Renault, Ağırlık Limiti Konusunda Uyardı

yazar:

kategori:

Gelecek sene turbo motorların gelmesiyle birlikte minimum 642 kg olan ağırlık 690’a çıkacak. Ancak bunun yeterli olmayacağı ve özellikle ağır sürücülere sahip takımların dezavantajlı olacağı düşünülüyor.

Renault Sport’dan Rob White “Dürüst olmak gerekirse ağırlık etkisinin değişmesi konusunda oldukça aceleci olduk.”

“Motorlar ve araçların şu anki motorlar ve araçlar gibi optimize olacağından emin olsak da aynı şekilde o zamanki ağırlık mücadelesinin şu anki kurallara göre çok daha zorlu olacağını tahmin ediyoruz.”

“Süreç içerisinde yapılan ağırlık kuralı değişikliğinden daha fazlasının olmasını önerdik ancak farklı düşüncelere sahip insanlar tarafından önerimiz veto edildi.” dedi.

Takımların tamamı bu konuda onay vermezse gelecek sezon öncesinde minimum ağırlık kuralı değiştirilemeyecek.


Yorumlar

  1. "Süreç içerisinde yapılan ağırlık kuralı değişikliğinden daha fazlasının olmasını önerdik ancak farklı düşüncelere sahip insanlar tarafından önerimiz veto edildi." dedi.

    Olacakları önceden keşfedip önermek olacakları görmek ve buna göre çalışmak analiz etmek demektir. Buda farkı doğurur. Teşekkürler Renault. Gelsin 2014 sezonu görelim herkesi…

  2. Şu anda 50-100 KG gibi bir rakamla dengeleme ağırlığı kullanıyorlar.Bunu biraz azaltırsınız olur biter.Bütün fırtına bunun etrafında kopuyor.Birde bütün takımların Ers ve pil sistemleri aynı ağırlıkta olmayacaktır. Kers için 30 KG ve üstü ile başlayıp 20 civarına inmişlerdi.

  3. Klasik PR çalışması. Sen git motorunla ilgilen!

    "Aracın" ağırlık sınırı "sorunu" takımların ve pilotların derdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir