Felipe Massa İle Söyleşi

yazar:

kategori:

Hockenheim pistini seviyor musun?

Felipe Massa: Evet, iyi bir pist ve gelecek hafta yarışacağımız pist. Her zaman buraya gelirken hazırlanmak önemli böylece her şey yarış hafta sonu için hazır oluyor.

Lewis Hamilton, bu hafta burada daha hızlıydı. Yarış hafta sonu öncesi onun performansından endişe duyuyor musun?

F.M: Kesinlikle hayır. Hızlılar ancak biz de hızlı olabiliriz. Sadece tur zamanlarına bakmıyoruz; çalıştığımız diğer şeylere de bakıyoruz ve en önemlisi bu. Bugün diğer Mclaren sürücüsü pistteydi ve onun performansı biraz farklıydı. Bu yüzden belki de farklı şeyler deniyorlardı. Bizim yaptığımızdan farklı şeyler yapıyorlar bu yüzden onlar daha hızlı diyemeyiz.

Bu seneki tüm iniş çıkışların ardından Hockenheim’in Ferrari’ye uyacağını düşünüyor musun?

F.M.: Öyle umuyorum. Ferrari’nin bu pistte iyi araca sahip olduğunu düşünüyorum ve 2006’da burada iy ibir yarış çıkarmıştım. Umarım pazar günü de iyi bir yarış çıkarırım.

Britanya GP’sinden en az beş kez spin attnız. Bunlar sadece hata mıydı yoksa bir problem mi vardı?

FM: İlk spin kesinlikle hataydı. Ancak daha sonra sürekli duruma uygun lastiklerde pistte değildik. Bu yüzden sadece benim yüzümden olduğunu söyleyemem. Stratejimizle de alakalıydı. Silverstone’da çok fazla hata yaptık. Bunu biliyoruz ve bunu tekrarlamamak için çalışıyoruz. Bu, oyunun bir parçası. Bu yıl hata yapan tek takım biz değiliz. Bu, oyunun bir parçası ve biz gelecek yarışa konsantre olmalıyız. Şampiyonanın ucu açık. Markalarda hâlâ öndeyiz ve şu anda endişe edilecek bir durum yok.

Bazıları çekiş kontrol sistemi yokken sizin Kimi’den daha  fazla sorun yaşadığınızı söylüyor. Bu konu hakkında ne diyeceksiniz?

FM: Dürüst olmak gerekirse, başkalarının ne dediğiyle ilgilenmiyorum. Ben ne yapmam gerektiğini biliyorum. Bu yıl bir çok yarış kazandım ve bu yüzden bunları gerçekten önemsemiyorum.

 

 

 


Yorumlar

  1. onur aybars avatarı

    😀 Fotoğrafta çok komik çıkmış 😀 Gece gece koptum valla 😀

  2. nazan nokta avatarı

    attığı spinlerde havanın ve lastiklerin payı büyük sadece onun değil…… geleck hftaki yarışta inş. böyle şeyler olmıycakkkk

  3. ewet bende öyle düşünüyorum ferrari mekanikerleri biz kadar bilemi anlamıyor f1'den barichello bu sayede podyuma çıktı massa gibi son sıralarda tur atıyordu sonra iyi bir taktik sayesinde podyuma çıktı ferrari bunu denemeliydi nasıl olsa kaybedecek birşey yoktu.

  4. Massa'nın Silverstone'da en son sıradayken hala intermediate lastiklerle tur atması saçmalıktı, Bariçello örneğindeki gibi ağır yağmur lastikleri takıp yarış sonunu getirecek benzin alsaydı bence puan alırdı hiç değilse bu da denenmeliydi zaten sonuncuydu kaybedecek bir şey yoktu. Ama Ferrari eski taktik kabiliyetinden uzak görünüyor artık…

  5. ''Mclaren sürücüsü pistteydi ve onun performansı biraz farklıydı. Bu yüzden belki de farklı şeyler deniyorlardı. Bizim yaptığımızdan farklı şeyler yapıyorlar bu yüzden onlar daha hızlı diyemeyiz.''

    Çok dogru söylemiş hiç kimse kimin ne denediğini bilemez ve kesinlikle kimse emin olamaz.

  6. MagicAlonso avatarı

    Massa bariz şekilde suçlu neden diyecek olursanız lastikleri bahane etmiş Alonso ve kimi nin de lastikleri yanlış seçilmiş ve onlar o periyotta spin atmadılar hatta Alonso bütün yarış boyunca hiç hata yapmadı.İyi bir pilot zor şartlar altında da aracına hakim olabilendir.Aracı hızlı süremiyorsan o koşullarda ozaman daha sakin ve dikkatli gideceksin aptalca hatalar yaparak kendini rezil duruma düşürmeyeceksin.Benim izlenimlerim genelde yumuşak sürüş stili olanlar araçla fazla boğuşmadan süren pilotlar genelde yağmurda daha zorlanıyorlar.Çünkü yağmurdaki zorluklar onların sürüş stillerini uymuyor.Bu söylediklerime nerden vardın diyecek arkadaşlar için Kovalainen,Massa örneklerini verebilirim tabi aksi durumlarda oluyor mesela heildfeld de yumuşak sürüş stiline sahip olduğu halde oldukça güzel bir yarış çıkardı.

  7. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    o da onu diyor zaten…

  8. bence massanın attığı spinlerde suçlu sadece kendi değildi arabada da sorun vardı ama massanında da suçu vardı bazı spinlerde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir