Raikkonen Sonunda Abu Dhabi'ye İndi

yazar:

kategori:

Raikkonen’in dün Abu Dhabi’ye gelmemesi sonucunda takım ile ilişkilerinin daha da gerildiği yönünde haberler çıkmıştı. Özellikle son dönemde Raikkonen ile takım arasında yaşananların Raikkonen’in kalan yarışlara çıkmayabileceği iddialarını gündeme getirdi.

Bu sabah Lotus bir açıklama yayınladı ve takımın büyük sahibi Gerard Lopez’in Raikkonen hakkında sözleri yer aldı.

Lopez “Tabi ki son dönemde Alan Permane ile Kimi Raikkonen arasında yarışın gerginliğinde söylenen şeyler üzerine çok şey konuşuldu ancak iki senelik ilişki içerisinde çok kısa sürede olup biten şeylerdi.”

“Tabi ki çok iyi saniyeler değildi ancak herkesin yarışlar konusunda tutkulu olduğunu ve bazen böyle şeylerin olabileceğini kabul etmeniz gerekir.”

“Talihsiz olan şey, medyanın çok küçük şeyleri devasa gösterme çabası.”

“Mesela biz Kimi ile Ferrari’yle anlaşması konusunu konuşruk ve çok dürüst bir konuşma oldu.”

“Gerçekçi ve aynı zamanda duygusal bir konuşmaydı. Bunu söylemek komik olsa da o da bir insan.”

“Gerçekte o nazik ve çok konuşkan birisi. İki sene içerisinde Formula 1’de yerinin doldurulması zor olan bir arkadaş kazandım.” dedi.


Yorumlar

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Sondan bir önceki paragraf Kimi'nin ne denli haklı olduğunun göstergesi.

    Sen bütün yıl adama tek kuruş ödeme yapma , sonra git bir de küfürlü şekilde kenara çekilip yol vermesini emret.Senin , Kimi'nin o arabayı sürmesine dua etmen gerekirken yaptığına bak.

  2. Raikkonen: Ödeme yapılmazsa son iki yarışa çıkmayacağım

    Kimi Raikkonen finansal durumunun çözüme ulaştırılmaması halinde sezonun son iki yarışına çıkmamayı düşünebileceğini söyleyerek Lotus'u bir anlamda tehdit etti.

    Lotus ile arasındaki anlaşmazlıkla ilgili olarak ilk kez konuşan Raikkonen, bu hafta sonu yarışmama, hatta Abu Dabi'ye gelmeme noktasına geldiğini doğrularken ABD ve Brezilya'da gerçekleşecek sezonun iki yarışı için kesin bir karar vermediğinin de altını çizdi.

    "Buraya nihayet karşılıklı olarak anlayışa vardığımızı düşündüğüm için geldim. Burada olmamın tek sebebi bu."

    "Umarım sorun kalmamıştır ve sezonu mümkün oan en iyi şekilde tamamlayabiliriz."

    Söz konusu sorunların çözüme kavuşmaması halinde gelecek iki yarışa gelmeme ihtimali bulunup bulunmadığı sorulan Raikkonen bu soruya, "Elbette. Yarışmayı ve sürmeyi seviyor ve keyif alıyorum. Fakat işin iş kısmı da büyük bir yer kaplıyor."

    "Bazen işler istendiği gibi olmaz, anlaşma sağlanmaz ve olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz. Çizgiyi bir yerde çekmek zorundasınız. Ve eğer bu olursa, artık sorumlusu ben olmayacağım."

    ESAS KONU TELSİZ ATIŞMASI DEĞİL

    Raikkonen Hindistan'da Grosjean'a yol vermesi yönündeki karşılıklı atışmaya dönen telsiz konuşmasının takımla ilişkilerini gerginleştirdiğini kabul ederken, esas sorunun bu olmadığına da işaret etti.

    Raikkonen'in takımdan 15 milyon dolardan fazla alacağının olduğu tahmin ediliyor.

    Alan Permane ile arasındaki telsiz konuşması hakkında konuşan Raikkonen, "Bu da durumun bir parçası. Böyle şeylerin olmaması gerektiği doğru fakat olan oldu. Yine de esas olay bu değil."

    "Pek çok başka şey vardı ve sonunda her şey birikip beni taşma noktasına getirdi. Söylediğim gibi bunun her şeyin sebebi olduğunu söylemek kolay fakat gerçek böyle değil."

    2007 Dünya Şampiyonu, takımından uzun süredir öneme yapılmamasına rağmen takıma olan sadakatinin sorgulanıyor olmasının da canını sıktığını söyledi.

    "Bazen bir takım oyuncusu olmadığınızı söylemeleri ve takıma kendini kalpten adamıyorsun demeleri canınızı sıkıyor. Özellikle de bütün bir yıl boyunca size sıfır Euro ödenmişse."

    "Bu sizi dünyanın en iyi insanı yapmaz fakat olanlar böyle ve söylediğim gibi umuyorum ki sorunu nasıl çözeceğimiz ve sezonu en iyi şekilde nasıl tamamlayabileceğimiz konusunda karşılıklı anlayış sağladık.

  3. Cok guzel bir açıklama olmuş iyiniyetinden dolayı Lopez'e tebrikler:)

  4. salih yildiz avatarı

    Bu iyi niyetli sözlerin üzerine artık hiç bir şey söylenmemesi gerekiyor bence… Zaten dikkat ediyorum, Lotus ta hiç kimse Raikkonen hakkında kötü bir şey söylemiyor baştan beridir. Ona karşı hep saygılı oldular.. Permane nin yaptığı da yarış sırasındaydı oldu ve bitti.. Eğer Kimi zamanında Ferrarinin kendisine yaptığını unutabildiyse, bunu çoktaaan unutmuştur…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir