Red Bull'un Tabanı Aşırı Isınma ve Esneme İddialarına Karşı Test Edildi

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport; şu anda BBC’de yorumcu olan eski tasarımcı Gary Anderson’un bu konuya dikkat çekmesi üzerine Red Bull RB9’u inceleme altına aldı.

Termal kamera kayıtlarına göre Red Bull sürücülerinin hemen altında yer alan bölüm, düşük hızlarda çok sıcak olarak ekranlara yansıdı.

Anderson, Adrian Newey’in aracın önünde yer alan “tea tray” adlı bölümün yukarı kalkmasını sağlayarak  ön tarafın yere daha yakın olmasını sağlayan bir sistem geliştirdiğini iddia etti.

Auto Motor und Sport, Force India’nın da benzer bir şeyden şüphelendiğini ve bunun kurallara uygun olmadığını söyledi.

Tüm bu şüphelerin üzerine FIA teknik delegesi Jo Bauer, tea tray adlı parçayı 300 dereceye kadar ısıtarak esneme olup olmadığını inceledi. Ancak bu incelemeden olumsuz bir şey çıkmadı.


Yorumlar

“Red Bull'un Tabanı Aşırı Isınma ve Esneme İddialarına Karşı Test Edildi” için 50 yanıt

  1. weber'in aracını teste tabi tutmuşlardır.

  2. sen galiba Schumi'nin kariyerinden bihabersin 7 sene Ferrari'de şampiyon olmadı ki Schumi, bilmeden öğrenmeden konuşmayın artık

  3. takım puanı sılınır pilotun sılınmez.ayrıca 2012 ye kadar birşey bulamadılar. o yuzden onlarda sılınmez. 3 hafta iiçinde bırşey cıkarsa bu senenın takımlar şampiyonası etkılenır.Ayrıca bunlarda boşa cunku birşey cıkacagıda yok.

  4. her şampiyon olan takıma sürücüye hileci muamelesimi yapacağız hile yapıyorlarsa diğer takımlar neden itiraz etmiyor geçen senenin iyi aracı maclaren neden bu kadar yavaşladı yada Ferrari sıramalarda neden yavaş kalıyor bunları sorgulayalım hile yapan yok kitaptaki açıkları iyi değerlendiriyorlar

  5. spordan men olunca gecmiş zamanlarda siliniyor mu…

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Hocam siz nerden yazıyorsunuz, yazdıklarınızı anlamak için dekoder gerekiyor çoğu zaman.

  7. pardon 5 değil 6

  8. 6 beş değil

  9. RedBull'un aracının illegal olmasıyla ilgili yorumları okumak her zamanki gibi keyif 🙂

  10. ilerde bişeyler çikacak bu arabadan.O yuzden sözüm sana Alonso; Bu 2.likleri önemse,birakma.. ilerde işine yarayabilir;) bir anda 5kez dunya sampiyonu bi pilot olup cikiverirsin valla:)

  11. kemakinen35 avatarı

    schumacher en iyi aracla en iyi olmadi !! benetton sanirsam en iyi arac degildi ,ferrari schumacher geldiginde en iyi degildi en iyi williams ile mclarendi ! schuminin en domine yillari 2004 tür ki artik aracin gelisimin zrive oldugu yillardi .yani 2004 öncesi en azindan 4-5 sampiyonluk sayabilirsin schumi adina ! görende zannederki schumi sampiyon takima geldi altinda bir saniye daha hizli arac vardi ! sampiyonlukalrinda devamli rakipleri vardi onun isin esas ilginc olani yarsitigi rakipleri ile arasindan ne siralmada nede yarista 1 sanyie fark yoktu !!!!!!!

  12. can sana katılmaya çalışıyorum.çok ciddiyim.günayın verdiği videoda o bahsettiğin yerle arka lastiğin aynı anda aynı ısıyı yakalaması çok zorki biri radyatör biri lastik.yani farklı elementlerin sıcaklığından bahsediyoruz.

  13. Ben bir McLaren taraftariyim. Ve Redbullun 4 senedir F1i domine etmesi ,Vettelin ard arda kazanip hem kendini hemde takimini sampiyon etmesi beni sevindirmiyor hatta F1 den sogumaya basladim. Fakat su Fanatik yorumcularida anlamak mümkün degil. Yok Redbull hileli aracla yarisiyormus yok Vettel iyi bir Pilot degilmis falan filan birakin bunlari yaw. Herkes Redbullu ve Vetteli kiskanacagina onlara dogru yada yanlis iftiralar atacagina kendi Takimlarina öz elestiri yapsinlar. Daha Redbull aracina yapilan hicbir iddia dogrulanamadi ve onlar hala Sampiyon olmaya devam ediyorlar. Vettelin iyi bir Pilot olmadigi kanisina nasil variliyor buda anlasilir degil illaki bir pilotun kötü bir aracla yarisip bir kac puan almasimidir ölcü. Bence gayet iyi bir Pilot. Schumacherde En iyi aracla En iyi Pilot olmadimi? Sonrasini gördük arac kötüyken gerilerde Kaldi son olarakta Rosberge bile gecildi. 7 Sene Ferrari Schumacher ile domine ederken iyiydi hersey, simdi Redbullun sorgulandigi gibi sorgulanmiyordu cünkü Ferrariydi o kafeini bol bir icecek Takimi degildi. Kiskanclik bazilarinin gözünü kör etmis hep ayni seyi söyleyip duruyorlar fakat sonuc 4 senedir ayni. it ürür kervan yürür lafi aklima geliyor. Redbullu ve Vetteli yerden yere vurmak kimsenin tuttugu takimi yüceltmez bu havanda su dövmek olur oluyorda zaten. Insallah Seneye Redbullu yenecek bir takim cikarda bu Redbull senaryolarida biter. Ben sahsen artik Redbullun hep birinci olmasindan ve arac hakkindaki iddialari okumaktan biktim.

  14. İş bu haberin ve sonucun kendisi basın ve aktivitenin dışında ki uzman fikri ve söylentilerin ayağı yere basanların nasıl da dikkat süzgecinden geçirildiğinin ispatı oluyor. Eli yüzü sağlam tespitler dikkate elbet alınır işte bu yüzden bu işin ciddi piyasasından geri dönüş alınamayanlarının peşine düşmeyin derim genç arkadaşlarım aynı çıkışta ki lastik izleri mevzuu gibi.

  15. KERS'i ısıtmaları ne kazandırır? KERS ünite ve bataryalar yönüyle soğutulur daha fazla ısıtılmaz.

    heval: iddia ve hayali tespitten öte olamayacak ifadeler, habere konu olan ifadeler gibi değil. Şayet aracın içini görebilen süpermen gözlerine sahip değilse birisi. Gerçeklik miş gibi hece'ler ile sonlandırmayın o sebeple. Alternatörü KERS bataryalarını doldurmak için ne kazanım sağlayacaklar. KERS zaten 1 turda dolabilen durumda hatta üretilen güç kapasitesi daha büyük bataryaları doldurabilecek düzeyde. KERS ünitesinden daha uzun süre güç almaları mümkün değil KERS ünitesi telemetrisi direk yarış kontrole sunuluyor bunu monitör edebildikleri için araçları takip ve izin çıkıyor.

  16. En iyi ihtimalle 3. olacaksiniz ne 2.si ?!!…

  17. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    IVettel altına yapmıştır onun sıcaklığıdır sevgili tifosiler anladınız siz 😉

  18. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    3.5 ay önce bazı şüpheleri dile getirirken atıp tutuyordu bazı fanlar ,ne oluyormuş demekki, taraftar gibi yazarlar ve diğer takım lar ve pilotlarıda, ne iş diyormuş ve fia inceleme yapıyormuş ,demekki aptal değiliz ki yazıyoruz ! fia bu saatten sonra bir şey bulsa bile söylermez, ortalık karışır ,sezon sonuçlandı ,ayrıca şuan sadece diğer takımların ve ilgililerin gazını alıyorlar ,eh inceledik gibisinden ayrıca cambaza bak deyip ,milleti taban v.s başka olaylara yönlendiriyorlar,asıl çekiş ve haritalama oalyları bence

  19. Ha bu arada Pirelli lastikleri de yarış sırasında ısındığı için esniyormuş ve bu da aracı yere biraz daha yaklaştırarak sistemin çalışmasına katkıda bulunuyormuş FİA testte lastikleri de ısıtmalıydı 🙂

  20. Serhan Acar yayında bu sistemden bahsetti ve bu sistem kullanılıyormuş. FİA testleri soğuk şartlarda denendiği için testlerden geçiyordu. Ama şimdi yarış şartlarında test ediliyor. Olumsuz birşeyin çıkmamasını anlamadım.. Esnemeye mi rastlanmadı yoksa illegal bir şeye mi ?
    Bu arada aracın parçalarının adını bile bilmeyen kullanılan sistemi de anlamayan FİA nın konuyla ilgili kurallarını tam olarak bilmeyen TV izleyicilerinin aracı illegal ilan etmesi de komik. Akşam akşam yine güldürdünüz 🙂 Sen anladın mı diyeceksiniz ben sadece yazılanı anladım ve bu haberde yazılanlar buz dağının görünen kısmı olmalı. Buraya bakıp kesin yargıda bulunamam. Özellikle de FİA nın kısıtlamalarını tam olarak bilmiyorken Ama Redbull düşmanı olsaydım bol keseden sallayabilirdim burada ki birçok fanatiğin yaptığı gibi.

  21. Söylediğin gibi birşeyin olması imkansız. Hatta komik 🙂 Aracın sidepodunun arka kısmında devasa bir yarık yoksa lastiğin oradan görünmesi imkansız.

  22. Soylenilen doğru, tespit doğru ancak illegal değil gri alan.

  23. Gary Anderson havadan konuşmaz , var diyorsa vardır.

  24. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Nedense FIA ya da inanmıyorum..

  25. En güzel yorum 😀

  26. #direnRedbull 😀 öğrenemeyeceğiz ne halt olduğunu

  27. :)) Bunu yazmanı bekliyordum, değil 🙂

    Lastik frenajda (bir nevi hız düştüğünde) ısınır, düzlükte yüksek hızda soğur. Aynı radyatör gibi.

    İmza: Newey'in avukatı 😛

  28. Babanın Oğlu Kemal (spa2000) avatarı
    Babanın Oğlu Kemal (spa2000)

    Bulduğun şey benim kanıtım. 🙂

  29. Yanılıyorsun. O resmi ilk gördüğümde ben de ilk anda öyle düşündüm ve sonra gülümsedim geçtim.

    Aracı dıştan da incelersen bir şey görülüyorsa orada bir delik olmalı ki öyle bir şey yok. Sidepod içindeki rengin tam olduğu yerde de radyatör bulunuyor ve ortalama ısısı 90-110 derece arası bir şey olmalı. Hatta bir yerde Renault motorunun 110 derecede çalıştığını okumuştum ki bu tam da lastiğin olması gereken sıcaklık.

    Eğer gerçekten öyle olduğunu düşünüyorsan bunun için başka kanıtlar göstermelisin. Anın videosunu aradım bulamadım bu arada.

  30. İyi de o kadar görüntüden sonra herkesin şüphe duyması çok normal.Böyle olmasına onlar sebep oldu.Schumacher'in şampiyon olduğu yıllar neden böyle olmadı peki.

  31. kardeşim hiçbişey çıkmamış işte yine niye kendinizi bu kadar kasıyorsunuz çıksın diye redbull legal !!

  32. Babanın Oğlu Kemal (spa2000) avatarı
    Babanın Oğlu Kemal (spa2000)

    Sidepodun kenarında ince bir çizgi halinde duran arka lastiğin mor ısı rengine bak,
    Sonra sidepodun içerisindeki mor renge bak aynılar,
    Sidepodun içindeki mor ısı renginin konumuna bak ve arka lastiğin açısıyla kıyasla. Aynılar.

    Radyatör zemine dik değil daha düşük bir açıyla konumlandırılıyor.
    Resimdeki ısıya sahip olan madde zemine tam dik durumda.

    Daha da zorlar ve resime benim ilk seferde doğru mu görüyorum derken ki gibi yakından bakarsan ısı cismin üzerinde homojen değil. Birbirinden farklı 2 renk var. çünkü lastiğin sürtünme yüzeyi aynı değil.
    Radyatörde ise ısı homojen ve tek renk.

  33. evet ratyatör onun sıcaklıgğı lastik çok az ince cizgi halinde görünüyor.

  34. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    evet dikkatle bakarsanız sol taraftanda lastigin devamı var

  35. ben bunu geçen senede söyledim aracın alternatörün %90 nı kersi doldurmak için kullanıyorlardı buda cok aşırı bir yüktür onun için devamlı arıza cıkartıyorlardı fia son alternatör arızası yüzünden yolda kalan aracın alt.incelenseydi bulabilirlerdi yoksa hayatta bulamazlar.

  36. Kesinlikle radyatör. Lastiklerle aşağı yukarı aynı sıcaklıkta olması gereken bir şey zaten.

  37. inşallah çıkacak ama ne zaman alacakları ceza hile bulla sporlardan men alırlar gerci mahkemeye cıksalar sadece tiplerinden ceza alırlar…

  38. Babanın Oğlu Kemal (spa2000) avatarı
    Babanın Oğlu Kemal (spa2000)

    hayır arka lastik.

  39. artık yakalanmaları an meselesi ama bir dolaplar dönüyor tekrar itiraz edilecek fia tekrar kontrol edilecek fia olumsuz birşey yok diyecekler hile bulldan acıklama Abu Dhabide hız sorunumuz olabilir diye acıklama yapılacak minareyi çalan (newey)kılıfını hazırlamıştır herhalde şeytanın aklına bile gelmiyecek işleri yapıyorlar sayın fia…

  40. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    o gördüğün radyatör olabilir mi?

  41. Ahmet Seçkin avatarı
    Ahmet Seçkin

    Gerçekler er yada geç çıkacak ne mal olduğunuz görülecek yerin dibine batacaksınız sizin gibi şampiyon olmaktansa şerefimizle 2. oluruz daha iyi !!!

  42. şu anda ben de şok oldum

  43. Babanın Oğlu Kemal (spa2000) avatarı
    Babanın Oğlu Kemal (spa2000)

    Yanlış mı görüyorum anlayamadım.
    Sidepod hava girişinden arka lastiği görebiliyor gibiyim.

  44. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bunlar hedef saptırma.Newey o sıcaklığı termal kamerada görmedi mi.O bölgenin kamera açısında olduğunu bilmez mi.İnsanların dikkatini başka yerlere çekiyorlar.Sonra da aracın incelenmesini sağlayıp kontrolden bişey çıkmayınca bakın biz masumuz demeye getiriyorlar.

  45. Kersi doldurmak için alternatörü kullanıyorlar bu sayede tum yarış boyunca kersten kaçak olarak faydalanıyorlar hatta iddialara göre kers ünitesini çekiş kontrol amacıyla kullanıyorlar yani sadece frenle dolması gereken bataryalar motor calıstıgı surece yukleniyor. ve daha fazla sure kers motorundan takviye guc alınıyor.

  46. TifoAlo HRT avatarı

    Belkide taban yerine direk kersi isitiyorlar bu yuzdende kers ve alternator problemleri cikiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir