Webber Stratejiden Şikayet Etmiyor

yazar:

kategori:

İki Red Bull aracı Buddh pistinde farklı taktiklerle yarıştı. Yarışta orta sert hamurlar çok uzun dayanabilirken yumuşak lastikler çok çabuk aşındı.

Vettel yumuşaklarla sıralamaya çıkmış ve ikinci turda pite girerek orta hamura geçmişti. Webber ise orta hamurla başladığı yarışa yumuşak hamura geçerek devam etmiş ve sonrasında orta hamura geri dönmüştü.

Vettel’in yolunun daha mantıklı olduğunun ortaya çıkmasına rağmen Webber orta hamurla daha uzun süre pistte kalmanın doğru olmayabileceğini söylüyor.

“Kendinizi güvenlik aracı olasılığına karşı da korumalısınız. Yumuşaklarla çok az gitmelisiniz ki biz de bunu yaptık.”

“Eğer ilk pit stopta tekrar orta hamur taksaydık güvenlik aracı durumunda daha kötü durumda olurduk.”

Mark Webber ikinci sırada devam ederken Red Bull’un açıklamasına göre alternatör sorunundan dolayı yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

“Sonunda yüzümde hala gülümseme var. Bugün daha iyisini yapamazdım.”


Yorumlar

  1. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ne malmışın be adam. Gerçekten inanıyormusun sen bu takıma hala. Adamlar sırf Vettel seni geçsin diye yumuşakları takıp sana o an için bir fazla pit yaptıdılar. Normal lastikleri takaydın 59. turda pite girip yumuşakları takıp 1. bitirirdin yarışı. Vet in başta yaptığıın tam tersini yapardın yani.

  2. Suratina tukurseler yarabbi şükür dersin

  3. Yarış Azeri İdman tv den izlenir 😀

  4. webbere acaba bu hilebulla gidip hiç şikayet etmişmidir acaba hep sorunlar neden beni buluyor diye belkide erkenden kovarlar felan sanıyor herhalde…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir