Newey: "Komplo İddiaları Saçmalık. Vettel ve Webber'in Araçları Aynı"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel art arda 4. kez şampiyon olurken Mark Webber bir çok yarışta dayanıklılık sorunlarıyla karşılaşıyor. Webber’in yaşadığı tüm sorunlar nedeniyle takımın her iki aracı eşit şekilde hazırlamadığı iddia ediliyor.

Newey “Ne söyleyebilirim ki? Komplo teorilerinin saçmalık olduğunu garanti edebilirim. Araçlar aynı. Tüm yaşananlar kötü şans yüzünden oluyor.” dedi.

Newey ayrıca Mark Webber’in takımdan ayrılmasının göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyor.

Newey “Mark’ın takıma olan katkısı göz ardı edilmemeli.”

“İlginç bir şekilde Mark küçük aerodinamik değişiklikleri Sebastian’dan daha erken ve daha detaylı hissediyor.” dedi.


Yorumlar

  1. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Birazdan açıklayacağım cümlelerle formula 1 e at gözlüğü ile bakanları nasıl kapak hediye ediyorum ona şahit olacaksınız.

    Güle güle Türkçe 🙁

  2. Ha …… tir ordan be Rıfat Abi….

  3. Yav he he! Newey. Senna'ya da böyle dediydin de adamın direksiyon mili kendinden geçtiydi. gerisini hatırlamak istemezsin ya olsun.

  4. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Her yarışta Webber'in aracını kenara çektirmeleri de tamamen tesadüftür, traktör debriyajın hep Webber'de çıkması, hatta son yarıştan önce Vettel'in vites kutusunun mührünü açıp tamir etmeleri ve Webber'inkini sallamamaları da tamamen eşit olduklarından. Egzozdan beslemeli difüzörün ilk zamanlarında (2010 ilk yarı) Webber'in Vettel'i açıkça ezdiğini gördük, ha sen göremediysen o ayrı. 2010 son yarışta da şampiyon adayı Webber'di zaten, Vettel piyangodan çıktı. Fakat üreticinin Alman orijini ve Vettel'in Alman olması, Almanların saçma milliyetçilik takıntısı nedeniyle arabayı Vettel'e uydurdular ve olay bitti. Webber iyi kalkamıyor olabilir ama adam 17-18. sıralardan gelip podyuma çıkmasını biliyor, bizim eşekler gibi beşinci başlayıp onuncu bitirmiyor. Bu yarış kenara çektiğinde de ikinci sıradaydı, hem de sert lastiklerle ve kötü kalkışla. Vettel RBR'nin kanatları altından çıkınca gerçek size de açık olacaktır. Schumacher de 7 kez dünya şampyionu ama Nico Rosberg eşit araçla her bakımdan ikiye katladı kendisini. Schumacherciler şimdi başlar "ama o yağmurda nasıl kazanmıştı" falan diye ama puan tablosu da yarış galibiyetleri de sonuçlar da ortada. Velhasıl siz bildiğinizi okumaya devam edin, zaman her şeyi açık seçik ortaya çıkaracak. Ne kadar kanıt olsa da siz anlamazsınız ama gerçek de gerçektir, siz ne derseniz deyin değişmez

  5. Markalar şampiyonluğu savaşında bir takımın kendi aracını sabote ettiğine inanmak! Komplo teorisinin de bir itibarı olmalı. Gereksiz pit stop, gereksiz yol vermeler dahil her türlü enteresan stratejiyi gördük ama gereksiz sabotajı da ilk defa duyuyoruz! Webber daha doğru düzgün start bile alamayan bir pilot üstelik yenilgiyi de açıkça kabul ediyor. Mesele sadece İtalyan medyasının başarısızlığın odak noktasını başka gündemlerle meşgul etme gayretinden başka bir şey değil.

  6. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    İnanmış Takldi Yapmaya Devam Edin Beyler 🙂

  7. Safra kullanıyorlar ama aracın zeminine yakın yere koyup ağırlık merkezini düşürüyorlar. Kilolu pilotun ağırlığı mecbur yukarıda kalıyor. Kasıtsız da olsa birinci sınıf dezavantaj.

  8. o yükler de aracın dengesini artırmak için kullanılıyor. vettel'in aracı daha dengeli oluyor. 65 kilodan daha hafif olduğunu görmüştüm, 58 mi öyle bişeydi.

  9. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    takımların neredeyse hemen hemen safra kullanıyor, vet in 65 web in 75 liko olması hiçbir anlam ifade etmez, neticede pilotla birlikte araçların yükleri neredeyse aynı

  10. Yakında kanadımı kırdılar uçamadım anne diye ağlayacaksınız 😀 arkanızda 4 williamsta iyi olursa 5 rakip var 5 cepheden kuşatılacaksınız . Sonra Ka-boom. Good night. 😀

  11. Hiçbir üretim bandı bile iki aynı parçayı üretemezken çoğu kısmı elde üretilen bu prototip araçlarda illaki parçalar arası farklar olacaktır. Bunlardaki en büyük farklar içten yanmalı motorlar ve batarya sistemlerinde görülür. Yemezler.

    Geçen ağırlık konusunda bir haberde şöyle bir detay geçiyordu:

    1 kg ağırlığın ortalama bir pistte tur zamanına yaklaşık 0.035 saniye eklediği biliniyor. Örneğin 65 kg ağırlığındaki Sebastian Vettel tamamen aynı araçlarda 75 kg ağırlığındaki Mark Webber'den tur başına 0.35 saniye hızlı olacaktır.
    İlginç bir şekilde Mark küçük aerodinamik değişiklikleri Sebastian'dan daha erken ve daha detaylı hissediyor.

    Bu neden ilginç olsun ki? Adam F1'deki en tecrübeli pilotlardan birisi.

  12. newey cocukmu kandırıyor her yarışta 1.nolu aracın sıralamadan sonra vites kutusunun mührü kırılırak parca değişiyor diğer aracta öyle birşey uygulanmıyor adam coğu yarış dışı kalıyor birde cıkmış şans diyor millette yedi webber boşuna gitmiyor fia bunların biletini kes bir an önce bu ne ya…

  13. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Birazdan açıklayacağım cümlelerle formula 1 e at gözlüğü ile bakanları nasıl kapak hediye ediyorum ona şahit olacaksınız. Mark aerodinamik gelişimleri daha çabuk hissettiği doğrudur hatta kanıtıda 2012 Çin GP sidir.Hani şu meşhur EBD gitti Redbull bitti denilen 2012 başlarındaki yarış.Çin GP de Mark Coanda etkili yeni egsoz ile yarışmayı tercih ederken Vettel eski düzende kendini daha iyi hissettiğini söyledi ve yarışın sonundada hatalı tercih yaptığını dile getirmişti.Formula 1 teknik bir spordur o geçti şu kaldı vay komple şeklinde izlenirse inanmamak çok normal bazı şeylere.Hiç bir takım iki aracını farklı yapmaz sadece sürücüye göre ayarlar bunu isteyende zaten sürücüdür.Vettel Mark'a oranla yeniliklere daha çabuk adapte olup onlardan daha iyi verim alıyor. Kilo+Lastik kullanımı+Zihinsel rahatlık hepsi birleşince Markın Vettele üstünlük kurması imkansız.Mark 2010 Kore'de kaybetti şansını.Bir sürücü verilen sisteme adapte olamıyorsa bu onun problemidir takımın değil.

  14. komplo teorilerini her zaman seviyoruz :))
    arkadaşlar tamam şampiyonada lider olan sürücünüzün aracına siz de olsanız daha çok dikkat edersiniz ama altlarına farklı araçlar verileceği tam bir saçmalık.mantıklı değil bir kere takımlar test yapabilmek için neler veriyor. Takımlar şampiyonası var büyük paralar dönüyor. şunu söyleyeyim ben de weber e biraz haksızlık yaptım yavaş diye. Weber 75 vettel 65 kiloymuş bu da ortalama bir pistte 0.3 saniye yavaş kalması demek tamamen aynı araçla ,bunu gözardı edince ya weber çok yavaş diyoruz ya da red bull aynı arabayı vermiyo diye yorumluyoruz. arızalar konusunda da red bull aptal mı dediğim gibi puan= para bile bile ayağına sıkar mı

  15. Eşit araç yoktur, her zaman daha iyi bir araç vardır.

  16. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    Newey haklı,webber'in aracı hep şans yüzünden yarış dışı kalıyor.Ulan redbull ne zaman yarış dışı kalıyor hep webber yarış dışı,birde yağcılık yapıyor webber'e aerodinamik değişiklikleri daha erken,daha detaylı hissediyor diye.

  17. Bence de araç aynı, sadece Red Bull'un bazı sistemleri Vettel'e daha çok uyuyor, yada Vettel onlara kendini daha iyi adapte ediyor… bu egzoz beslemesi falan olmayan yıllarda aralarında ki fark bu kadar çarpıcı değildi…

  18. Biz de yedik Newey efendi…

  19. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    vetel şampiyon yapıldı şimdi ilgi sırası weberde.Newey ilk sırayı aldı ve övmeye başladı.Mark daha detaylı ve erken hissedermiş takıma katkısı varmış falan filan.Yarın horner öbür gün mateşiz haftaya da marku başlar weberle ilgilenmeye.Sonra weber bir yarış kazanır / kazandırılır ve mutlu son.Hatta bunlar vetele telsizden aracı stop et kenara çek diyerek vetelin de sorunlar yaşadığını bize göstermek isteyeceklerdir.Bakın bakın işte sorunlar veteli de buluyor diyecekler.Biz de ölü taklidi yapacaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir