İstatistiklere Göre Kubica 2008'in En İyisi

yazar:

kategori:

Kanada’daki CBS Sport televizyonunun haberine göre Robert Kubica, 2008’in en iyi pilotu.

Kubica şu anda liderlerin 2 puan gerisinde bulunmasına rağmen çeşitli faktörler göz önüne alındığda en iyi performans gösteren pilot olarak dikkat çekiyor televizyonun haberine göre.

CBS Sport Kubica’nın diğer pilotlara göre daha az hata yaptığını ve daha istikrarlı olduğunu belirtti.

Televizyona göre ortalama finiş dereceleri şu şekilde:

  1. Kubica 4.89
  2. Raikkonen 5.33
  3. Lewis Hamilton 6.11

Yorumlar

  1. Zaten araçların hızları birbirlerine çok yaklaştı bunun olması normal. Kubica da gerçekten çok iyi bir pilot.

  2. ogun savaş avatarı

    Bu durumu 2003 de Kimi Mclarende yarışırken yaşadı son yarışa kadar en istikrarlı olarak şampiyonluğu 2 puanla kaçırmış sezonu tek bir galibiyetle bitirmişti

  3. o olmasaydı bu olmasaydı rai egzoz sorunu yaşamasaydı massa 2.yarışta kuvvetle muhtemel 8 puanı çöpe atmasaydı lewis aptalca bir hata ile kanada da rai nin yarışı berbat etmemiş olsaydı olsaydı olsaydı olsaydı….

  4. arkadaşlar yarış kazanamadan bütün yarışları 2.bitirerek şampiyon olabilirsin erhan kardeşimin dediği gibi keke rosberg tek galibiyetle şampiyon olmuştur şuanki sistem istikrarlı pilotları ödüllendiriyor geçen sene kimi raikkonen 6 galibiyet aldı ama 4 galibiyet alan hamilton ve alonso'dan sadece 1 puan fazla önemli olan yarış kazanmak değil istikrarlı olmak şuan 3 yarış kazanan massa ve hamilton 48 puan'a sahip tek yarış kazanan ve ferrari ve mclaren'e göre daha yavaş bir araca sahip olan kubica onların 2 puan gerisinde hatta son yarışta spin atmasa şuan şampiyona lideri olacaktı.yani dediğim gibi önemli olan kazanmak değil istikrar ama bir BMW taraftarı olarak bu yıl kubica'nın şampiyon olması gerçek anlamda zor gibi ama eğer şampiyon olursa bence tarihe geçecek bir şampiyonluk olur kubica'nınki.:))

  5. 1982 de Keke Rosberg tek yarış galibiyetiyle şampiyon olmuştu. Olursa da ilk kez olmaz. Hızdan çok istikrar önemli F1 de. Şu anki puan sistemi istikrarlı pilotu şampiyon yapıyor.

  6. 1 yarış galibiyeti ile şampiyon ol.eğesenin dediğin gibi brezilyada da bu durumda olursan aferim derim

  7. Silverstone bayaa düşürdü ortalamayı.

  8. onur aybars avatarı

    Hadi yine iyisiniz BMW'ci kardeşlerim 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir