Maldonado: "Geride Mücadele Etmektense Evimde Oturacağım"

yazar:

kategori:

Geçen sene İspanya’da kazanan Maldonado, bu sene takımı ile oldukça zor bir sene geçiriyor. Maldonado bu sene ancak tek bir puan kazandı.

Maldonado “Gerçekten keyif alabilmem için iyi bir araca ihtiyacım var. Bu sene keyif almıyorum.”

“Gerçekten kötü bir dönem geçiriyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmam için motivasyona ihtiyacım var. Daha fazlasını istiyorum. Daha fazlası için buradayım.”

“Dürüst olmak gerekirse sadece olmak için burada olmak istemiyorum. Böylece olacaksa evde oturayım daha iyi.”

“Formula 1 pilotu olmam önemli değil. Burada kazanmak için varım. Orada olmak için her şeyi yapmam lazım.” 

“Gelecek sene daha iyi bir araca sahip olmak için sabırsızlanıyorum. Buna ihtiyacım var.”

“Her zaman iyi bir aracım olduğunda galibiyet ve şampiyonluk mücadelesi verebileceğimi gösterdim. Burada 2. seansa kalmak için mücadele ettiğimi görmek çok büyük hayalkırıklığı.”

“Burada sadece Valtteri ile mücadele etmek için bulunmuyorum. O iyi bir sürücü ancak hedefim değil. Burada daha büyük insanlarla mücadele etmek istiyorum.”

“2012 Barcelona’da yarışta mücadele etme şansı bulduğumda kazandım. Bu yüzden kazanmaya % 100 hazırım.” dedi.

Maldonado, Hugo Chavez’in ölümünün ardından gelecek senelerde F1’de olacağından emin olmadığını söyledi.

Maldonado “Umarım gridde olurum ancak asla bilemezsiniz. Finansal desteğe bağlı olabilir. Asla bilemezsiniz. Formula 1 böyle.”

“Geçen sene yarışlar kazanıyordum. Bu sene ise ortalıklarda yokum.”

“Bu sene buradayım. Gelecek sene nerede olacağımı bilmiyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. mehmet ceviz avatarı

    maldanoda ön tarafta yarış var zannediyor.vettel redbuluyla gazlıyor.arka tarafta birşeyler yapmaya çalışanlar va okadar.

  2. Tebrik ediyoruz abi. Evet abi aman Annesine benzesin Babası tehlikeli 🙂

  3. maldonadodan bile saç çıktı ya 😀 bu arada küçük annesine benziyor sanki

  4. Saçma diyorsun ama F1 de işler böyle yürüyor. Sauber ve Torro Rosso Williams kadar kötü değiller. O takımlar puan alabiliyordu. Geçen sezon herkes Hulk u konuşurken bu senenin ortasına kadar resmen "unutuldu". Çünkü ortalarda yoktu. Sauber hızlanınca adı tekrar McLarenle anılmaya başlandı. Minardi de Alonso nun keşfi istisnaydı.

  5. vay millet koltuk için üstüne para veriyo maldoda koltuk beğenmiyo oda haklı tabi 4 kez dünya şampiyonu olmuş bi ekol koltuk beğenmeme lüksü var

  6. F1 de kalmayı başarabilirse Jean Alesi ayarında bir kariyeri ve kendine özgü bir hayran kitlesi olabilir ama daha fazlası zor, ne kadar yeteneği veya parası olursa olsun kimse istikrarsız bir pilota kadrolu koltuk vermez!

  7. tüm cevabı sadece sana yazmadım zaten. aşağıda sürüş stili falan demişler onlara yazdım. kötü bir araçta sürücü değerlendirmesi yapılamaz demek aşırı derecede saçma. bu spor varolduğundan beri yeni sürücüler önce kötü araçlarda kendilerini kanıtlarlar, sonra iyi takımlara geçerler istisnalar dışında. bottas'a kötü araçta 8-6 yenilirken iyi araçta 10-4 yenecek falan değil, böyle bir mantık yok.

    alonso kaç sene minardide yarıştı, raikkonen sauberde yarıştı, vettel toro rossoda yarıştı. bu işler böyledir. kötü araçta kendini kanıtlarsın, iyi takıma o şekilde geçersin.

  8. Ben sürüş sitilinden bahsetmedim ki bana bunları açıklıyorsun. Ama lastikler belirleyici. Bu da zaten ayrı bir konu. Benim söylediğim şey açık. Puan bile alamadıkları kadar kötü bir araçta sürücü değerlendirmesi yapmak çok mantıklı değil. Zaten takımın 1 puanını da Maldonado almış ki bu da bir üstünlük belirtisi değil.

  9. Bu adamdan bu sözleri duyan 9 şampiyonluğu olan williams utansın …

  10. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Gerçekleri yüzünüze çarpınca manatıktan bahsetmeye başlıyorsunuz ben zaten sizin mantıksızlığınızı anlatmaya çalışıyorum yorumda onu bile anlamamışsın bende böyle adamlarla f1 tartışmaya çalışıyorum işte..

  11. takım arkadaşıyla rekabetine baktığımızda aracın hızı önemli değil. yavaş araç da olsa hızlı da olsa aynı aracı sürüyorlar. aracın hızlı olması maldonado'yu daha hızlı yapmaz. araç uymuyor falan demişler geçen de söylemiştim, bir pilot araç bana uymuyor derse bunun anlamı bu aracı gidebildiği kadar hızlı götürecek yeteneğim yok demektir. başka açıklaması var mı? takım sana nasıl güvenecek 2014'de o zaman? ya ''araç uymazsa?'' tüm kurallar değişecek ve büyük ihtimalle araçların sürüş stili de 2009'da değiştiği gibi değişecek. takım senin keyfini beklemez, bir f1 pilotuysan takım sana araç verir, aracı sınırlarında götürürsün bahane üretmeden.

    rakibine geçildiğinde araç ona uydu bana uymadı diyerek sıyrılmak gayet kolay bir yoldur. ama nedense şimdiye kadar gridin tartışmasız en iyi ikilisi olan alonso ve hamilton'a tüm araçlar uydu, hiçbir şikayet duymadık. biri de dedi ki çok iyi pilot oldukları için tüm araçlar onlara göre yapılıyor hayır.

    eğer biraz bilgisi olan bir insan izlerse, mercedes'in 2012 mclaren'dan çok farklı olduğunu, 2012 mclaren'in 2011'den çok farklı olduğunu, 2007 mclaren'in hepsinden farklı olduğunu anlayabilir. alonso'nun sürdüğü araçlarda da aynı şekilde.

    f1'e giden yol da zaten basamaklı bir yoldur, araç uyumuna göre yarış pilotu olunsaydı karting pilotu karting pilotu kalırdı. ancak tüm serilerde hızlı olarak F1'e geldiler ve bindikleri tüm araçları hızlı götürebildikleri için burdalar. aracın stili hoşuna gitmeyebilir ancak bir f1 pilotu olarak görevin o aracı hızlı sürmektir. fakat bundan araç bana uymuyor deyip sıyrılmaya çalışmak çok ucuz bir yoldur. hem de paranla 1. pilot olduğun yanında da bir çaylağın olduğu takımda.

  12. Sanki F1'e yakın başka bir araç bulacakta gridin en sonunda ki araç dünyanın ilerisinde. Anın tadını çıkaracaksın.
    Araç pilotları ile işin suyunu çıkaranlar arasında fark var. Hulk gibi Kamui gibi başka 7-8 yılda ki insanlar gibi ne kadar şey gösterdin de en iyi araçları bekliyorsun. Evimde otururum diyen adam zaten bitmiş delikanlıdır.

  13. İşte F1'i bu mantıkta ki adamlar izliyor.

  14. Takımın 2 aracı da yüzde yüz eşit olursa amenna yoksa bu tez çürür bu durum takıma göre değişir mesela gridde ender iki aracıda eşit olan takım var mclaren on dada iki pilotda benzer neticeler almış ikiside hakkını vermiş button hamilton gibi eşit araç birbirine yakın farklı stildeki iki pilot örn.Ama çoğu takımda aynı eşitlikde araç veya eşit muamele olmuyor.İki takım arkadası hadisesinde biri diğerine göre araçtan kaynaklı daha fazla sorun yaşıyorsa tabiki puan olarak rekabet edemez

  15. Ben de Maldonado yu saf hız anlamında üst seviyede görenlerdenim ama 17-18. sıraya demir atmış bir takımın sürücülerini değerlendirmek doğru değil bu tartışmayı geçen yıl yapmıştık. En sağlıklı değerlendirme rekabetçi bir araç kullandıklarına yapılabilir. Belki de Bottas daha iyi ama bu araçla kendini o da gösteremez. Kovalainen in takım arkadaşına karşı bariz üstünlüğüne rağmen F1 de koltuk bulamaması da buna örnek. Hulk williams da sürünürken Force India da parladı bunu unutma

  16. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Dostum allah aşkına aynı takımda bile bir lastik veya aracın bir özelliği bir pilota uyarken diğerine uymuyor. Bu adam süper komple pilot alonsoyu arkasında tutup yarış kazanmış biri dediğin kadar kötüyse alonso ozaman tırt bir pilotki arkasında tutup yarış kazandı ozaman.

  17. Duhan Peker avatarı

    Hugo Chavez lafı geçmiş…

    Dağlar gibi adam vefat etti.Dünyanın sayılı adamlarındandı kendisi.Büyük bir devrimci.Ey gidi ey.

    Konumuza dönecek olursa.Geçen yıl güçlü bir araç ile neler yapabileceğini gösterdi zaman zaman kazmalıklar yapsa da sezon genelinde hızlı olmayı başarabilmişti.

  18. çaylak takım arkadaşı bottas'a bir üstünlük sağlayamadan büyük takımlara gideceğini sanıyor. bottas daha ilk yılında ama süperhızlı çok agresif tek turda çok iyi maldonado'yu sıralamada 8-6 geçiyor. yarışta ise durum mal'ın lehine. puan durumları 1 ve 0. bunun 100%ü de maldonado'nun tecrübesinden kaynaklı.

    bu adamı hamilton ile kıyaslayanlar bile vardı 🙂 f1'deki en büyük mücadele takım arkadaşınla mücadeledir. sağlam bir üstünlük kuramazsan diğer takımlar seni düşünmez. para b** olsa da. bence bottasla mücadele için gelmedim deyip adamı küçük göreceğine nasıl yeneceğini düşünsün.

  19. Adam haklı. Tama pek iyi bir geçmişi yok yaptıklarından dolayı ama iyi bir paketle geçen sezon neler yapabileceğini gösterdi en azından arkasında ki Fernando Alonso'nun baskısına direne bildi. Resimde mutlu aile tablosu…

  20. Adam isyanlarda. İyi araba yapamadılar diye takımına söyleniyor. Haklı da. Parasını ödemiş sonuçta 😀

  21. Bir adet Maldonado özgüveni alabilir miyim ?

  22. thechosenone avatarı

    işte karakterli bir pilot

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir