2013 Japonya GP – Pole Pozisyonu Mark Webber'in!

yazar:

kategori:

Bu sene hiç bir sıralamada takım arkadaşı Sebastian Vettel’i geçemeyen Webber, Japonya’da 1.30.915 ile sıralamaların en hızlı ismi oldu ve Japonya’da pole pozisyonunu kazanarak ilk defa takım arkadaşını geçti. Webber ayrıca 2012 Kore’den sonra ilk defa pole pozisyonunu kazandı.

Sıralamaların son seansında hızlı turlarında hata yapan ve KERS sorunu yaşayan Sebastian Vettel ikinci sırada kaldı.

Mercedes’ten Lewis Hamilton son anda 3. sırayı ele geçirdi ve Lotus pilotu Romain Grosjean’ı bir sıra geri itti.

Ferrari ile son yarışlarına çıkan Felipe Massa, takım arkadaşından daha hızlı bir sıralama geçirdi ve 5. sırayı kazandı. Mercedes’ten Nico Rosberg altıncı sırada kaldı.

Sauber ile son dönemde iyi işler çıkaran Nico Hulkenberg 7. olurken onu Ferrari’den Fernando Alonso ve Lotus’tan Kimi Raikkonen takip ettiler.

Mclaren pilotu Jenson Button son seansa kalsa da derecesini geliştiremedi ve yarınki yarışa takım arkadaşı Sergio Perez’in önünde 10. sıradan başlayacak.

Sıralamaların ikinci seansı olağanüstü yakın bir şekilde bitti. İkinci ve 14. sıradaki sürücüleri sadece yarım saniye ayırıyordu. PErez 11. sırada kalarak elenen ilk isim olurken onu Force India’dan Paul Di Resta takip etti. Di Resta sonunda sorunsuz bir sıralama geçirdi ve 12. oldu.

Di Resta’yı  Bottas, Gutierrez, Maldonado ve Ricciardo takip ettiler. Force India’dan Adrian Sutil ilk seansta elenirken, ilk seansta elenen bir diğer isim Toro Rosso pilotu Jean Eric Vergne oldu. Vergne, aracının arka frenlerinin alev alması nedeniyle seansı erken tamamladı.

Vergne’nin yaşadığı olay nedeniyle ilk seansın bitmesine 3 dk varken kırmızı bayraklar sallandı ve seans durduruldu.

Marussia’dan Max Chilton, F1 kariyerindeki en iyi sıralama seansını geçirdi. Chilton hem Caterham’i hem de takım arkadaşı Jules Bianchi’yi geride bıraktı.

Poz Pilot              Takım                 Süre            Fark    
 1. Mark Webber           Red Bull-Renault     1m30.915s                  
 2. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault     1m31.089s  +0.174s         
 3. Lewis Hamilton        Mercedes             1m31.253s  +0.338s         
 4. Romain Grosjean       Lotus-Renault        1m31.365s  +0.450s         
 5. Felipe Massa          Ferrari              1m31.378s  +0.463s         
 6. Nico Rosberg          Mercedes             1m31.397s  +0.482s         
 7. Nico Hulkenberg       Sauber-Ferrari       1m31.644s  +0.729s         
 8. Fernando Alonso       Ferrari              1m31.665s  +0.750s         
 9. Kimi Raikkonen        Lotus-Renault        1m31.684s  +0.769s         
10. Jenson Button         McLaren-Mercedes     1m31.827s  +0.912s         
Q2 elenme süresi: 1m31.848s                                   Fark **       
11. Sergio Perez          McLaren-Mercedes     1m31.989s  +0.699s         
12. Paul di Resta         Force India-Mercedes 1m31.992s  +0.702s         
13. Valtteri Bottas       Williams-Renault     1m32.013s  +0.723s         
14. Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari       1m32.063s  +0.773s         
15. Pastor Maldonado      Williams-Renault     1m32.093s  +0.803s         
16. Daniel Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari   1m32.485s  +1.195s         
Q1 elenme süresi: 1m32.875s                                    Fark *
17. Adrian Sutil          Force India-Mercedes 1m32.890s  +1.066s         
18. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Ferrari   1m33.357s  +1.533s         
19. Max Chilton           Marussia-Cosworth    1m34.320s  +2.496s         
20. Charles Pic           Caterham-Renault     1m34.556s  +2.732s         
21. Giedo van der Garde   Caterham-Renault     1m34.879s  +3.055s         
22. Jules Bianchi         Marussia-Cosworth    1m34.958s  +3.134s         
                                                                          
% 107 süresi: 1m38.251s                                                      
* Q1 Lideri ile fark                                                   
** Q2 Lideri ile fark 

Yorumlar

“2013 Japonya GP – Pole Pozisyonu Mark Webber'in!” için 68 yanıt

  1. iste seninde soyledigin gibi disaridaki arabyla karsilastirma yapamazsin. sesi kotu demis arkadas hakli bence pancar motoruna iltifat bile etmis onun yaninda yeni motorlarin sesleri sinek viziltisi gibi malesef.

  2. Hamilton hem tek turda hem de yarış genelinde BUT dan daha hızlı. Zaten 2010 ve 2012 sezonlarını BUT un önünde tamamladı. 2012 de lider giderken kendi hatası olmamasına rağmen 3 kere yarış dışı kaldı. Diğer sorunları saymıyorum bile. Yani sadece şampiyonadaki puana bakıp yorum yapmak doğru değil. Saçma bakış açısı dediğin buysa F1 kamuoyunun çoğu bu şekilde zaten.

  3. Yine sondan başlayayım yazım hatasını uyarmanda sorun yok ama boru yazmamı yanlışını yüzüne vurmak cool olmak espri yapmaya çalışmak diye algılayınca işin rengi değişiyor.Öyle bir amacım hiç olmadı. Ben büyük harf küçük harf kullanımı da de ayrı yazımına dikkat ederim ama bir dünya hata yaparım o ayrı.
    O pilot bu takımda olsaydı böyle olurdu şeklinde varsayımlara girersek işin içinden çıkamayız. Bu yüzden işin bencesi ayrı bu ayrı.
    Button un şampiyonluğunu zayıf olan takım arkadaşına başladım ve evet VET in de takım arkadaşı zayıf. Dedim ya BUT ve WEB bana göre B sınıfı. Ama VET in takım arkadaşı ALO gibi A sınıf bir pilot olsaydı 4 şampiyonluğu zor görürdü.
    Sonuç. Bence WEB ve BUT B sınıfı pilot. Button un şampiyonluğu onu A sınıfı pilot yapmaz. Bu benim fikrim ve 1 günde oluşmadığı için kolay kolay da değişmez

  4. Bu ne saçma bir bakış açısı tek turda Hamilton kadar hızlı değil diye Button Hamilton dan kötü pilot mu.Ne alakası var Button çok daha teknik bir pilot ikisininde artıları eksileri var.Öyleki 3 yıl sonunda iki pilot da birbirlerine ne kadar yakın olduklarını göstermişler zaten.Ki Button daha önde.Yok efendim Hamilton çok sorun yaşamış mış Herkes yaşıyor ne olmuş Hamilton da istikrarlı bir pilot olsaydı o yıl dağıtmasaydı kendisini sanki hırsızın hiç hatası yok Massa ile kaç kez saçma sapan bir sampiyona yakışmayacak kazalara temaslara karıştı Maldonado ile olayında hiç hatası olmasa usta pilot kendisini şampiyona yolunda korumasını bilir kaçınabilirdi ama Hamilton şampiyon gibi değil tezcanlılığıyla hareket ederek dünya puan kaybetti bu da onun eksikliği Button daha isine odaklanmış hiç hata yapmamış Hamilton dan bu konuda üstün olduğunu göstermis meyvesini toplamış bu kadar basit.Bu da bir meziyettir.

  5. İyi hoşda Hamilton Button ı ne zaman yenmiş
    Asıl Hamilton ın tek yenildiği takım arkadası Button.
    3 senede Button kaç puan toplamış Hamilton kaç puan toplamış.

    Button daha ilk yılında Hamilton a kök söktürdü ucu ucuna Hamilton önde bitirdi.
    2.yıl Button Hamilton ı ezdi geçti öyle ucu ucuna da değil.
    Son yıl Hamilton kılpayı 2 puanla önde kaldı
    Toplanan puanlar ortada kim kimi ezmiş.
    Pes yani bu kadar çarpıtılır.

  6. sinirlenerek yazmadım 🙂 benim yazım kurallarına dikkat etme gibi bir derdim yok onlarca hata bulabilirsin, ama senin gibi button'ın b'sini büyük yazmaya dikkat ederken FİA ve RAİ gibi yazım hataları yapan birini uyarayım dedim 🙂

    varsayımları geçelim dedin ama ondan sonra ham ve vettel'i karşılaştırdın ve vettel'in daha iyi olduğunu söyledin (sence) işte bu bir varsayımdır. yazdığın yazıda varsayım yapıyorum dediğin yer ise son paragraf, üst sınıf pilot olsa 2009'da button şampiyon olamazdı demişsin. doğrudur, alonso ve hamilton olsa şampiyon olamazdı. ama şu var; hamilton veya alonso redbull'da olsaydı vettel şampiyon olabilir miydi? benim varsayımlarla problemim yok o yüzden; hayır, olamazdı. yani nasıl button yanında barrichello var diye şampiyon olduysa, vettel de yanında webber var diye şampiyon oldu.

    webber konusunda ise zaten şampiyon olsun demedim. o kadar baskın redbull aracıyla;

    2010'da 3. (2 puanla kurtarmış 3.lüğü)
    2011'de 3. (4. alonso 1 puanla kurtarmış, ve hamilton'ın da olmadığı bir sezondu)
    2012'de 6.
    2013'de 5.

    yani o kadar baskın 5 senedir altında olan araçla şampiyonada 2. olamamış daha. ve button'a bakıyoruz 1 kez baskın aracı oluyor ve şampiyon oluyor.

  7. Cevap vericem diye saçmaladıkça saçmalamışsın. Sinirle mi yazdın bunları onu da anlamadım. Konuyu dağıtmışsın baya.
    Sondan başlayayım senin tabirinle konuştum espri değil bu anlayamamışsın. RAİ yazım hatasıdır ben senin yazım hatalarını düzeltmekle hiç uğraşmadım. Tırnak içinde "Boru" diyerek senin tabirine vurgu yaptım. Cool görünmeye çalıştığımı hangi akla hizmet uydurdun onu da anlamadım böyle saçma analizler yapacağına okuyup anlayıp doğru düzgün birşeyler yazmaya çalışsaydın.

    Varsayımda bulunurken zaten sana cevap vermek için bunu yapıyorum dedim. Yani kendimle çelişkiye düşmedim önceden açıkladım. Sen acele cevap yazıcam diye orayı da kaçırmışsın.

    Sana göre A sınıfı bana göre B sınıfı. Sende FİA onaylı A sınıfı sürücüdür belgesi yoksa kendi düşünceni bana zorla kabul ettiremezsin..

    Son olarak anlayabilir misin bilmiyorum ama;
    Button da hangi araç olursa olsun üst düzey bir takım arkadaşı olursa şampiyonluğu çok zor. Yani WEB şampiyon olamadı çünkü takım arkadaşı ondan 1 gömlek üstündü. BUT şampiyon oldu çünkü takım arkadaşı vasattı. (Asla geçemez demiyorum bazen herkes geçilir demiştim )
    Brawn İstanbul Parktan sonra kazanamadı belki ama o zamana kadar topladığı puanlarla işi bitirdi kalan yarışlarda Button istikrarıyla 1. sırada kaldı.

  8. İllegal olduğunu söyleyen sizlersiniz veya ima edip düşünen söyle bakalım aracın illegal yönlerini bütün dünya dinlesin…bu zehir gibi beyinleri..Neweyin ağzı açık kalsın..

  9. ha bu arada kendi kendine ''boru değil'' falan espri yapmışsın ama RAİ değil RAI yazılır. bir yerde ben çok cool'um senin yazdıklarınla dalga geçerim yaparken, orayı yanlış yazmışsın.

  10. öncelikle button B sınıfı değil A sınıfı bir pilot orda yanılmışsın. vettel 4 şampiyonluğu nasıl baskın bir araçla kazandıysa yanında webberle, button da 1 şampiyonluğu aynı baskın araçla kazandı yanında barrichello ile. varsayım yoksa en başta zaten beraber yarışmamış iki pilotu değerlendiremezsin, değerlendirirsen bu varsayım olur.

    button bile değil button gibi bir pilotu dedin ki bu da küçük görmektir. 2010'da şampiyonluk aldı mı webber? almadı. o zaman uzatmaya gerek yok. 2010'daki redbull sezon içinde kaç pole aldı hiç merak ettin mi? 18 yarıştan 15 pole. 2009'daki brawn kaç pole aldı? 9-9 redbull ile eşit. yani button'ın aracı vettel'inki kadar bile baskın değildi. bu halde button şampiyonluğu kaptı. webber şampiyonluğu alsın diyen zaten yok, en azından 2. olabilir iyi bir pilot en iyi araçla ancak, bu kadar baskın ve kerssiz pole alabilecek kapasitede bir araçla şampiyonada 5. olursan, 2011'de 3. olursan, ne kadar iyi olmayan bir pilot olduğun da bellidir.

  11. Evet Webber ve Button u bir tutuyorum da bu naylon pilot ne onu anlamadım Anlatmak istediğm F1 de herkes birine geçilebilir. "Bile" kelimesine takıldıysan Hamilton un Button dan 1 gömlek üstün olmasına rağmen geçilmesini anlatmak için kullandım ve yerinde bir kullanımdı.
    Kimi Vettel Alonso Hamilton A sınıfı pilotlar WEB, BUT, gibi sürücüler ise B sınıfı. Hep bir adım gerideler. O takımda o olsaydı böyle olurdu bu şurda olsaydı öyle olurdu varsayımlarını geçelim. Zaten bu söylediğimden Button u küçük gördüğüm sonucunu çıkaramazsın Webber 2010 da şampiyonluğu kıl payı kaçırmış bir sürücü. " Boru değil."
    Varsayım olacak ama cevap vermek için yapıyorum; 2009 da Button un VET HAM RAİ ALO gibi takım arkadaşı olsaydı o şampiyonluk hayal olurdu. Webber Vettel le savaşırken Button un rakibi Barrichello idi.

  12. webber ile button'ı bir mi sanıyorsun, veya hamilton geçti diye button'ı naylon pilot mu sanıyorsun? button gibi bir pilot deyince gören de button önüne gelene yenildi sanır. button'ın tek yenildiği pilot hamilton, perez gayet iyi pilot ama üstünlük kuramadı.

    button'ı webberle bir tutuyorsan da, button'ın altında 1 kez webber'in son 5 senedir sahip olduğu kadar baskın bir araç oldu 2009da, adam şampiyonluğu aldı. webber o kadar baskın araçla sezon sonu ya 3. ya 5 ya da 4. bitiriyor. bugün de gördük, webberi çıkar aradan, adam kerssiz pole alacaktı. ya da vettel'i çıkar aradan, 37 yaşına gelmiş webber'in pole aldığı araçla alonso ne yapar, hamilton ne yapar bir düşün.

    ya da şu vettel-button karşılaştırmalı turu bi izle, button'ın boru olmadığını, en az vettel kadar hızlı olabileceğini gör.

    http://www.youtube.com/watch?v=VFlbFZMz1J4

  13. Can Artam. Maalesef her zaman olduğu gibi yine sahip çıkamadık elimizdekine 🙁

  14. Sıralama turlarında işini beceren beceremeyen herkese tebrikler. Şampiyona bittiği için öylesine yarışıyorlar işte.

    Bu arada İngiltere'deki Webber kanadının Vettel'e takılmasının telafisini bu yarışta Vettel'in kersini Webber'e takarak halletmişler, belli. Baksanıza Webber'in kronik sorunu olan KERS problemi Vettel'in aracında baş gösterdi hehe

  15. Neye göre legal? Sana göre mi üçkağıtçı FIA'ya göre mi?

  16. Bu mesajım "Kimi Raikkonen" e cevaptı yanlışlıkla ayrı mesaj olarak gönderdim

  17. Son turunda hata yaptığını hatırlıyorum zaten kendisi de hata yaptığını söylemiş.
    Bazen her pilot geçilebilir. Lewis in Button gibi bir pilota zaman zaman geçildiği gibi. Tek turda "benim fikrim" en hızlısı Vettel.
    Vettel in başarıları karşısında bunca saç baş yolan insan varken sen gülebiliyorsan ne mutlu sana

  18. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen
    VET o arkadan kopmayı yaşamasaydı WEB i kersi olmadan geçecekti.

    Bahsettiğin olay Q3'ün ilk turunda oldu. İkinci hakkında, KERS'den başka bir sorunu yoktu.
    Tabi oda çok inandırıcı…

    Bu çocuğu en azından sıralamada tutabilecek kimse yok buna eminim.

    Hamilton'da mı tutamaz? Güldürme beni. 🙂
    Zaman zaman Webber'in bile gerisinde kalan bir pilot, Hamilton'a karşı…

  19. Vettel sorun yaşamasaydı polü alırdı yarın sorun yaşamazsa 1. olup şampiyon olur

    Diaz zaten psikolojik olarak çöktü yarın 8 ve daha kötü bir sonuç elde edecek

    vettelim şampiyon olacak aslanım beni koçum benim

    again again sebastian vettel again again

  20. bide gecen hafta gibi aydın ata mah. sabah 8 ile 12 arası elektriği kesmesse.arıcam belediyeyi gecen hafta izleyemedim bu hafta kesmeyin

  21. WEB yine startta 6. sıraya kadar düşüp bütün iddiasını kaybeder yine. VET o arkadan kopmayı yaşamasaydı WEB i kersi olmadan geçecekti. Bu çocuğu en azından sıralamada tutabilecek kimse yok buna eminim. WEB de zaten gerçeğin farkında. Gerçi bugün Vettel Webber e Kimi Grosjean a Alonso da Massa ya geçildi. Tuhaf bir gündü.

  22. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Kalite farkı

  23. Hazır Webber bırakırken araçları eşit hale getirelim de 1 kere de Webber kazansın demişlerdir.

  24. ah be şimdi eskilerden bir foto gördüm de, bakın bakalım kim bu 🙂

    Red Bull F1 takım şefi Christian Horner: ''XXX beklentilerimi çok aştı''… Sezon sonu pilot değerlendirme programı kapsamında yapılan test ardından Horner'in yorumu…

  25. Valla uyku sersemi boyle gordum perez sikistiriyordu webberi bende hizli turunu atiyor zannettim. zaten uyudum bir ara seyrederken..

  26. düşün redbull o kadar hızlı ki 2. pilotu bile pole alabiliyor.

    düşün vettel kerssiz 2. olduğuna göre, kerssiz aracıyla bile pole alabilecekti webber hata yapıp elenseydi. hatta kerssiz araçla 0.150 saniye fark var 3. sıradaki lewis ile.

  27. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    İşte buuu yess Webber kariyerine bir galibiyetle son verebilir burada hangi takımın ikinci pilotu pole alabiliyor işte takım işte pilotlar

  28. tabi sabah uyuyakalmazsak 🙂

  29. Kanımca Spa dan sonra en iyi yarış pisti burası tadını çıkarmaya bakalım.

  30. o motorun tanesinin 1m€ olması sence neden? içinde kullanılan malzemelerden dolayı değil. üstünde kullanılan zeka yüzünden. 30.000 dolarlık araçta kullanılan motorla f1 aracının motoru arasında kullanılan maddeler arasında büyük bir fark yoktur. zaten sadece parçayla iş bitse diğer takımlar kendi motorlarını yapar. 1.6 litrelik motordan 700 beygir çıkarılması motora aşırı derecede pahalı parçalar takılarak yapılan birşey değil zeka işidir. motor üzerinde kullanılan zeka, araştırmalar ve mühendislik de motoru pahalı yapar.

  31. perez pite dönüş turundaydı. webber ceza almaz.

  32. Disaridaki araba 30.000 dolar o motorun tanesi 1m€. arada ucurum var. yani kiyaslaman cok yanlis.

  33. seneye görecez ak koyun kara koyun fazla heves iyi değildir insanın kursağında kalır. Doğan görünümlü şahin olmak hiç iyi değildir 🙂

  34. Webber ceza alabilir bence . Bariz perezi engelledi q2de

  35. Massa'ya tebrikler. Az biraz şans olsa 3. olabilirdi. Dün uzun sürüşlerde de Mercedesten çok az iyiydi. İyi olması ferrari adına iyi takımlar 2.liği için.

  36. Off şimdi butün hafta gro'nun böbürlenmesini çek

  37. Kime neye inanacağımızı sorgulamaya başlarsanız bu işin sonu gelmez,neye göre illegal açıklayın bizde bilelim aracın illegal yönlerini..
    Yuhalanmak kıstasmı kimin yuhaladığıda malum zaten..

  38. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla olay gayet basit. Bunların hespi kavilli dövüş. RBR kesinliklen illegal bir araç. FIA bişey bulamadım diyor, kim inanır. Belliki Ferrari ve Mclaren egemenliğini az bişey kırıp, taraftarı biraz daha toplamak adına alına bir karar. Başarılıda oldular. Sürekli Ferrari Mclaren ön plana çıkınca şimdiki gibi konuşacak şeyde olmuyordu.

    Adamı yuhalıyorlar yahu daha ötesi varmı.

  39. Mark'a, tebrikler. F1'den ayrılmasını istemezdim, yine de gider ayak bir pol alması iyi oldu. Seb yine eski Seb. KERS'i olsaydı yine pol alacaktı. Bu polü alsaydı, Michael Schumacherin 20 yıllık F1 kariyerinde bu pistte elde ettiği 5 pol rekoruna ortak olacaktı. Bunu da elde etmesi yakındır.

    Massa kendisine yavaş yavaş gelmeye başladı. Sezonun sonuna doğru gelindi mi bu adam şahlanmaya başlıyor ilginç. Birileri sezonun tersten başlamasını isteseydi buna hayır demezdim. Belki o zaman Massa Alonsoya bir üstünlük kurardı. Ama onun temel sorunu istikrarsızlık, hız değil. Tıpkı bu sene bazen Rosbergde gördüğüm gibi. Bazen çok hata yapıyor, bu gün son sektörde yaptığı gibi. Ve bunlar büyük kayıplara neden oluyor.

    Gro yine iyiydi bugün, saf hız olarak oldukça iyi olmasına rağmen Massa ve kısmen de olsa Rosberg gibi her zaman maksimumu bir araya getiremiyorlar. Kiminin ayrılmasıyla takımda daha iyi bir konuma gelip yeteneğini gösterecektir. Gelecek sene Massayla takım arkadaşı olmalarını çok isterim.

    Kiminin dönüşteki istikrarını çok taktir ediyordum ve gelecek sene Alonsoya karşı en büyük silahının bu olduğunu düşünüyordum. Bu son birkaç yarışı gördükten sonra Ferraride de böyle bir performan sergilediği taktirde Alonsonun işini oldukça kolaylaştıracaktır.

  40. ben bir ferrari ve alonso fanı olarak ne kadar vettelden nefret etsemde objektif olalım adamın hakkını yemeyelim.sonuçta altındaki aracın hakkını az çok bir şekilde veriyor.hata yapmıyor.ha fanları nasıl bu adamın yarışından zevk alıyor orasını bilmem fakat tek bildiğim kimsenin gezerek pol ve yarış alamayacağı ve dünya şampiyonluğunu kazanamayacağı

  41. Hangi dünya şampiyonunun aracı yavaştıda şampiyon oldu, Schumacher üst üste şampiyon olurken aracı çok daha baskın değilmiydi..

    Adamlar güzel bir ritim yakaladılar hem araç hem pilot hemde takım olarak..Saygı duymak gerek,diğerleri düşünsün bu kadar yıldır F1 deyiz,deneyimliyiz, tarihi olmayan bir takıma neden yeniliyoruz diye..

  42. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    webber startta yerini korusa bile redbull webber'in kazanmasına izin vermez.yarın startta orta sıradaki pilotlar kaza yapacak bence raikkonen ve alonso yarış dışı kalabilir.

  43. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ben bu yarışın favorisini, vettel startta liderligi almazsa rai yi görüyorum rai nin podyum muhtemel gibi lotus duzgun pit stratejisi yapıp sadece rai nin önünü boşaltsın gerisini raiye bıraksın

  44. o kadar para ödenip,birşey yapıyorlarmış gibi durmadan demeç veren bir sporun elemanlarından bahsediyorsun.Obama bile bunlar kadar konuşmuyor.Bırakta birşeyler yapsınlar bari.

  45. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    O değilde sizler Vettel'in sorun yaşadığına inandınızmı gerçekten. RBR çok fazla dikkat çekti bu dönem diye masus verdiler Webber'e pol pozisyonunu. Eğer mersedesler Webber'den hızlı olsaydı yine Vet. alırdı pol'u. Bırakmazlardı kimseye. Kers falan hikaye.

    Alo/Rai yine yanyana. Geçen seneki gibi tokuşmazlar umarım. Yanarım yanarım şu Vettel denen çoğcuğun kimsyelen mücadele etmeden şampiyon olmasına yanarım. Yıl boyu bir mücadele verse, zorlasa, yardırsa falan hiç lafım olmayacak, alkışlayacam bile. Ama böylesi üstün bir araçlarlan tek mücadelesi tur bindirdiği araçlarlan olan birini ne alkışlamak ne de tebrik etmek istemiyorum.

    Sanki biri f1 diyerleri gp2 aracı gibi. Ve emin olun ha diyince 1 saniye hızlanır bu RBR. Vettel'i araç üstü kameradan izliyoruz, adam gezerek yarış veya pol kazanıyor.

    Yarının galibi ilk turdan sonra belli zaten. Alo Max 5 yapar hatta yapamaz bile muhtemelen. İnşallah yanılırım.

  46. sıralama olacağını bilmiyordum ne kadarda soğumuşum f1den.webber iyi işi yapmış ama yarın traktör debriyajı ile bir şey yapamaz startta.vettel gene alır yarışı bu arada mclarenin yaptığı transfer hamlesi süperdi.iyi iş yapmışlar tebrikler onlara.ferrari için durum şaşırtıcı değil tapulu yerimize oturduk.hulka tebrikler.rai gene batırmış sıralamaları.

  47. pancar motoru diyorsun da dışarda duran aracının motoru kadar motorla (1.6) adamlar 700 beygir güç üretiyor. hem de sınırlı yakıt akışı ile.

  48. Seneye ferrarinin iyi olacağına inanıyormusun ben inanmıyorum ışte kendi aralarında kapışırlar ön bölüm yine değişmez 😀

  49. hiiiiiiiiiiiç kalkmadım bile.yarında kalkmam.seneyede o çirkin araçları izleyeceğimi sanmam pancar motorlarıyla.f1 gün geçtikçe dibe vuruyor.eski yarışları izleyelimde gözümüz pilot görsün.şu gridde kimi ve hamilton hariç pilot olarak adlandırabileceğim kimse yok.

  50. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Webber'e tebrikler. Yarın inşallah starta sorun yaşamaz. Eğer Red Bullar ilk turu 1-2 geçerse Webber'in kazanacağını düşünüyorum.

    Massa yine Q3 güzel bir derece elde etti. 0.1 civarı kazanabilse 3.sıra mümkün olabilirdi. 3. sıraya çıkabilse startta büyük işler başarabilirdi. Şimdi yine iyi yerdeyiz. Yarın yine startta fırlayan Ferrari'leri görür ve birkaç sıra daha kazanırlar.

    Ek olarak yarın Red Bull'un çok çok üstün olacağını düşünmüyorum. Diğer pilotlarda galibiyet mücadelesi verebilir.

  51. evet seneye nasılolsa ferrarideyiz redbull şampiyon oldu diye tur atmadılar. bilerek yaptılar yani.

    tövbe yarabbim 🙂

  52. startta weber yavaş kalır her zamanki gibi , vettel 1. liği alır hamilton 2. liği gibi ..

  53. redbull'un pole alacağı zaten belliydi; 2009, 2010, 2011, 2012, 2013'de yani son 5 senedir pole alıyorlar böyle bir DF gerektiren pistte. son 5 senedir açık ara en hızlı ve en iyi araç dedik dedik inanmadınız bak ne oldu şimdi?

    yarın startta webber'in kalkışında garip bir problem olur, vettel liderliği alır ve 10-15 saniye farkla yarışı kazanır. belki de yarışın sonlarında redbull show görürüz ''short shift seb short shift'' derler. sonra çocuk gibi telsizden biri ''tamam seb, sakin ol boşver hızlı turları'' falan der, sonra seb telsizden eheheh okey anladım der, yarıştan sonra horner: çok korktuk ama bunu yapmayı seviyor o çok iyi bir dünya şampiyonu hala gelişiyor der. güle oynaya haftasonunu bitirirler. al sana 4 kez dünya şampiyonu 🙂

  54. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    3. olabilirmiydi??? Ferrari ilk sıralama seasnlarında Mercedesden daha düşük yakıt yüküyle çıktı ondan öyle gözüktü hadi alonso geçemedi massa'da geçemedi Rosberg hata yaptı son sektörde yoksa 3.lük rosbergindi

  55. Mark Webberi tebrik ederim bu hafta sonu oldukça hızlıydı umarım yarın kazanır'da son yarışlarda başına gelenler olumsuz etkiledi kendisini bir galibiyet ilaç gibi gelecektir. Hız ölçüm noktasında Webber birinci 302 km/h ile. Üçüncü antrenmanlardan beri Vettel'de Kers problemi var sorunu çözeceklerdir yarına kadar. Lewis ve Grosjean elinden gelenin en iyisini yaptılar. Massa Alonso'nun da dediği gibi yavaş bir pilot değil tek sorunu istikrar bunu düzeltirse eski Massa'yı keşfederiz.

    Renault-Ferrari'yi geçti pole pozisyonu sayısında güzel bir sabah diyeyim.

  56. Little Bambi avatarı

    Alonso ve Raikkonen seneye sıralama turlarında fantastik(!) ikili olacak gibi : ))

    Not: Ferrari fanıyım.

  57. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Massa hep son saniyelerde bir sonraki seansa kaldı.Ama bu adama bir haller oluyor hep Q3'te uçuş modu açıyor heralde 😀 İyi bir tur attı.
    Hulkenberg bildiğimiz Hulkenberg zaten şaşırtmıyor bizi artık aracın suyunu çıkartması.
    Webber de kusursuz bir tur ile aldı pole pozisyonunu ona da tebrikler böylece şanssızlığı da kırıp Vettel'i geçmiş oldu.
    Webber startta yavaş kalmazsa RedBull neler yapacak merak ediyorum takım emri olmasın da biraz rekabet olsun 😀

  58. Alonso da yine Q3 sendromu yaşadı.Q1-Q2deki hızına göre Hamiltonla kapışacak pozisyondaydı 3.olabilirdi Massa'nın da turuna bakacak olursak.Hata yaptı heralde son turunda ya da Hulkenberg'in arkasında başlamayı sevdi artık alışkanlık yaptı.Raikkonen de tek turda yine Grosjean'ın gerisinde kaldı.Webber'e sevindim valla ama engelleme olayından ceza almaz umarım da startta Prost-Senna gibi Vetteli yarış dışı bırakır.

  59. herkes 0.2 0.3 saniye gelişirken rai Q2 derecesiyle kaldı vev 9.oldu.alonsoyla ikisi sezon bitsede eve gitsek diye bakıyolar

  60. Scuderia Raikkonen06 avatarı
    Scuderia Raikkonen06

    Vay arkadaş Kimi son turda sinir ettin beni o nasıl bir turdu öyle sanki pistte geziyomuş gibi tur attın olmadı buttonada geçilseydin ondan sonrada yarışda yükselmek zordu diyorsun bak Groya kaptı 2.çizgiyi neyse sağlık olsun ne diyelim tebrikler webbere.

  61. Little Bambi avatarı

    Bknz: Brezilya 2011 .. Vettel short shift please 2 to 3… Kers problem i repaet do not use your kers…

    30 saniye sonra.. Vettel Fastest Lap

  62. Renault, Pol Pozisyonlarında Ferrari'yi geşti

  63. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    RedBull'un KERS ile bir problemi var ama tam anlamadım 😀

  64. vetelin dudak ısırması güzeldi

  65. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Webber tebrikler lan nico son sektörde hata yaptı yoksa 3. idi neyse 3 ve 6.yız hızlıyız yarın artık podyum gelsin

  66. Nihayet birisi çıktı.

  67. Little Bambi avatarı

    Redbull sabote edeceği aracı karıştırmış arkadaşlar açıklama geldi. Yanlışlıkla onun kersini bozdukları için Vettel'den özür diliyorlar. Seneye 6 saniye daha hızlı araç sözü verip sakinleştirmeye çalışıyorlar şuan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir