Mercedes: "Vettel Farklı Bir Dünyada"

yazar:

kategori:

Vettel’i bugün en yakından takip eden isimler Mercedes sürücüleri oldular ancak ikinci sıradaki Rosberg, Vettel’in 0.7 sn gerisinde kaldı.

Rosberg “Tamamiyle bıçak üstündeydim ve gerçekten sınırları zorluyordum. Araçtan her saliseyi çıkarmaya çalıştım.”

“Mark’ın farklı strateji uygulamasıyla birlikte sıralamalarda ikinci olmak beklediğimden iyiydi. Ancak yarış zor olacak.” 

“Yumuşak lastikle başlamamız bir kumar değil. Bunun en iyi yol olduğuna karar verdik.” dedi.

Lewis Hamilton “Bu hafta sonu, geçmişte Nico’nun yaşadığı gibi araçta bazı şeylerde sıkıntı yaşadım.”

“Sonuçtan ve tur zamanından memnunum. Mümkün olduğu kadar Vettel’i zorlamaya çalışacağız ancak onlar farklı bir dünyadalar. Kalanlar içerisinde en iyi olmaya çalışacağız.” dedi.


Yorumlar

  1. Ok petrov u koyalım bakalım Ferrari ye Alonso kadar puan toplayabiliyormu ya da sezon başında sampiyonluk ümitlerini kaçıncı haftaya kadar taşıyabiliyor.Rekabetin olduğu bir ortamda farkı pilotlar belirler.Böyle birisi sezon başında sampiyon olabilecek bir araca sahipse açık ara hızlı bir araca sahipse orada farkı sadece o araç belirler bu da sporun izlenme oranından rekabet noktasına kadar tüm dengeleri sadece bir takım lehine bozan sporun ruhunu öldüren bir hadisedir.
    Diğerleride yapsın bu bir yarış diyebiliriz elbette.Ancak sunu söylemekde mümkündür; Birbirine yakın araçların rekabetini buna paralel strateji gibi kavramlarında bu sporun içinde varlığını hatırlaması sonuca etki etmesi pilot farklılıklarının sampiyonayı belirlemesi olması gerekendir.Ben dominasyon yılllarını f1 için büyük kayıp olarak görüyorum.Önceden kimin kazanacağı bilinen bir sporu kimse izlemez heleki büyük paraların döndüğü sosyal çeşitliliği bu kadar fazla bir spor için.

  2. heyecanın olmadığı bir F1'i kim izler ki. örneğin ben yarın başka bir plan yaptım.sonuç zaten belli,şampiyonluk bilmem kaç yarış kala belli olacak. F1'e yazık oluyor.test yasağı kalkacak ki hakiki takımlar hakiki yerlerine gelsin, büyük seyirci kitlesi de tv başına geçsin.böyle devam edecekse ben ve nim gibi çokları F1 günü başka işlerle ğraşmaya devam edecek.

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    4 tane daha alınca mecbur dersiniz.

  4. İşte F1 tam da budur. Makinaların savaşıdır. Bu yüzden hep pilotlara "maaşlı şöför" diyorum. İyi pilot elbette avantaj, ancak özel tasarım şasilerin yarıştığı bir sporda önemli olan makinadır. Sürücülerin en hızlı makinayla elde ettikleri başarılar ise şansla gelen istatistiktir.

  5. :))) Schumi 30 un dan sonra dominant bir araç ile tanıştı açık ara hızlı bir araca kavusana kadar 3 sampiyonluk elde etmişti zaten o dominasyonun tam ortasında rai ile rekabetinde gene eşit şartlarda bir sampiyonluk daha cıkarttı 4 sampiyonluk kafa kafaya kazanıldı.Ayrıca 2000 lere kadar Schumi eşit koşullarda geçiş gibi bir çok rekora da imza atarak herkesden çoktan sıyrılmıştı kariyerinin olgun yıllarına gelmeden.Her koşulda geride eşit önde kimsenin yapamadıklarını yaptığı için efsane oldu.Rakamlardan dolayı değil.Öyle olsaydı Vettel tüm dünyada 4.sampiyonluğuna doğru giden bir pilotun görmesi gerektiği gibi bir muamele görürdü.Vettel tam ters bir kariyerde ilerliyor.
    Hayat bu bi bakarsınız o da önümüzdeki yıldan itibaren eşit ve ya geride koşullarda büyük isler yapar.
    Vettel in mutsuz olmasının nedenleri bunlar.Ama dediğim gibi herşey değişir ben vettel de büyük isler yapacak potansiyel olduğunu düsünüyorum bekleyip görmek gerekir.

  6. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Vettelin pole pozisyonları yarış galibiyetinde daha fazla Schuminin tam tersi yani rahattı ama Vettel gibi rahat olamadı maalesef Schumacher efsane zaten bir çoğuna göre değil dünyaca tasdiklenmiş bişey bu! ben hiç bir yerde efsane vettel gibi bir laf duymadım duyacağımıda zannetmiyorum bu gidişle

  7. Adamsın vettel eğer mc laren yada ferraride bu başarıları elde etse çok sevilirdi

  8. Vettel nedense insanlara kendini sevdiremedi bir türlü. Bunda en büyük etken yanlış takımla kazanıyor da ondan.

    Bence Vettel en büyükler arasında çünkü hiç bozulmadan sürekli gelişiyor ve kazanmaya devam ediyor. Neymiş arkada oldumu bir yükselişini görmedik. Hep aynı bahane. Geçiniz. ben size bir düzüne yarış sayarım arkadan gelip de iyi işler çıkardığını.

  9. Aslında hayat böyle F1 değil yani. Shumi de yapıyordu bir zamanlar bu işleri. Hiç zorlanmadan kazanıyordu. Ama o efsane oldu bir çoğuna göre.

  10. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Daha çok ve daha disiplinli çalışan kazanır.

  11. Siz sınırları zorlarken,araçtan her saliseyi çıkarmak için bi tarafınızı yırtarken adam gelip tek tur atar ve 0.7sn fark koyar bumudur F1 ? cidden üzülüyorum bu adamlara 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir