Murray Walker: "Kim Ne Derse Desin, Vettel En İyilerden"

yazar:

kategori:

Vettel bu yıl aldığı galibiyetlerin bazılarında taraftarlar tarafından yuhalanmıştı. Walker Vettel’in bunları haketmediğini düşünüyor.

“Vettel için üzgünüm. En iyi araca sahip olduğu için hakettiği değer verilmiyor.”

“Çok akıllı olmayan izleyiciler bu araçta herkesin bunları yapabileceğini düşünüyor. Ancak Mark Webber yapamıyor ve o çok iyi bir pilot. Vettel tüm zamanların en iyilerinden.”

Vettel’in yuhalanma sebeplerinden birisi Malezya’da takımının verdiği emri dinlemeyerek Mark Webber’i geçmesi ve yarışı kazanması olarak düşünülüyor.

“Bence bu çok kötü bir seçimdi, ancak anlaşılabilir. TV izlerken neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilmek gerekir. Ancak aracın içindeyseniz içinizdeki adrenalin sizi daha güçlü yapar. Gerçek süperstarlar merhametsizdir ve sıradan insanların kabul etmeyecekleri şeyleri yapabilirler.”


Yorumlar

“Murray Walker: "Kim Ne Derse Desin, Vettel En İyilerden"” için 12 yanıt

  1. WEB lider giderken kaç defa mekanik soru yaşadı ?

  2. Tabi canım zaten Webber hiç mekanik sorun yaşamadı.

  3. Demokratik sivil toplum örgütü değil Redbull bir takım. Sanki diğer takımlar hepsi adalet dağıtıcısı da Redbull'dan dem vuruluyor. İstanbul park ta yaşanan olay sonrası takım bir seçim yaptı buda bunun sonucu. Barichello kaç kere yol verdi. Massa kaç kere yol verdi. Lotus da uzun şasiyi bir araçta denedi diğer araçta denemedi vs bunlar olağan şeyler. Ben kayırılmadı demiyorum Vettel için evet kayırıldı evet daha özel bir ilişkisi var daha fazla yatırım yapıldı vs. O zaman MS in şampiyonluklarını silelim Barichello 100 metre kala yol verip yarış kazandırdı adama. Başarıyı görmezden gelmeyin diyorum, başarıya saygınız olsun diyorum. Adam 4. şampiyonluğunu alacak hala benim için şampiyon değil benim için öyle böyle. yok en hızlı araç ile şampiyon oldu. Yahu Petrovu geçemediği için Alonso şampiyon olmadı mı bu adam? Redbull içecek firması deniyor extreme sporlarda ve motorsporlarında ki yatırımı Ferrari ve Mclaren yapmıyor. Aynı anda 2 takım ile formula 1 de yarışıyorlar. Teknik kadroları ortada yıllarca bu işin içinde olmuş adamlar. Enerji içeceği pehhh adamlar nal toplattı hepsine. Büyük takımlara büyük ders oldu. Bunu büyük takımlar anladı taraftarlar anlayamadı.

  4. Vettel en iyilerinden birisi kuşkusuz her sezon gelişiyor. 7 Kez dünya şampiyonu olmuş bir pilot 2012 sezonunda pilot olarak her yarış daha farklı bir şeyler öğreniyorum diyordu. Böyle bir pilot bunu diyorsa diğerlerinin öğreneceği çok şey vardır.

    Hangi pilot olursa olsun Arabası kadardır 2007-2008 sezonunda fırtına gibi esen Lewis 2009 sezonunda neredeydi? Sorun kendisin demiydi yoksa pakette miydi? 2005-2006 sezonlarında Michael Schumacher ve Ferrari baskınlığına son veren Fernando Alonso 2007-2008-2009 sezonlarında neredeydi?

    Demek istediğim her pilotun iyi yâda kötü orta seviyede arabası olmuştur. Ama dünya şampiyonluklarını iyi araba ile elde etmiştir. Alonso 2005-2006 yıllarında %45 mi verirken 2008 sezonu için %100 mü veriyorum demişti.

    Her pilotun bu spora girişi farklıdır. Bu gün çok eleştirilen Vettel 2008 sezonu da altında ki araba ile uygun şartlar altında kazanmıştır 2008 sezonunun o muhteşem finalinde altında ki STR ile MP4-23 gibi bir arabaya atak yapmıştır. 2009 sezonu ise ortada zaten Honda'nın 2007 sezonundan itibaren üzerine çalıştığı bir paket esti resmen. 2010 sezonunda hem kendisinin hem takımının birçok hatası ve sorunları oldu. 2011 de ise kusursuzdu hem ekibi hem kendisi. 2012 sezonunun en büyük değişikliği egzoz sistemindeydi bu takımı yaralamıştı. İlk yarışta takım şok oldu Vettel 6 sırada kaldı sıralamada ama yarışta süper Mclarene karşı ikinci olmayı başarmıştı. Mclaren 2012 sezonunda en güçlü ekipti ama yaptıkları hatalar Sorun yaşayan Ferrari’nin bile gerisinde bıraktı. Rbr de sorunlar yaşadı bir çok kez puanlar kaybedildi. Abu Dhabi’de bir darbe daha yedi Vettel alternatör sorunlarından sonra depoda benzin eksikti ama buna rağmen asıldı. Son yarış Brezilya Bruno Senna resmen biçti hasar aldı son sıraya düştü pite geldi lastikler hazır değildi bunlara rağmen şampiyon olmayı başardı asla pes etmedi. 2013 sezonu ise belli bu adam F1 tarihine ismini kazıttırdı çoktan.

  5. Bakınız: 2010 Silverstone/İngiltere ön kanat meselesi. İlk somut örnek buydu; biraz ağır olacak, kusuruma bakmayın ama diğer somut örnekleri de oturup bir araştır o at gözlüklerini çıkartarak.

  6. 2010 da Vettel in mekanik sorunlar yüzünden kaç puan kaybettiğini araştır. Sonucu bulun mu iyi bir yıl sonra ne kadar sorun yaşamış bir de ona bak. Cevabı bulmuş olacaksın

  7. Somut kanıtı olmasına gerek var mı? 1 sene önce aralarında son yarışa kadar puan durumunda Webber öndeyken üstelik o sezon 14 puan fark yemişken diğer yıl nasıl oluyorda birden 150 puan geriye düşüyor bu adam? 1 sene de o kadar yaşlanıp yeteneklerini kaybediyor olacak değil ya.

  8. Bunu kanıtlayacak somut bir kanıtın var mı? Yoksa sadece gördüklerinden bunu mu çıkardın? Birinin başardıklarını karalamak bu kadar basit olmamalı, sadece sevmiyorum desen çok daha anlaşılabilir ve bu kadar ucuz olmazdı.

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Webber'in aracının uzaktan yakından Vettel'inki ile alakası yok. İstanbul'da çarpıştıklarından beri Webbe're hep 2.sınıf araç veriyorlar bir daha mücadele edemesin diye. Yoksa Webber bu kadar geride kalacak adam değil.

  10. Sorun Vettel değil araç.
    Vettel Redbull kadar baskın olan Mclaren ya da Ferrari de bu başarıları elde etseydi sorun olmazdı. Takım fanlarının da desteğini alırdı ama Redbull bile meşrubatçı diye eleştirilirken pilotuna saygı göstermelerini beklemek aptallık olur. Ama bu başarılarına ve yeteneğine gölge düşürmez. Vettel en iyi pilotlardan biri.

    Bu arada "Çok akıllı olmayan seyirciler" : Geri zekalılar demenin başka yolu sanırım 🙂

  11. Kim ne kadar anlatırsa anlatsın Sebastian Vettel, Formula 1 takipçilerinin büyük bir çoğunluğu tarafından büyük pilotlar arasına sokulmuyor. Formula 1 dünyasının "Büyüklerinin" O'nun iyi bir pilot olduğunu söyleyip durması da öyle olduğunu düşünmeyenlere malzeme oluyor.

    Başkaları tarafından O'nun iyi bir pilot olduğunun kabul ettirilmeye çalışılması Formula 1 severler tarafından itici bulunuyor. Çünkü gerçekten muhteşem olduğu düşünülen pilotların hiçbiri buna ihtiyaç duymamıştı…
    …ve istatistikî üstünlükler Formula 1 tutkunlarının gözünde yeterli gelmiyor. Kimi Raikkonen sadece bir kez mucize eseri şampiyon oldu ama Sebastian Vettel'e göre çok seviliyor.

    Vettel "büyük" olmayı kendisi başarmalı.

  12. Webber'e Yaptırmıyorlar Mırraa ağa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir