Ferrari Tamamen 2014'e Odaklandı

yazar:

kategori:

Ferrari’nin bu yılın markalar şampiyonluğunda iknciliği kaptırmak istemediği biliniyor.

Şampiyonada Mercedes’in 10, Lotus’un ise 33 puan önünde olan takım her iki takıma karşı direnmek zorunda.

Takım patronu Stefano Domenicali önümüzdeki yarışlar için bir kaç güncellemelerinin daha olduğunu söylüyor.

“Evde tamamen 2014’e odaklanmış durumdayız. Ancka piste getirip deneyeceğimiz birkaç şey daha var, ancak teknik tasarım ofisi tamamen önümüzdeki yılın projesine adanmış durumda.”

“Mercedes ve Lotus’un Ferrari için tehdit olduğunu söylemeliyim. Lotus iyi bir sıralama hızı bulmuş gibi görünüyor. Ayrıca lastikleri idare etmekte de iyiler.”

“Öte yandan Mercedes daha iyi sıralama hızına sahip olsa da, onlar da Lotus’la yarışmak zorundalar. Bu sebeple bu iki takımın şampiyonada güçlü rakiplerimiz olmasını bekliyorum, ancak ikinciliği sezon sonuna kadar korumalıyız.”


Yorumlar

“Ferrari Tamamen 2014'e Odaklandı” için 19 yanıt

  1. normalde her yıl ferrari bu açıklamayı Singapur'dan sonra yapardı bu yıl geç kaldılar 🙂

  2. RBR tutuyorum diye sen beni birkaç yıldır F1 izliyor sanıyorsun sanırım.Benim RBR tutmamın nedenini daha önce yazdım yine yazayım.Adamların Spora verdikleri destek nedeniyle destekliyorum.Her amatör sporda bu adamlar var sponsor olarak.Ayrıca Dede yi tanıtmana gerek yok adamı biliyoruz ama detaylar için google amca sağolsun.

  3. Redbullun ne kadar güçlü olduğu ortada ve bazı güncellemeler yapıp sonuç alamadı Ferrari, ayrıca lastikler de değişikliğe gidilince aracın performansı oldukça geriledi. Neden 2 kulvarda birden yürümeli Ferrari? Büyük bütçeye sahip olması, bunu boşa harcamasını gerektirmiyor. Arada ki hız farkını para harcayarak kapatamazsın bu şartlarda. (son 4 yarış ve önümüzde ki 4 yarış için) Toyota zamanında en çok para harcayan takımdı Renault 3. sıradaydı bu konuda Renault dünya şampiyonu oldu toyota zafer aldı mı hatırlamıyorum bile.;) F1 her alanda verime bakar. BMW bu yüzden ayrıldı F1den. Dönen paraların ne kadar büyük olduğu ortada ve Ferrarinin FOTA dan en büyük ayrılma nedeni de çok geride kaldıkları gerçeği. Ferrari bütçe kısıtlaması ile arada ki farkı kapatamayacağını gayet iyi bilen bir takım.

  4. Havlu atmak denmemeli buna. Başarısızlığın getirdiği bir formül sadece. Diğer takımlarda böyle bir yol izliyor. Bu seneyi kaybettikleri açık, en azından önümüzde ki seneye iyi bir başlangıç fırsatı var. Bu 3-4 sezondur böyle sürüyor orası ayrı. 🙂

  5. Daha önceki yazılarımda da yazdım seneye Mclaren çok farklı olacaktır. Bir seneyi feda edip belkide 3-4 sene başa oynayacak bir araç çıkartabilirler.

  6. güzel bi kapak bırakmışsın ancak seneye işler değişecektir. 🙂

  7. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sezon içi testler serbest olunca sadece Ferrari'ye mi serbest oluyor ?

  8. Her sezon aynı terane ama bu sefer rüzgar tüneli geliyor. Biraz daha umutluyum açıkçası.

  9. Ben neden şampiyon olamıyorlar demiyorum ki, büyüklükleriyle iki apayrı tasarım ekibi barındırabilirler. Bir yandan önümüzdeki yılın aracını geliştirirken diğer yandan mevcut araca güncelleme getirebilmeliler. Bunu Ferrari de yapamıyorsa Sauber mi yapacak diyorum.

    Herkes Ferrari yönetimine vs atıp tutarken şampiyon olamamalarını normal karşılayan nadir kişilerdenim. Elinden geleni yaparsın, olursa olur bu işler. Yarın diğer bir takımın daha parlak bir fikirle gelmeyeceğini garanti edemezsin.

  10. Rory deden şark kurnazı neweyden 30 kere daha iyi tasarımcıdır. Kimsenin aracını dikizlemez, garajda küçük dağları yarattım edasıyla dolaşmaz. Ve en önemlisi yeni birşey icat etme bahanesiyle direksiyonu dönmeyen araba verip pilotunu ölüme terketmez. Rory dedenin nüfus cüzdanında Za değil Eng yazsaydı şimdi İsmini şurada Rambo bile redbull01 bile mehmet günaydın bile biliyor olurdu. Sahi Rory dedeyi buradan kaç kişi tanıyor?

  11. Bunu son derece üşengeç ve tembel olduğunu söyleyen bir adamın söylemesi son derece düşündürücü. Büyük takım olmak ayrıdır 2. halin olanaksızlığı ayrıdır. Ferrari'nin büyüklüğü , yılların arkasında getirdiği gelenek büyüklüğüdür. Ferrari tanrı değildir, rüzgâr tünelide sorunlu olabilir. 2.liğide kaybedebilir ama ismi her zaman büyük kalacaktır. Galiba büyüklükle, sihirbazlığı karıştırdın. Büyüklüğünü kullanabileceği sezon içi testler şu an serbest olsaydı hepinizin vesikalık fotoğrafını görürdüm 🙂

  12. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    yani rory dede schumi'nin tüm şampiyon arabalarını tasarlayan kişi, umudu kesmemek lazım ama sonuçta takım da ferrari…

  13. bu seon şampiyon belli oda rbr.seneye odaklanın rai yi yarı yolda bırakmayın aklınızı başınıza toplayın lan

  14. Cidden, büyük takımız diye havalarından geçilmeyen ve daha fazla harcama yapabilmek için FOTA'dan ayrılan bir takımın herhangi bir sezona odaklanma lüksü yok. İki sezonu birden idare edebilmeliler. Yazık.

  15. Gelecek sene için tek umudum yaşlı kurt Rory Byrne

  16. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Formula 1 tarihinin köklü takımlarından Ferrari'ye havlu atmak yakışmadı

  17. 2.ci olmamız biraz zor bence gelecek yarışlardaki pistler japonya ve kore gibi aynı downforce düzenlerine sahip pistler ayrıca gelecek yarışlarda kullanılacak olan orta sertlikteki lastiklerde lotus bildiğim kadarıyla iyi kullanıyor bu onlara ekstra avantaj sağlayacaktır dahası ferrari 2014e odaklandığı için büyük bir atılım yapamaz gibi gözüküyor hayırlısı bakalım::)

  18. Geriye götürürse sizle yarışırlar.;)

  19. Bu güncellemeler Ferrari'yi geriye götürüyormuş bi de. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir