Grosjean: "Bir Ara Kazanabileceğimi Düşündüm"

yazar:

kategori:

Yarışa 4. sıradan başlayan Lotus pilotu, ilk virajda liderliğe yükselmesinin ardından kritik olan 2. pitlere kadar lider gitti. 53 turluk yarışın 41 turunu lider giden Grosjean, son bölümde Red Bull sürücülerine geçilmekten kurtulamadı ve 3. oldu.

Grosjean “Bugün ilk galibiyetimin geleceği gün gibi düşündüm. Orta sert lastiklerde hızlıydık ancak araç sert lastiklerde o kadar iyi değildi.”

“Yarışın sonunda Mark ile iyi mücadele oldu ancak lastiklerim aşınmaya başlayınca ondan uzaklaşamadım.”

“Strateji toplantılarımızda bugün Red Bull’u yenebileceğimizi asla düşünmedik ve onlar beklediğimiz gibiydi.”

“Sonuna kadar iyiydi ancak yavaş araçlara takıldık ve onlar çok beni çok engellediler.” dedi.


Yorumlar

  1. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    nereye kazanıyorsun arkadaş, rbr cidden dalga geçiyor ,kafalarına göre ( vettel için diyorum ) 1.2 saniye ile oynuyorlar, istedikleri zamanda ,şuan griddeki tüm araçları ,yarış esnasında dalgaya alırlar ama grojean tebrikler hatasız yarış çıkardı

  2. Grosjean yarışı sert lastiklerde kaybetti ve pist üstünde çok tuttular sert lastikler ile. Webber ile aynı stratejisi olsaydı en azından 2. olurdu. Ayrıca ilk pitstopdan sonra araçta bir sıkıntı olduğunu sanıyorum. Finish sonrası hemen kenara çekti aracı Grosjean.

  3. osman erener avatarı

    yarışın ikinci kısmında temposunu kaybetmeseydi galibiyete yakındı gerçekten..lotus'un genetik özelliklerini gösterebileceği bir yarıştı, yazık oldu..yine de tebrikler grosjean'a..

  4. Yalnız daha İspanya GP'sine kadar bu adamın yerine Davide Valsecchi'nin getirilmesi düşünülüyordu… Ama şimdi herif galibiyete oynuyor. Seneye takımın lideri bile olabilir.

    Sezonun yarısından biraz önce bu kadar gelişim şahane. Yıllardır kendisinden beklenen çizgiye döndü adam.

    2008'de burada olanlar hatırlar. Paso "Grosjean, Grosjean, GP2 galibiyet" tarzı haberler geliyordu. Yanlış mıyım? 😀

  5. Lotusun pit aralıklarını bu kadar kısa tutması wetteli bile şaşırtmış durumda,kazanma ihtimalini hiç düşünmemiş olmalarından olsa gerek pitler ve strateji felaketti,hadi yarıstan önce düşünmediniz,ulan ilk virajı adam süper bir kalkışla lider döndü,insan olaganüstü toplanır ve enazından ikinciliği garantileyici yeni bir stratejiye geçer,webberin de arkasında kalması tam bir saçmalık,vettele göre hareket etseler bile yine daha başarılı bir yarış sonucuna ulaşabilirlerdi,ama her seferinde Redbulldan erken pite aldılar grosjeanı,geçmiş olsun artık,grosjean a yürek dolusu tebrikler…

  6. Lotus yine strateji olarak saçmaladı seni hem erken pite aldılar hemde o lastikle finişe gitmeni beklediler sonuç elden kaçan bir galibiyet

  7. thechosenone avatarı

    bir ara hepimiz kazanabileceğini düşündük.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir