Yangın Müdahele Aracı FIA'nın Çağrısıyla Piste Girmiş

yazar:

kategori:

FIA, bu konuyla ilgili gerekli dersin çıkarılıp çıkarılmadığını anlamak için önce yarış organizatörlerinden gerekli raporu bekleyeceğini belirtti.

Webber’in Adrian Sutil ile olan kazasının ardından aracında çıkan yangının boyutu artınca FIA güvenlik aracını piste soktu. Güvenlik aracının yanında yangın müdahele için hazırlanan 4×4 arazi aracı da piste çıktı. Ancak garip olan şey güvenlik aracının konvoyun arkasında, yangın müdahele aracının ise önünde çıkmasıydı.

Charlie Whiting, 3. virajdaki yangın müdahele aracının piste girmesini umduklarını ancak buna rağmen 1. virajdakinin girdiğini söyledi.

Yarış hakemlerinin beyaz bayrağı sallamaları nedeniyle FIA’nın, bu konuda gereken uyarıların yapılması nedeniyle bir yaptırımda bulunması beklenmiyor.

 


Yorumlar

  1. Harika bir görüntüydü gerçekten. İnsanın piste zart diye dalıveresi geliyor demek ki 🙂

  2. vetteli geçebilen tek araç buydu bugün.. acaba yarışa böyle devam etse kazanabilir miydi ?

  3. Beyaz bayrak sallayan elemana madalya taksınlar bu kadar hatanın olduğu yerde doğru olan tek şeyi yaptı. Bu arada Tosfed eğitiminde bize izletilen İstanbul Parkla ilgili birkaç görüntü vardı. Bizim yaptığımız 2 hata varki akıllara zarar. GP2 yarışında biraz kör noktada (galiba 8. viraja girmeden önceki tepe noktası) kendi halinde pisti turlayan Ford Transit vardı. Seansın başladığından haberi yoktu büyük ihtimalle ve arkasındaki GP2 aracı kendisini yakalayamadan 2-3 saniye önce kaçış alanına dalıp servis yoluna girdi. Diğer olay çok daha vahimdi ölümle sonuçlanabilecek bir kaza pilotların dikkati sayesinde önlenmişti. İzlerken bile şoka girmiştik

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    cidden efsanevi bir görüntüydü. üstelik güvenlik aracı konvoyun en arkasında belirdi. açıkcası hakem heyetinin bu kadar çuvalladığını görmemiştim daha önce.

    bu arada mclaren honda yazıyor üye bilgilerinde. bu ne acele 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir