Massa: "Vettel; Senna ve Schumacher'e Aynı Seviyede"

yazar:

kategori:

2008’de şampiyonluğu kılpayı kaçıran Massa “Bugün Senna, Schumacher ve sürekli olarak zirvede yer alan diğer isimler gibi Formula 1’in en iyiler arasına adını yazdırdı.”

“Onun adına çok mutluyum ve kariyerinde başardığı her şeyi hak etti. O, harika bir sürücü.” dedi.

Fernando Alonso “Sebastian’ı kutluyorum. Çok güçlü bir sezon geçirdi ve özellikle sezonun ikinci yarısını bir çok galibiyetle domine etti. Ona ve takımına tebrikler.”

“Umarım gelecek sene, bu seneye göre onun için durumu biraz daha zorlaştırabiliriz.” dedi.


Yorumlar

“Massa: "Vettel; Senna ve Schumacher'e Aynı Seviyede"” için 64 yanıt

  1. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    bende sana acıyorum ramboCUK

  2. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Var ya sizin durumunuza acıyorum

  3. 3 yıl birlikte yarıştılar Senna çok daha iyi bir araca sahip di.Schumacherin aracında mclaren de olan aktif süspansiyon yoktu hatta 92 de tc ye geçen mclaren e karsı benetton 94 ün basında tc ye geçti.Yani 2 yıl hem tc siz hem aktif süspansiyonsuz zayıf bir araçla yarıstı.Ama kök söktürdü Senna ya O kadar araç farkına rağmen pistin heryerinde amansızca Senna yı defalarca sıkıştırdı Schumacher işte bu gerçek pilotaj kalitesidir.Siz kimle kimi kıyaslıyorsunuz.Herşey ortada araçlar ortada araç farkları ortada yapılan is ortada teknoloji diye birsey var.Hatta ve hatta Schumacher yanılmıyorsam 93 senesi o araçla Mclaren pilotu Senna nın üzerinde sampiyonayı 3. sırada bitirdi.Daha başka söze gerek yok sanırım.Özellikle 92 yılından itibaren altında daha iyi Mclaren olsaydı 96 yılına kadar Schumi nin 4 tane sampiyonluğu olurdu.Daha zayıf bir araçla hem Prost dan hem Senna dan daha iyi iş çıkarmış üstünlük sağlamış 4pol le sampiyonluk yaşamış tarihin en fazla geriden gelip yarıs kazanan pilotu pilotaj noktasında herkesden daha başarılı olmuş kimsenin yapamadıklarını yapmış sampiyon olamadığı senelerde bile en zayıf araçlarla bile hep ilk 3 içinde olmuş siz neyi anlatıyorsunuz.Sayabileceğiniz pilotlar Schumacher in yaptıklarının yarısın yapmış değil.Hızlı araçla hakkını vermiş eşit araçla herkesden sıyrılmış pilotaj isteyen pist kosullarında yanına kimseyi yaklastırmamıs Geride olan araçla 4 pol kazandıran bir araçla bile Sampiyon olmus örneği olmayan bir pilot her alanda her kosulda basarılı olmus.Schumacher kariyerinin başında ele avuca sığmayan aracın çok üstünde bir pilotdu yaptıkları da ortada hem Prosta hem Senna ya o araçla kafa tutmuş daha bunun üzerinde bir ölçü yok.

  4. Diğerlerinden 1 sn hızlı araca sahip olduktan sonra kiminle yarıştığının ne önemi var:)

  5. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Hindistanda ilk pitten sonra kaçıncı olarak pite döndü ve sonrasında kaçıncı sıraya kadar yükseldi ? Yok blokaj yapmışta pist dışına çıkmışta ee çıktıysa ne olmuş ? Blokaj yaptıysa ne olmuş ? Bazen öyle konuşuyorsunuz ki sırf nereden bir şey bulurda ezmeye çalışırım başarıyı gölgelemeye çalışırım hep onun derdindesiniz.

  6. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Vettel'in şampiyon rakipleri olması neyi değiştirir? Şampiyon sürücüler, aracı yarım saniye hızlandırabiliyor mu?
    Vettel gerçekten kusursuz sürüyor, ama hep önde olduğu için böyle.
    Arkaya düşer düşmez bocalamaya başlıyor. Geçtiğimiz hafta ki Suzuka yarışını hatırlatmak isterim; Üçüncü sıradayken bir çok blokaj ve pist dışı ziyaretlerinde bulunmuştu. Ancak yarışı gene kazanmayı bildi.
    Altında RB gibi araç olsun, hatayı telafi etme şansın çok yüksek.

  7. Schumacher ile Vettel'i kıyaslayabilirsin. İkiside teknik olarak çok üstün takımlarda rakip takım arkadaşı olmadan yarıştı. Senna'nın yarıştığı dönemde meydan o kadar boş değildi.Hem takım arkadaşlarına hemde büyük isimlere karşı yarıştı. Şumi ve Vettel benim en iyiler listemde ilk yüzde bile değiller.

  8. Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar. Massa haklı. Vettel pistte bu kadar çok şampiyon varken kusursuz yarışıyor ve 4 senedir hakkında atıp tutanları utandırıyor.

    Allah aşkına bir de şöyle düşünün; gelecek sezon Alonso,Raikkonen ve Hamilton emekli olsa ve pistte sadece Button kalsa Vettel bu araçla kaç yıl daha şampiyon olur sizce? Cevap: Ölene kadar mokoko.

    Şimdi Schumacher'in yanından bile geçemez diyen arkadaşlara soruyorum 2002-2003-2004 yıllarında Schumacher'in dominant aracına karşılık pistte kaç rakibi ve kaç şampiyon pilot vardı?

    Yapmayın arkadaşlar önce şapkayı önümüze koyalım, eğri oturup doğru konuşalım. Vettel'in başardıkları Schumacher'in dejavusundan başka bir şey değil hatta bir bakıma daha iyisi. Sırf bu başarıları Ferrari'de değil de başka takımda kazandı diye mundar mı oluyor? Bu kadar sübjektif olmayın. Sezarın hakkı Sezar'a, Vettel'in hakkı Vettel'e.

  9. Fernando Schumacher avatarı
    Fernando Schumacher

    schumi ayrı dünyada zatende wettelle ve herhangi başka bir pilota o dünyada yer yok

  10. Fernando Schumacher avatarı
    Fernando Schumacher

    ellerine sağlık kardeşim çok güzel yazmışsın.

  11. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)

    Soruna cevap vereyim yine de. Schumacher şampiyon Benetton'dakaki mühendisleri de yanına alarak Ferrari'ye gitti. Ferrari 1996'dan sonra hep zirveye oynamaya başladı. Haliyle de Benetton çöktü.

  12. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Rambo nickini kullanda insanlar tanisin seni

  13. Yok artik felipe, bazen sartellerin atiyor devreler karisiyor gibi. Sanirim bu aciklamayi alonsoyu kizdirmak icin yapti…

  14. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Çok doğru açıklamalar tebrik ederim. Zaten dediklerin gerçekler ama kişilerin kendi dilekleri ile insanların başarılarını görmezden gelme çabası moda oldu şu sıralar.

  15. zorunda mıydı?

  16. Vettel 4 şampiyonluk ve Pol/Yarış kazanma ve daha nice istatistikte rekor kırıp Prost ve ya Senna'dan daha iyi olamıyorsa;

    bu işin "sana göre"si var demek ki..

    Bana göre de Senna, Schumacher'den iyiyse, bir şey diyemezsin..
    Schumacher iyi olabilir ama Senna yaşasaydı daha fazla başarılara imza atardı fikrine sahip olmamda da bir sakınca yoktur sanırım…

    Not: Rai fanıyım..

  17. Haydi tamam anladik; Vettel, Schumacher ve Senna ile ayni kefede olamaz da, Senna'yi hala Schumacher'den ustun gorenleri anlamak biraz abes bir durum!

    Birisi demis ki, Senna manuel vites ile yarismis! Schumacher ne ile yaristi! Hayir Senna en deli arabayla giderken, Schumacher onu kovaliyordu, geciyordu! Adam `öldü` diye adami f1'in mucidi yaptiniz! Senna tabii de harika bir pilottu ama bir Schumacher olamaz.

    Schumacher dediginiz adam en az 5 nesil arac kullanarak ve en az 10 teknolojiye adapte olarak bu sporda mucadele verdi! Yeri geldi cok zorlandi, yeri geldi kazandi, yeri geldi yaris disi kaldi! yeri geldi sampiyonadan `diskalifiye` edildi! yeri geldi FIA adama savas acti! sampiyonluklarini motor patlatarak kacirdi! hangi dunya sampiyonu bunlari yasadi, kusura bakmayin ama `hicbiri`! O yuzden ona efsane diyorlar! Hayatinda sadece basarilar yok, hayal kirikliklarina sigdirdigi azim, sabir, ozguven, caliskanlik ve mucadelenin emegi var!

    O yuzden F1 demek Schumacher demek, 1 2 belgesel ile video ile Schumacher'i kucultup Senna'yi buyultmek akil yanilmasidir! Schumacher icin gelecekte yapilacak olan filmler ve belgeseller oldugu zaman anlarsiniz durumun ciddiyetini, kimin daha degerli oldugunu! 40 yasindan sonra bile pc oyunu tarzi f1'e donmek basli basina ciddi bir karardi ve bence bunda da basarili oldu! Bir cok pilota `sozde` maskara oldu ama bazi yarislarda kimin ne oldugunu ispatladi! Zaten neden boyle sonuclar aldigini herkes biliyor, oraya girmeye gerek yok!

    Her pilot benim icin degerlidir, her pilotu severim ama sirf birisi oldu diye de yasayan birini kucumsemek biraz enteresan!

    Sevgiler ve saygilar….

  18. Boş konuşuyorsun.

  19. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Afferim Massa prangalarından kurtulduktan sonra Alonso için PR yapmana gerek kalmayınca gerçekleri söylemeye başladın.Bir pilot bunu söylüyorsa taraftarlar sadece yediremiyordur olay bu. IVettel efsanenin babası olmuştur artık Schumi ve IVettel ayrı dünyadadır.

  20. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Hadi Vettel onların seviyesinde de sen ne seviyedesin ben daha onu çözemedim. F1 de ne işin var senin..

  21. Mercedes ile şampiyon olursa nasıl bir kamuoyu oluşur bilmiyorum, ama McLaren İle şampiyon olursa da senin mantığına göre efsane olur.

  22. evet babası iş adamı o zaman ailesi zengin çocuğu evde yatsın niye çalışıyor ki
    Williams o dönem A.Senna ya ödediği para şimdi hatırlayamadım bir devletin bütçesinden dahi fazlaydı.Tabiki Senna gelirini çocuklar için bağış yapardı ondaki cocuk sevgisi de kimsede yoktu…

  23. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)

    Boş konuşuyorsun şu an bilmem farkında mısın?

  24. eski yarışları izleme paha biçilmezdi şimdi fetili izleyince içim geçiyor insan uyukluyor onu izleyeceğime üsküdar hasippaşa arası minibüs şöförünü izlerim ondan daha fazla heycan verir…

  25. benim bildiğim senna,nın ailesi zengin idi . bu para gitmeme nedeni olamaz

  26. schuamcher nasıl gitti

  27. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)

    Gitmek zorunda mıydı? Sen bir pilotun efsane olup olmamasını Ferrari'ye gidip gitmemesine mi bağlıyorsun? Adam elbette kariyerini düşünecek o zamanlar çöküş dönemindeki Ferrari'ye mi gitseydi?

    Senna'daki o hiçbir pilotta olmayan kazanma hırsını da yazsana? O manuel vitesli, kontrolü zor araçlarla yaptıklarını da yazsana? Virajlarda bile gazı köklediğini yazsana? Pilotajlığının yanında mütevazi kişiliğini de yazsana. Ama yazmazsın. Çünkü işine gelmez.

    Vettel istatistik olarak Senna'yı geçmiş olabilir ama herşeyi istatistik belirlemez. Senna boşuna efsane olmadı.

  28. O değil de Massa bir açıklamasında alonso yarıştığı en iyi takım arkadaşı olduğunu söylediğinde alonso fanı arkadaşlar massayı savunup yok alonso şöyle iyi böyle iyi atıp tutuyorlardı. İş vettele gelince vetteli kabullenemedikleri gibi massanın bu açıklamasına kulp buluyorlar ya bravo

  29. bu işlerde olay paraya bakar

  30. sadece McLaren,de başarılı olmuş başka yok

  31. Yıl Takım(lar) Puan Durumu Pilotlar Puan Sıralaması Pol Pozisyonu
    1984 Toleman (Toleman Group Motorsport) 13 9 0
    1985 Lotus (John Player Special Team Lotus) 38 4 7
    1986 Lotus (John Player Special Team Lotus) 55 4 8
    1987 Lotus (Camel Team Lotus Honda) 57 3 1
    1988 McLaren (Honda Marlboro McLaren) 90 Şampiyon 13
    1989 McLaren (Honda Marlboro McLaren) 60 2 13
    1990 McLaren (Honda Marlboro McLaren) 78 Şampiyon 10
    1991 McLaren (Honda Marlboro McLaren) 101 Şampiyon 8
    1992 McLaren (Honda Marlboro McLaren) 50 4 1
    1993 McLaren (Marlboro McLaren) 73 2 1
    1994 Williams (Rothmans Williams Renault)

  32. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Hata bende yanlış yazdım, "Alonso ve Raikkonen'e Efsane diyemeden Vettel'e efsane diyebilmek"

    Yani demek istediğim Alonso ve Raikkonen'in bu kadar şampiyonluk yaşamadan Vettel'in yaşaması bana ilginç geldi. Biliyorsun bende koyu bir Schumacher fanıyım. Vettel'in EFSANE'nin rekorlarını kırmasını asla ve asla istemiyorum

  33. hangi birini söyleyim iki araç kullanmadı herhalde izleyeceksin

  34. palavra korkusundan gitmedi . biliyordu senna o ferrari o dönemlerin en kötü aracı idi . kariyer korkusundan gidemedi

  35. röportajından alıntıdır:Montezomolo, "İmola'daki yarıştan önce Ayrton Senna bana gelip dedi ki, 'Kariyerimi Ferrari'de bitirmek istiyorum. Prost, Lauda, Mansell, Michael, dolayısıyla (yeni bir tanesini daha) göreceğiz, Hayat, herkes için uzun" dedi.
    demek ki herkezin hayalinde varmış

  36. Massa'nin bu sözlerinin tek bir açıklaması var o da Ferrari'den kovulmayı her ne kadar anlayışla karşiladigini belirtse aslinda bunu hazmedememiş olmasi.Ve bunun icin de Alonso'yu bile suçlu goruyor kendi cercevesinde:) Eger seneye de Ferrari'de devam etseydi bu aciklamalari yapmazdi,sinirle soylenmis sozler bunlar.

  37. Boşa tarşışıyorsunuz arkadaşlar Yazı nın başlığı ile Massa nın söylemi arasında ben bir bağlantı kuramadım.İyi pilotlar arasına katıldı ile aynı seviye farklı seyler.Dünya da kabul görmüş bir gerçek varki dayanakları da yaptıklarıda ortada.
    Bu sporda Senna da Schumacher de büyük efsaneler.
    Efsane olmak için sayılar yetmez .
    Bu yüzden su an Vettel büyük pilot artık ama efsane olması için diğerleri gibi zorlu şampiyonluklar ve
    Schumacher in yaptıgı gibi en fazla geriden ki bu pilotaj ister en fazla geçis gibi yağmur kabiliyeti gibi pilotaj pistlerinde herkesden farklı olabilmek gibi gerçek pilotajın tüm gereklerini yerine getirdiğinizde bu kosullarda büyük isler yaptığınızda hakettiğiniz saygıyı görürsünüz elbette.Bütün efsane pilotların bir ortak noktası vardır örn.isin makinelere kalmadığı gerçek pilot kalitesini ortaya koyan koşullar vardır yağmur gibi araç farklarının min.indiği işin sadece pilotun kalitesine kaldığı kosullar bakalım iki büyük efsane ikiside yağmurda mükemmel.
    Pilotaj herşeydir kısacası.

  38. birde kullandığı araçları söyle

  39. kaç araç vardı sen söyle

  40. sana bisey derdim de simdi :)))

  41. en geriden mi almanları cık torrorosları cık al sana en kötü yine 5.lik gelir pistte kaç araç vardı

  42. schuamcher gibi kimse olamaz ne senna ne prost vettel

  43. efsane senna ferrari niye kullanmadı bana bi söyle

  44. mehmet ceviz avatarı

    massayı hiçbir zaman 1.sınıf takımın pilotu olarak görmedim.oda beni yanıltmamak için ferrariyi 2.sınıf takım yapma çabasına girdi.ferrari baktı massa başaracak gönderdi.madem böyle iddialı açıklamalar yapabiliyordun,2010 almanyadan sonrada iddialı olsaydın,2007 brezilyada kimi ye yolverirken iddialı olsaydın,2008 çinde kimi yol verdiğinde iddialı olsaydın.aklınca alonsoya gönderme yapıyor.merak etme sen vet,alo,kimi,ham 1.sınıf sen değilsin.

  45. Senna ne mi yaptı youtube yarışlarını belgeselini izle madem daha yeni izliyorsun F1 izledikten sonra yorum yap…

  46. hele şükür biri çıktı ALO RAİ efsane olaracak ne yaptı diyen biri

  47. ve 51 zaferi var.oda efsaneler arasında anılmayı sonuna kadar hak ediyor.

  48. ey gidi ey 2005 2006 yıllarında Michael Schumacher,in eli kolunu bağlayan fia.nın imalatı olan alonso efsane oluyor . son yedi yıldır gerçek bir şampiyon olan ve bmw,de başlayın torro rosso,da harikalar başaran . bunu redbul,da katlayara devam edip şampiyonluklara ambargo koyan . geriden gelip birşey yapamaz diyenlere . brezilya,da 2 kere en geriye düşüp oradan gelip şampiyon olan . hemde yağmurda bunu yapması onun efsane olmasına yeter

  49. prost neciydi acaba rekabetin zirve yıllarında kapı gibi 4 şampiyonluğu var oda efsane olmuyormu acaba ?

  50. Duhan Peker avatarı

    Schumacher'in ''S'' ' i olamaz.

  51. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)

    Schumacher ile aynı seviyede mi değil mi tartışılır. Ama Vettel Senna'nın b*ku bile olamaz.

  52. Alonso ve Raikonen efsane olabilecek ne yaptilar ki bana bunu soyleyebilir misin ? Elbette ki ikiside cok kaliteli pilotlar ama su anda tarih yazan tek kisi Vettel, ondan dolayi saygi gostermek lazim. Bir Schumi taraftari olarak Schuminin rekorlarini kirmasini istemem ama kirarsa da taktir ederim.

  53. senna ne yaptı bi söylesene bana vettel,den farklı

  54. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Yav He He.

  55. vettel eğer gerçek bir efsane olmak istiyorsa schuminin yolundan gidip ferraride şampiyonluklar kazanacak yoksa yok ferraride şampiyon olmak rbr de şampiyon olmaya göre daha cezbedicidir.

  56. Senna ile aynı seviyede mi? tanrı çarpar seni massacım tanrı 🙂

  57. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Alonso ve Raikkonen'e efsane diyemezken Vettel'in efsane olması.. Çok ilginç bir durum 🙂

    Kabul edilsede edilmesede, tarih istatistikleri hatırlar. Nasıl Schumacher şuan bu sporun en başarılı pilotuysa Vettel onun rekorunu kırdığı zaman kimse hatırlamasa bile tarih onu hatırlayacak onu yazacak. O yüzden Vettel şimdiden bu sporun en başarılı isimleri arasına "Resmi" olarak girdi. Kabul edilsede edilmesede durum bu

  58. Bugün Senna, Schumacher ve sürekli olarak zirvede yer alan diğer isimler gibi Formula 1'in en iyiler arasına adını yazdırdı.

    Sadece bunu dediyse, ki öyle görünüyor; bu gayet normal. 4 kez şampiyon olmak demek listede en üste çok yaklaşmak demek. Üstteki isimlerle birlikte anılmak demek.

  59. statistikler konuşur… aksini iddia edecek hiç bir kanıtınız yok maalesef.. senna ayrı bir hikaye onu ayrı dutuyorum ama schuamcher de yarışırken hiç bir rakibi yoktu, o kdr da küçümsemeyin şu çocuğu

  60. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    gülerken sandalyeden düştüm

  61. massa sen nediyon bir brezilyalı olarak Ayrton Senna ile onun isimlerini yanyana birdaha alma sen bali yapma massa ne içtin bilmiyorum ama gercekten sana yakıştıramadım…

  62. fernandoalonso avatarı
    fernandoalonso

    Katılmıyorum Senna ve Schumacherle aynı seviyede değil.Özellikle Alonsonun çok gerisinde.

  63. Felipe Massa diyor ki;

    "Güçlü takım arkadaşlarıma karşı zor zamanlar geçirdim. Bunlar arasında en acısı sanırım Alonso oldu. O daha tam bir pilot"
    "Schumacher şaşırtıcı ve aynı zamanda çok tam bir sürücü. Çok iyi bir pilot. Ancak Alonso daha mükemmeldir diye düşünüyorum"

    demek ki massa'ya göre de vettel hala alo seviyesinde değil 🙂 zaten ne değişti ki, 2012 sonunda da seneye 4. şampiyonluğunu alacağını bilmeyen yoktu. yine baskın aracıyla aldı, bu yarışı da 30 saniye farkla kazandı, bu yarışta da ilk tur sonunda rosbergle 2.5 saniye fark vardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir