Takımlar Pirelli'ye Yardımcı Olmak İstiyorlar

yazar:

kategori:

Pirelli, gelecek sene öncesinde yeni araçların gereksinimlerine uygun dayanıklı lastik üretmek için ekstra test yapmak istiyor ve bu olmazsa çekilmekle tehdit ediyor.

Pirelli, yeni sezon öncesinde Jerez’de gerçekleştirilen testlerden önce test yapamaması halinde yeni araçlara uygun lastik üretme konusunda geç kalmasından endişe duyuyor.

Takımlar Pirelli’ye yardımcı olmak için istekliler ancak bu kapsamda FIA’dan gereken izinleri Pirelli’nin almasını ve aynı zamanda testlerin finansmanını sağlamasını istiyorlar.

Eric Boullier “Eğer tek kuruş dahi harcamayacaksak bu düşünceyi destekleyebiliriz.” dedi.

Toto Wolff “Lastik üreticisini en iyi şekilde desteklemeliyiz. Hem performans çıkarıp hem de destek olmamız lazım. Onlar için gereken mesafeyi kat etmeliyiz.”

“Bu güvenlik sorunu ve bu testler sayesinde gelecek sene hangi lastik türlerine ihtiyaç duyduklarına karar verecekler.”

“Bu yüzden sezon başlamadan önce gerekli olan her türlü testlere açığız.” dedi.

Takımların 1 Ocak tarihinden itibaren test yapabilmesi için tüm takımların bu karara destek vermesi gerekiyor ancak geçmişte bu durum çok nadir oldu.

Sam Michael “Bu sene 2011 aracıyla 1000 km test yapabiliyoruz ve her takım bunu yapabilir.”

“Ancak 1 Ocak’tan itibaren yeni Sportif Kurallar devrede olacak. Yeni kurallarla araçlar; mevcut araçlar, önceki araçlar ve tarihi araçlar altında sınıflandırıldılar.”

“Mevcut araçlar 2013, 2014 ve 2015 araçlarını içerecek. Önceki araçlar ise 4 sene öncesine ait araçlar olacak. 2009’dan önceki araçlar ise tarihi araçlar olarak kabul edilecek.”

“Bu yüzden 1 Ocak’tan sonra 2011 aracını lastik testine gönderemeyiz.” dedi.


Yorumlar

  1. Para parayı çeker. Büyük takımlar istedikleri kadar test yapacak ve hamuru olmasa da yapıyı daha iyi anlayabilecekler. Küçük takımlar ise motor faturaları artacağından teste katılamayıp geride kalacaklar. Küfretmemek için kendimi zor tutuyorum.

  2. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)

    Seni Allah bile kurtaramaz Pirelli. F1'den bir an önce çekilmen bütün takımlar için daha hayırlı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir