Alonso, Red Bull'un 2008'deki Teklifini Geri Çevirmiş

yazar:

kategori:

El Mundo Deportivo’nun iddiasına göre Alonso, 2008 sezonu öncesinde Red Bull’un ilk seçeneğiydi ancak İSpanyol sürücü bu teklifi kabul etmedi.

Elvira Gonzalez “Fernando Alonso’nun 2007 Kasım ayında kendi tarihini ve Formula 1’in tarihini değiştirme şansı vardı.” diyerek bu iddiayı dile getirdi.

Alonso’nun Renault’a dönme kararı almasıyla Red Bull, Mark Webber ve David Coulthard ile devam etme kararı almış, sonrasında Coulthard’ın yerine Sebastian Vettel gelmişti.

Gonzalez’e göre o dönemde taraflar arasında haftalarca görüşmeler yapıldı. Luis Garcia Abad; Gerhard Berger ve hatta Dietrich Mateschitz ile görüştü. Mateschitz o dönemde en az iki senelik anlaşma istediği için Alonso buna sıcak yaklaşmadı.

Gonzalez “Duyduklarıma göre Alonso diğer takımlarla bir senelik görüşüyordu.” dedi ve Toyota’nın da o dönem seçenekler arasında olduğunu söyledi.


Yorumlar

“Alonso, Red Bull'un 2008'deki Teklifini Geri Çevirmiş” için 42 yanıt

  1. Ahmet Seçkin avatarı
    Ahmet Seçkin

    SCHUMİ biraz daha genç olsaydı herkezi yenerdi sadece onu tutardım ama yetişemedik efsane yıllara 🙁

  2. Sen nerede oynuyorsun acaba minyatür pistde mi çakma senna !!!

  3. ******** (spa2000) avatarı
    ******** (spa2000)

    Daha fazla, daha fazla, daha fazla…………………….

  4. sen kumda falan oyna bence.

  5. Son paragrafı yazmak zorunda mıydın
    Gerçekten keyfim kaçtı

  6. 2009 Abu Dhabi GP'sinde Alonso'nun bireysel olarak hiç bir hatası yoktur. Hata pit duvarının Mark Webber'in olası şampiyonluğuna göre hesap yapıp, stratejisinde de Mark Webber'i kopyalamasıydı. Ama Webber İngilizlerin "decoy" yani tuzak olacak şekilde kullanıldı: Sonuç orta sıralarda dumur olan bir Alonso 🙂 Dikkat edersen Alonso yarışı Petrov'un arkasında 6. sırada bitirdi. Şampiyonluk için ise 4.lük gerekiyordu. Yani Petrov'un ardından Kubica ve Rosberg'i de geçmek… Yani işe yaramıyor Petrov hoplatmak…

    Ki yarış sonunda abin Martin Whitmarsh Abu Dhabi pist yapısını eleştirirken, ayrıca Ferrari pit duvarını da bir güzel reforma soktular. En azından Ferrari artık "strateji kopyalama"ktan daha büyük işler başarabiliyor.

    Yani 2010 şampiyonluğunu kaybetmekte suç Alonso'nun değildi :)) Ferrari 40 tur Alonso'yu düşünceğine Vettel'in de şampiyon olabileceğini hesaplasaymış keşke diyoruz.
    ———

    Ayrıca ben de Hakkinen döneminde Formula 1'i seyretmeye başlayan (daha ilkokul 1'deydim) bir seyirciyim. Yıl 98 işte… Yani Hakkinen'in çok sağlam yarışlarını da gördüm, McLaren elektronik kalkış kontrolünün saçmalamasını da, sıkıcı Magny Cours yarışlarını izlemektense CS 1.5 oynadığım zamanları da :))

  7. ******** (spa2000) avatarı
    ******** (spa2000)

    Vega_Nitro merhaba,
    Ferrari'nin "bir şekilde" Vettel'i alması cümlem aslında "mesela yani" önermesi.
    Bu önermeyi bir göndermenin yolu olması için yaptım.
    O gönderme "diazın korkakça şampiyonluğu kaybetmesi ve kaybetmeye tahammül göstermeyen Vettel'in bu başarısızlığı yaşamayacak olması." (Son yarışta)

    ——————-
    Son yarışta diaz yerinde kim olsa ya Petrov'u geçerdi ya da denerken kaza yapardı.
    Diğer pilotlar kaza yaparak kendilerini yıllarca sürecek bir eleştiriye maruz bırakacaklarken diaz etliye sütlüye karışmama prensibi sayesinde olaydan kendini kendince sıyırmıştır.

    Ancak diğer pilotlar aracın ve kaderin kendilerini getirdiği noktada işin artık kendisinde olduğunu ve artık birşey yapması gerektiğini bilir. Bu anın geldiğini izleyiciler de bilir ve bunu gerçekleştirmesini bu riski devreye sokmasını bekler.

    Takım da aracın bir noktada sınırda olduğunu pilotun aldığı 20 milyon avro civarındaki paranın verilme sebebi olan ulvi pilotaj kabiliyetinin ortaya çıkmasının yeri olduğunu yahut yarışı bu şekilde parkta araç sürer gibi bitirirse tüm sorumluluğun "yetersiz" araca atılacağını lakin iş bu noktada pilotun sorumluluğu araçtan kendi üzerine alması gerektiğini düşünür, Ferrari de 40 tur boyunca bunu düşündü, düşündü, düşündü ,düşündü……………………….

    ——————-
    F1 sporu son yıllarda izleyicileri de dahil her şeyi ile başkalaşım geçirdi.
    Ben başkalaşımın başladığı evreden öncesine aitim.

    "Tamamen içgüdüyle kullanıyordum,sanki farklı bir boyuttaydım. Bir tünelde gidiyor gibiydim,kat ettiğim otelin altındaki tünel değil,bütün pist benim için tüneldi. Sadece gidiyordum; daha fazla,daha fazla ,daha fazla. Limitlerin üzerine çıkmıştım ve hala daha fazlasını istiyordum. Sonra birden kendime geldim,sanki uyandım ve sizin olduğunuzdan,normalden farklı bir boyutta olduğumu fark ettim. İlk tepkim gerilemek oldu. Yavaşladım. Sakince pitlere girdim ve o gün bir daha çıkmak istemedim."

  8. Vettel Red Bull'un genç pilotu olduğu kadar BMW Sauber'in de genç pilotuydu. Ki ilk Formula 1 arabası deneyimini, ilk antrenman seans deneyimini, ilk yarış deneyimini BMW sayesinde yaşadı. 2007'nin son aylarında Toro Rosso "Abi pilot yok, bu adam da BMW'de fena gitmedi son yarışlar bu elemanı deneyelim" madem diyince Vettel'in bir güzel üstüne de yatmış oldu.

    Eğer Alonso Red Bull ile anlaşsa Vettel ya 2009'da Toro Rosso'da kalır, ya BMW tekrar ikna eder Sauber'de yarıştırırdı. Ki Ferrari de Raikkönen-Massa ikilisine hiç dokunmazdı.

    Ayrıca Ferrari daha rüzgar tünelini kalibre etmekten aciz, Alonso bozmuyor ya tüneli 🙂 Demek ki Alonso Ferrari'nin 4 senesine mal oldu sözü yanlış…

    Yine Alonso'nun Formula 1'de olması çoğu pilotun hesaplarını karıştırıyor.

    Webber: 2001'de Benetton'un test pilotuydu. Alonso'nun Benetton'un (aslında Renault'Un) yanında yükselmesi için ayağı kaydırıldı. Ama Briatore kendisine de koltuk buldu.
    Button: Alonso'ya yarış koltuğu verilmesi için kovuldu.
    Kovalainen: Alonso'nun Renault'ta olması yüzünden ancak 2007'de Renault direksiyonu teslim alabildi. Alonso Renault'a dönünce McLaren'da dikiş tutturamadı.
    Piquet: Konuştu, indirdiler. Bu kadar güzel bir özet olmaz.

    Gibi gibi…

  9. Michael Schumacher: "Racing is life and life is a risk."

  10. ******** (spa2000) avatarı
    ******** (spa2000)

    Oversteer,
    Eskiden ara ara laf sokuyordun, bu aralar sıklaştırdın.
    Biliyorsun, benim tarafta değişen birşey yok aynıyım. Stilim, yorumlarım, tarzım.
    Ne oldu da bana daha fazla tepki vermen gerektiğini düşündün.

  11. sen en iyilerini izlerken onlar ve diğer izleyiciler masa tenisi izliyordu zaten, o yüzden sen haklısın

  12. Bilinen bir haberdi bu… Red Bull'un yanında BMW Sauber de teklif ****ürmüştü 2008 senesi için. Hatta Kubica'nın "Alonso'nun takım arkadaşın olmasını ister misin?" sorularına cevapları bu sitenin arşivinde bile olması lazım. Yoksa ben ekşi sözlük'te bahsetmiştim zaten 🙂

  13. ******** (spa2000) avatarı
    ******** (spa2000)

    Dostum, dostum, dostum,
    En iyi sürüş!
    Bu kriterin sorgulanabilmesi bu spor açısından o kadar zor ve o kadar tehlikeli ki.

    Risk almamak, kendisini %100 geçeceğini düşündüğü bir pilota zorluk çıkarmayıp kaza riskini minimize etmek için yol vermek (sporun öldürüldüğü an), geçmeye çalıştığın pilotun fazla zorluk çıkarması akabinde fazla kasmamak hata yapar mı diye beklemek ya da bunu pit stop stratejisi ile gerçekleştirmek, güvenlik aracı girer mi diye senaryolara kafa yormak, takım arkadaşını kendi stratejine angaje etmek (bunun b.kunu çıkarmak), demeçler ile akıl oyunlarına girişmek, f1 sürüşü haricinde kalan herşey ile uğraşmak ve bunları aracın sınırlarına bağlamak….

    sonunda ne mi olur;
    zaten safkan bir yarışçı olmadığı için bu yollara başvuran kafasını bunlara yoran bir pilot 40 tur boyunca kitlenir kalır, ne yapacağını bilemez,..
    En iyi sürüş diye adlandırılan şey keskinliği törpülenmiş bir yeteneğe dönüştürür pilotu önündeki pilotun şanssızlık yaşaması için dua ettirir.

    Takım patronları mı,
    Çoğu yarışın tamamlanmasını arzu eder, tv de görüntülenme zamanlarını ayakta kalmalarını sağlayan reklam verenlerine sunmayı önceliklendirir, karışıklık olmadığı için idareyi kolay bulur, ambalajı parlatırlar, aracımız yavaş ama bakın elimizde ne var ne yok ortaya koyuyoruz rakibimizin mükemmel aracını yapılan tasarım hataları sebebi ile kamyon aero suna sahip bu aracımızla yenmeye çalışıyoruz, bırakın yenmeyi son yarışa şampiyonluk ümidiyle geldik ki anlayın ne büyük bir takımız ve düşünün hızlı bir aracımız olmasını ve neler yapacağımızı….

    En iyi sürüş mü?
    Hakkinen, Senna, Raikkonen, Hamilton gibi pilotların bize sunabileceği şeydir,
    Yoksa takım patronlarının en iyi sürüş ile kast ettikleri şey tam anlamıyla ticari ve idari bir tabir….

    Benim gibi en iyileri izlemiş ve sevmiş biri bu lokmayı maalesef yiyemez dostum.

  14. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    buyuk ihtimalle şimdi 6. şampiyonluğu kutluyor olacaktı 🙂 bazen seçimlerimiz doğru olmayabiliyor.

  15. yanlış, Ferrari 2010 yılında Raikkonen ve Massa ikilisi ile yarışırdı öyle bir durumda… Gerçi sen ne kadar Mclaren taraftarı isen, ondan daha fazla anti-alonsocu olduğun için bu yorumuna cevap vermek değil, sadece tebessüm etmek gerekir ama yazdık madem, gönder'e basalım…

  16. bunu bir kaç yıl önce zaten söylemişti. Alonso 2008 yılı için Renault, Toyota ve Red Bull ile kesin görüşüyordu, Renault ile anlaşması da 1+1 opsiyonlu diye hatırlıyorum. Opsiyonda Alonso'ya kazanan bir araç verilmesiydi, Singapur 2008 skandalının bence çıkış yeri de buradadır. Yoksa şampiyonluğa oynamayan, kazanıp kazanmaması sıralamayı çok değiştirmeyecek pilotu için bu kadar niye kassın o zamanın Renault takım patronları…

    Alonso Red Bull'a geçseydi bile muhtemelen bu iyi araçlara o rastlamayacaktı. 2009 yılında şampiyonluğa oynayabilirdi aracıyla, 2009 sonrası kalsaydı da muhtemelen Vettel'in yaptıklarını yapıyor olurdu, ki bu biz izleyiciler için çokta iyi olmazdı, kimse istemez her yıl sezon 3-4 yarış erken bitsin 🙂 Zaten Bernie el atardı hemen bu işe, işin içinde ne kadar Red Bull olursa olsun, İspanya'nın durumu ortada ekonomik olarak…

    varsayımlara giriyoruz tabi şuanda, doğruyu söylemek gerekirse 2007 yılının sonunda Red Bull'un 2009 itibari ile patlama yapacağını kimse tahmin edemezdi sanırım, hele hele böyle bir baskınlığı…

    napsın Alonso ? Üzerine bir sürahi soğuk su içsin, sonra Ferrari'nin kendisine iyi bir araç vereceği günlerin hayali ile "ben bu yarışı bugün nasıl podyumda tamamlarım" tadında sürüşlerine de devam etsin tabi…

  17. O 2 şampiyonluk efsane scumi yi yenip aldığı çok değerli şampiyonluklardır

    Kesinlikle öyle benim içinde çok önemlidir 5 senelik Ferrari ve Michael Schumacher hegemonyasına son veren ekip Renault ve Fernando Alonso dur. 1 saniyelik araçla ister kazansın ister kazanmasın tek bildiğim R25-R26 gibi süper paketlerle şampiyon olduğudur gerek güvenirlik gerek hız olarak. Alonso bile dile getirmiştir bunu şampiyon olduğum yıllar %35-40 mı verirken şimdi %90 mı %100 mü veriyorum diyor.

    2005 yılında kazandığımız şampiyonluğumuz kolaydı. 2006 da ise biraz daha zordu. Vettel’in 2010-2012 şampiyonlukları asla kolay kazanılmış şampiyonluklar değildir benim için. F1 tarihi 2 şampiyonluğunu Vettelin 4 şampiyonluğuna bedel olarak sayıyorsa diyecek bir şey yok ama saymıyorsa diyecek çok şey var. Saygılarımla.

  18. Ahmet Seçkin avatarı
    Ahmet Seçkin

    redbullun alonsoyu alma ihtimaline cevabım 😀

  19. Ahmet Seçkin avatarı
    Ahmet Seçkin

    O 2 şampiyonluk efsane scumi yi yenip aldığı çok değerli şampiyonluklardır ve vettel gibi 1 saniye hızlı araçla kazanılmamıştır 2 şampiyonluk vettelin 4 şampiyonluğuna bedeldir!!!

  20. ne bu şimdi?

  21. Ahmet Seçkin avatarı
    Ahmet Seçkin

    !!!

  22. Ahmet Seçkin avatarı
    Ahmet Seçkin

    😀

  23. Ahmet Seçkin avatarı
    Ahmet Seçkin

    😀

  24. Kesinlikle Dostun Sonuna kadar RENAULT F1 TEAM. RENAULT bizde ki bu aşk ölmez bitmez. Eskiler tanır bizi yeniler ise örnek alır. Bu gün bıraktığı ekip beşinci en büyük bütçe ile devlerle savaşıyor Ferrari-Mclaren-Mercedes bütçesi olsaydı Red Bull Renault a kafa tutarlardı.

  25. SONUNA KADAR RENAULT F1 TEAM

  26. Fernando Alonso kariyeri boyunca birçok hatalar yaptı maalesef. Tabi bunların böyle olacağını bilemezdi ama kimin nerede ne zaman nasıl iç çıkartacağını kimse bilemez ama bunun böyle olduğunu bilerek Ferrari aşkı tuttu ve kendine birçok şey kaybettirdi.

    2008 sezonu için Renault ile anlaştı bu en doğru karardı ve bu anlaşma 1 senelikti 2009 da Ferrari’ye geçmekti hayali ama olmadı. 2008 sonlarına doğru 2009 sezonunu kasıp kavuran eski adıyla Honda yeni adıyla Brawn Gp peşine çok düştü ama aklında tek Ferrari vardı yine kaybeden oldu.

    2007 sezonun da Renault da kalsaydı 2008 de şampiyonluğun en büyük adayı olabilirdi kuşkusuz ama 2007 ile başlayan hatalar bu noktaya kadar getirdi kendisini elinde sadece 2 şampiyonluk var oda Bizimle RENAULT F1 TEAM ile.

  27. vettel aracı biraz yavaş olduğunda kaybolan bir pilot. 2010'daki gibi baskın bir redbulla son yarışta zorla şampiyonluğu yırtmışken, (o da alo'nun petrov'u geçememesiyle olmuştu) o ferrari ile nasıl şampiyonluk alacaktı? massa ile mücadele etmeye çalışırdı ancak. redbull 2010'da 15 pole aldı. tamam pole herşey değil, ama DRS'in olmadığı ve lastiklerin o kadar kötü olmadığı bir sezonda grid sıralaması baya şey ifade eder. bu baskınlığa rağmen o araçla bile son yarışta şampiyonluğu alabildi vettel.

    ki zaten alo anlaşmayı kabul etseydi 2 sene boyunca vettel'i yeneceği için ferrari kesinlikle vettel'i almazdı. ferrari 1. pilot olarak kendini kesin olarak kanıtlamış pilotları alır. alonso redbull'a geçseydi vettel'i 2 sene boyunca ezer üstüne 2009'da da şampiyonluk alırdı. 2010'da yine ferrari'ye geçerdi büyük ihtimalle. 2009'da takımdan edindiği bilgilerle o 2010'daki küçük farkı kapatabilir, bir kez daha şampiyon olabilirdi. takım vettel'in alonsoya yenildiğini görünce vet'in yanına daha sağlam bir pilot bakabilir, bu iki pilot birbiriyle savaşarak puan kaybedebilir ve alonso daha da rahat şampiyon olabilirdi.

  28. Uzun zamandır Redbull'un hemen hemen tüm spor dallarında sağladığı katkı için olumlu konuşan nadir insanlardan birisiyim. Halen de fikrim dğeişmiş değil. Lakin Formula 1'de birtakım üçkağıtçılık yaptıklarına inanıyorum. Yoksa başarılarına tek lafımız yok; tebrik eder geçeriz. Lakin bu kadar kısıtlamalı bir F1'de 4-5 yıl üst üste bu kadar açık ara hızlı bir araca sahip olmak akıl mantık işi değil ki işte bizim de takıldığımız nokta bu.

    Yer almak derken de: Bu konuda epey bir yorum yapılacağı ve yorumları takip edeceğim için oturdum izliyorum yorumları anlamında söylemiştim.

  29. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ah be Alonso Redbull'a gelicektin Vettel 4 şampiyonluk alıyorsa sen 8 tane alırdır herkesi geçer sonra bir kere daha geçerdin böyleceVettelin bir şampiyonluk aldığı yerde sen iki şampiyonluk alırdın

  30. Biliyorum ve kastım oydu ama "2009'daki köklü kural değişiklikleri ve 2011 yılından itibaren kaşar peyniri kıvamlı pirelli" demem daha doğru olurmuş; haklısın.

  31. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Arkadaş senin yorumlarını okurum, takip ederim. Güzel ve okunaklı yazarsın. Yorumlarından da az çok ne seviyede bir insan olduğun anlaşılıyor.
    F1 bilgin de, sitede ki çoğu arkadaşlardan daha yüksek. Ancak sen F1'in seyir bölümündesin.

    Bir de bu işin içinde olan, F1 takımlarının, patronları var. Sen seyirci olarak F1'le ne kadar bilgiye sahipsen, onlar senin 10 katın kadar bir bilgiye sahipler. Yıllarca bu işin içindeler ve neyin ne olduğunu biliyorlar. Tecrübeleri sayesinde, yaptıkları analizler nokta atışı isabet sağlar.

    Bahsettiğim patronlar diyor ki; 2010 ve 2012 sezonlarında en iyi sürüşü Fernando Alonso yapmıştır…

  32. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Kusura bakma da 2010 da Ferrari ile hiç kimse şampiyon olamazdı.2010 yılındaki redbulun şimdiki baskın redbuldan hiç ama hiç farkı yoktu.Şampiyonluk mücadelesinin son yarışa kadar sürmesinin nedeni ise vetelin aptalca kazaları idi.İstanbulda webere çarptı yarış dışı kaldı.Spada ise butona çarptı puan alamadı.İsmini hatırlamadığım yarışın birinde de weberle sürtüşmüş ve lastik patlatmıştı.yanlış olmasın ingiltere olabilir.Patlattığı motorlar da cabası.Yani 2010 redbul ile 2011 2013 redbull arasında çok fazla fark yoktu.2010 redbul aracı hamilton alonso raikonende olsaydı 3 yarış kala sezon biterdi.

    ferari yaptıklarıyla daha doğrusu yapamadıklarıyla alonsonun 4 senesine mal oldu.Güncellemeleri çalışmayan tünelsiz bir takım nasıl 4 sene kaybeder ki.

  33. Pirelli 2011'den beri sporda yer alıyor. 2009 ve 2010'da bridgestone vardı

  34. Yer almaktan kasıt nedir anlamadım zamanında Puan alma takımı Redbull diyorsunuz şu an Ferrari hangi konumda söylermisiniz?

    Yada zamanında Mclarende puan alma takımı idi geçmiş zamanlarda Renault da puan alma takımı idi hatta Honda olsun Sauber olsun bunlarda büyük otomotiv firmaları bunlarda puan alma takımı idi.

    Redbull un başarısı pat diye ortaya çıkmadıki dikkat edilirse bu spora girdiği ilk seneden itibaren kademe olarak yükselmiş ve bu spora yatırım yapılmıştır.Çok küçümsediğiniz bu marka dünyada bir çok spora sponsor olmuş ve özellikle extrem sporlara yaptığı yatırımlarda bir çok başarı almıştır.

    2005 ten şampiyon olmadan önce 2009 e kadar Markalar klasmanında 7.cilik ile 2.cilik arasında kalmıştırki önündeki rakiplerin hepsi fabrika takımları olmuştur.Kademeli olarak bu spora yatırım yaparak ilerlemiş ama mevcut yanlış seçimler ve F1 e adaptasyon olarak (o sıralar müthiş bir ar-ge gelişimi ve fabrika takımı baskınlığı)biraz zorlanmıştır.

    Yani Redbull dediğiniz takım öyle Brawn gp gibi çift katmanlı bir difüzör bularak sezonluk şampiyonlar listesine girmemiştir.Hem mühendis kadrosu hemde kurumsal yapısı itibari ile sürekli başarı odaklı bir takımdır.Yoksa diğerleri gibi F1 de yarışmayıp takımların araçlarında bayrak gösterip reklamını yaparakta gayet iyi paralar ve marka değerini yükseltebilirdi.Ama böyle bir riske girip sabırla başarıyı kovalayıp bütün başarı etmenlerini bir araya toplamak ancak alınıcak riskle doğru orantılıdır.

    Rüzgar tüneli mevzusunda ise tamamen rakip takımların kötü yönetim anlayışından ileri geliyor.Ama sadece etkenler bunlar değil rakibini küçümsemek her daim hata getirir.Pilotu küçümsemek her daim hata getirir.Şu an Vettel in küçümsenmesi araçla ilgili araç iyi Vettel iyi zaten aracın iyi olması gerekiyorki Sürücü iyi olsun burası mekanik bir dünya tabi burda hata rakiplerde eğer 0.2-0.3 aralığında bir araç yapamıyorlarsa bu onların sorunu Redbull un değil.

    Belki Alonso risk almadı kolay şampiyon olabileceği Ferrariyi tercih etti.Ama Vettel risk alıp Redbull üzerinden gitmeye karar verdi(onada Mclaren ve bir çok takım teklifte bulunmuştu).Bunun sonucunda Alonso kaybetti Vettel kazandı.Başka bir analiz yapmak bu konuda gereksiz olur.

    Büyük üstad MSC bundan uzun zaman önce benim velihatım olabilir şeklindeki demeçlerinde Vettelde bir şeyler görmesi tesadüfi değil.Bunların nedenleri ve sonuçları bugün gerçekten ortaya çıkmakta.

  35. ******** (spa2000) avatarı
    ******** (spa2000)

    Güzel haber.
    Mutlu oldum.

    Sebebi: diazın yerine Vettel'i bir şekilde Ferrari alsa idi. 2010'da Vettel Ferrari ile şampiyon olacaktı ve Ferrari bu ivmelenme ile gücünü artıracak bu da bizim için daha da kötü sonuç doğuracaktı. (2. Alman pilot – Ferrari Corporation)
    En azından diaz Ferrari'nin 4 senesine mal oldu. Takımı karıştırdı ve gittiği heryerde yaptığı gibi takımı her hafta diaz ile aramızda bir problem yok açıklamasını rutine geçirdi.

  36. Bu zaten bildiğimiz bisey

  37. Alonso mantıksız birşey yapmamış kim bilebilirdi ki Redbull un üst üste 4 kez şampiyon olabilecek bir araç yapacağını ? Redbull a 2 yıllığına gitseydi yine 2010 da Ferrari yi düşünüyor olurdu ama Redbull un 2009 performansından sonra yine de Ferrati ye gider miydi ? Bence giderdi. 2009 İstisnaydı Ferrari ve Mclaren son yarışa kadar savaşırken Brawn ve Redbull sonraki sezona çok erkenden hazırlandığı için 2009 un en hızlılarıydı ama bu durum bir sene sonra 2010 da değişir diye bir düşünce vardı. Ferrari ve Mclaren yine ait olduğu yere dönerler diye düşünüyorduk. Haliyle Alonso geleceğe yatırım için 2009 sonunda yine Ferrari ye geçerdi. (2009 da Button yine şampiyon olurdu )
    Alonso o dönem ki durumda mantıklı olanı yapmış ama şans kapıyı da çalmış. Sonuca baktığımızda Alonso ya efsane olma şansı verilmiş ama geri tepmiş. Şimdi tarihi Vettel yazıyor.

  38. O dönemde çoğu pilot için tercih edilesi bir takım değildi RBR.
    Ancak benim merak ettiğim geçen sezon Lewis Mclaren'den ayrılırken neler dendi? Takım 2014 için sağlam birşeyler bulmuş olabilir ve Lewis'te buna güvenerek geçmiş olabilir. Tabi bu sadece burada çıkan bir kaç söylenti doğru yada değil bilemem ama Redbull buna benzer bir öngörüde bulunamamış mı acaba?

  39. Hakikaten, Alonso o donemde gecseydi Redbull a, su an 2. Schumacher donemini konusuyor olurduk. Alonso Redbull u gelistirdi, takim yerlerde iken zirveye taşıdı vs.:) Ancak birazda sansli olacaksin iste. Alonso en mantikli secimi yapti ama Şans Vettelin yanindaymis.(vettelin bu yaptiklarini 2007 deki hizli giris ve dogru takim sansi sebebiyle Hamilton yapar diye bekliyordum ama isin guzelligi de burada zaten. Çoğu kişinin beklemediği kişi bu başarıları yakaladı)

  40. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Adam günün birinde Ferrari'ye kapağı atacaktı kesin olarak, onun için uzun vadeli bağlanmak istemiyordu hiçbir yere. Ayriyeten neden başını taşlara vursun? Her takımın sicilinde kötü dönemler vardır ama büyük takımlar er ya da geç başa dönerler. RBR bugün var yarın yok. Ama bir metre önüyle bir metre arkasından uzağını göremeyen sığ zihniyete ne kadar söylesen az tabi

  41. Bu konu feci tutar. Şurdan yerimizi alalım.

    Alonso, o zamanlar puan alma takımı olan RBR'ye gitmeye tenezzül etmemiştir. Eğer böyle olacağını bilseydi kesinlikle ne Renault ile ne de Ferrari ile hiçbir işi olmazdı. Ayrıca değil RBR ile 2 senelik; en az 12 senelik anlaşmayı da şart koşardı. Ve şu anda herkes Hilebul ile Alonso'yu konuşuyor olurdu ve Vettel diye birisi de hiç olmazdı veya olsa da ikinci planda kalırdı.

    Şimdi kendisini yeni yapılan Ferrari rüzgar tüneline atıp her bir bulduğu boş duvara kafa atarak tünelin bir ucundan öteki ucuna yürüsün.

    Diğer taraftan 2009'daki köklü kural değişiklikleri ve kaşar peyniri kıvamlı Pirelli lastikleri olmasaydı durum daha iyi olabilirdi.

    Her neyse insan bazen bazı şeyleri göremez ve kısmetini bağlar.

  42. Vur başını taşlara…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir