Renault: "Red Bull Kurallara Aykırı Bir Şey Yapmak İçin Salak Olmalı"

yazar:

kategori:

Red Bull adına çalışan Renault mühendisi Ricardo Penteado “Her şey FIA tarafından kontrol ediliyor. Elektronik kontrol ünitesi FIA tarafından dağıtılıyor ve her türlü elektronik programların kurallara uyması gerekiyor.”

“Red Bull’un kurallara uygun olmayan bir şey yapması aptalca olur. Güvenilirliklerini kaybederler ya da şampiyonadan ihraç edilebilirler. Bir anlamı olmaz.” dedi.

Adrian Newey’in daha önce Williams’ta birlikte çalıştığı bir mühendis ise “Adrian Newey’i çok iyi tanıyorum. Kuralları detaylıca inceleyen bir çalışma grubu var. Ekstra hız katarak avantaj sağlayacak her şey üzerinde çalışıyorlar. Şu anda böyle bir durumu görüyoruz.” dedi.

Giorgio Piola ise “Spa’ya gelen ve kazanmayı sürdüren Newey aracı, önceki versiyonundan çok farklı.”

“Kanatlar, zemin, egzoz gazının kullanımı… RB9’un bu yeni versiyonu yeni Pirelli lastiklerine uygun bir şekilde tasarlanmış.”

“Pirelli lastikleri öncekilerden çok farklı ancak diğer takımlar daha küçük değişiklikler yaptılar.” dedi.


Yorumlar

“Renault: "Red Bull Kurallara Aykırı Bir Şey Yapmak İçin Salak Olmalı"” için 7 yanıt

  1. Biz farketmiyoruz belki ama bu adamlar sezonda birden fazla şasi paketiyle yarışıyor yani geliştiriyor olabilirler. Örnekle Ferrari dönemi gibi ortada testler yok, açık pist röntgenleme olamıyor, şu kodlu şasi diye açıklama da yok. Başkalaşan bir görünüm de yok gerçi ama FIA'nın bunu sonuna kadar gizli tutmasını sağlayabilirler mi bilemiyorum. Bunu düşündüren nedenlerden biri de nasıl bir geliştirme yapıyorlarsa artık sezona başladıkları paketle hız kesmeden sezon sonuna kadar gelişebiliyorlar adamlar. Çok garip bir durum diğerlerinin mantığına dahi yetişememesi bunun gibi galiba. Aerodinami bu kadar hızlı değişiyorken bu kadar uzun paket yani şasi ömürlerine sahip olmak ve daima ciddi geriye düşmeden devamlılığı sağlayabilmek müthiş ötesi birşey.
    Bütün böbrekler, sinirler, bağırsaklar şasi içinde evrildiğinden de göremiyor yakalayamıyor kimse. Ferrari'nin ki gibi biri dökümanları kaçırmalı. 🙂

  2. Yok burda lastiklerden sonra RB9 yeni bir versiyonla çıktı diyor bence.Aracı lastiklere göre adapte etmişler yani sezon başında yapamadıklarını sonra yaptılar.Bence RB9 herzaman çok güçlüydü yalnızca ilkzamanlarda lastikler araca uygun olmadığı için gücü fazla açamıyorlardı.Malum araç lastikleri peynir ekmek gibi yerdi ozaman

  3. Dediğin mantıklı.

  4. Little Bambi avatarı

    Bence cümleyi yanlış kurmuş Piola. Pirelli'nin yeni vesiyonu RB9'a uygun bir şekilde tasarlanmış olacaktı.

    RB istedi pirelli yaptı. Bu kadar basit. Kimseyi kandırmaya çalışmasınlar boşuna.

  5. Ya da bu lastik değişimi curcunasını herkesten önce öğrenip çalışmalarını ona göre yaptılar..

  6. Giorgio Piola ise "Spa'ya gelen ve kazanmayı sürdüren Newey aracı, önceki versiyonundan çok farklı."

    "Kanatlar, zemin, egzoz gazının kullanımı… RB9'un bu yeni versiyonu yeni Pirelli lastiklerine uygun bir şekilde tasarlanmış."

    "Pirelli lastikleri öncekilerden çok farklı ancak diğer takımlar daha küçük değişiklikler yaptılar." dedi.

    Lastikler değişince Red Bull hızlandı tezine karşılık ilginç bir yorum. Diğerleri uyuyor sanırım?

  7. şıracının şahidi bozacı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir