Boullier Telsiz Konuşmaları İçin Özür Diledi

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen aşınmış lastikleriyle yavaş kalırken ve hemen arkasından takım arkadaşı Romain Grosjean gelirken takımın pist kenarı operasyonları şefi Alan Permane Fin pilota “S**tiğimin yolundan çekil” demişti.

İlk geçiş denemesinde Grosjean teması engellemek uğruna pistten çıkmak zorunda kalmıştı. Raikkonen telsiz mesajına aynı küfürle karşılık verdi.

Lotus Raikkonen’in muhalefeti hakkında konuşacaklarını açıklamıştı. Bugün Eric Boullier telsiz mesajının doğru olmadığını ve tekrarlanmayacağını söyledi.

“Romain o an Kimi’den tur başına iki saniye kadar hızlıydı ve bu bir takım emri bile değildi.”

“Kimi’den Romain’in geçmesini istememiz açıkça en doğru seçimdi, çünkü Massa podyumumuzu çalabilirdi.”

“Sonradan anlaşılabileceği gibi bu telsiz mesajı hiç te duygusal olunmayan bir şekilde verildi.”

“Tansiyon çok yüksekti, bir çok potansiyel teknik sorunumuz vardı ve doğru olmayan bazı kelimeler ağızdan çıkıverdi.”

“Bir çok insanın buna şaşırdığını biliyorum, ancak tek yapabileceğim takım adına özür dilemek. Bu bir daha olmayacak.”


Yorumlar

  1. arkadaşım yukarıda dediğim gibi sen lotusla ile gro yu karıştırıyorsun.
    lotusun yaptığı yanlışlar. kimi severlerinin gro,ya negatif yaklaşımını sağlıyor.
    bende olsam sende olsan şampiyon bir pilot kimiyi geçmek istemezmiyiz?

  2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Arkadaşım hızlı olana yol verir takım arkadaşı bu normaldir Kimi'nin o dönemlerde şampiyonluk şansı vardı. Her ne kadar aslında olmasa da denklemin içindeydi. Son yarışta da evet Kimi yol vermeliydi zaten Grosjean 2sn hızla geliyordu ve arkasında da hızlı otomobillerin onu yakalayıp podyumdan etme şansı vardı ve Kimi zaten yol vermeyi reddetmedi. Gerektiğinde 2008'de de Massa'ya yol verdiğini gördük fakat benim burada bahsettiğim Grosjean'ın her zamanki gibi yanlış zamanda hamle yapması. Ve en önemlisi, altını çizdiğim en önemli nokta Lotus takımının ve F1 dünyasının Raikkonen karşıtı olması.

    Medyaya politik ezber klişe cevaplar verip sahte gülümsemeler sunsaydı böyle olmazdı elbet, ama işte biz onu bu yüzden seviyoruz.

  3. İyide o zaman gro'yu bilerek pite almamazlık yapmadılar rai kendi geldi geçti gitti. Burda durum daha farklı rai'nin yavas kalmasını istedi takım gro'yu kasıtlı olarak podyuma cıkardılar rai de bence baba gıcıklık mı yapıyosunuz alın size gıcıklık dedi. Olay gecen yarıstaki weber 3 pit olayı gibi.

  4. arkadaşım biraz gro'ya saygı.
    ben kimi taraftarı değilim. ama kimiye ve tüm pilotlara saygı duyan bir taraftarım.
    sen lotusla gro yu karıştırıyorsun.
    bu süreçten önceki süreçleri hemen unutyorsun.
    gro kimi senden hızlı yol ver. iki defa oldu bu olay, neden o zaman yazmadın.
    işine geldiğinde yazmıcan

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Ben daha sert bir şeyler bekliyordum, Permane ucuz yırtmış. 🙂

  6. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Raikkonen Ferrari ile anlaştı ve bir anda Grosjean performans yükseltti. Kimi'ninki ise düştü.

    Raikkonen lehine birdaha Lotus kanadında olumlu bir şey duyulamadı. Muhtemelen bazı datalar da Raikkonen'den uzak artık takımda. Adam takımdan para alamadığı gibi, başka takıma gitmeyi tercih etti diye bir anda sırt çevriliyor ve üstüne üstlük telsizden küfür yiyor.

    Kore'de Grosjean'ın Kimi'ye geçilmesine bozulmuş durumda aslında takım. Neden mi? Kimi Ferrari anlaşması açıklandıktan sonra iki pilotun performansları ve destekleri tamamen tersine döndü. Lotus sponsor bulma peşinde ve amaçları da "bakın Grosjean istediğinde Kimi'yi yeniyor. Kimi ayrılıyor ama ona gördüğünüz gibi zaten ihtiyacımız yok." Anlaşma duyurulduktan sonra Grosjean'ın tüm yarışları onun önünde bitirmesi için uğraşıyorlar. Kore'de güvenlik aracı ve süper geçiş hamlesiyle planlar tutmadı.

    Ve o geçiş hamlesindeki tehlikeli savunmaya takımdan tek eleştiri duyamadık.

    Grosjean yarışmak konusunda beceriksiz olduğu için, ve kendini bir şey zannetmeye başladığı için, o virajda lastiklerinde grip kalmamış Kimi'yi geçmek için acele etti. Kimi pistte durmakta bile zorlanıyordu ve o virajda çok dışs açıldı, çünkü grip yoktu. Büyük pilot Grosjean da akıllılık edip geç apex girişi alarak sonraki kısa düzlükte çok çok kolayca geçmek yerine kahramanlık yapmaya çalıştı.

    Ve yarış sonunda orada noldu sorusuna, bilmiyorum ona sorun, ama bence verecek bir cevabı yoktur, diyor. Sen daha kimsin be kardeşim. Takım sponsor bulmak için arkana geçti de dünya şampiyonu mu olacaksın. Sen de o yetenek doğuştan yok ki.

    İşin kötüsü, ingilizler, podyumdaki coulthard da olmak üzere, bu fırsatı kaçırmıyorlar. Sky'da Raikkonen'e aptal dediler, aptal.

    Yaptıkları codemasters oyununda Raikkonen'in berbat olması tesadüf değil zaten. Sırf onun için patch yapan fanlar olmuştu.

  7. bu konu buradaki ilerde bir ekip yönetmek bir şirket sahibi olmak adına hedefi olan arkadaşlar için ders almaları gereken çok iyi bir örnek…
    lotus şu an şampiyonada markalarda 2. olabilme şansına sahip…bunun için eskisi gibi performans gösterecek bir kimi ye ve daha evvelkinden daha yüksek puanlar alacak bir grosjean a ihtiyaçları var. sonuçta yükün yine önemli bir kısmı kimi ye ait…
    kimi gelecek le alakalı ne plan yaparsa yapsın kontratının sonuna kadar takımı için elinden geleni yapan bir pilot…bunun en güzel örneği Ferrari de ki ilk döneminin son senesidir. takım kendisini yollamasına rağmen o asla küsmemiş elinden geleni yapmıştır. bugün belki de Ferrarinin onu tekrar geri almasındaki en önemli referans noktası bu duruşu olmuş olabilir. lotus kimi ilişkisinde ise giden kimi…dolayısıyla burada kimi gider ayak takım için elinden geleni yapmaya devam ediyor…ediyor iken sen böyle bir adama sıradan bir pilot muamelesi yaparsan bu pilot bir şey kaybetmez ama sen markalarda bir dünya ikinciliği kaybedersin ki buda milyon dolarlar demek…şu an massa ferrariyi iplemiyor…bu adama telsizden bir ifade kullanırken gayet nazik kelimeler kullanıyorlar…daha çeyrek tur geçmeden sen kimi gibi daha düne kadar önünde esas duruşta durduğun bir adama küfredersen takım bundan ne elde eder anlamış değilim…nerden baksan ahmakça bir davranış…kuvvetle muhtemel kimi bu davranıştan sonra eğer bu ifadeyi kullanan permane kendisinden özür dilemezse bence eskisi gibi asılmaz. kaybeden takım olur.
    söz ağızdan çıkana kadar senin esirindir. ama çıktıktan sonra sen onun esiri olursun. boulier akıllı bir adamsa çıkar cümle alemin önünde kimi den takım adına özür diler. ne kaybeder hiç…ihtimal ne kazanabilir markalarda dünya ikinciliği…bunun için kimiye ihtiyaç varmı var…var oğlu var…
    grosjean kuvvetle muhtemel seneye en iyi ihtimal eşit statüde yarıştırılacak bir pilot…kesinlikle birinci pilot olmayacak belkide ikinci pilot olacak…böyle bir adam için gider ayak kimi ye iki yılın ezikliğini üzerinden atsın diye elini kolunu bağlatıp bir kaç tokat attırmak ne kadar yanlış bir hareket…bunu seneye anlayacaklar…

    sözün özü işine duygularını karıştırmayacaksın…kan kusacaksın kızılcık şerbeti içtim diyeceksin…işine yaradığı sürece sevmesen de birilerinin varlığını işin içerisinde kabulleneceksin…çok sevsen de işine yaramayan işine zarar veren adamı tutmayacaksın…vefa nın sadece İstanbul da bir semt adı olduğunu bileceksin…efenim bu adam yıllarca bize hizmet etti onu çıkartamam…çıkartma ama vefa diye de başkalarının performansını negatif etkileyecek bir konumda tutma çek pasif bir göreve aynı maaşı ver aç ta açıkta bırakma…efenim adam bana para kazandırıyor ama cimbomu tutuyor ben ise fanatik fenerliyim kıl oluyorum bu adamı atmam lazım…ben solcuyum o ülkücü veya sağcı…yahu bunlar boş şeyler…herkesin fikrine düşüncesine saygı duyacaksın ama o işyerinde olan tüm insanlar o şirketin daha başarılı olması için aynı fikre sahip değillermi? eğer bu varsa zaten fikir birliği sağlanmış demektir. banane adamın memleketinden tuttuğu takımdan inancından siyasi zihniyetinden…böyle düşünse kulelerin yıkıldığı bir dönemde koskoca bir dünya markası coca cola işin başına Müslüman türk muhtar kent i atarmıydı?
    sonuç…iyimser ol,sabırlı ol,insanlara iyi davran,kırıcı olma,nazik ol,olaylara her daim pozitif bakmaya çalış,birleştirici ol,selam ver,temiz ol,az ye, az konuş, az uyu, elalemin karısına kızına bakma, onları düşünüp karınla yatma, insan yerine kedi köpek hayvanla yatma, yemekten önce ve sonra mutlaka elini yıka, ana ve babandan dua iste onlara iyi davran, cennet anadan bereket babadan gelir bunu unutma, onlara öf bile deme,akraba ilişkilerini önemse, her sabah evden çıkarken göğe bak dua et, bismillah her hayrın başıdır her işe onunla başla, insanlara yardım et, cömert ol, mazlumun ahını alma, tamahkar olma, boş kaleye gol atma, kolay gelen kolay gider rahat zahmettedir zahmet rahattadır bunu unutma, işine yaramayacak bilgileri aklında tutma, aklına gelenleri daima yaz, akitlerini yazılı yap, işi ehline emanet et, kıyafet ve ayakkabı konusunda en iyisini almaya çalış, vakit en pahalı şeydir boşa harcama, bir işe vakit harcarken bu işten ben veya karşımdaki veya bir başkası bir fayda gördümü muhakkak sorgula, basit sıradan olma, basit şeyler için insanlarla tartışma kavga etme, geri adım atan sen ol, unutma boşyere çıkan bir kavgada ölen kadar öldürülen de hesaba çekilecek, yalan söyleme, umudunu asla kaybetme…
    şunuda unutma sevdiğin kadar sevilirsin…

  8. aaa ayniymis, ama daha net gorundu valla kusura bakma 🙂

  9. Kimi bu kadar sinirlendiyse bunun öncesi vardır.Kolay kolay duygularını belli ettiğini hatırlamıyorum.

  10. Kimi viraja yaklasmadan iceri gecerek gronun onunu acti ama gro gecmekte gec kaldi.bitik lastiklerle olmayan frenle zaten kimi de biliyor savunma yapamayacagini.bence lotusun yatigi cok yanlis..

  11. Bu daha net, yalniz en alici noktada kamerayi sallamis ceken kisi 🙂

    http://www.youtube.com/watch?v=VHPXGwJ43Xo

  12. Permane`nin imza atildigindan beri bir hazimsizligi vardi zaten, bu yarista kusmus oldu.

    Raikkonen bir cok kereler kendi muhendisine atar yapmistir ancak o kendi muhendisidir ve onunla ayri bir iliskisi vardir dogal olarak, buna ragmen kufur ettigini hic mi hic duymadim..

    Bunlar bir tarafa pilot o an aracin icinde 50-60 derece sicakta bir suru seyle mucadele etmektedir, tansiyonu 12-18, nabzi 120-130 bpm ve adrenalini normalin 2 katidir (salliyorum). Pilot`un o durumda sinirlenme/sabir esiginin cok dustugunu herkes bilir.. Bu sebeplerden verilen tepkileri tamamen ayirmak lazim, Permane o an pit duvarinda heyecanli olabilir, sinirli olabilir ama asla pilotun durumunda olamaz, buna ragmen fuc*king diyorsa ben bunda kesinlikle art niyet ararim. Sen yillarca profesyonel bir yonetici olarak calismis koca takimin pist direktorusun, koca tecrubeli adamsin, ki eminim bunlarinda egitimini almissindir. Bu sebeplerle Boullier`in degil Permane`nin cikip ozur dilemesi beni ikna eder..

    Not: Permane`nin Twitter`dan fanlar beni ve ailemi ölümle tehdit ediyor demesi de zaten Kimi`ye karsi olan patavatsiz yaklasimini gosteriyor, akli basinda adam inanirmi boyle tehditlere?..

  13. adamın parasını vermediniz bir de üstüne küfrettiniz yuh yani

  14. ölen öldü kalan kaldı. madem yaptığınız yanlış yarıştayken aklınız nerdeydi diye sormazlarmı insanlar eric

  15. Alan Permane: It seems I have upset a few people by shouting at Kimi, I can understand the die hard fans not liking it, but I do find it odd that. Some of them say they want to kill my family because of a telling off.

    Küfürlü konuşmayı hiç yakıştıramadım bir takıma, ki karşındaki dünya şampiyonu bir pilot, Kimi'de sayısız atarlanmıştır ama küfür içerdiğini hatırlamıyorum, çoğu pilot söylemiştir, "bu sa*ak ne yapıyor?" "alın şunu önümden" "hıyar" vs. ama küfür biraz ayıp ki bunun pist üstü operasyon sorumlusu birisinden duyulması… Kesinlikle herşeyden önce takım gelir, ama Lotus'ta imajına ağır bir darbe vurdu diye düşünüyorum.

  16. Hadi ordan terbiyesiz insanlar…Her fırsatta sporu düşündüğünü söyleyen FIA uyarmadı bile takımı..

  17. Bence asla özür dilememeleri lazım… Böyle telsiz konuşmalarına ihtiyaç var kesinlikle.

  18. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    biz mutluyuzz

  19. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    raikkonen adam etti bunları hak etmedikleri yere getirmiş demekki hele bi söylesinler bakıyım 2 sezondur hangi yarışta aracın alabilecegi en iyi pozisyonu almamış rai o kadar verdiği emekler boşa gitti bu takıma yazık gerçekten adamın podyumunu al elinden üstüne küfür et ve dedigin gibi beleşe yarıştır vay be lotus seneye görüsecez sizle.

  20. alonso sorun yasamasaydı gro cıkabılırmıydı bakalım podyuma

  21. hani raikkonen'den özür? adamın parasını vermiyorlar yarışıyor, üstüne küfür yiyor. ne kızmışsınız ferrari ile anlaştığı için be lotus.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir