Renault 2014'te Sıkıcı Yarışlar Olmayacağını İddia Ediyor

yazar:

kategori:

Takımlar ve üreticiler yeni kurallar için hazırlanırken yakıt ve motor sınırlamalarının sürücülerin sıkı bir şekilde yarışabilmelerine engel olacağı düşünülüyor.

Renault’nun motor mühendisleri yakıt ekonomisinin çok sorun olmayacağını, ancak stratejik savaşların artmasına yol açabileceğini düşünüyor.

Renaul1 F1’in teknik direktörü Naoki Tokunaga: “Görünüşe bakılırsa yarışlar artık daha farklı olacak, ancak hala ilgi çekici olacak.”

“Yakıtla sınırlandığınız bir pistte basarsanız, damalı bayrağı göremezsiniz.”

“Çünkü yakıt tasarrufu yapmanız gerek, bu elinizde azami güç varken ortalama güç kullanımında gitmek zorunda kalmanız demek.”

“Eğer ihtiyacınız olursa, azami güç her zaman yanınızda olacak. Diğer bir aracı geçerken tam güç kullanabileceksiniz.”

“Ancak sonrasında kullandığınız fazladan yakıt için bir şeyler yapmanız gerekecektir. Bu çok farklı stratejilerin kapısını açacaktır.”

Tokunaga 100 kg yakıt sınırlandırmasının yönetilemeyecek kadar az olmadığını düşünüyor.

“Daha çok aracın yakıtının biteceğini düşünen eleştirileri duyuyorum. Veya pilotların yarışmayı bırakıp bitişe ulaşmaya çalışacaklarını.”

“Fakat bugünden daha fazla yakıtı biten araç görmeyeceğimizi düşünüyorum. Zaten yarışlara mümkün olan en az yakıtla başlıyoruz.”

“Yarış bittiğinde depoda hiç yakıt kalmayacak şekilde tüketimi ayarlıyoruz. Bu konuda değişen bir şey olmayacak.”

Renault Sport’tan Rob White sürücülerden çok takımların motor ve yakıt yönetimi ile uğraşacaklarını düşünüyor.

“Sürücü her zaman tam gaz sürüyor olacak. Güç ünitesi gereğinden fazla yakıtı kullanmayacak şekilde ayarlanacak.”

“Yarışı kazanan pilot başından sonuna kadar en hızlı olandır ve bu konuda değişen bir şey olmayacak.”


Yorumlar

  1. Koordineli pit stoplar spora ihanet gibi bisey bana kalirsa. Stratejide esneklik icin yakit ikmali getirilmesi zorunlu . o zaman son hiz giden araclar gorebiliriz.Hizli pilotlarin onemi br kez daha ortaya cikar.

  2. o zaman bari yarı otomatic pedallı sistemide geri getirin,de gerçek yarışlar izleyelim

  3. hah şimdi tam oldu.lastiklerini koru vardı birde üstüne yakıtını koru çıkacak dur bakalım daha neler icat edecekler.formula nn adı kaldı her şeyi ekonomi oldu

  4. Yakıt ikmali yapılan son sene her takımın neredeyse standartlaşmış 8 saniyelik pit stopları vardı. Yakıt ikmali gelse de sadece herkes için pit süreleri aynı oranda uzayacağından, bugünkünden farklı bir görüntü olacağını düşünmüyorum.

    Az ya da çok yakıtla yarışa başlamayı da yine lastikler belirleyeceğinden pist üzerinde beklediğimiz türde bir mücadele göreceğimizi sanmıyorum. Bunun yerine koordineli pit-stop yarışlarını izlemeyi tercih ederim.

  5. Yakıt ikmali geri donmedikce biz ne keyifli yaris seyrederiz nede bu spordan zevk aliriz. Sadece konustugumuz pirelli olur bu gidisle.

  6. Gerçekten ben de satranç izlemek istemem…

  7. O kadar laf etmişler, yarışları heyecanlı yapacak en ufak bir şeyden bahsedememişler.

    "Çünkü yakıt tasarrufu yapmanız gerek, bu elinizde azami güç varken ortalama güç kullanımında gitmek zorunda kalmanız demek."

    "Eğer ihtiyacınız olursa, azami güç her zaman yanınızda olacak. Diğer bir aracı geçerken tam güç kullanabileceksiniz."

    "Ancak sonrasında kullandığınız fazladan yakıt için bir şeyler yapmanız gerekecektir. Bu çok farklı stratejilerin kapısını açacaktır."

    Tamamen stratejiye döneceğini kendileri de kabul ediyor. Zaten hiç sevmem stratejileri. Artık GP2 izlemeye başlarım herhalde.

  8. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Yakıt İkmali Geri Dönse Keşke.

    Benzin Katılan Pompanın Sokup – Çıkarılması Bile Heyecan Yaratıyor (Ya Sorun Çıkarsa Diye. Bknz; Massa – Singapur :/ .) Benzin Bitip Yolda Kalan Oluyor vs.

    Farklı Farklı Stratejiler Görmemize Neden Olmasıda Cabası 🙂

    DRS ve Lastiklerle Tadı Kaçtı Bari Bu Dönsün.

    Sürücü her zaman tam gaz sürüyor olacak

    Pirelli Geldiğinden Beri Takımlar %100 Gazlayamadıklarını Söylüyor Sürekli. Gelecek Sezon Lastikler Büyük Ölçüde Değişmediği Sürece Pek Sanmıyorum Böyle Olacağını.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir