Domenicali: "Ben Alonso'yu Kapalı Kapılar Arkasında Uyardım"

yazar:

kategori:

Alonso, Ferrari’nin performans konusunda yaşadığı sıkıntıların ardından Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo tarafından açık bir şekilde uyarılmıştı.

Domenicali “Alonso’yu mühendislerim gibi uyarmam gerektiği zaman bunu özel bir şekilde yaparım ve gerekirse sert olurum.”

“Ancak dışarıda her zaman takımı savunurum. Çizgiyi geçtiğinde Başkan Montezemolo uyardı. Ben de özelden bunu yaptım.” dedi.

Son senelerde Ferrari’de bekleneni veremeyen Massa için Domenicali “Felipe istediğimiz performansı sergileyemiyorsa bu genel olarak arka tarafı çok sinirli olan çok aşırı agresif araç yüzündendir. Ancak o 2008’de neredeyse şampiyon oldu. Bu yüzden onu şampiyon bir sürücü olarak görüyorum.” 

“Daha fazlasını istediğimiz için Raikkonen’i aldık. Onu Alonso ile değiştirdiğimizde mutlu değildi ve geriye daha başarılı olma tutkusuyla dönüyor.” dedi.


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Peki sizi kim uyaracak.Sen konuşma ben eleştirmeyeyim öteki dokunmasın.Ferrariyi yeryüzünün mabedi olarak görmeye gerek yok.Ferrari övgüleri hakettiği gibi eleştirileri de haketmektedir.Bunu pilot yapamaz diye birşey yoktur.Pilot takımını övdüğü gibi eleştirebilir de.En hızlı ve en dayanıklı araca sahip olan Vettelin haricinde takımını dolaylı yoldan ya da direk eleştiren hiç kimse yok mu..Button'u her daim mutlu mu sanıyorsunuz veya raikkoneni massayı webberi??

    Bizler dahi eleştiri yapmanın ötesine geçip yarışlardaki rezil rüsva halimizi görmemek adına izlememeyi tercih etme yoluna gitmeye başlamışken acaba Ferrari yönetimi bunu nasıl istişare etmektedir , yine kapalı kapılar ardında mı? 2008 den beri "dominik defol" cümlesini bu sitelerde kaç kere gördüğümü hatırlamıyorum bile.

    Mika Hakkinen'e şimdi çok daha hak veriyorum.O zamanlar en doğrusunu yapmış.Emekliye ayrılarak bizleri kendinden mahrum ettiğini düşünürdük ama adam ileri görüşlüymüş vesselam.
    2005 yılına kadar maymun olmaktansa bırakıp emekli olmak daha iyiymiş.Hakkinen Ferrarinin altın yıllarına alet olmadı ama Alonso redbullun altın yıllarına alet oldu.Kırmızı tulum giyme adına oyuncak olmayı kabul etmiş oldu..Pilotlar takımlarının bir sonraki sezon nerede olacağını (çok büyük kural değişikliği yoksa) az çok biliyorlar ve ona göre hareket ediyorlar.Hamilton mercedese geçtiğinde o sezon mclarenin kazanan aracı olmayacağını biliyordu.

    Patronlar biliyor ki her takımın bir kazanma sırası vardır.Bir zamanlar Ferrari kazanıyordu şimdi Redbull kazanıyor sonra da başka takım kazanacak ve devam edip gidecek.Takımların acelesi yok dolayısıyla hangi takıma nasıl ve hangi şartlarda yenildiğinin de önemi yok.Hani bizler burada diyoruz ya 4 yıldır bir içecek firmasına madara oluyoruz diye.İşte bunun onlar için hiçbir önemi yok.Redbull takımına yenilmekle Mclaren takımına yenilmeyi bizler farklı olarak değerlendiririz ama onlar için sorun değil.Bu iş takımlar için çok uzun soluklu bir iştir ama pilotlar açısından öyle değildir.Pilotun ortalama 10-15 yıllık yarış ömrü vardır ve herşeyi bu zamana sığdırmak zorundadır.Domenicalli daha uzun yıllar bu takımda kalacağa benziyor ve onun için zaman mefhumu yoktur.Ama Alonsonun günleri sayılıdır ve bişeyler yapamadan gitmek iyi değildir.İşte bu yüzden Alonsonun yerine kendilerini koymak ve ona göre düşünmek daha akıllıca olur.Domenicalli için hava hoş.Bu yıl olmazsa seneye, seneye olmazsa 5 sene sonrasına diyebilir ama Alonso için böyle bir şey sözkonusu değildir.Ferrari takımındaki yarış ömrünün %80 i boşa geçmiş bir pilotu dinlemek anlamak hak vermek çok mu zor.

  2. ALonso nun McLaren e dönmesi konusu benim için sıkıntılı… McLaren de ALonso da hatalarını anlamış olarak tekrar çalışmayı düşünebilirler ki çokda başarılı olabilirler.İkiside işin aslında çılgın savaşçı… McLaren de ALonso da çabuk vazgeçen tipler değiller.Raikonen e geçilirse McLaren e gideceğine F1 den ayrılsa daha iyi olur derim ama biz içeride yaşananları tam olarak hiçbirt zaman bilemeyeceğiz.

    Martin Withmarsh o gün olaylara birinci elden şahit birisiyken hala ALonso ile çalışmak isterse hatanın nerde olduğunu daha iyi bilen birisi olarak kendi kararını hatta şirket kararını verecektir.Martin, ALonso nun o gün içinde ayrılmasına çok sıcak bakan birisi değildi ama bilhassa yanında patronu varken yapabileceği fazla birşeyde olmuyor.

    İşler karışana dek o gün yaşananların müsebbipleri dahi ALonso – Senna benzerlikleri sunarken sezon sonunda lanetler okuyabiliyorlardı.

    Belki çok başarılı olabilir ama ben ALonso nun McLaren e dönmesi taraftarı değilim … hep içimde bir acı olarak kalsada bunu bir daha istemiyorum hatta onun yerine Mercedes takımında Hamilton ile tekrar takım arkadaşı olmasından daha çok memnun olurum .Bunu seyretmek… olmuş olan takım (Raikonen-ALonso) kadrosuu izlemekden daha çarpıcı olur. ALonso bunu dafalarca zaten söyledi;' McLaren dışında Hamilton la heryerde mücadele ederim demişdir.

  3. Uzun zamandır bir tabloyu göremiyorum; Domenicali ile ALonso yu birbirlerine bakıp gülümserken resimlerini yada öyle bir anı göreniniz varmı? Demekki birşeyler karışmış çünkü bu ikilide sürekli bir arada gülümseyen görüntülere ulaşmak zor değildi.Raikonen in gelişi uyarımıdır,değerlendirmemidir , güçlenmemidir yoksa ALonso nun gitmesi üzerine takımın gelecek sene için önceden desteklenmesimidir bilemiyoruz.

    Bu sezon araç başlarda fena değildi fakat gelişim paketi zamanında pist şartlarına uyamaması ve hatta hiç çalışmaması sonucunda Ferrari mevcut hız şartını yakalayamadığı içinde asıl hızlanma gelişimini hiç yakalayamadı. Buma sebep RT midir yoksa geliştirilemeyen şasimidir bilemiyoruz ? Belki bu sezon RT yi hallederlerse bunuda öğrenmiş olacağız.

    Bu sezon bakıyorum ki bilhassa Raikonen in gelişi ile birlikte şahşalanan taraftarlar var ve şimdiden ALonso ya sallamaya başlamışlar.Birileri hep diyor ki; Raikonen ALonso yu ezerse ALonso ne yapacak. Tersi olursa…. yani… ALonso Raikonen den daha başarılı olursa hatta birazdaha ileri gidersek… onu ezerse ve akabinde takımdan ayrılırsa bu cengaver takım taraftar arkadaşlarım aynı şehvetle ALonso şataşmacılığı yapabileceklermi?

    Raikonen in gelmiş olması tabiiki kafaları karıştırıyor hatta Domenicali dahi diyerki acaba bizmi işimizi iyi yapamadık ( Bir yönde ALonso nun belkide yavaş kaldığından dahi bahsediyor olabilir) diyor.Raikonen ile bunu görüp kararlarınıda verecekler.Raikonen hızlı çıkarsa ALonso tabiiki ikinci pilotluğa biletini alacakdır ama tersi olursa Ferrari yi oklardan kimse kurtaramaz.Geçen sene JR Piquet yaptığı açıklamada ALonso nun Lotus yada Sauber ile şampiyonluk yarışında mevcut aracından daha ileride olacağını hatta şampiyon olacağınıda söylemişdi.Raikonen in de o anda çok başarılı olmayan bir performansla Lotusu kullandığınıda unutmamak gerekiyor.

    Bekliyoruz… zaman bu ; herşeyi gösteriyor.

  4. Slick lastikleri üreten 2-3 farklı üretici, yakıt ikmali, V10 motorlar olsun…. O 2000'li yılların başlarındaki baba sezonlardan kat kat iyi Formula 1 seyrederdik.

  5. Ferrari Alonsoyu ümrünün sonuna kadar sırtında taşısa da hakkını veremez,
    İtalyanlar eski şaşalı günlerinde olduğu gibi burunlarından kıl aldırmıyorlar ama devir değişti,bir içecek firmasıyla başa çıkamıyorlar
    Alonso olmasaydı şu an forceindia yada tororosu ile mücadele ediyor olurlardı ve ne dominic nede monti şu an o koltukta olmayacaktı

  6. Formulada 3 şey eksik 1- Çizgili michelin bridgestone lastik 2- Yakıt ikmali 3- v10 motorlar .

  7. Allahtan kapalı kapılar ardında uyardın

    :))) Ben de tam bunu yazacaktım.

    Alonso çok iyi iş çıkarıyor, ona şüphe yok. Ancak takımı eleştirmesi ve bunun dozajı konuları epey tartışmalı. Sonuçta maaşlı şöförsün. Yarın ikinci pilot olup takım emri yemeyeceğinin bile garantisi yok.

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Allahtan kapalı kapılar ardında uyardın, şimdi burdan söyeyince büyüklükmü yapmış oluyorsun yani dominik. Ne anlamı kaldı, hava mı attın yani. Berbat araçlarınıza ve hiç bir işe yaramayan massanıza ramen adam 4 senedir sırtladı sizi. 4 ün 3 ünde 2. oldunuz takımlarda. Bu senede olacaksınız muhtemelen. Ne kadar çiğ süt emmişiniz arkadaş. İnşallah bırakır Alo sizi, inşallah kazanan bir aracı da olur. O zaman biz ne yaptık diye kahrolursunuz inşallah. Adam iyiki hızlı bir araç istiyorum dedi. Günah keçisi yaptınız mübarek.

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Benim için önemi yok dememişti, yarın bir gün bu rekoru kıran pilot da kutlama yapacak o yüzden kutlama sırası şimdi bende, neden kutlamıyım demişti.

  10. alonsoyu uyarabilirsiniz.ancak;(pilotluğundan dolayı değil söylemlerinden dolayı olabilir bu) massanın yerine başka bir pilotda getirebilirsiniz hatta onun şu anki performansından daha rekabetci bir pilot alabilirsiniz ama raikkonen tekrar takıma geliyorsa o zaman yönetimsel bir hata vardır.hata nedir:bu adamı neden takımdan gönderdiniz yada massayı neden takımda tuttunuz.her ikiside hata hemde ölümcül derecede;2010-2012 sezonunda raikkonen gibi bir pilot vettelden puan çalar ve ferrarinin yada alonsonun pilotlar şampiyonu olmasını sağlardı yada terside geçerli yani alonso puan çalar yine ferrari şampiyon olabilitdi ve takımlardada şampiyon olurlardı webber çok zayıftı çünkü.mesele alonsonun laflarından çok takımın basiretsizliği sonucunda alınan başarısızlıklar.yani alonso bu konuda suçsuz bence ama diğer konuya gelirsek puan rekoru:alonso mıçmıştır.böyle bir durumun gereği yok kazandığın puanları 10 lu puana göre hesaplarsın o zaman rekor kırdıysan eyvallah ama bunu özel kask vesaire durumuna getirirsen ki (benim için önemi yok demişti) pilotluk kaliten değil ego kaliten konuşulur

  11. sanki o fotoğrafın çekildiği anda Fernando'ya " Red Bull yeni bir şey buldu, herkesten 0.5s hızlılar" demişler gibi 😀

  12. Yalnız haberin fotoğrafı muhteşem 🙂

  13. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    raikkonen'le alonso'yu değiştiniz mi??? ADAMI KOVDUNUZ BEH daha 1 yıllık anlaşması vardı adamın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir