Webber, Red Bull'un 3 Pit Stop Stratejisini Sorguladı

yazar:

kategori:

Yarışa pole pozisyonundan başlayan ancak Grosjean’a geçilerek 2. sırada devam eden Webber, 2. pit stopa erken gelmesinin ardından 3. kez pite gelmek zorunda kaldı. Webber yarışı, 2 pit yapan takım arkadaşı Vettel’in arkasında 2. sırada tamamladı.

Webber “3 pit stopa geçilmesi karşısında biraz şaşırdım. Bunun doğru olup olmadıını sordum.”

“Seb biraz fazla pistte kaldı ancak iki pit stop hedefine ulaşabilirdik. Bunu yapabilecek turlar atabilirdik.”

“Sonunda Sev iyi bir yarış çıkardı ve stratejisi mükemmel çalıştı. 3 pit stop aptalca değildi ancak yüksek riskliydi ve birilerini geçmemiz gerekiyordu.”

“Grosjean ile mücadele ederken; Seb ile mücadele edebileceğimi düşünmüyordum ancak o bölümde, Seb’in iki pit stop stratejisine karşı 3 pit stopla yeteri kadar iyi iş çıkaramadık.” 

“Yarışın sonında DRS çok etkili değildi. Birisinin arkasına geldiğinizde hızlı bir şekilde onu geçmek istersiniz.”

“Bunu daha erken yapmayı umuyordum çünkü yarışın sonunda lastiklerinin iyi olacağını biliyordum. Ancak onu yakaladığımda geçemedik.” dedi.


Yorumlar

“Webber, Red Bull'un 3 Pit Stop Stratejisini Sorguladı” için 22 yanıt

  1. Tam Yumusak Lastik secimi zaten hatanin kaynagiydi. Havanin ve pistin sogumasi yumusak lastiklerin avantajini sert lastiklere verdi. Yarisin sonuna dogru Sert lastikler cok daha hizliydi yani yumusak lastik secimi Webbere dezavantaj getirdi

  2. 3 pitstop yapmasi cok yersizdi Takim her yarista vettele uyguladigi ve ise yarayan stratejiyi bir türlü webere uygulayamiyor baska bisey deniyor faklat bu uygulanan strateji asla webere avantaj saglamiyor. Bazilari Weberin yarisin sonuna dogru Gronun arkasina takilip kalmasini stratejinin bosa cikmasinin sebebi oldugunu düsünenler var bence kesinlikle degil. 3. Pitstopta Redbull kumandasi yanlis Lastik secimi yüzünden weberi geriye atti. Havavnin ve asfalt sicakligi yumusak lastikler icin yeterli degildi Sert lastikler daha hizliydi. Gro'nun arkasina geldiginde lastikler sickaligini koruyamadi ve sollamak zaman aldi . Sert lastik olsaydi daha kolay sollardi bence gene Takim stratejisi hatasi.

  3. Amma Sacmalamissin be adam, Senin spor anlayisin bumu. Formula 1 derken sen pilotlarin Takim emrinden cikmayan ne denirse yapan boyun egen aciz insanlarin yaristigi bir yermi saniyosun. Yazik cok yazik

  4. sınan matias avatarı
    sınan matias

    bende o mesajdan ''mark zaten son turlarda seni geçecek sen 2. olmaya bak'' anlamı çıkardım.hangimizinki daha doğru? sonuçta bu mesajdan herkesin çıkardığı anlam farklı.

  5. Peki mantığımızı kullanırsak webberin 11 turda lastiklerin bitmesi mümkün mü? (live time da 11.turda aynı zamana yakın tur zamanları var idi)
    Vettelin atgözlüğü ile bakan fanları hariç herkes biliyor ki ilk önceden belliydi weber e 3 pit yaptıracaklarını niye? Webberin vettele yaklaşmasını istemiyorlardı (2. Türkiye olayı olmasın diye)
    Dikkatli izleyenler bilir ki webber grojenin arkasındayken bile vettel telsizde ağlanıyordu .
    Evet webber grojenin arkasında zaman kaybetti ama geçseydi bile vettele yetişemezdi (izin vermezlerdi) kers çalışmayabilir /drs takılabilirdi. Ve ilginçtir vettel 1 pitstoplu ,webber 2 pitstoplu aralarındaki fark 7sn düşmüşken vetteli değilde webberi çağırsalar pite ,webber rahat 1. olurdu!

  6. O mesajdan zaten mark'ı düşünme, sen gro'ya odaklan anlamı çıkıyor. bunu göremeyecek kadar uykusuz değildiniz heralde.

  7. Hem lastikler yuzunden limitte gidemiyoruz diyin hemde takim bu firsati verince sorgulayin. Redbullun taktigi bence cok iyiydi ve ise yaradi. Neticede ana rakip grojean di ve onu gectiler. Webbere 3 pit firsati verdiler ve sonuna kadar zorla dediler. Atsaydi en hizli turlari. Onun acik, acsaydin farki, gecseydin grojeani. Bak Vettel hic takildi mi. Ilk hamlesinde gecti. Firsatlari degerlendirmek lazim. En hizli turlari atsaydi Multi 21 in de intikamini alabilirdi. Ama Webber ile Vettel arasindaki fark yine kendini gosterdi.

  8. Ya bişey yazmayım diyom ama burdaki yorumcuların çoğu yarışı neresiyle izlemiş anlamadım aynı groyu lastikleri daha yeniyken vede sert lastikle 5 tur bile geçmeden gecen vettel suçlu ama sıfır yumuşak lastikle aynı groyu geçemeyen weber masum vede sorgulama yapıyo öylemi güle güle web f1 sen gibi bir kazmadan kurtuluyor sen o aracı hak etmediğini zaten gösterdin …

  9. Merak etme trafiğe kadar seb de geçemiyordu

  10. Adam hep mazeret üretiyor…Geçseydin gro'yu takılıp kaldın…

  11. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    İşin bi yanıda Vettel zaten şampiyonluğu garantilemişken çokta ihtiyacı olmadığı halde, sezon sonu zaten bırakacak olan webber i neden engellemek isterler çok garip, bırakında adam adam gibi hakettiği galibiyeti alsın,içlerindeki webber sevgisinin sınırı yok demek ki….

  12. Bu emir Massa ya da Gro ya da uygulandı ama Vettel şampiyonluğu ilan edecekken takım emri uygulamazlar.Takım zaten Multi 21 le WEB i önde tutmaya çalışmıştı. Söylediğin mantıklı değil

  13. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    ne söylediklerinde çok ne yaptıkları önemli, neticede markı geriye düşürdüler mi düşürdüler, NOKTA

  14. Ne profesyonelliğinden bahsediyosun bu mu yani önde olan aracı pite çağarıp onu ikinci yapmak mı 3. Pitin ne amaca hizmet ettiğini herkes biliyor spora yakışmayan görüntüler yazık.

  15. web in birşeyleri sorgulama lüksü yok burası babasının çiftliği değil ve yılda 8m € babası vermiyor ona takım ne derse o olur profesyonelliğe yakışmayan bi tutum içine girmiş.

  16. thechosenone avatarı

    Grosjeanı geçseydi olacak olan şey belli.
    Alright Web it's multi 12, multi 12…

  17. Eğer Horner Vettele Grosjeanla değil de Marka karşı yarışıyoruz deseydi, bu sefer de "Bütün takım bir olmuş Marka karşı yarışıyorlar. ", diyecektiniz 🙂

  18. Ben de 2 pitstopta kalacağını düşündüm ama o lastikle açıkçası SEB e direnemezdi.Hatta Serhan Acar WEB in yarışın sonuna kadar gitmesine çılgınlık olur demişti. Çünkü SEB 2. pitstop öncesi çok uzun süre pistte kaldı. Bunun hamlenin avantajını yarışın sonunda kullanırdı
    2 Piststop taktiğinde son bölümde VET e savunma yapmak zorunda kalacaktı 3 Pitstopta ise atak modunda olup VET i zorlayacaktı. Aslında 2. taktik daha keyifli olabilir liderlik mücadelesi izletebilirdi ama GRO yu bir türlü geçemedi. Eğer Vettel, GRO nun arkasında böyle zaman kaybetseydi farklı bir sonuç ortaya çıkacaktı ama VET hemen işini bitirdi Daha rahat geçmesi gereken WEB de Grosjeanın arkasında korkunç zaman kaybetti. Yani Redbull stratejisi WEB i yoracak türdendi ama kendisine kaybettiren şey GRO yu geçememesi.

  19. Sonra Vettel neden yuhalanıyor.

    Ayıp denen birşey var adam formula 1i bırakıcak.Red-bull galibiyetini çalıyor.

    Newey değil tillahı gelse F1 den silinip gideceksiniz.

  20. sen sorgulaya sorgulaya sezon sonu gelir webber

  21. rbr sadece sen değil haysiteyli olan herkes sorguladı ve gerçekleri gördü. Esteban boşuna yuhalanmıyor kafanı takma, seyirciler bu görgüsüzlerin ve yeteneksiz estebanın dersini her zamanki gibi verir, veriyorda.

  22. telsizden vettel'e, webber'le değil grosjean'la yarışıyoruz denmesi bile takımın niyetini ortaya koydu zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir