso yu ınş alır .

  81. Raikkonen adına çok güzel geçti, 9.başla 2.bitir, Alonso'yu geçişi çok iyiydi, ilk pitte Lotus hatasını 2.pitte düzeltti böylece Hulk,Ham,Alo'nun önüne attı kendini birde 2.pit çıkışı çok iyi stintler attı. Güvenlik aracı sonrası Kmi kurt bir hamle ile Gro'yu alt etti, bu Gro için eksi bi hane, yarışa 4.sıradan kalk başında 2.ol, ona rağmen trafikte kalan arkadaşına geçil (güvenlik aracı biliyorum) ki sende yeni set lastik var, neyse kendini zamanla geliştirecektir. Hulkenberg çok iyi defans yaptı.

  82. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Yine sıkıcı bir yarış oldu benim açımdan. Yağmur yağsa daha keyifli mücadeleler görebilirdik. Alonso gerçekten cumartesi günleri çok doğru tespitler yapıyor. Bazen bakıyorsunuz 9. sıradan 7. sıradan start alacağı yarışlarda hedefimiz kazanmak diyor ve o yarış en kötü 2. oluyo. Dün muhtemelen ortalamadan daha iyi bir start pozisyonu olmasına rağmen yükseliş çok zor dedi ve gerçekten bugün gördük ki bırakın mercedesle lotusla mücadele edebilmeyi sauberin temposuna bile ayak uyduramadık. Son turlara aldanmayın hamilton ve hulkenberg sürekli mücade ettiler ve ufak zaman kayıpları neticesinde Alonso da mücadeleye ortak oldu aksi halde yine o iki pilotu yakalama şansı yoktu.Raikkonen ve grosjeana tebrikler harika iş çıkardılar, Hulkun çekişi mükemmeldi,bir de ilk virajın karakteristiğinden dolayı viraj çıkışı öndekine çok yakın olamıyorsunuz.Hulkenberg bu durumu çok iyi değerlendirerek Hamiltona geçiş şansı tanımadı. Massa aynı massa, kalan yarışlarda adam gibi yarışlar çıkaramazsa seneye koltuk bulamayabilir. Webber günün şanssız ismiydi, bu arada güney amerikalılarn mücadeleleri de evlere şenlikti.

  83. vedat özkan avatarı

    Gerçekten Hulkenberg çok etkileyiciydi.Herşeyi o kadar doğru yaptıki keşke kendisini çok daha iyi bir takımda görebilsek.
    Umarım çok beklemeyiz.
    Podyum mücadelesinde günün en şanssız ismi Rosberg di geçen yarış olduğu gibi ciddi puanlar kaybetti.Gösterdiği performans ve karşılığında aldığı puanlar hiç örtüşmüyor.Bu sezon büyük puan kayıpları var.Bu Rosberg in tatmadığı bir duyguydu çünkü yılda en fazla 2-3 sorun yaşayan bir pilottu şu anki bu olumsuz durumu tecrübe v.s kendi adına bir kazanıma dönüştürebilir Rosberg
    Ferrari büyük bir yapılanma içerisine girmeli nasıl bu kadar geri gidebilirler anlaşılır değil.
    Alonso da bu durumdan epey müzdarip ve umutsuzluğa düşmüş olmalıki geçiş hamlelerinde bir kaç ufak hata yaptı çok keskin olamadı daha iyi bir motivasyonla Hamilton ı geride bırakabilirdi ama genede arkasında tutabileceği noktasında tabiki şüphelerim var.
    Grosjean da epey hızlı bir pilot ama pist üzerinde Raikkonen kadar ağırlığı yok biraz daha zaman…
    Önümüzdeki sene yapılacak düzenlemeler Rbr yi yavaşlatmazsa yüksek ihtimal 2015 de radikal değişimler görebiliriz.
    Tekelleşme büyük rakamların döndüğü bu sporda tepeden tırnağa kimsenin işine gelmez geçmişte bunlar yaşandı.
    Michael Schumacher dönemin de de tekelleşme oldu ancak o açık ara hızlı araç 3 yıl hüküm sürdü 2001-2002-2004 burda ise daha büyük bir dominasyon var ve önü açık ne kadar süreceğide belli değil.

  84. Bu rezil takımdan hiçbir şey olmaz.Bırak araba yapmayı taktik bile yapamıyorlar.Herkes pite girsin sürünen Alonso 3 tur sonra girsin tek kelimeyle rezalet.Bu Domenicali denen zeka sorunu olan adam gitmedikçe bir şey olmaz.

  85. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bir pilot bir yarışta parladı diye göklere çıkarmaya gerek.Daha önceki yarışlarda da raikonene nerdeyse 20 tur civarında direnen adam da hulkenbergti ama kimse hulk raikonene savunma dersi verdi demedi.Alonso veya hamilton bu saatten sonra savunma mı öğrenecek.

  86. salih yildiz avatarı

    İlk üçde Renault motoru var ama ilginçtir Renault logosu yok :))) Bence Japonya da ki yarışta birinde Nissan diğerinde de Datsun logosu olsun… Dacia da gelecek sene ki Rusya yarışını beklesin :)))

  87. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    ahaha çok güzeldi.. 😉

  88. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    adam en iyi pilot demiş hulkenberg sampiyon bile olsa alonsodan veya rai den daha iyi pilot oldugunu söyleyemeyiz kimin en iyi oldugunu anlamayı bende herkes gibi istiyorum bernie amca tıpa tıp eşit 22 araç yaptırıp bi seferlik yarıştırsa herkesi o zaman daha iyi anlayacagız en iyiyi.

  89. İlk bölümde Hülkenberg'den başka eğlence yokken güvenlik aracı epey işe yaradı. İkinci güvenlik aracı da (Jeep) üzerine tuz biber ekti tam oldu 🙂

    Webber'e yazık oldu, iyi gidiyordu. Sutil'in hatası yok gibi duruyor, disklerden birisi kilitlendi sanırım. Kendi kendine atılacak spin değildi o.

    Grosjean neye bozuldu anlamadım, Raikkonen onu hakkıyla geçti. Belki de yarışın en tehlikeli atağıydı.

    Paul di Resta artık konsantrasyonunu kaybetmiş görünüyor. Sene sonunda gönderilecektir. Takımın da memnun olmadığını okumuştuk zaten.

    Sebastian Vettel'in son bölümde lastiklerini korumaya çalıştığını net olarak gördük, iyi iş başardı ve sorunsuz kazandı. Haketti diyebilirim. Zaten geçen yarışta da 2.7 saniyelik farkın 1.7 saniyesi Rosberg'în ön kanadına sıkışmış lastik parçasıymış.

    Gelelim Hülkenberg'e! Adam yarışın başından sonuna kadar direndi. Sauber mekanik çekişi ve 7. vites dişlisini doğru seçmiş ki Hülkenberg'in sıfır hata sürüşü ile birlikte sezonun en iyi sonucunu aldılar. Yarışın ilk yarısında Alonso'ya, ikinci yarısında ise Hamilton'a direndi. Zaten Hamilton bile birisini geçemiyorsa geriye Alonso'dan başka seçenek kalmıyor ki o da başaramadı.

    Hamilton ve Alonso'nun çekişmesi de harikaydı. Pistin yapısının yardımıyla birlikte denk bir yarış çıkardılar.

    Hülkenberg'in neden ağır olduğunu anlamış olduk. Ağırlığı yapan Hamilton'a 6 kg ekleyen bazı şeylerinin olmasıymış!

  90. öncelikle kimsenin yapamadığını yapan kamyonete vetteli geçtiği için teşekkürler 🙂
    hulkenberg günün sürüşünü yaptı.
    vettel istikararlı bir şekilde kazandı yine.

    raikkonen istikrar abidesi gibi, kontrollü ve hızlı bir şekilde sonlardan geldi ve 2.liği aldı 🙂 2005 yılı gibi, o zamanlar aracı hızlıydı sondan gelip birinci olurdu, şimdilerde araç yettiği kadar 2. oluyor 🙂

    alonso tat vermedi. hamilton un sürüşü keyifliydi 🙂 olay yaşadı çok fazla

  91. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Alonso dün söylemişti.Yükselemeyiz demişti.Aynen öyle oldu.Bundan sonra 2014 parçaları deneyip çeşitli testlerle bu sezonun biran önce bitmesini bekleyeceğiz.Umarım ekleston zevk alıyordur.

  92. Duhan Peker avatarı

    Ayın başı demeye insanın yüreği yetmez yahu.
    Wikipedia'dan bu sezonun sonuçlarını bir daha incele…Hulkenberg neler yapmış bir daha bak.

  93. Bence kalsın Alo,Domenicali'nin 2017 aracını görüp wow dediği soylentiler arasında..

  94. Yapacak bişey yok Red Bull zaten ulaşılmaz bir araç onlarla tek mücadele edebilecek Lotus'tu ancak pilotları ne kadar iyi olsa da bir şekilde gerilerden başladıkları için komple sürüş yapamıyolardı,bugün eksiksiz sürdüler Rai 2.pite girdiği anda anlaşıldı zaten Lotus'un akıllıca iş yaptığı..Ferrari tamam akıl edemedi ama en azından 1 tur sonra girseydi Hulkenberg'in önünde dönerdi Alonso.Ferrari her zaman yaptığı hatayı yaptı son bölümde lastik saklarım diye 2-3 tur geç soktu gördü yine sonucunu zaten felaket olan aracıyla beraber..Hulkenberg'e helal olsun ustaca 1.sınıf bir sürüşle cok iyi iş cıkardı max sonucu aldı,keyifli yarış izletti ancak tabi şunu söyleyelim yine,Sauber'in tek turda Ferrari'den hızlı oldugunu biliyoduk ancak yarış temposunda da yakalamışlar.Ferrari bırakmış tamamen..
    Hazmedilemeyen tek konu Vettel'in bu şampiyonlukları en iyi olmadığı dönemde bu kadar rahatça üstün bir araçla alıyor olması,belki gelecekte Alo-Ham-Rai seviyesine gelecek o zaman hakedilmiş şampiyonluklar görmek daha adil olurdu..Hamilton,Alonso gibi pilotların kariyerlerinin zirvesindeyken adil bir şampiyonluk mücadelesi görememek endişe verici tek olay.
    Bu arada Webber de iyice alıştı başkalarının aracına binip onlara şoforluk yaptırmaya:)

  95. Little Bambi avatarı

    Ha birde güvenlik aracından önce pistin en hızlı düzlüğüne kamyon sokan Kore Yarış yönetimini gönülden tebrik ediyorum. Adamlar çılgın =)))

  96. yüs 😀

  97. Little Bambi avatarı

    Raikkonen ve Hulkenberg'e tebrikler , diğerleri tebrik edilecek birşey yapmadı.

    Ferrariye çok üzülüyorum. Monaco'dan sonra en çaresiz kaldığı yarış oldu bu sezon. Massa , Alonsoyu geçiyorum hüeeaaa derken belasını buldu..

    Ferrarinin son yıllardaki durumundan dolayı Ferrari motorunun çekişle ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu falan düşünüyordum. Sauber bugün gerekli cevabı verdi. Hulkenberg'de belki redbull kadar iyi mekanik çekiş hemde top speed vardı. Uzayıp gidiyordu yavaş viraj çıkışlarında. Demek ki yapınca oluyormuş. Pat Fry andersenden masallar okumaya devam etsin.

  98. Bu kadar olaya rağmen sıkıcı bir yarıştı. Hulkenberg olmasa kapatıcaktım, Güzel bir iş yaptı. Kimi'ye de ayrıca tebrikler. Geçiş yapması en zor araçla podyuma taşıdı aracı. Bunda güvenlik aracının da yardımı oldu ama en kötü 3.olurdu zaten o performansla. Lotus pit ekibi gene saçmalıklarına devam ediyor. Pist üzerinde Alonso'yu geçtiği vakit pite alsalar Hulkenberg'in de önünde çıkıcak ama illaki bekliycekler. Pistte kazanılan pozisyonun pitte kaybedilmesi bir pilotun sinirini fazlasıyla bozar.

    Vettel gene hatasızdı. O ve aracı hakkında söylenicek fazla birşey yok. Burda dikkat çekmek istediğim bir nokta var. Vettel bugüne kadar hep, "geçiş yapamıyor, geriden gelip kazanamadı vs." eleştirilerine maruz kaldı. Görüldüğü üzere eğer bir araç önündekinden daha hızlı olsa bile düzlük hızı zayıf kaldığı için geçiş yapmakta zorlanıyor. Redbull aracının karakteristiği de hep bu şekildeydi. Geçiş ustası olarak görülen Hamilton bile düzlük hızı sebebiyle Hulkenberg'in arkasında kaldı. Lotus pilotları tur başına 1 saniyeden fazla fark attılar Hulkenberg'e. Arkasında onlar olsaydı onlar da geçemezdi. Vettel 2 yarış sonra resmen şampiyonluğunu ilan eder.

  99. Kadir YILMAZ avatarı

    Peki bekleme odasında Gro' nun Vet' e geçildiğini söylerken ki Rai' nin gülüşüne kaç puan :))

  100. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yemin ediyorum şu yarışın tek alkışlanacak adamı HULK. Ne Vettel ne Lewis ne Alonso ne Kimi.. Hepsi yalan oldu bugün.. Helal olsun.

    İkinci tebrikte Kimi'ye haliylen.

    Vettel i tebrik etmiyorum. Tebrik edilecek bişey yaptığını düşünmüyorum. Şu sitede Vettel tarftarı diye geçinenlerin bu adamın yarışlarından gerçekten zevk alıyorlarmı bunu da merak ediyorum. Boş pistte tek başına dönüp duran, ne bir mücadeleye giren, ne bir savunma yapan, hiç bişeye karışmayan bir adamı seyretmek bana zevk vermiyor açıkası. Başkalarına da vermiyor demek ki, kamera bile göstermiyor.

    Ferrari'ye diyecek bir laf yok. DRS ile dahi araç geçemeyen mükkemel bir makine yaptılar bu sene. geçen seneyi arar olduk. Bu yönetim değişmedikçe hiç bişey olmaz bu takımdan. Alonso'nun en iyi yıllarının içine ettiler sağ olsunlar. Umarım Alo seneye bu takımda olmaz. Hayır o dominikte hiç utanmada yok, her sezon başı çıkar, milleti ümitlendirir. Her yarış sonrası sakin kalacaz zırvalıkları, ulan bi yürü git be. İnsanın biraz yüzü kızarır.

    Neyse bir hafta sonuda böyle geçti palavradan.

  101. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Memo biraz sakin ol.Ayın yılın başı iyi sürüş yaptı diye hulkenbergi kral ilan ettin.Kaybedecek bişeyleri yok artı önümüzdeki sezona odaklanma hazırlanma gibi kaygıları da yok..Her yıl bu tip takımlar sezon sonunda atılım yaparlar.

  102. Duhan Peker avatarı

    Evet Alonso'ya yaptığı savunmanın tıpa tıp aynısını Hamilton'a da yaptı…

  103. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    uzun zaman sonra bütün f1 izleyicilerin istedigi gibi zevklibir yarış oldu (1. lik hariç ) yarışta olan olaylar ve mücadeleler yarışa oldukca renk kattı.Raiyi tebrik ediyorum yine limitte sürdü aracı lotus ilk pit stop ta geç pite cagırıp hulkenberg ve alonsonun arkasında bıraktı raiyi orda büyük zaman fark etti ama 2. pit zamanlaması ve güvenlik aracıyla onu telafi etmiş oldu grojeanı geçmesi anlıktı gerçekten geçtikten hemen sonra güvenlik aracı girdi ve grojean karşı atak fırsatını kaçırdı güvenlik aracının pit ten cıkmasıyla rainin gecebilecegini düşündüm cünkü grojean zamanlamayı iyi ayarlayamadı lotus uda tebrik ediyorum düzlük hızı dışında araç mükemmeldi.Ayrıca Hulkenbergide tebrik etmek lazım yarışa zevk kattı gerçekten sürekli atak lara karşı geldi ve hepsinde başarılı oldu ettigi mücadele icin tebrigi hak ediyor gerçekten.

  104. İlk üçü tebrik ederim harika bir üçlü. Üç Renault motorlu araç podyumda bundan daha iyi bir gün olamazdı. Kocaman bir tebrik Hulkenberge elinden geleni yaptı ve kusursuzdu.

  105. Ve Sebastian Vettel {Buraya Yarış İsmi Girilecek} Grand Prix'sini tekrar kazanıyor.

    Hulkenberg ? Perez McLaren'de,Hulkenberg Sauber'de.Siz hesaplayın bu dünyanın adaletini.

    Kore GP ? Rezalet.Şu saçma pisti artık çıkartın takvimden.

    2014 WDC ? O zaten teoride Monaco'da bitmişti.Pratikte de ya Japonya'da ya da Hindistan'da biter.

  106. Hulk varya Hulk şu an aktif olarak yarışan en iyi pilot. Boyuyla posuyla kilosuyla kötü Sauberiyle Hamiltonu 2 kere geçiyor. Ferrari yatıp kalkıp yediği halt için başını duvarlara taşlara vurmalı. Geçtikten sonra savunma nasıl yapılır Alonsoya gösterdi Hamiltonun önünde. Sauberin en kötü olduğu dönemlerde bile sondan 3. en hızlı araçken bile 9.luğa oynayan bir adamdan bahsediyoruz. Helal olsun.

  107. Evet.Bende Hulkenberg İçin İzledim Yarışı.Bu arada sauber in çekişi baya iyiymiş..tebrikler Nico…

  108. Bu Mercedes kenar yönetimi ne yapmaya çalışıyor anlayan beri gelsin.

    Hamiltonı podyumdan ettiler.Adamlar hala izliyor tur başına 25 saniye yiyince mi piste alıcan.Lastiklerde sorun var işte belli gerizekalılar ya

  109. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    öncelikle hulkenberg'i tebrik ediyorum o araçla 4 oldu yarış içinde alonsoyu çok güzel savundu ve yarışın son kısmını izlemedim ama muhtemelen hamiltonada bi o kadar güzel savunma yaptığını tahmin ediyorum.bunlar dışında 2'liğin grosjean'ın hakkı olduğunu düşünüyorum yani raikkonen için ikincilik birazda şans oldu.vettel'de o araçla yapması gerekeni yaptı yarışıda aldı.vettel'in 4.şampiyonluğu hayırlı olsun demek düşer banada ne diyelim.umarım 2014 sezonu böyle geçmez…

  110. Duhan Peker avatarı

    Vay be site baya hızlı. 🙂

    Tek yorumum şu…

    Sıkıcı yarışların kurtarıcı pilotu NİCO HULKENBERG…
    Yarışı izlememin tek sebebiydi helal olsun bu adam koltuksuz kalmamalı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir