2014 Çaylakları Olağanüstü Olmak Zorunda

yazar:

kategori:

Toro Rosso takımı dün akşam yaptığı açıklamada, gelecek sene Jean Eric Vergne’nin yanında yarışacak ismin GP3 ve Formula 3’te mücadele eden Rus Kvyat olduğunu duyurmuştu.

Toro Rosso’nun direkt olarak GP3’ten bir sürücüyü Formula 1’e getirecek olması bazı kesimler tarafından tereddütle karşılanıyor.

Neale “GP3’den direkt olarak F1’e geçmek beklentilerin büyüklüğüne bakılınca çok büyük bir adım. Özellikle de gelecek sene geçilecek olan teknolojilere bakarsak bu çok büyük bir adım.”

“Biz bu konuda gerçekten paketi nasıl daha etkili çalıştırabiliriz, aerodinamik ve motor konusundaki mücadeleleri nasıl aşabiliriz diye çalışıyoruz. Karmaşanın içerisine genç bir sürücü atmadan bile durum yeteri kadar zorlu.”

“Geçmişte olağanüstü adaylarla bu başarılı oldu ancak Formula 1 çok baskılı bir ortam ve hiç affedici değil.” dedi.

Mclaren, Formula Renault 3.5’ta mücadele eden ve bu seneyi ilk iki sırada tamamlayan genç sürücüleri Kevin Magnussen ve Stoffel Vandoorne için koltuk arıyor. Henüz bu konuda başarı sağlanamasa da takım, sezon içi testlerin artmasıyla iki sürücüden birisini 2014’te yarıştırabilir.

Neale “Genç sürücülerimizin gelmesi lazım. Testlerin tekrar gelmesi konusunda yapılan çalışmalar bu konuda faydalı olabilir.”

“Yeni nesil sürücüleri izlemek ve onları hazırlamak heyecan verici.”

“Kevin Magnussen ve Stoffel Vandoorne geleceğimiz için heyecanverici sürücüler. Şu anda gelecek 2-3 sene için sürücülerimize karar vereceğimiz için her şey karışık.”

“O ikisinin gelecek planlarımızda yer alması için çok sıkı çalışıyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. Bence bu hiç de risk değil. Sonuçta köklü değişikliklerin yapıldığı bir sezonda başlayacak ki tecrübeli pilotlar için dahi ciddi bir yenilik demek bu. Bu durumda da bu eleman en baştan yeni sistemde tecrübe kazanmış olacak ve ileride yeni gelecek rakiplerine karşı tecrübeli bir genç olacak. Redbull'u sevmiyorum filan ama adamların kafası her konuya gerçekten çalışıyor. Doğru bir seçim. Tebrikler.

  2. Mclaren de Perez'in yerine Magnussen'i getirirse güzel olur hani. Vandoorne'u da Force India'ya yerleştirirler. Da Costa da Caterham'a gelsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir