"Kimi Pistte Her Zaman Savaşacaktır"

yazar:

kategori:

Son olaylardan sonra Kimi Raikkonen ile takımı arasındaki ipler geriliyor gibi görünüyor.

Robertson: “Bir sürücüye böyle konuşulduğunu daha önce hiç görmedim. Kimi her zaman savaşacaktır. Kimi elbette takım için savaşmayı da biliyor, tabi ki eğer takım arkadaşı şampiyonluk kovalıyorsa. Fakat Grosjean şampiyonluk için savaşmıyor, pistteki diğer pilotlardan birisi.”

Mika Hakkinen: “Sürdüğüm takımlarda radyo mesajları hiçbir zaman böyle verilmedi.”

Mika Salo: “Raikkonen’in ayrılması takım için büyük bir kayıp, hem pazarlama, hem de sonuçlar açısından. Grosjean’ı bir kazanan yapmaya çalıştıklarını görüyorsunuz. Yoksa sponsorlara ve yatırımcılara garajda iyi bir adamınız olduğunu anlatamazsınız.”


Yorumlar

“"Kimi Pistte Her Zaman Savaşacaktır"” için 24 yanıt

  1. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Halamın bıyığı olsa amcam olurdu.. O kafayla bakarsan Kimi'nin ve Şumi'nin motorları patlamasa 2005-2006'da Alonso şampiyon olamayacaktı. Massa -sanıyorum Macaristan'dı- sıkıntı yaşamasa Hamilton şampiyon olamayacaktı. Daha da çoğaltılabilir.. O kafayla bakarsak Formula 1 de kimse gerçek şampiyon değil. Her pilotun altında aynı araç yok. Alo-Ham meselesine gelince Formula 1 de sadece takımlar mı yarışıyor. Pilotlar birbirine karşı yarışmıyor mu? Massa'nın tüm puanları Kimi'nin hanesine yazıldı da biz mi bilmiyoruz?

  2. bilocan arkadaşım kesinlikle doğru söylüyorsun
    2007 deki şampiyonluğuda hızlı olduğundan değil massanın yardımı ve lewis ve f.alansn birbirleriyle rekabetinden oldu. kesinlikle o sene şampiyonluğu hak etmedi.
    benim gözümde şampiyon bir pilot değil. klasik bir pilot

  3. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Hatırlarsan daha birkaç yarış öncesine kadar Kimi puan olarak Alonso'nun önüne geçmişti. Geçen senede söz ettiğin yarışlarda matematiksel olarak şampiyonluk şansı vardı. Şuan bile son yarıştaki strateji hatası olmasa Alonso ile puan farkı bayağı azalacak ve ikincilik imkanı olabilecekti. Ayrıca Lotus da takım olarak ikincilik için savaşabilecekti. Tüm bunları neden görmemezlikten geliyorsun anlayabilmiş değilim.

  4. Kesinlikle.. Hatta cidden o yüzden yazmadım.. =)

  5. Fernando Schumacher avatarı
    Fernando Schumacher

    button'da bunların tam ortasında

  6. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yani fazla denecek laf yok, adam ayrılacak diye ,medya önünde sataşmalar, strateji hatası gibi gösterilen, aslında kimi yi gerilere düşürme operasyonları ,ayrıca küfür etmeler,ayrıca çaylak gro ya ezdirmeye çalışmalar v.s çok büyük terbiyesizlik ,ne güzel 2 sezon oluyor du ,adam haklı, gidecek tabi, taraftarları olarakda bizler lotusa bol bol teşekkür ettik ama bu kadar hazımsızlık nedir ,madem fazla paranız yok, işi yürütemiyorsunuz, bırakın gidin, çingenelik yapmak ne yani, ayrıca kimi istikrar lı ve güzel yarışlar çıkardı, belkide en iyi sezonlarını gösterdi ,kameralar bile liderden çok kimi ve lotus u takip etti, reklamınızıda iyi yaptırdı ,bırakın çingeneliği ve karşılıklı saygıyla, kalan yarışlara asılın diye düşünüyorum ama lotus profesyonel takım olamamış galiba ikili ilişkilerde

  7. bu aralar kimiye çok sallıyosun dikkatimi çekti o yüzden hep muhalefet hep muhalefet.

  8. Yahu arkadaş niye inadına konuşuyorsunuz?

    Raikkonen
    Hamilton
    Vettel
    Alonso

    Bunlar her halinden şampiyonluk için yarıştığı belli pilotlardır;

    Grosjean
    Rosberg
    Hulkenberg
    Di Resta

    bunlarda inişleri ve çıkışları olan "diğer" pilotlardır..

  9. ne alakasız bir caps..

  10. arkadaş aynı desteği kimiye yapsaydım aynı yorumu yazacakmıydın.!

  11. arkadaş bu aralar avukat kesilmiş.bırak gro kendini savunsun senin niye bukadar zorun.

  12. Ahmet Seçkin avatarı
    Ahmet Seçkin

    😀

  13. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Ben Gro şöyle konuşmuş yada, Rai böyle konuşmuş demedim.

    Grosjean'da yıllarca bu işin içinde olan bir isim. Hızlı virajda yol verilmeyeceğini kendisi de biliyor. Ama buna rağmen; Gro, hızlı virajlarda Rai'den yol istiyor. Aslında kendisi de orada yol verilmeyeceğini yada, geçiş yapılmayacağını biliyor. Ama dünya şampiyonu bir takım arkadaşından yol istemek, onun kariyerine göre büyük bir başarı olacaktı ve geçmişten gelen intikamını alacaktı.
    Bende buna atıfta bulunarak, Gro'nun sergilemiş olduğu tutumu en kısa şekilde özetledim; Aşağılık kompleksi.

  14. Robertson: "Bir sürücüye böyle konuşulduğunu daha önce hiç görmedim. Kimi her zaman savaşacaktır. Kimi elbette takım için savaşmayı da biliyor, tabi ki eğer takım arkadaşı şampiyonluk kovalıyorsa. Fakat Grosjean şampiyonluk için savaşmıyor, pistteki diğer pilotlardan birisi."[/qu lotusun telsiz konuşmasını kesinlikle beğenmedim.

    Grosjean şampiyonluk için savaşmıyor, pistteki diğer pilotlardan birisi

    bana göre kimi iki sezondur şampiyonlukla alakası yoktu.şampiyonluk yarışında vettel ile f.alnas yarışın içindeydi. onun için kimide diğer pilotlardan biridir.

  15. Salo nun söylediklerine imzamı atarım olayın özeti budur

  16. Aynen, Kimi yakınlarında iken eli ayağı birbirine dolanıyor. Kimi arada bir tenhada falan sıkıştırıyor galiba 🙂

  17. senin yorumlarını okuyorum.
    sana şunu sormak istiyorum gro nun yerinde sen olsaydın. kimiyi geçmek için elinden geleni yapmazmıydın.

    Grosjean'ın aşağılık kompleksli tutumudur.

    gro, kimi hakındamı konuşmuş veya kimi, gro hakındamı konuşmuş.
    sizler lotusun bu davranışlarını gro'dan çıkartmak istiyorsunuz

  18. Raikkonen'in fanlar arasındaki büyüklüğü ayrı, padokta konuşulanlar ayrıdır.. Eğer padokta bile Raikkonen "adam harbiden fena sürüyor yahu" tarzında konuşuluyorsa, takım arkadaşı olmak biraz zor olabilir.

  19. Lotus tarihe geçti ama terbiyesizlikte 🙂

  20. Yalnız Gro Kimi'den çok çekiniyor, arkasına geldiğinde yaptığ hatalar!! Sen bütün yarış temiz sür Kimi arkana gelince hatayap.Neden bu kadar çekiniyor acaba?

  21. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Dediğin gibi hızlı virajlarda yerini vermesi imkansıza yakın.
    Benim asıl sinirlendiğim nokta; Grosjean'ın aşağılık kompleksli tutumudur.
    Kendince; -2 yıldır yemediğim emir kalmadı sıra sende Kimi!!!!- diye düşündü ve hızlı virajda olmasına rağmen yol istedi. Tabi ki buda kariyerine + olarak işleyecektir.
    F1'de her kitleye kendini sevdirmiş, kendini kabul ettirmiş bir dünya şampiyonu pilottan yol istiyor ne de olsa. Süper hızlı Gro seni…

  22. Bu şekilde konuşmalarının ne özürü nede telafisi olur. Kimi ogün o pistte elinden geleni yapıyordu. Ancak hemen her fren noktasında görülüyordu ki araç artık resmen jant üstünde gitmeye başlamıştı. O haldeki araçla arkadaki Romain'e hızlı virajların olduğu bölümde yol vermek için yoldan mı çıksın adam. Gerçekten de bu kadar mantıksız bir zihniyetin bulunduğu ortamda birlik ve beraberlikten söz etmek bence imkansız.
    Küfür eden pilotları daha önce de çok duyduk. Montoya'nın Williams'ta iken Malezya'da ettiği küfürler efsanedir. Ayrıca yine Malezya 2009'da Kimi mühendisini azarlamıştır (arka düzlük öncesi hızlı virajda telsizden KERS'i unutma deyip dikkatini dağıtmışlardı ve pistten çıkmıştı) Ama takım arkadaki takım arkadaşına yer vermesi için pilotuna küfrediyorsa gerçekten takım olmayı, takım olmanın gerekliliklerini öğrenememiştir bana göre…

  23. Lotus bindiği dalı kesiyor.*****ça yönetilen bir takım.

  24. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Aynen öyle benim dediklerimi özetlemiş Salo, Hakkinen ve Robertson.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir