Brawn 2014'te Yakıt Tasarrufu Yapılmayacağını İddia Ediyor

yazar:

kategori:

Önümüzdeki yılın yeni motor kuralları daha küçük yakıt depolarıyla birlikte gelecek. Takımlar mevcut 160 kg yerine 100 kg ile sınırlandırılacak.

Ross Brawn yakıt ekonomisinin önemli olduğunu, ancak sürücülerin araçları hala limitlerinde kullanmak zorunda olduklarını söylüyor.

“Modelleme ve simülasyonların sonucu olarak yarışla sıralamalar arasında bir fark olacağını düşünüyorum. Çünkü sıralamalarda yakıt akış oranınız, yarışta ise toplam yakıt miktarınız kontrol edilecek.”

“Ancak sistemlerimiz 15-20 yıl öncekine göre çok daha gelişmiş durumda ve sürücüler hala sıkı performans göstermek zorundalar.”


Yorumlar

“Brawn 2014'te Yakıt Tasarrufu Yapılmayacağını İddia Ediyor” için 4 yanıt

  1. birde adam 2009 da çift katmanlı difüzrü bulmuştu şimdide 3 katmanlı yada süzmeli yakıt pompasınımı bulmuş acaba konuştuğuna göre ?

  2. ers yi ekonomik kullanmak olmaz tabi o sürekli devrede olacak düzeltme olarak yazdım

  3. yakıtını koru tezim aynı.ayrıca lastiklerini koru tezide devam edecek gibi.birde ers var tabi.ers ni ekonomik kullan yada ers risk altında zira ers bittimi 10 sıra galiba ceza var.gibi mesajlar.ayrıca yeni motorların 5-6 defa kullanlması ile ilgili sıkıntılar motorunuda koru buda olacaktır.yani pilotun pilotajını kısıtlayıcı mesajları çok göreceğiz.adıda formula 1 olacak p:

  4. Kesin bunlara Bernie söyledi çıkın demeç verin milletin gazını alın diye. Hiç inanmıyorum yakıt tasarrufu yapılmayacağına.

    Çünkü sıralamalarda yakıt akış oranınız, yarışta ise toplam yakıt miktarınız kontrol edilecek.

    Bunu da öğrenmiş olduk, düşünün sıralamalarda bile kullandığınız yakıt kısıtlanacak. Ayıp ülen!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir