Hockenheim Testlerini Massa Zirvede Tamamladı

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Hockenheim test haftasında bugün elde ettiği dereceyle günü lider tamamladı. Günün sürpriz ismi ise en hızlı ikinci zamanın sahibi olan Button’dı.

Görevi Kimi Raikkonenden devralan Massa gün içinde 1.15’in altına inen tek pilot oldu ve 1:14.989luk dereceyi elde etti.

Massa "İyi bir dündü. Oldukça fazla kilometre yaptık ve aracın dengeli olduğunu söyleyebilirim. Bu da bu pistte rekabetçi olabileceğimiz anlamına geliyor "

Honda pilotu Button ise Massa’nın yalnızca 0.092 saniye gerisinde ikinci sıradaydı.

McLaren pilotu Heikki Kovalainen üçüncü en hızlı zamanı Red Bull pilotu Mark Webber’in önünde elde ederken Toro Rosso’dan Vettel de beşinci sıradaydı.

Giancarlo Fisichella’nın Sachskurve’de yaptığı kaza nedeniyle kırmızı bayraklar sallandı ve ayrıca Kazuki Nakajima da mekanik bir problem nedeniyle pist üzerinde durunca kırmızı bayrakların sallanmasına neden oldu.

Fisichella "Daha fazla tur atamamak kötü. Sabah teknik bir problem yaşadık, bu bana zaman kaybettirdi ve öğleden sonra da bir kaza yaşadım." diye konuştu.

Diğer bir kırımızı bayrak da 16.35 sularında Fernando Alonso’nun aracı pist üzerinde durunca sallandı.

Araç gelişimi ve yarış ayarları konusunda çalışan takımlar aynı zamanda kalkış denemeleri de yaptılar.

Dereceler – 19.15

1. F. Massa Ferrari F2008 1:14.989   109 pit
2. J. Button Honda RA108 1:15.081 +0.092 121 pit
3. H. Kovalainen McLaren MP4-23 1:15.289 +0.300 123 pit
4. M. Webber Red Bull Racing RB4 1:15.378 +0.389 118 pit
5. S. Vettel Toro Rosso STR3 1:15.556 +0.567 115 pit
6. F. Alonso Renault R28 1:15.593 +0.604 119 pit
7. K. Nakajima Williams FW30 1:15.759 +0.770 118 pit
8. R. Kubica BMW Sauber F1.08 1:15.869 +0.880 107 pit
9. J. Trulli Toyota TF108 1:16.065 +1.076 129 pit
10. G. Fisichella Force India VJM-01 1:16.113 +1.124 74 pit

Yorumlar

  1. nazan nokta avatarı

    ingiltereden sonra burda 1.lik yakışır massama beaaaa

  2. bu kraldan çok kralcı arkadaşları anlayabilmiş değilim
    ferrarinin içindeki yüzlerce değerli mühendisi teknikeri çalışanları pilotları bir çırpıda silip atmak ne kadar kolay size
    schumini devri artık bitti hakkinen, senna, prost kimler gitmediki
    yarışsa kaç sene yarışacaktıki zaten
    artık f1 yeni bir oluşum içinde son 3 senedir en az 2 takım ciddi şekilde çekişiyor
    hakkinenden sonra bu iş böyle değildi
    eşit yakıt yükünde en hızlı, en dayanıklı ferrariydi
    ve schumi rahat şampiyonluklar aldı
    ferraride 2 pilot birden yarışıyor şu anda
    eskiden böyle değildi barichello yada massa korumalık yapıyordu schumiye
    teknik patronlara gelince tabi ross da gidecek todt ta bunlar normal şeyler
    ron dennis de gidecek 1-2 sene içinde

  3. edip doğan arkadaşım çok farklı şekilde bakmış olaya aslında bazı yerlerinde gerçeklik payı var özellikle domonicali ve montezemolo bu takımın başındayken çok daha hata yapar. bu takım artık schumi-brawn-todt üçlüsünden yoksun ve bunun bedelini birçok yarışta ödediler.her takımın iyi pilotlara,pilotlarında iyi bir ekibe ihtiyacı vardır. schuminin yerini hiç bir pilot dolduramaz.raikkonen iyi bir pilot ama schumi kadar iyi değil. ross brawn ve jean todt bu takımı buralara getiren kişilerdi devredeceği kişi domonicali olmaması lazımdı.

  4. WILLIAMS o zamanlar renk katmıyordu. Bariz eziyordu milleti. Ferrari de zaten Shumi olmasaydı bu günlere zor gelirdi. Ros Brawn da var tabii. O adamların zekasına diyeceğim yok. Ama buda bi gerçek o yıllarda diğer takımlar köklü değişikliklerle uğraşıyorlardı. Özellikle McLaren. Şimdi Ferrari son demlerini yaşıyor. Domenicali kurtarmayacak o takımı. Bir iki sezon daha dayanırlar. Ondan sonra devrilecek ferrari. Montezemelodan patron olursa okadar olacaktabi. Gidenleri çok arayacak Ferrari çok. Bu kelimeleri tarihin gösterdiği yollarla sarfettim arkadaşlar. Pek öle kişisel konuşmadım gerçekten.

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Burada " yapıon " yapacan " dion " yapıo " olucan " gibi chat dilinde yazı yazan bütün arkadaşları kınıyorum.

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bu Massa' da Osmanlı geni mutlaka var..Adam iki ileri bir geri..

  7. ogun savaş avatarı

    (cihan çelik) Sıramaların ilk 2 bölümünde 1.13 e inen yarışıda sıralamayıda alır bence sen sıralamaları iyi izlemiyosun dikkat izle bundan sonra

  8. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    yaa bu fisi yine mi kaza yapmış …

  9. arkadaşlar bunlar bir test dikkatinizi çekerim her takım ayrı ayrı şeyler deniyor o na kaldıysanız honda başlarda oynayacak ozaman

  10. kaan kaanhan avatarı

    fenere, aziz yıldırıma benzetmektir gidiyor.. futbolu karıştırmasak mümkünse arkadaşım.

  11. 1:14.989
    Testlerin en iyi süresi mi?
    Massa en iyi tamamladı ….
    😀 Söyleyin bakim

  12. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Evet çok haklısın ancak şurada ben yorum olsun diye yazılan tüm yorumları saçma buluyorum

  13. arkadaşım size mclareni övmeyen tüm yorumlar saçma geliyo
    kendinizi bişeye inandırıyosunuz ve vazgeçmiyosunuz o düşünceden aziz yıldırım sendromu yani
    hiç polemik yapmayalım
    kim hızlıysa kim gerçekten gelişim yapmışsa kazanır şampiyonayı
    nede olsa herkes eşit puanda şampiyona baştan başlıyor

  14. arkadaşım size mclareni övmeyen tüm yorumlar saçma geliyo
    kendinizi bişeye inandırıyosunuz ve vazgeçmiyosunuz o düşünceden aziz yıldırım sendromu yani
    hiç polemik yapmayalım
    kim hızlıysa kim gerçekten gelişim yapmışsa kazanır şampiyonayı
    nede olsa herkes eşit puanda şampiyona baştan başlıyor

  15. Şener arkadaşım takma kafana:) Arkadaşların büyük çoğunluğu yolda tv de görüyor anaa ne güzel araç çok hızlıymış diyerek tuttuğu için genelde mantıksız yorumalrla karşılaşıyoruz..Çoğundan daha iyi ferrariyi ferrari tarihini biliyoruzdur.Tabi takımını çok iyi tanıyan
    fanatik arkadaşlarda çok.

  16. magicalonso kardeşim, maalesef bu şekilde direkt insanın damarına basan yazılar bir anlık sinire neden olabiliyor. beni tamamen yanlış anlamışsın diyeceğim ama, kendi yazımı okuyunca senin söylediğin gibi bir anlam çıkıyor maalesef. bunu sebebi de sinirlenerek yazmış olmam. halbuki bundan önceki bir takım yazılarımda, hatta daha 2 gün önceki yarış ile ilgili yazımda alonso'nun yağmurda ne kadar yüksek performans gösteren, kesinlikle yağmur performansına güvenilebilecek bir pilot olduğunu yazmıştım. zaten bunun aksini düşünen biri, hiç geçmiş yarışları seyretmemiş demektir. alonso ıslak pistte bence şuan yarışan pilotlar içerisinde en yetenekli pilot, bundan hiç şüphem yok. hatta aynı zamanda kuru pistte de yeteneklerine, sürüş performansına, hızına, soğukkanlılığına hiç birşey diyemem. kesinlikle süper bir pilot alonso. dediğim gibi, sinir bazen böyle yazı yazmaya sebep olabiliyor o şekilde düşünmesem de.

  17. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclarene neden sataşıp durulur anlamam ,bu sitede ve Türkiyede taraftarı en az olan takım fakat f1 in en eski takımlarından 3 tanesinden biri Mercedese gelince şu andaki takımlardan sadece ferrari f1de iken o da yarışıyordu fakat yoook eleştirenlere bunuda ispatlamak lazım yok biz şöyle yaptık böyle yaptık ne zamandan beri yaptınız ,haaa mclaren taraftarlarının ferrari(tifosiler hariç onlar neden tifosi olduklarını neden kendilerine tifo-si denildiğini bilirler) taraftarı veya renault taraftarı gibi olmasınımı bekliyor onlara yazabileceğim tek şey dün buradaydık yarında burada olacağız siz gidin gezin gelin ve günlük olaylarla 40/50 yıllık takımları yargılamayın siz f1e bütçe ödenek ayıramazken bazıları f1 i ayakta tutmak için canlarını dişlerine taktı ve f1 şu anda bu halde lütfen biraz f1 tarihini araştırın lütfen ,kulaktan dolmalarla devam etmeyin ve duyduğunuzun tamamına gördüğünüzün yarısına inanmayın

  18. cihan çelik avatarı

    arkadaşlardan biri 1.13 lü turlar atmaslı lazım demiş sıralamalarda çok bilgisiz sanırım sıralamalrı hiç izlemiyo sıralamaların son seyansda zamanlar diğer seyanslara göre 1 saniye daha yavaş oluyo bu yapılabilcek en iyi turlar(ogün savaş) sıralamarı dikkatli izle lütfen !!!

  19. MagicAlonso avatarı

    massathebest kardeş kusura bakma ama bende seni burda adam akıllı yorum yapan nadir kişilerden diye biliyordum.Eğer sen Alonso nun yağmurdaki performanslarına söz söyleyebiliyorsan senin ya F1 bilginden şüphe ederim yada içindeki Alonso düşmanlığı yada massa hayranlığı çok baskın çıkmış onun için böyle yorum yapıyorsun derim.Ben Alonso taraftarıyım fakat yerli yersiz saçma sapanca Alonso yu övmek istemem çünkü bu Alonso yu yüceltmez aksine küçültür.Yağmurda şuan yarışan pilotlarda performansına söz söylenecek en son kişi Alonsodur.Fujideki kazası pilotaj değil kızaklama sonucu olan bir kazaydı.O tarz kazalar düzlükte dahi olabiliyor kaldıki silverstone da sutil in düzlükte nasıl yoldan çıktığını görmüşsündür.Alonso hata yapmıyormu yağmurda elbette yapıyor Monacoda hızlıydı ama aptalca riskler aldı ve atak yapmaması gereken yerde atak yaptı.Nurburging deki duruma zaten bişey söylemek yanlış olur yarış durdurulduktan sonra pist kurumaya başlamıştı ve her kusudukça ferrari dahada hızlıydı sonra yağmur yağınca işler nasıl değişti hepimiz gördük.Sen bari bazı arkadaşların kızdıran yorumlarına bu tarz yorumlar yapma bari zaten burda adam akıllı yorum yapanların sayısı oldukça az.

    Herkese saygılar.

  20. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    bn kimi taraftarıyım ama ulaş biraz fazla kaçırmışsın yorumlarını…massa yı bu kadar eleştirmen gereksizzzzzz….massa tamam bazen cok büyük hatalar yapıo olabilir ama pilotlarıda birkaç yarışş için değerlendiriosan cok büyük hata yapıon bnce……..
    FoRZa FeRRaRi

  21. ben sana ne öğreteceğim sen seyrettiğini anlamıyorsun ki okuduğunu nasıl anlayacan? neyse aceleye gerek yok, daha yeni üye olmuşsun kırmayayım şevkini 🙂 sen takıl kafana göre, niceleri geldi geçti buralardan senin gibi konuşan..

  22. Honda gerçekten büyük gelişim gösterdi bu testlerde.İlk gün 1.17.825,ikinci gün 1.16.144,üçüncü gün ise 1.15.081.Anlamadığım ise Brawn artık 2009'a odaklandıklarını söylediydi e o zaman bi kaç parçayla bu kadar büyük gelişim gösterdilerse helal olsun

  23. hem alonso zaten monaco öncesi agresif olacam demişti çünkü kaybedecek bişeyi yoktu. ve ölede oldu massayı gördük 1. giderken bir anda dışarı çıktı adam 1. alışkın deil

  24. ogun savaş avatarı

    Hondanın 1.14 sınırına dayandığını düşünürsek burda atılan 1.14 turlar hiç bşey yarışı almak için 1.13 ler sıralama atmak lazım

  25. kardeşim ferrariyle renoyu ne bir tutuyon sen 2006 yılında renoyla gördük macaristan gpsini + çin yarışını ama orda son anda bir hata yapıldı shumaher aldı oda takımın hatasıydı. geçen senede alonso kalitesini gösterdi ok dazla konuşma bana f1 öğretme ok. şaun renoyla ferrariyi bir tutma ferrari renodan daha güçlü daha fazla yol tutuşa sahip. gördük silverstonede o araçla neler yaptı alonso bile nerdeye hatasız sürdü be r28. ama seneye görcez massamı allonsomu

  26. çok verimli ve başarılı bir gün geçirmiş felipe. 1,14 derecesine inen 2 pilottan biri olarak geçen haftaki kabus gibi yarıştan sonra biraz moral düzeltici olabilir bu test günü. ayrıca ulaş bilir, önce sen kendine bir arşiv bul da yağmurlu geçen fuji-nürburgring-monaco yarışlarını bir seyret. seyrettin de böyle söylüyor isen ben senin hatanı düzelteyim, fuji'de aracı bariyere vurup paramparça eden alonso'ydu massa değil, nürburgring'te 50 tur 1. olabilmek için önündekini kovalayan alonso idi, massa değil, monaco'da önce bariyere vurup lastik patlatan, sonra da heidfeldi ortasından biçen alonso'ydu massa değil. sen bu yağmurlu yarışlarda massa diye kimi seyrettin acaba??? yada seyretmedin de son yarışa bakarak mı yorum yapıyorsun?

  27. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    gecen haftalar bazi arkadaslar lewis en hizli turlari atarken bos depo muabeti yapiyorlardi :)))) masa da bos olmasin tabiki saka .. ama boton dan etkilendim desem yalan olur bir hafta gecmeden ne oldu bu hondaya ya..:)))

  28. bmw de haidfeld kendine gelmeye başladı bakam kubica napcak tabiki kubica onu gerde bırakmaya devam eder gibi geliyor ama haidfeld de hırs yapmış olabilir

  29. felipe kendini gitsin gp2 de düzen versin yağmurda berbat bir pilot kendi ülkesi ve türkiyede sadece kendini gösterio ondan hiç bişi olmaz sadece ii bir takımda 2. pilot olur massa ancak

  30. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    PINAR hakli ama bir yerde McLaren ve ferrari lerden biri ne bisey olursa tabiki BMW nin podyum sansi var pinar bunu demek istemis :)) yoksa BMW ler tabiki podyumu zor görür RENO gibi …

  31. cihan çelik avatarı

    Felipe kendine çeki düzen vermiş biraz İngiltere Gp sinin moral bozukluğunu üstünden atmayı başarmışki 1.15 in altına inen ikinci isim olmayı başarmış

  32. ogun savaş avatarı

    İngiltere de Mclaren Şansla kazanan yani yağmur yüzünden kazanan diyenler kimler çok merak ediorum sıralama turlarını izlemeden konuştular sanırım 😀

  33. tahsin bırak bu işleri allanı seversen yav inşallah renault bu yarışta gerçek gücünü gösterecek hepoinizde göreceksiniz bmw sezona başlar ken bile podyum şansları yoktu 2 ferraride sorun oldu çık millims podyuma bide bwm 1 de mcleren bu sorun olmasaydı bmw o yarışta podyumdamıydı bunlar şans hepp amam birileri anlamıyo

  34. halit unalan avatarı

    massa ya sonsuz basarılar umarım 1 . olur

  35. Buttona kötü haber, Massa 1.15'in altına inmiş.

  36. cüneyt ay arkadaşım benim aşağıdaki yazdığım yorumdaki mclaren en iyi gelişen takım açıklamasını serhan acar da söylemişti. ben burda geliştik en iyi takım olduk ferrariye 0.6 sn fark attık demedimki sadece iyi bir gelişim gösterdik dedim bu gelişimlerin sonuçlarını yarışta göreceğiz hep beraber. ama bizim gelişmemizi görmek istemiyorsan o ayrı bir konu onda yapabileceğim bir şey yok. f1 uzmanı olan serhan acar bile söylediyse bu açıklamyı bir bildiği vardır değil mi arkadaşlar???

  37. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ya arkadaslar gelısım sans fln dıosunuzda bana gore bosa kurek cekıyoruz.onu bunu bır kenara bırakın.bu sene gecen sene ılebırlıkte ferrarı ve mc laren arasında aman aman bır fark yok.farkları sartlar hava ve sans etkılıyor.kımsenın kımseye aman aman fark attıgı fln yok bence.mc larenleferrari bence aynı duyzeydeler.bmw onlara en yakın takım.sırf kendı takımınız dıye fanatıklesmeyın.gerceklerı gorelım.ben takım tutmuyorum.dısardan baktıgımda yarısı kımın alacagı onceden bellı degılse takımlar esıt demektır.sans mevzusuna gelınce sans her yerde her sporda her an vardır.yok dıyenle sabaha kadar tartısırım.ama bu da oyunun bır parcası.bugun sanslısın yarın degılsındır.herkesın sanslı ve sanssız oldugu an vardır.ama sansla becerıksızlıgıde ayırt etmek lazım.bazı becerıksızlıklere sansızlık dersek olmaz tabi saygılarımla

  38. ahmet özkan avatarı

    valla cüneyt ay dostum senin eski yorumlarına da bakılyorum gerçekle hiçbir bağlantısı olmayan yorumlar yapıyosun.birincisi macca fransada rezalet diildi. heikki trulliye geçebilrse podyuma çıkacaktı. 10 sıra cezası olmasa ve yarıştaki pit cezası olmasa hamilton rai nin sorun yaşadığı yerde 2. olacaktı.ikincisi mclarenin sene içinde yaaptığı geliştirmeleri bilmiyosan sana bişi sölemiyorum. ewet brawo fenerlilerin fanatikliği anlamışsın ama fazla zorlama maccalılarınkini anlamazsın zaten ortada böle bişiyok

  39. gurcan hezer avatarı

    öncelikle bir mclaren taraftarı olarak ,marka önemli olmaksızın gelişim gösteren takımlara saygı duyulması gerektiğini düşünmekle birlikte , yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığını görüyorum.2004 senesini ferrari domine etmiştir ancak fransa gp den sonra mp4-19B ile mclaren farkı kapatmaya başlamıştır ;biraz hafızanızı yoklarsanız (izlediyseniz) spadan önce almanya gp de kiminin en hızlı turu attıktan sonra , arka kanadının koparak yarış dışı kaldığını anımsarsınız.Macaristan gp deki fark da mclarenin hafta başında yanlış lastik seçiminden kaynaklanmıştır ve açıklama takımın resmi stesinde bulunmaktadır.
    2 yarış arasında 1-1,5 sn gibi gelişim rakamları belirten ve bunları yarışlarla kıyaskama yaparak karekterize eden yorumları , f1 izleyicisi olarak umutsuz bir şaşkınlıkla okuyorum!!

  40. vayyyy kıyametmi kopacak yoksa Honda KERS falan mı taktı :)))))

  41. forzaferrari avatarı

    yürüü be koçumm arkandayızz:p

  42. zuhaha yürü Button kim tutar seni 😀

  43. bu kadar yeter sanırım… şampiyon Button 😛

  44. iyide yarış kazanmıyosan
    eski halinden daha çok puan alamıyorsan
    gelişme gösterdiğini nereden çıkarıyosunki
    mclaren zaten 1. olamıyorsa 2lik gelişmmi sayılır?zaten normaldede 2nciydi

  45. spadan önceki yarışta macaristanda mclaren rai ile yarışdışı kaldı 13üncü turda.coulthard ise bir tur fark yedi.Tam 2hafta sonra mclaren öyle bi geliştiki spada F2004ü alt edip yarışı kazandı.Herhalde mclaren en iyi gelişen takım olacak siz ne sandınız:)Ondan sonra o çok gelimiş mclaren monzada rai ile motor patlatıp öbür pilotuyla ferrariden 33sn fark yiyo.Sonra daha da gelişip çinde ferrariden 1.47sn fark yiyo coulthard ise 1dk 20sn fark yiyo.Ama mclaren bu gelişmeden dururmu bi yarış sonra suzukada 39sn fark yiyo.Sonra yine bir atak ve brezilyada ikinci olup arkasında barrichello yaa 23sn fark atıyo.

  46. kaan kaanhan avatarı

    ulaş senin ve anlamayanlar için tekrar koyayım yazıyı iyi oku "sezon içinde gelişim göstermek demek illaki gelişip en hızlı araç olmak demek değilki yanlış düşünüyorsun, sezona iyi başlarsın sezon sonuna kadar DİYELİMKİ 0.6 sn geliştin(sezon sonuna kadar diyorum bir anda demiyorum ANLADINMI???) ama diğer bir takım sezona girerken o kadar hızlı değildir 0.9 sn gelişir ama yeterli olmaz, hızlı gelişiyor diye sezon içinde en hızlı olcak demiyor kimse. "bir anda veya 1 ayda diye birşey yok nerden çıkarıyorsun"

  47. rakamlarla örnek verirken dikkatli ol ozaman al reno 1 s gelişri desem sen nerdersin aban yuhh dersin dimi bende aynısı işte hiç bi takım bi anda 0,6s gelişemez

  48. slm arakdaşlar yeni üye oldum ama 7senedir f1 takip ediyorum daha öncedende yazıodum devamlı buraya ama bazı sebeblerden dolayı ayrı kaldım tam bir renocuyum ve alonsocuym alonso artık sezonun 2. yarışından sonra patlama yapar gibi gelio bana goo alonso

  49. sinan  bilir avatarı

    güzel benzetmişsin onur 😀 .2005 te ferrari jorda minardi vardı pistte sadece.kanadada ise sadece kimi ve hamilton yarış dışı kaldı fark bu.BMW bu yarışı hakediyordu.belki şans yardım etti ama bu seviyedeki hızda bi takım illaki bu sene bi galibiyet elde edecekti.keza monacodada hamilton şanslıydı lastiğini patlatıp pite girdikten 1 tur sonra SC girmeseydi yarış busefe kubicanın olacaktı.ozamanda kubicaya şanslıydı diyecekmiydiniz.şans hayatın her alanında vardır.yapmasınlar kardeşim ozaman hata ferrari MM pilotları.BMW pilotları hatasız sürüyor diye yerden yere vurmadığınız kaldı.benim anlamadığım asıl konu ise BMW F1.08 bazı arkadaşların tuttuğu takımların arabalarından kat kat daha hızlı ve dayanıklı olmasına rağmen hala bu arabaya ve takıma çamur atılması.kıskançlığın bukladarı.

  50. forzaferrari avatarı

    evet belki kanada da o kaza olmasa bmw double yapamazdı ama bu bmw nin iyi bir takım olduğu gerçeğini değiştirmez.o yarışta kimiyle lewis yarışdışıydı ama massayla heikkiyi geçtiler.sanırım massa 5. heikkide 9.olmuştu.nolur adamlar 2 yıldır çok sıkı çalışıyolar.şans mans sonuçta kazandılar.yepyeni bir takımın 2. yılda bu kadar başarılı olması f1'e renk katıyo f1'i sadece 2 takımın mücadelesi olarak görmeyin.

  51. kaan kaanhan avatarı

    hayret bişe, ben rakamları örnek olarak verdim.. siz neler yazmışınız..iyi okumadan yorum yapıyorsunuz.

  52. onur aybars avatarı

    "tahsin emre efe" kardeşim; sen olayı çok derine çekiyorsun. "Şu şunu yapmasaydı şampiyondu", "bu onu bilmem ne yaptı şampiyon oldu" değil olay. BMW'nin kazandığı yarışta Lewis direksiyonu Kimi'nin aracına değil de Kubica'nın aracına kırsaydı BMW hala bir galibiyet alamayacaktı. "Şansa" derken "gerçek yarış değildi" derken kastettiğim budur kardeş. 2005 ABD'yi hatırla. O galibiyette gerçek bir galibiyet değildi.

  53. Şurada tüm yorumları okudum.Bir tane McLarencinin yorumunu göremedim ve kimseninde McLarenin kral olduğunu söylediğini göremedim.Acaba kendi kafanızdan birşeyler uydurup buna göremi cevaplar yazıyorsunuz?Bana öyle geldi.

    Bunlar bir test ve kimin ne denediğini hiçkimse bilemez.Ama herkes Ferrari yakıt yüküyle çıkıyor, McLaren boş depoyla, Ferrari boş depoyla gibi trajikomik cevaplar yazıyor.Biraz sabırla yarış haftasonunu bekleyin bence.

    Ayrıca Silverstoneda McLarenin Q2de 0.3 saniye fark attığını bilmeyenler var.Bu demek değildir ki Ferrari McLarenden yavaş.Aracın karakteristiği piste belki daha fazla uydu yada diğer takım birtakım aksilikler yaşadı.

    Birde Cüneyt Ay kardeşim nasıl bir düz mantığa sahipsin anlamadım.Senin gelişme prensibin yarış kazanmaya göre mi acaba?2004te McLaren Ferrariye yetişip Belçikyı kazanmışsa daha çok gelişmiş demektir.2005te ilk 4 yarışta Renaultdan yavaş gözüken McLaren en yakın rakibinden 0.7 saniye daha hızlı oluyorsa daha fazla gelişmiş demektir.2006da gelişim fazla olmadı doğrudur.2007nin ilk yarışında Ferrariler 1 saniye daha hızlıydılar.Ama İspanyadan sonra biz gelişim sağladık ve sonraki 3 yarışı kazandık.İngilteredeki testlerdede Ferrari gelişim sağladı ve hızlı virajlı pistlerde bizden 1 adım öndeydi.Her takım sezon içinde gelişir ama kimin ne kadar fazla geliştiği yarış kazanılmasıyla açıklanamaz.

  54. yasin sana demiyorum tartışmayı pınar çıkardı yanlış anlama kardeş.:)))

  55. ozaman ferrari 15 kere mclaren 8 kere williams'ta 9 kere şansa şampiyon oldu. yok niki lauda kaza yapmasa şampiyon olacaktı yok schumi villneuve'ün üstüne kırmasa puanları silinmiycek şampiyon olcaktı yok şu olmasaydı yok şu kaza yapmasaydı kardeşim benmi dedim kaza yapın diye şansa kazandıysa kazandı reno'da kazansın ozaman bu yıl. şampiyon olduk diye bas bas bağırıp duruyorsunuz ama işe gelince sataşmakta üstünüze yok. yok kaza yaptı yok lastik sorunu.bunlar olağan şeyler.eğer bugün BMW'nin kazandığı yarış sansa ise reno podyuma çıkarsa şansın daniskası olur.

  56. iyide tahsin renault o sezonlarda kendi emeğiyle ferrarinin ve mclaren yarıs dısı kalmadıgı yarıslarıda kazanmstr dıyosnzki favorıyız sampıyonluga oynuyrz hani harbi zaferiniz ben göremyrm su yarısı kazandık deyin yokk 1 yarıs galıbıyetınız var onuda nasıl oldugunu herkes bılıyor önce harbi bir zafer kazannın bizde alkıslayalım helal olsun diyelim ama mumknse o yarısta mclaen ve ferrarilerde damalı bayragı görsün tabi böyle bişey olursa bizde helal bmw ye deriz

  57. harbden mclarenın 0.6 sanie geliştiği sonucuna nerden varıyosnz bnn ferrarinin hala bikaç adım önde olduguna ınanyrm sadece dominicali nin tecrübesiliğinin kurbanı oluyolar F2008 gırıdın en iyi aracı bi yarşla hemen mclaren kral oldu anlayamyrm bnce hala ferrari üstün bekleyelım almanyayı

  58. ee iyide bunu siz nereden biliyosunuzki
    mclarenin 0.6 saniye geliştiğini diğer takımların daha az geliştiğini
    her pist farklı karakteristikte
    hava koşulları, pist karakteri, ayarlar vs bisürü etken var
    sizin yorumlar sanki tüm sezon tek pistte geçiyo tur zamanlarını, gelişimleri buna göre değerlendirmek gibi bişey
    fransada rezaletti mclaren silverstoneda kral yaptınız bakalım almanyada ne diyeceksiniz

  59. şans diyenler kendilerini avutmaya devam etsin ona bakarsanız 2005 alonso çok şanslıydı mclaren'in dayanıksızlığından fayadanalarak şampiyon oldu. en trajikomik durum ise kimi'nin almanya'da son turda lastiği koptu.alonso hiç ummadığı bir durumda kimi'ye 10 puan fark attı.2006 yılındada schumacher motorunu yakmasa bugün 8 şampiyonluğu olacaktı yani dediğim gibi F1'de şans kavramı çok azdır insanlar yüzmilyonlarca euro para yatırıyor bu spora işini şansa bırakmaz değilmi.

  60. Ne şansı neticeye bak. Son yarış kubica da spin atmasaydı liderdi Kubica ne oldu şimdi. Neticeye bakın neticeye. Tabelaya kıskanmayın. Ne kadar kıskansanız da BMW bu sene duble yaptı hamilton da çarpmasaydı duran araca. Herkes hakettiği puanı alıyor.

  61. kaan kaanhan avatarı

    sezon içinde gelişim göstermek demek illaki gelişip en hızlı araç olmak demek değilki yanlış düşünüyorsun, sezona iyi başlarsın sezon sonuna kadar diyelimki 0.6 sn geliştin ama diğer bir takım sezona girerken o kadar hızlı değildir 0.9 sn gelişir ama yeterli olmaz, hızlı gelişiyor diye sezon içinde en hızlı olcak demiyor kimse.

  62. mclarencilerin yorumlarını şaşkınlıkla okuyorum çok büyük gelişimden bahsediyolar
    silverstone ve almanyada
    nasıl bu kadar eminsiniz anlamıyorum
    silverstone normal bir yarış değildiki
    ferrari strateji hataları yaptı bunun herkes farkında ama siz uçuştasınız
    el insaf testlerde dün 14.9 a indi diye gene uçuşa geçtiniz dün williamsta ferrarinin önündeydi farketmediniz galiba ayrıca bu fistte 1.13 lere bile düşülebilir bi detay daha ferrari benzin yüküyle değişik karakter gösteriyo
    bide hala çözemediğiniz probleminiz var ferrari lastikleri mclarene göre çok daha iyi kullanıyor
    sezon içi en çok gelişme gösteren takım mclaren diyorsunuz
    2007 de değildi
    2006 da hiç değildi
    2005 de gösterdiği tek gelişim sezonun ikinci yarısında biraz daha az motor patlattı
    2004 te spayı kazandı sezonun ikinci yarısında o kadar
    bu mu en çok gelişme
    bu fenerlilerin fanatikliğini bi de mclarencilerin fanatikliğini çözebilmiş değilim

  63. onur aybars avatarı

    "pınar başpınar" kardeşim; "gerçek adamlar yerleri almışlar" he! McLaren'de Heikki, Ferrari'de Massa… 🙂

  64. onur aybars avatarı

    BMW'nin kazandığı yarış gerçekten şansaydı. Daha önce söylemiştim "Ferrari ve McLaren'ler problem yaşamadan bu sene yarış kazanamaz BMW" diye. Hala aynı fikirdeyim.

    BMW'ye "1 yarış kazanıp havaya girdiler" diyen kardeşlerim; siz de böyle başladınız ve şu an 2 şampiyonluğunuz var. Yani BMW'de geleceğin şampiyon takımlarından.

    Hatta kapalı kutu olan 2009'da neden BMW veya Renault şampiyon olamasın?

    F1 taraftarı olarak sürekli McLaren-Ferrari çekişmesi görmek istemiyorum. Bu sene BMW renk kattı. Aynen daha önce Renault'nun kattığı gibi. Veya ondan önce Williams gibi.

    Bir de BMW-Renault taraftarları birbirinize çok sert çıkıyorsunuz. McLaren-Ferrari'yi aratmıyorsunuz.

  65. pınar dün ferrari taraftarı gibi konuşuyordun bugün reno'ya döndün karar ver hangi takımı tutacağına.BMW buraya şansa gelmiş hahaha çok komik kıskanmaktan tebrik edemiyorsunuz.hedefiniz podyuma çıkmak ama hala biz şampiyonuz yok biz şöyle yaptık yok böyle yaptık tamam iyi güzel ama hala bu sene BMW'yi küçümsüyorsun seni reno orta grup mücadelesini kazanmak istiyor başlıklı habere bekliyorum pınar.(orta sırada reno'ya başarılar dilerim.):))))

  66. mclaren silverstone ve buradaki testlerde çok iyi bir ilerleme kaydetti. zaten bu mclarenin en büyük özelliği sezon içerisinde en iyi gelişen takım. mclaren alonso olmadan gelişemez diyenlere en büyük kanıt. mclaren sadece bir pilotdan ibaret değil herkesin yeri dolar. mclaren bu sene geçen seneye göre sezon içinde daha çok gelişti yani mclarenin alonsoya çok da ihtiyacı yokmuş….. ama alonsoda iyi bir pilot bunu inkar etmek aptallık olur saygılar…..

  67. hele siz bir olunda şampiyon ondan sonra renault nan boy ölçüşün bmw ciler iyi ki bir yarış kazandınız şamoiyon olmuş gibi nasıl sevindiniz yaa allah allah gören görmeyende 2 şampiyonluklarını yaşıyor der takımınız bile bu kadarını beklemiyodiki hep şans yanınız daydı bunları tüm dünya biliyor 2 ferrari varken 2 mcleren var kan gelsen duble yap pireh yapında görelim bir eksik araba olmadın duble yapın o zaman brova be adamlara helal olsun tekerlek tekerle girdiler kafa tuttu duble yaptılar diyelim ama boşş çok zorr

  68. Gerçekleri görün biraz kendinizi 1. şampiyonmuş gibi görüyorsunuz. Eskilerde kaldı artık o, bilmem bir daha görürmüsünüz.

  69. ferrari taraftarı olunca bir havamızmı olacak sanki bana ne ferrariden ben kendi takımıma bakarım zamanın benim takımımda bütün takımlara kafa tuttu bizim ne eksikliğimiz var ama olsun hepinizle teket teker görüşeceğiz

  70. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Alonso gibi bir pilotun olduktan sonra bir ottan bile bahar gelir işte siz bunu anlamıyorsunuz bence yada anlamak istemiyorsunuz inşallah almanyadada güzel bir yarış cıkarır 2 pilotta >>RENAULT F1 TEAM<<

  71. kardeş valla ayrı kişileriz sen bilin ama yinede ben maraşlıyım

  72. yasin ve pınar, ikiniz bir kişimisiniz? eğer ayrı kişilerseniz, neden bu kadar birbirinize benziyorsunuz..eğer tek kişi ise nedne iki ayrı nick kullanıyorsun..sadece merak.

  73. temmennilerin için saol salih kardeşim ben takımımın sadece iyi gününde değil en kötü günündede yanındayım herzmnn destekçişiyim takımımın flavın bir sözü vardır herkes f1 aracı yapabilir fakat herkes kaazanan bir arac yapamaz ve renault takımı kazanan bir araç yapmayı biliyorlar yarıs sonuu zaferleine alıskınlar alonso bu takımın göz bebeği ona en iyiyi vermek için ugrasıyolar inşallah ona hakettiği aracı verrlerde hem onun hemdebızım yuzumuz guler

  74. salih al kardeş biz hiç bir zaman RENAULT F1 TEAMA olan güvenimizi yitirmedik bir gün yine döneceğimize inanıyoruz sonuna kadar renault f1 ile çünkü bunu geçmişte başardık tekrar yine başaracağımıza inanıyoruz BİR GÜN MUTLAKA RENAULT F1 TEAM FERNANDO ALONSO

  75. aragon

    helal olsun sana yasin başpınar takımına olan inancın desteğin çok hoşuma gidiyor. burda yazan yorumları sürekli okuyorum renaultta olan en küçük gelişimi göklere çıkarıyon. umarım renault eski günlerine dönerde senin bu söylediklerin daha anlamlı olur…sanırım ispanya testlerinden sonrada takımından çok umutluydun hele alonso 2. çizgiyi alınca yorumların aklıma geliyor keşke o yarış neticeside olmasaydı sen o kadar hayal kırıklığına uğramasaydın. umarım alonso gibi iyi bir pilotla seneye eski başarılı günlerinizde olursunuz. bu arada bir söz var çok severim BİR ÇİÇEKLE BAHAR GELMEZ…

  76. alonso 10 turluk bir seri yapmış ve her turu massa ve heikkiyle eş düzeyde müthiş gittiğini söyleyeblrm yeni şeyler işe yarıyor sanırım:D

  77. ozan ülkügil avatarı
    ozan ülkügil

    dereceler nerde

  78. gerçek adamlar yerleri almışlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir