2005 Japonya GP: Kimi Raikkonen


Yorumlar

“2005 Japonya GP: Kimi Raikkonen” için 17 yanıt

  1. "genelde iyi araçlar sonradan çıkar ve turlarını atıp garaja dönerlerdi." yanlış hatırlamıyorsam son yarışın sonucuna göre sıralamara'da ona göre çıkıyorlardı sırası ile, örnğn: Rai son yarışta 1.cimi oldu, gelecek sıralama seansına'da en sonuncu olarak turunu atıyordu..

  2. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    aklıma bu geçiş geldi

  3. bende var ama pc de nerden indirdiğimi bulursam yazarım

  4. hay ağzına sağlık senden pek haz etmem ama noktası virgülüne kadar haklısın.

  5. sinan hakkını helal et.yaşlı ninelerin masal anlatması yokmu aynen o hava oluşmuş .bende dayanamayıp öyle bir tepki verdim:)

  6. Sanırım şu anki hiçbir pilot son turda o riski almazdı. Düşünsenize şampiyonluk gitmiş zaten ve bu saatten sonra olası bir kaza da herkes o saate kadar yaptığı tüm o güzel geçişleri unutup Kimi'yi eleştirecekti ama o yine de o atağı yapmıştı 🙂 İzlediğim en güzel yarıştı bence. Son şikan da frenajı kaçırdığında ne çok kızmıştım kendisine. Alonso'yu yakalamak için zaman kaybettiği için çok sinir olmuştum ama lastiklerim bitti diye bahane eden Fisico yu gerçekten de güzel geçmişti.
    Şimdi böyle bir yarış izleme şansımız neredeyse yok. Aman lastikler bitti yaman lastikler bitti. Yok efendim motoru korumalıyız vay efendim uçan kuşun gözü çıktı. Harcamalar falan hikaye arkadaş bu işlerin arkasında bambaşka nedenler var bence. Burası Formula 1 burada en iyilerden başkalarına yer yok bence ve böyle olmalı HRT yada Marussia gibi takımların yerine yeniden Jordan gelmeli yada ne bileyim belki de alttaki takımlara zaman tanımalıyız gerçektende ama şu motor ömürlerinin uzatılıp motorların dondurulması gerçekten saçmalık. Ayrıca birisi Adrian Newey'i mi durdurmak istiyor. O zaman açın motor gelişimlerini motorlar her yarış değişsin haliyle de Newey'in eli kolu bağlansın. Mc laren döneminde Newey'in en büyük sorunu buydu. Şimdi motorlar sabit adam motoru bir önceki yarışta nasıl koyup ayarladıysa bir sonraki yarışta sadece yarışın ve pistin ihtiyaçlarına göre değişiklik yapıyor yani o dönemdeki gibi motorun kendisine değiştirilip geliştirilmiş olarak verilmesi durumu yok… Newey şu anki kurallarla dominasyona devam edecektir. En harika tasarımlar yine Newey'de olacaktır eminim.
    Newey'i gerçekten takdir ediyorum. Çok çalışıyor, emek veriyor, mücadele ediyor ama şu anki Formula 1 de o kadar eğlenceli değil bence en azından bir iki takım daha gerçekten mücadeleye dahil olabilmeli…

  7. izleyemediğimden dolayı çok üzüldüğüm yarışlardan biri, Össye hazırlık dönemleri, dershane dolayısı ile izleyememiştim, ey gidi günler 😛

  8. Araçtaki şekle bak arkadaş … dehşetül vahşet be

  9. o senelerde sıralama kuralından dolayı herkes tek seans içerisinde hızlı turlar atardı. genelde iyi araçlar sonradan çıkar ve turlarını atıp garaja dönerlerdi.

    2005 yılında ise, diğer araçlar turlarını atarken sonlara doğru yağmur başladı ve bütün favoriler 5-6 saniyeye yakın geride kaldılar. (raikkonen, alonso, schumacher, fisichella, montoya)

    sonrasında ise en gerilerden kalkan en hızlı pilotlar takır takır geçtiler rakiplerini. ama kimi uçuyordu. önündeki araç çaresiz kalıyordu.

    ron dennis yarış sonrasında sevinçten padokta zıplayıp maymunvari dans yapmıştı.

    o yarış çok farklıydı. mp4-20 gibi bir uçan aracın soğuk sinirli görüntüsü önündeki araçları ürkütüyordu ve çok hızlıydı..

  10. o yarışın tekrarı varmı acaba izlesek?

  11. 2005 japonya yarışında araçlar birbirinemi girmiş…kardeşim aç bak youtube video falan izle..öyle konuş..O yarışta hem kimi hemde alonso muhteşem performans göstermiştir. Alonso 13,sıradan kalkıp 3 cü olmuş. Kimi 17 kalkıp son turda fisiyi geçip 1 olmuştur. Kiminin kariyerindeki muhteşem bir yarıştır.

  12. aga senin raikkonen le alıp veremediğin nedir bu yazdıklarının hepsi f1 içinde olan şeyler adam f1 de ilah gibi çok baglı fanları var yaptıkları ortada telemetrelere bakabilirsin

  13. Aynende oyle olmustu, hatta o sene kimi okadar sansliydiki sampiyonluk garantiydi de kendisi kabul etmedi…:)

  14. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    :))

  15. ne demezsiniz yarış başlar başlamaz . nerdeyse bütün araçlar birbirine gir . oda geldi birinci . yarış temiz başlasaydı görürdük yarışı nerede bitirecekti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir