Hamilton Çekiş Kontrolsüz Yarışları Bekliyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamiton: "İyi olacağını düşünüyorum. (ÇK’siz sürüşü) denemek için sabırsızlanıyorum. Yarış öncesi ısınma turları haricinde çekiş kontrolün olmadığı araçlarda bulunmadım. İlginç olacağını düşünüyorum"

"İyi bir meydan okuma ve meydan okumaları severim. GP2 ve F3 araçlarında çekiş kontrolsüz sürmekten keyif aldım. (Çekiş kontrolsüz) sürmek yeni bir teknik, farklı bir teknik. Bu yüzden ilginç olacak."

Bazı takımların motor kontrol sistemleri kullandıkları üzerine şüphelerin ardından 2001 senesinden beri çekiş kontrol, Formula 1’de izinli durumdaydı. 2008 itibari ile tekrar yasaklı oldu.

Hamilton, bu yasaklamanın pilotlar için zorlayıcı olacağını kabul etti ama daha iyi yarışmanın olacağından da emin değill.

Hamilton: "Dürüst olmak gerekirse herhangi bir ipucuna sahip değilim. F1’de sadece bir sezon bulundum. Çekiş kontrolsüz araç kullanmadım. Daha heyecanlı olup olmayacağını, işleri bizim için daha zorlaştırıp zorlaştırmayacağını veya kolaylaştıracağını, lastikler üzerine daha da zorlayıcı olup olmayacağını bilmiyorum."

"Hepimiz için daha zor olacağını tahmin edebilirim. Belki daha fazla hata ama küçük hatalar. Geniş almalar gibi. Bizler dünyadaki en iyi pilotlarız. Bu yüzden bu durumla baş edebilmeliyiz."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir