Massa "Emir Gelince Asla Mutlu Olmazsınız"

yazar:

kategori:

Massa, yarışın ilk bölümünde uzun süre takım arkadaşı Fernando Alonso’yu arkasında tutunca takımdan bir direktif gelmişti. Bu direktif açık değildi ancak söylenenlerin takım emri için bir mesaj olduğu ortaya çıktı.

Massa “Emir geldiğinde asla mutlu olmazsınız. Ancak bugün mutluydum. Pitten geçme cezası ve yarışta olan talihsizdi. Alonso beni pist üstünde geçti, emir ile değil.”

“Bugün gerçekten zordu. Pitten geçme cezası iyi bir yarış yapma ve iyi puanlar kazanma şansımı sildi. Pit alanına geldiğimde çok hızlı olduğumu farketmedim. İlk defa böyle bir şey başıma geliyor. Üzücü bir şey çünkü iyi performansa sahiptim.”

“Cezamı çektikten sonra trafiğin ortasında kaldım. 3. kez pite gelenler yeni lastiklerle beni kolay bir şekilde geçtiler. Hayalkırıklığı yaşıyorum çünkü o hata olmasaydı iyi sonuçlar alacağımdan emindim.”

“Kalan yarışlarda mücadele etmeye devam etmek zorundayız. Umarım Hindistan’dan itibaren rekabetçi oluruz.” dedi.


Yorumlar

“Massa "Emir Gelince Asla Mutlu Olmazsınız"” için 16 yanıt

  1. babam bana kalk su getir dediğinde bile sinirim bozuluyo, seni düşünemiyom bile 🙂

  2. Umarım bu sözününüz arkasında bir ömür durursunuz.Seneye Raikkonen için aynı yönde bir talep olduğundada aynı görüşleri sizden beklerim.

  3. Sana laf ablatmak kocaman bir zorluk. Arkadaşım bu araçlarla yol araçlarını karıştırmayasın.Otobanda birbirini geçen araçlardan bin kat daha zor bir durumdur .Öndeki araçdan daha hızlı olmanız onu geçmek için net yeter şartı sağlayamıyor olabilirsiniz.Birde bu peynir gibi biten lastikler olunca arkada daha hızlı olan araç çok daha fazla lastik harcar.Her turun önemli olduğu bu lastik profilinde yapacağıınız çok fazla seçenek yok.Aynı motora sahip iki takım ve üstelik daha yumuşak yada daha hızlı lastikleri takmış olan Webber in Grosjean ı geçmesindeki zorluğu gördünmü?

  4. Sonunda aklı başına geldi ama çok geç kaldı.

  5. Ben bilmem arkadasım benim derdim Alonso veya bir baskası değil.Ben bu sporda takım emirlerinden nefret ediyorum.Herkes bileğiyle.

  6. valla şu kafa yapısında olan birisiyle tartışmak gereksiz ama dayanamadım yazacağım, takım emri olmasa da geçilebilir tabi, zor yoldan da olsa, bugünde öyle oldu, takım emrine uymayan massa geçildi, üstelik yanlış görmediysem Massa geçilirken kendisinde de DRS vardı, yani sadece DRS yardımıyla da geçilmedi Massa… Takım için önemli olan arkadakinin zaman kaybetmemesi, lastik harcamaması, potansiyel kaza ve temasları önlemek. Anlayacağınızdan değil ama, her hızlı pilot-araç kombinasyonu, önündeki daha yavaş pilot-araç kombinasyonunu geçecek diye bir şey söz konusu değil, daha taze, geçen hafta Kore'de gördük bunu… Önünde araç varken hızlı gitmek tamamen ayrı bir konu, üzerinden geçecek hali yok ya arkadakinin ?

    Takım kendisini düşündüğünden bu şekilde bir emir veriyor, "her sıkıştığında takımdan yardım isteyeceksen bsfasdfasf" gibi yorumlar olaya at gözlüğü ile bakmanın bir getirisi. Ki bu yarışta Alonso'nun "çekin şunu önümden" gibi bir söylemi olmadı, siz onu başka söyleyenle karıştırıyorsunuz. Ve evet bugün gördüğünüz ama görmemeye çalıştığınız şeylerden dolayı Alonso takımda el üstünde tutuluyor…

  7. Duhan Peker avatarı

    Lolipopu alınmış çocuklar gibi.

  8. O kadar hızlıysa geçseydi Massa yı Dünya kadar geçiş gördük drs denen bir yardımcı kuvvet de var artık.Takım emri de neymiş.Her sıkıştığında takımdan yardım isteyeceksen birinci pilot koltuğunda ne işin var.

  9. RedBull u yakalayabilirler ama geçmek için parçalardan fazlasına ihtiyaçları var.

  10. Little Bambi avatarı

    Ferrarinin rüzgar tüneli düzgün çalışırsa ferrari hızlanacak anlamına gelmiyor. Geliştirdikleri parçaların aslında çalışmadığını öğrenmiş olacaklar sadece. Redbull'u yakalamak için rüzgar tünelinden fazlasına ihtiyaçları var.

  11. Bu aracı yeni rizgar tüneline koymaya mecburlar çünkü yeni platformu piste uydurmak yada determine etmek durumundalar.Şayet yeni platform çalışırsa ve şu meşhur çalışmayan parçalara bir ışık tutarsa araç aşama kaydedebilir.Onun haricinde sadece hikaye olur ama rüzgar tünelini denemek adına bunu yapmak zorundalar.2014 aracını oraya koyup çalışmak en büyük hatanın başlangıcı olacaktır.En azından 1 ay boyunca iki aracında birlikte orada verilerinin incelenmesi ve yorumlanması gerekiyor.

  12. Puanı felan bir tarafa bırak… Birilerinin arkasında kalıp zaman kaybedince Hulkenberg in arkasında kalıp 40 saniye geride kalınca ve aracının adı Ferrari olunca en azından eleştrilmemek için dahi varyasyonları kullanmak adına takım emri verilebilinir.Massa , önündeki aracı geçebilecek kadar güçlü bir pilot değil artı aynı motorlu araçların birbirini pist üstünde geçmesi oldukça zor bir pist olarak görüntü verince bu öenmli bir iş oluyor.Ferrari nin yavaş olduğu bir gerçek ama 3. araç ile olan bu fark da gerçeği yansıtmıyor.Bu fark sonucunda Ferrari yi eleştirmek kolay olur çünkü görünen şey mevcut zaman farkıdır.

  13. pist karakteristiği, lastikleri daha iyi çalıştırabilme vs. vs., konuşuyorlar işte 🙂

  14. hızlı olan aracın önünü açarsanız belki o hızlı araç pozisyon kazanır, sizde böylece daha fazla puan kazanırsınız, takım olarak…

  15. Benim anlamadığım daha ne takım emri veriyor ferrari.zaten şampiyon belli niye massaya takım emri verip alonsonun önünü açmaya çalışıyorlar.takımlar şampiyonası için çabalamarı lazım bence

  16. Little Bambi avatarı

    Takım bundan sonra 2013'e yönelik tek bir güncelleme bile getirmeyecek iken Hindistan'dan itibaren nasıl rekabetçi olmayı bekliyor acaba ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir