Ecclestone: "Vettel Muhtemelen Formula 1'in En İyisi"

yazar:

kategori:

Son 3 senenin şampiyonu Vettel, Hindistan’da büyük ihtimalle 4. şampiyonluğunu kazanacak. Bild’e göre Vettel, sene sonunda her puanı için 12.500 Euro ve şampiyonluk için 5 milyon Euro bonus alacak.

Vettel’in eski takım patronu Gerhard Berger “Vettel’i her zaman Alonso’nun arkasına koyarım ancak Alonso şu anda çok fazla kendisine odaklandı ve katlanılamaz oldu.”

“O kendisiyle uğraşırken Vettel bir şampiyonluk daha aldı. Şu anda Formula 1’in en iyisi Vettel.” dedi.

Alonso’yu değerlendiren Michael Schumacher “Kendisini taşlı yola soktu. Pek yapıcı olmayan şeyler oldu.” dedi.

Bernie Ecclestone “İnsanlar Senna’nın kaç şampiyonluk kazanabileceğini bilmiyor ancak muhtemelen Vettel şu ana kadarki en iyi sürücü.” 

“İnsanlar onun her şeyi kazanmasından şikayet ediyorlar ancak yarışlar iyi oluyor. Roger Federer ya da Muhammet Ali gibi. Vettel en iyisi.” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone: "Vettel Muhtemelen Formula 1'in En İyisi"” için 56 yanıt

  1. ya git işine kafayı yemişsin sen insan Allahtan korkar ya, senin demene göre senna,prost,lauda, raikonnen,alonso bunlar vettel'den daha kötü pilotlar sen gerçekten buna inanıyorsan ve bu fikrine yürekten katılanlar varsa allah rızası için elinizi vicdanınıza koyun ya, ulan adamın kaç yarışı var tekerlek tekerlege rakibiyle mücadele etmiş, son 4 senenin şampıyonu senede 20 yarıştan 80 yarış eder allah için konuşun şu yarışını unutamam dediginiz kaç yarışı var, zaten araç süper 5-6 tur sonra kendi kendine gezinmeye başlıyor, tabiki diger şampıyonların araçlarıda güzeldi ancak araçlar arası mesafe bu kadar yoktu öndeki yarışı bitiren en az 4 araç 5 saniye içinde yarışı tamamlardı, he şuna katılırım dersiniz ki kardeşim adamlar aracı geliştiriyor digerleri ne yapıyor o başka digerleri mal,mal bakıyorlar, uzun lafın kısası redbul teknik yönetimi süper ama kurban olayım bu adamı bu kadar şişirmeyin bazıları diyorki kusursuz kullanıyor ya arkadaş kusur yapacak ortam olmuyor ki, zaten kendi başına yarışıyor ne önünde, ne arkasında kimse yok ki neyin kusurunu yapacak ona ragmen yarış bitene kadar elli kere telsizden çocuk gibi uyarıyorlar ayrıca çokta saygısız ben yıllardır f1 takip ederim yuhlanan şampıyon görmedim nadiren bazı pistlerde sevilmeyen pilotlar vardır kardeşim adam nereye gitse yuhlanıyor gerisini siz düşünün

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Anlatamadın.
    Geçen bir haberin altına da çok alakasız bir yorum bırakmışsın. Şimdi yine aynısı. Ben ne diyorum, sen ne anlıyorsun. Ne kullanıyorsun da böyle saçmalıyorsun?

  3. Federer kibrine yenildi evet,zaten turda en yetenekli tenisçi olduğu gerçeğini kabul etmeyen yok,vuruş repertuarı yetenek konusunda önemli bir ölçüdür,ben sadece nadal'ın düz oyuncuya indirgenmesine karşıyım.

    Winner üretme nadal'ın problemlerindendi,ama artık onu da büyük ölçüde çözdü,tabi karşıdaki oyuncuyu basit hataya zorlaması da winner sayısını gölgeliyor olabilir.

    Bir de yetenek olayı,sana göre bana göre çok değişen bir olay değil,sıradışı vuruşları sıklıkla yapabilen adamlara yetenekli derim ben,ki nadal'ın yaptığı vuruşları yapacak adam yok turda,dikkatini çekerim Nadal hiçbir zaman Federer mentalitesine sahip olmadı(oyunu forse edeyim,hep hücum yapayım),bunu yeteneksizlik olarak görüp "yeteneksiz" yapıştırmalarına kılım,zaten adam Federer kadar hızlı oynayamayacağını biliyor ve ona göre oynuyor,diğer yorumumda da yazdım.

  4. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Tabi şampiyonluk gelecek ya yağ çekmeler başlamış 2012 de yaptıklarını ne çabuk unuttunuz bunlar her sene başka konuşuyor,İnşallah Redbull 2014 de rekabetçi olamazda bu haberi onlara yuttururum.Dua edin adam en hızlı araca sahip en hızlı araca sahip olmasın şampiyonluk kazansın benim gözümde o zaman en iyisidir, yada aynı araca sahip olup Alonso yu yeniyorsa o zaman şapkamı ona çıkartırım yağ çekmenin anlamı yok Bu Sezon hiç kaza yapmadı hiç sorun yaşamadı Vettelden bahsediyorum Hamiltona yada Webbere olanların % 10 Vettele olsaydı su anda şampiyona bitmezdi her zaman demişimdir şu adamı yarış esnansında çarpın diye yarış dışı kalsın diye ama adam hem şanslı hemde hızlı e böyle olunca şamp erken gelir sonrada sen gel en iyi Vettel de sen geç o işleri Redbull' un pili bitince bakalım hangi durumda olacaksınız çok merak ediyorum.

  5. Benzetmeler çok yüzeysel.

    Vettel'in günümüz Formula 1'inde en başarılı olduğu doğrudur, yalnız diğer spor branşlarındaki efsanelerle aynı kefeye koymak tamamen yanlış. Bunun bi açıklaması olamaz.

    Muhammad Ali ve Sebastian Vettel? (gülerek) Ali tüm zamanların en iyisi, dip not.

  6. 🙂 peki sen öyle diyosan.

  7. kendi kendine benim ne ifade ettiğim hakkında çıkarımlar yapmışsın. kimseyi kimseye benzetmedim, kimseyi de en iyi pilot ilan etmedim. tüm yorumum vettel en iyi mi değil mi onun ve Muhammad Ali'ye benzetilmesi hakkında. Ali'nin yaşamını öğrenirsen nasıl bir karaktere sahip olduğunu öğreneceksin.

  8. Yukarıda Federer kibrine yenildi diyorsun sonra Nadal 5000 devir döndüremez diyorsun ardından çok yetenekli ilan ediyorsun? 4.500-5000 döndürdüğünü ben değil Ali Göreç söylüyor. Federer bile 2000-2500'ü geçemiyor diyor. Bu bir yetenektir hakkını verdik zaten. Fakat o top spin yeteneğine rağmen maç içinde winner sayısı diğerlerine göre azsa burada bitirici yeteneğinin olmadığını görürüz. Yetenekten kastım kolay sayı alma melekesi? anladın mı şimdi?

  9. Hayır 5000 devirle şaka mı yaptın bilmiyorum da nadal dahil hiçbir tenisçi topu o kadar döndüremiyor 🙂
    Nadalı sıradışı kılan 3k üzerine çıkması,zaten bunu tek yapan raket,ve diğer oyuncular bunu beceremiyorsa bu bir yetenektir.
    Nadalın yeteneksiz düz oyuncu ayağına getirilemeyecek bir oyuncu olduğunu anlamayan varsa yazık,tenis yazmasın bi zahmet o kimseler..
    Federerciler böyle diyerek aslında Federerin yeteneksiz düz oyuncuya defalarca yenildiğini kabul edecekler 🙂

    Nadal'ın verdiği savaşları filan yazmaya gerek görmüyorum,kariyeri bitti derken adam yeniden geri döndü,mental olarak bütün oyuncuları fersah fersah geride bırakır.(djokovic istisnası dışında)

    Benim gözümde en büyük oyuncular arasında ikiside,zaten istatistiklerde ortada.

    Bir de Federer düz oyuncu diyen biri vardı,sözünü etmiyorum :PP

    Not:Ağır federerciyim.

  10. Yorumum niye böyle oldu anlamadım ama 😀 yenisi burda o silinebilir.

    Federer'in nadala kaybetmesinin sebebi mental eşiği aşamaması olabilir,ancak bu ne zaman ve nasıl oluştu sorusunu sormamıza neden olur,kaybettikten sonra gözyaşlarına boğulduğu avustralya açık sonrasında oluştu.
    Hakikaten Federer başta nadalı ciddiye almadı,toprakta bir kaç sene daha kazanır,enerjisi düşünce ben yine burada olacağım en az bir Fransa açık kazanırım,gerisini zaten ben topluyorum.

    Basın toplantılarında yanlış bir şey yok oyunum çok doğru böyle devam etmeliyim tarzında açıklamalar yapıyordu,ama Federer'in en büyük yanlışı kendini Nadalın oyununa göre adapte etmemek oldu,bu konuda hiç kafa yormadı belki de,o kadar iyi vuruşlar yapabiliyordu ki bir şekilde işin içinden çıkardı,Federerdi sonuçta..
    Federer eskiden kendi oyununu oynardı,kazanırdı,terlemeden kazandığı finalleri gördük,2003-2007 arasında..Ama artık oyununu adapte etmenin,diğer oyuncular ona göre oynarken niye o diğer oyunculara göre oynamıyordu?
    En büyük hatası bu soruyu kendine çok geç sordu,kaybetmeye başladıktan yıllar geçtikten sonra..

    Bu düşünce tarzı zaten meyvesini 2012 wimbledonda verdi o da geç kalınmış bir hareketti.

    Dikkat edin Nadalın Federerle oynadıktan sonra yaptığı bir yorum(sanırım bir wimbledon maçı sonrası,ya da sert kort maçı):"Çok hızlı oynuyor,onu yenmek çok zor"Daha nadalın saçlarını yanlara saldığı dönemlere denk gelir bu açıklama,yani Federeri onun oyunuyla yenmenin mümkün olmadığını anlamış,başka seçeneklere yöneleceğinin sinyalini veriyor,işte Federer hiçbir zaman bu mentale sahip olmadı..

    He Nadalın oyununun adeta bir federer-savar olması durumu,solak olması,güçlü olan forehandiyle backhandine hücum etmesi zaten kontrol etmesi yeteri kadar zor forehandlerle uğraşıyorken bir de top spin manyağı toplarıyla uğraşması.

    Kim en iyi sorusu tartışılır ama Federer taraftarı olarak onu en iyiye koymam,aptallığına doymasın,şu anda 20 küsür grandslam kazanmış,herkes tarafından dünyanın en iyisi olarak adlandırılmak varken kibiri onu bu sona yaklaştırdı.
    Ha dünyanın en yeteneklisidir,zaten bu yaşta ona grand slam kazandıracak iki şey var,ya yeteneğini konuşturacak ya da Agassi gibi mücadele gücü sonsuz olacak.Bunu 2012 wimbledonda ders vererek yaptı,ama bundan sonra zor gözüküyor..

    En iyi kim sorusu çok aptalca geldiği için kimseyi söylemiyorum ama ben Federer'i samprası agassiyi,nadalı djokovici izlediğim için çok mutluyum.

  11. Federer'in nadala kaybetmesinin sebebi mental eşiği aşamaması olabilir,ancak bu ne zaman ve nasıl oluştu sorusunu sormamıza neden olur,kaybettikten sonra gözyaşlarına boğulduğu avustralya açık sonrasında oluştu.
    Hakikaten Federer başta nadalı ciddiye almadı,toprakta bir kaç sene daha kazanır,enerjisi düşünce ben yine burada olacağım en az bir Fransa açık kazanırım,gerisini zaten ben topluyorum.

    Basın toplantılarında yanlış bir şey yok oyunum çok doğru böyle devam etmeliyim tarzında açıklamalar yapıyordu,ama Federer'in en büyük yanlışı kendini Nadalın oyununa göre adapte etmemek oldu,bu konuda hiç kafa yormadı belki de,o kadar iyi vuruşlar yapabiliyordu ki bir şekilde işin içinden çıkardı,Federerdi sonuçta..
    Federer eskiden kendi oyununu oynardı,kazanırdı,terlemeden kazandığı finalleri gördük,2003-2007 arasında..Ama artık oyununu adapte etmenin,diğer oyuncular ona göre oynarken niye o diğer oyunculara göre oynamıyordu?
    En büyük hatası bu soruyu kendine çok geç sordu,kaybetmeye başladıktan yıllar geçtikten sonra..

    Bu düşünce tarzı zaten meyvesini 2012 wimbledonda verdi o da geç kalınmış bir hareketti.

    Dikkat edin Nadalın Federerle oynadıktan sonra yaptığı bir yorum(sanırım bir wimbledon maçı sonrası,ya da sert kort maçı):"Çok hızlı oynuyor,onu yenmek çok zor"Daha nadalın saçlarını yanlara saldığı dönemlere denk gelir bu açıklama,yani Federeri onun oyunuyla yenmenin mümkün olmadığını anlamış,başka seçeneklere yöneleceğinin sinyalini veriyor,işte Federer hiçbir zaman bu mentale sahip olmadı..

    He Nadalın oyununun adeta bir federer-savar olması durumu,solak olması,güçlü olan forehandiyle backhandine hücum etmesi zaten kontrol etmesi yeteri kadar zor forehandlerle uğraşıyorken bir de top spin manyağı toplarıyla uğraşması.

    TeniBasın toplantılarında yanlış bir şey yok oyunum çok doğru böyle devam etmeliyim tarzında açıklamalar yapıyordu,ama Federer'in en büyük yanlışı kendini Nadalın oyununa göre adapte etmemek oldu,bu konuda hiç kafa yormadı belki de,o kadar iyi vuruşlar yapabiliyordu ki bir şekilde işin içinden çıkardı,Federerdi sonuçta..
    Federer eskiden kendi oyununu oynardı,kazanırdı,terlemeden kazandığı finalleri gördük,2003-2007 arasında..Ama artık oyununu adapte etmenin,diğer oyuncular ona göre oynarken niye o diğer oyunculara göre oynamıyordu?
    En büyük hatası bu soruyu kendine çok geç sordu,kaybetmeye başladıktan yıllar geçtikten sonra..

    Bu düşünce tarzı zaten meyvesini 2012 wimbledonda verdi o da geç kalınmış bir hareketti.

    TeniBasın toplantılarında yanlış bir şey yok oyunum çok doğru böyle devam etmeliyim tarzında açıklamalar yapıyordu,ama Federer'in en büyük yanlışı kendini Nadalın oyununa göre adapte etmemek oldu,bu konuda hiç kafa yormadı belki de,o kadar iyi vuruşlar yapabiliyordu ki bir şekilde işin içinden çıkardı,Federerdi sonuçta..
    Federer eskiden kendi oyununu oynardı,kazanırdı,terlemeden kazandığı finalleri gördük,2003-2007 arasında..Ama artık oyununu adapte etmenin,diğer oyuncular ona göre oynarken niye o diğer oyunculara göre oynamıyordu?
    En büyük hatası bu soruyu kendine çok geç sordu,kaybetmeye başladıktan yıllar geçtikten sonra..

    Bu düşünce tarzı zaten meyvesini 2012 wimbledonda verdi o da geç kalınmış bir hareketti.

    Basın toplantılarında yanlış bir şey yok oyunum çok doğru böyle devam etmeliyim tarzında açıklamalar yapıyordu,ama Federer'in en büyük yanlışı kendini Nadalın oyununa göre adapte etmemek oldu,bu konuda hiç kafa yormadı belki de,o kadar iyi vuruşlar yapabiliyordu ki bir şekilde işin içinden çıkardı,Federerdi sonuçta..
    Federer eskiden kendi oyununu oynardı,kazanırdı,terlemeden kazandığı finalleri gördük,2003-2007 arasında..Ama artık oyununu adapte etmenin,diğer oyuncular ona göre oynarken niye o diğer oyunculara göre oynamıyordu?
    En büyük hatası bu soruyu kendine çok geç sordu,kaybetmeye başladıktan yıllar geçtikten sonra..

    Bu düşünce tarzı zaten meyvesini 2012 wimbledonda verdi o da geç kalınmış bir hareketti.

    Kim en iyi sorusu tartışılır ama Federer taraftarı olarak onu en iyiye koymam,aptallığına doymasın,şu anda 20 küsür grandslam kazanmış,herkes tarafından dünyanın en iyisi olarak adlandırılmak varken kibiri onu bu sona yaklaştırdı.
    Ha dünyanın en yeteneklisidir,zaten bu yaşta ona grand slam kazandıracak iki şey var,ya yeteneğini konuşturacak ya da Agassi gibi mücadele gücü sonsuz olacak.Bunu 2012 wimbledonda ders vererek yaptı,ama bundan sonra zor gözüküyor..

    En iyi kim sorusu çok aptalca geldiği için kimseyi söylemiyorum ama ben Federer'i samprası agassiyi,nadalı djokovici izlediğim için çok mutluyum.

  12. vettel açısından bakarsak haklısın. fakat aynı konuya alonso veya hamilton açısıdan bakarsak da bu ikiliye en iyi pilot diyemezsin tıpkı vettele diyemediğin gibi.

    Sen yine hamiltonu muhammed aliye benzetip f1in en iyisi vurgusu yapacam diye döktürmüşsün 🙂
    bide hamiltonun herkesle yarışırım sorun olmaz demeçlerini hatırlıyorum sanki. eğer buna dayandıracaksan unutma ki hamilton daha yavaş araçta ve kazanmak siteyen bir sürücü yani kaybedecek bir şeyi yokken herkesle yarışırım demesi kadar normal birşey yok.

    bide şöyle düşün hamilton şuan red bull aracında sürmüş olsaydı alonsoyu yenmek istiyorum diye ferrariye geçer miydi sence. bence kesinlikle geçmezdi.

  13. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    bernie paranın kokusunu aldı

  14. Nadal'a "5000 devir top döndürmek dışında pek yeteneği yok" dersen bende ciddiye almam. Bu adam çok zor bir sakatlıktan çıkıp top spin'i var diye tekrar 1 numaraya oturmadı, veya kıç kaşıyor diye. Sen böyle yorumlarla gelirsen bende trolluk yapma derim kesinlikle. Senin bu yorumların objektiflikten çok uzak. Nadal'ın top spini vardır, forehandleri çok güçlüdür o hızlı ayak oyunları ile topun gerisine geçip raketi sol eline aldığında sayıyı alır o gün kendindeyse, backhand'i Novak kadar olmasada aktif faal oyuncular içerisinde top3'te dir, son zamanlarda servislerini çok iyi derecede geliştirmiştir(eksik yanı olarak konuşuluyordu) Nadal-Fedex rekabeti uzun süreler unutulmadı herkes o maçları bekliyordu, Wimbledon 2008 finali tenis tarihinin unutulmaz maçları arasındadır, son dönemde Nadal-Novak maçları öyle gidiyor ki çok maç yaptılar Nadal kazandı-Novak kazandı 4-5 saat süren maçları oldu, nefsimi tutarak izlemiştim, bütün dünya gibi… yanlış bilmiyorsam Nadal'ın Fedex'e de Novak'a da karşılaştığı maçlarda istatiksel olarak üstünlüğü vardır.

  15. Avrupa'nın en büyük ekonomilerinden birisi Almanya.
    Vettel bir Alman.
    Vettel'in takımı her türlü motorsporlarına para akıtan Red Bull (F1'de millet bir takımla uğraşamazken iki takımları var)
    Vettel sadece yetenek olarak değil maddi olarak da F1'in önümüzdeki 10 yılı.

    son olarak Bernie = €€€€€

    Vettel tabiki iyi ve aracın hakkını veriyor ama Bernie'nin Vettel'le ilişkisi için başka yöne bakmaya gerek yok. Bernie için -bence- bir altın madeni Vettel.

  16. Kuru kuruya sempatizanlık, fanatiklik, holiganlık yapmayın. Ben tenis sitelerinde Federeride bolca eleştirdim. Hiçbir zaman Federer kusursuz bir oyuncu demedim ama hiç şüphe yokki tenisi zevk aldırıcı kılan oyun stili Federerindir. Federer 302 Hafta 1 numarada öylesine kalmadı. Tarihin en iyi tenis oynayan oyuncusudur. Fakat bazı alanlarda tabiki sorunludur tek el backhand sorunu, uzun puanlardaki devamlılık sorunu, müzmin bel ağrısı sorunu, çabuk kazanamayınca maçtan kopma sorunu vs. Ama tüm basit hatalarına rağmen toprakta dahil Nadalla oynadığı 30 küsür maçın en az 25'inde Winner, ace ve file önü sayısında ikiye katlamıştır. Peki ne oluyorda yeniliyor? basit hata denen illetle yeniliyor. Toprak-sert-çim farketmez herhangi bir zeminde 40 basit hata yaparsan kendi kendini tuş edersin. Nadal çoğu toprak maçında tek haneli basit hata ile oynadı geçmişte. Nadalı iyi yapan yeteneğinden ziyade oyun içi istikrarıydı yoksa iddia ediyorum forehand top spinde 5000 devir top döndürmek dışında pek yeteneği yok. Nadal fanları kızarsa kızsın ben gerçekleri söylerim. Çokta takmam trol, sarhos vs. diyenleri. Aciz zihniyet bu yolla haklı olmaya çalışır. Acizlerle muhattap olmakta bana birşey kazandırmaz.

  17. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Podyuma erken pitlerle,lastik korumayla değil pist üstünde tek tek adam geçerek çıkılır bilmem anlatabildim mi?

  18. Muhammad Ali'ymiş 🙂

    🙂

    Muhammad Ali zamanının en iyileriyle korkmadan dövüştüğü ve onları mağlup edebildiği için gelmiş geçmiş en iyi oldu. korkusuz olduğu için en iyiydi. sözlerinde bir iddia vardı, karizması maksimum seviyedeydi. duruşu vardı, vietnama gitmem ben diyebildi. vettel'i bir efsaneyle kıyaslamak aşırı derecede absürd. sürekli sırıtan bir çocuk değildi Ali.

    Ali F1'de olsaydı ne yapardı; kimi-redbull dedikoduları çıktığı anda susmaz, takım kararı demez, ricciardo iyi pilot demez aksine; onu mağlup edeceğim. o takımıma gelecek ve ben onu yeneceğim derdi.

    aracı hızlı diye 25 sene aynı takımda kalmaz, hamilton'ı yeneceğim. sonra alonso'yu da yeneceğim. hiçbirinden korkmuyorum. hepsiyle beraber yarışacağım çünkü ancak böyle kendimi kanıtlayabileceğimi biliyorum derdi.

    vettel de sözleşmesini 2015'e kadar uzatıp ferrari'de takım arkadaşı tehlikesiz 1. pilot hayalleri kura dursun.

    F1'de hiçbir pilot zamanının en iyilerini aynı araçta mağlup etmediyse en iyi sayılamaz. sadece webber ve bourdais ile yarışmış, şimdiki yarışacağı pilot ise bariz 2. pilot olacak ricciardo olan, singapur'da 35 saniye farkla bitirmesine rağmen zorlamamamıza rağmen fark açıldı diyecek kadar iyi araçla kazanan biri kesinlikle en iyi sıfatını hakedecek birşey yapmamıştır.

  19. Kizi Tamara`ya alacakti en son Vettel`i :))

  20. Bu trolluk karsısında verecek cevabım yok 🙂

  21. Emir cevabim az yukarda kardesim 🙂

  22. Arkadas icimden ne gecmisse yazmissin, gerci Rafael`e sen kadar gicik olmuyorum ama o amcasina bende cok gicigim 🙂

  23. Su an 39 yasindayim ve kendimi bildim bileli tenis maclarini izlerim, Federer`in forehand ile rakibin soluna attigi vuruslari daha yapan gormedim 🙂 Aynen dediginiz gibi Nadal Federer ile olan maclarinda hep Federer`in soluna calisir, cunku bilirki soluna atmadigi her top buyuk risk olarak kendine geri donecektir. Nadal`in foyasinida Djokovic bozdu muhtesem backhand vuruslariyla. Guncel olarak dusunurseniz evet mental olarak su an bence 1 numara Djokovic, 2 numara Nadal&Federer`dir. Su an Djokovic ve Nadal genc olmalarinin verdigi guc ile mental olarak iyiler.. Ama biraz geriye giderseniz Federer`in ne tur bir mental kapasiteye sahip oldugunu gorursunuz, adamin 40-0 neler cevirdigini gordum, kaşını bile oynatmazdi 🙂

  24. Word.

  25. vay memo sen neymiş kardeş:)

  26. Nadalda spin dışında yetenek yok diyen adamla bırak tenisi sporun herhangi bir alanında tartışmam.

    Senin kafanda bir insan Federerde de forehand dışında bir numara yok der.Bir tarafını kaşımakla büyük tenisçi olunsaydı ilk sen olurdun merak etme

  27. ahmet kardeşim singapurda gerçek yüzleri ortaya çıktı sadece. bana göre bunun sebebide sc nin onlara göre yanlış zamanda içeri girerek strateji anlamında ellerini kollarını bağlaması .onlarda bunu en aza indirgemek için açtılar muslukları .yaniaslında redbulun 2 saniyelik istedikleri zaman kullanabilecekleri bir avantajı var.ve en son suzukada gördük çok uzağa gitmaye gerek yok.

  28. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    bu sitede bu kadar tenisseverin olduğunu tahmin etmezdim.ben de tenise bakarım ama öyle ayrıntılarında (forehand,backhand,ace,winner,top spin vs.) pek takılmam.ben nadal'ın maçlarını izlerken çok sıkılıyorum.birde kıçını kaşıyor,sonra elini burnuna götürüyor abuk subuk hareketler yapıyor çingene gibi.

  29. en iyi pilotlar tur bindirecegi araca telsizden yoldan cekilmesi icin talimat vermez ornek japonya perez.ikinci ile 10 saniye fark olacak hic bir baski altnda olmayacan y telsizden yoldan cekilmesini isteyecekin.bu mu en iyi pilot ???

  30. benim içinde eskilerden en iyisi Boris Becker

  31. Tenis tarihinin mental gücü en yüksek oyuncusu Bjorn Borg'tur. O diğerleri kadar fit olduğu zaman asla yenilmezdi. 6 Kere Rolan Garro'yu 5 kere wb'yi kazanmış oyuncudur. Ama çok ehlikeyf adamdı avs. açığa 1 kez katıldı. Sezon başı ve sonunu yatmak olarak değerlendirirdi. Akdeniz ülkeleri oyuncularının mental gücü esasında sıcaklıktan dolayı zayıf olur. Nadalın mental gücü topu 8-9 kez sektirme, kıç kaşıma, saça dokunma ve oyunu soğutmaktan ibarettir. Federer ve birçok oyuncu tenisi Hızlı oynamak ve izleyiciye haz vermek için oynadığı için yavaş kortlarda bariz Nadal üstünlüğü oldu yıllardır. Adamda top spin dışında yetenek yok. Oyunu soğutarak rakibin rüzgârını keserek, arkasına momentum almasını engelleyerek, güzel bir puandan sonra oyunu yavaşlatarak rakibin seyirciyle bütünleşmesine engel olmak, mental güçten öte kirli bir kazanma taktiğidir kaçak dövüştür. Nadalın maçları bu kirli oyun yüzünden her turnuvada gerek Federerden gerek Novaktan ve birçok tenisçiden daha uzun sürer. Nadalın çokça 25 saniye ihlali yaptığını ve hakemlerden uyarı aldığını görürüz. Bazen rakip öndeyse öyle titriyorki devamlı net second servislere kalıyor. Bu mental güçse en güçlü Nadal, çirkefliksede en güçlü Nadal. Federer'in bu kadar oyuna hükmetme arzusu olmasa ve çabuk kazanma arzusu olmasa eminim Nadal sadece Fransa açıktaki kupalarla yetinecekti. Borgte toprak ağasıydı ama tenisi Hızlı oynardı kıç kaşımazdı, oyunu soğutmazdı öyle olmasa wimby'i 5 kez kazanamazdı. Rafael Nadal insan olarak iyi niyetli ama amcasinin robotlaştırmasıyla tenisçi olarak son derece art niyetli bir insanevladıdır. Yazıyı sağ elle yazan adama zorla 5 yaşında sol el raket oynamayı öğretmiş, kardeşi Real madridten zengin olurken bende şu küçük çocuk vasıtasıyla zengin sporu tenisten malı götüreyim diyen insan müsveddesidir Tony Nadal.

  32. Aynen dediğin gibi 🙂 Fedex'in aceleri,forehandleri durdurulamazdı, o finallerde de Fedex artık ben daha ne yapacağım modundaydı, attığı her top geri geliyordu. Nadal'ın spinleri,defansı , solak forehandide güçlüdür, ondan sonra zaten backhandi güçlü olan returnları güçlü olan Novak geldi, fiziksel olarakta kendini geliştirdi. Federer'in kötü olmasının sebebi son zamanlarda, raket yapısını değiştirdi, koçunu değiştirdi vs. e yaş malum fiziksel.. artık bir çağ kapandı gibi. Pete Sampras'a yetişemedik, ucundan da olsa 🙂 tenis hakkında böyle güzel muhabbet edeceğimi düşünmezdim, nağapsak tr tenis sitesi falan mı açsak ekipçe 🙂

  33. bernie sen kendi işine bak hakkında rüşvet sebebiyle açılan davaları unutmadık

  34. Bu bunak Bernie ile Vettel arasında ne tür bir ilişki var, bilen var mı? Hayır ikisi de erkek. Yoksa birisi 80'lik dede birisi 20'lik çıtır derdim ama… 🙂

  35. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Emir'in dediği gibi, Federer klas bir raket.
    Mental anlamda ise, Nadal tartışmasız en iyisi.
    Rafael Nadal, hiç bir zaman maçdan kopmayan bir yapıya sahip.
    Federer'in en güçlü olduğu kort olan Wimbledon'da, üst üste Federer şampiyonluklarına, Nadal son vermiştir. Galibiyeti de Federer maçtan koptuğu için almıştır.

    Federer yıllar boyunca, Nadal'ın backhandine attığı toplara çare bulamadığı için; ikisinin maçlarında Nadal'ın üstünlüğü daha fazladır. Roger Federer'in ise en güçlü olduğu nokta; forehand vuruşlarıdır. Bu yüzden Federer bir tenis maçında en az 10 tane aces alabiliyor. Güçlü olan tek yanı bu.

    Zaten Nadal'ın oyun stili, rakibin backhandine sert toplar göndermekten ibaret. İşte bu yüzden dünyanın en iyi backhand vuran raketi Djokovic, Nadal'ı her zaman mağlup edebiliyor.

    Roger Federer taraftarıyım.

  36. ******** (spa2000) avatarı
    ******** (spa2000)

    Genel görüş ve kişisel görüş.
    Kişisel görüşüm en iyinin Pete Sampras olduğunu söylüyor.

  37. Uzun zamandır tenisi takip ederim, biraz araştırmanı öneririm 🙂 mental olarak en iyi tenisçi Nadal olarak gösteriliyor hatta Fedex'i yendiği zamanlarda bile demir gibi sinirleri ve fiziksel özelliklerinden bahsedilmişti, yıllar geçtikçe tekniğinide katladı şu an zaten Fedex'in durumu malum, zamanında kırılmadık rekor bırakmadı şu anda öyle 1 numara istatiksel olarak ama geçilmeyeceği anlamına gelmez 🙂 şu an mental olarak Nadal ve Novak'ın üstüne yok, dünya otoriteleri ise Nadal tenis tarihinin en iyi mental oyuncularından birisi olarak görüyor. Federer ise estetiktir, klastır.

  38. Seninde yanlisin var, Mental anlamda dunya otoritelerinin kabul ettigi isim Federer dir 🙂

  39. Alonso`nun benim gozumde en iyi sezonlari 2012 ve 2007 dir. Vasat bir surucu dersen sana Button ornegini veririm, Alonso Button kadar degil ama cok asiri da ustunde degil..

  40. Asım Pars da çok büyük serbest atıcıydı zaten.

  41. Mental anlamda en iyi tenisçi Nadal'dır, Federer ise en estetik olandır. Bunu ben değil dünya otoriteleri söylüyor.

  42. Yanlisin var, Federer bir donem butun kupalari topliyordu, Federer yaslanmaya basladiktan sonra kaybetmeye basladi. Mental anlamda gelmis gecmis en iyi teniscidir Federer..

  43. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen
    Ferrari yaris temposu itibariyle bir kac yaris haric hep en iyilerdendi

    Senin bu söylediğinden benim çıkardığım anlam; Alonso'nun vasat bir sürücü olduğudur.
    Dediğin gibi çok iyi bir araca sahipken bile, bu kadar puan farkı yiyorsa hakikaten bu Alonso vasat bir sürücü…

  44. Biraz fazla abartilmis, Vettel iyi pilot ama en iyisi tabi ki degil..

  45. 50 kere 2 sn demissin ama sezon boyunca Singapur haric hic bir zaman o kadar buyuk fark olmadi, Ferrari yaris temposu itibariyle bir kac yaris haric hep en iyilerdendi.. Singapur tamamen farkli bir yaristi, onu gec..

  46. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Fazla geriye gitmeye gerek yok.
    Geçen hafta ki Japonya Gp de, Vettel üçüncü giderken bir çok kez blokaj ve pist dışı ziyaretlerinde bulundu. Buna rağmen yarışı yine kazandı.

  47. MSC-ALO-RAI  avatarı

    Yazıktır yüklenmeyin, gelmiş 85 yaşına aklı bulanıyor arada bir…

  48. Vettel'in eski takım patronu Gerhard Berger "Vettel'i her zaman Alonso'nun arkasına koyarım ancak Alonso şu anda çok fazla kendisine odaklandı ve katlanılamaz oldu."

    şu cümleyi biri bana açıklayabilirmi ne demek istemiş şimdi.yani alonso kendine odaklanmayacakta başkasınamı odaklanacak.eğer öyleyse bu seferede herkes kendi işine baksın diyorlar.yani saçma ötesi bir cümle olmuş.

  49. elbette orta halli bir araçla senden 2 saniye hızlı bir araca bir şey yapamazsın.alonso herzaman kendisi söylüyor bana en hızlı aracı vermenize gerek yok .sadece aynı veya 0. 2 bilemedin 0.3 saniye yavaş olsa gene sorun olmaz diyor.ama sen kalkıpta iki saniye yavaş ferrariyle redbulu kıyaslarsan bu olmaz.ki zaten şuanda en hızlı ikinci takım bile değil ferrari.ama ona rağmen alonso yine ikinci sırada.son yarışları pek kaale almıyorum çünkü bana göre alonso gerçek performansını göstermiyor.zaten gösterse ne olacak.vettel elbette iyi pilot buna lafımız yok.fakat kendisinden 2 saniye hızlı araca o ne yapabilir hatta yer yer diğer takımların bazı yarışlarda vettelden hızlı olduğunuda varsayalım.en basit örnek geçen sene adam şampiyonluğu 3 puanla zar zor aldı.ve şartlarda (yarış dışı kalmalardan bahsediyorum) eşitti. aracı en hızlı olduğu zamanlarda hep iyi ,aracı diğerleriyle eşit seviyedeyken hatta az biraz hızlıyken yani böyle 2 saniye takıp gidemezken herkes vetteli görüyor.onun için birazda diğerleriyle eşit yada az biraz gerideki araçla ne yapabilir bunu görmek istiyor.sakın toro rosso monza demeyin.normal yarış şartları altında yani favorilerin olduğu bir sıralamada vettelin esamesi dahi okunmayacaktı.ki aynı hafta sonu takım arkadaşı yine sebastian (gözlüklü) yanılmıyorsan 4. olmuştu.eğer kalkıştaki sorun olmasa eminim oda iyi bir yerlerde bitircekti.

  50. vettel eleştiriliyor ama niçin eleştiriliyor kazandığı için eleştiriliyor.. Orta halli bir araçla neler yapabileceğini taraftarlar görmek istiyor fakat neye göre kıyas edeceklerini ben çözemedim.. Sonuçta Alonso gibi pilotlar en iyiler kategorisinde yer almalarına rağmen orta halli bir takımla (şu anki ferrari'nin durumundan bahsediyorum) ne başarmış ki vettelden böyle bir başarı beklesiler..şu an vettel'in en iyi olmadığını kanıtlayacak bir veriye sahip olmadığımızdan dolayı bu gerçeği istesek de istemesek de kabul etmeliyiz…araç her nekadar iyiyse de herşeyi doğru yapan pit ekibi, mühendisler ve o araca hakkını veren vettel in başarılarını hiçe sayamayız

  51. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Azda olsa F1'i bilen ve seven gerçek taraftarlar var. Zaten onlar neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Ecclestone'nun söyledikleri kanun değil ya, ağzı olan konuşuyor…

  52. Hadi laann

  53. Alonsocu arkadaşlar duymasın 🙂

  54. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen
    "İnsanlar onun her şeyi kazanmasından şikayet ediyorlar ancak yarışlar iyi oluyor. Roger Federer ya da Muhammet Ali gibi. Vettel en iyisi." dedi.

    Muhammed Ali neyse de, Federer hiç bir zaman -en iyi- olamadı. Çok başarılı olduğu dönemlerde dahi, yenilmez değildi. Nadal kabusu vardı…

  55. ayhan nahya avatarı

    Sanki biraz yüskekten uçmuşlar gibim Vetteli tanımlarlarken

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir