2013 Abu Dhabi GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Webber'in!

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu Mark Webber, sıralamaların son seansında ikinci hakkında çok iyi bir tur atarak 1.39.957 yaptı ve son seansın en hızlı ismi oldu. Böylece Webber, Japonya’nın ardından polü kazanarak bu sezon 2. polünü kazandı.

Red Bull’un şampiyon pilotu Sebastian Vettel, 0.118 sn geride kalarak ikinci olurken onu Mercedes sürücüleri takip ettiler. Mercedes pilotları sıralamaların ilk 2 seansında en hızlı isimler oldular ancak son seansta Red Bull öne geçti. Rosberg seansı 3. sırada tamamlarken Hamilton, son hızlı turunda spin attı ancak yine de 4. olmayı başardı.

Lotus ile haftanın en çok konuşulan ismi olan Kimi Raikkonen, kısa dingilli aracı ile Red Bull ve Mercedes sürücülerinin ardından en hızlı isim oldu ve 5. sırada kendisine yer buldu. 

Gelecek sene için koltuk bulmakta zorlanan Sauber’den Nico Hulkenberg 6. olarak iyi bir iş çıkarırken onu iyi bir dönem geçiren Lotus pilotu Romain Grosjean takip etti.

Ferrari pilotu Felipe Massa, takım arkadaşı Fernando Alonso’nun 11. olarak 2. seansta elendiği sıralamalarda 8. olmayı başarırken onu Sergio Perez ve Daniel Ricciardo takip ettiler.

İkinci seansta elenen bir diğer isim Mclaren pilotu Jenson Button oldu. Button seansı Paul di Resta’nın arkasında 13. sırada tamamladı. Onu Vergne, Maldonado ve Bottas takip ettiler.

Bu arada sıralamalardaki bu dereceler henüz kesinleşmiş değil. Sıralamalardan önce sürücüler beyaz çizgiler konusunda uyarılsa da bir çok sürücünün hızlı derecesini dört lastiği birden beyaz çizginin dışına taşarak aldığı görüldü.

Poz Pilot              Takım             Süre       Fark
 1.  Mark Webber          Red Bull-Renault       1m39.957s
 2.  Sebastian Vettel     Red Bull-Renault       1m40.075s  +0.118s
 3.  Nico Rosberg         Mercedes               1m40.419s  +0.462s
 4.  Lewis Hamilton       Mercedes               1m40.501s  +0.544s
 5.  Kimi Raikkonen       Lotus-Renault          1m40.542s  +0.585s
 6.  Nico Hulkenberg      Sauber-Ferrari         1m40.576s  +0.619s
 7.  Romain Grosjean      Lotus-Renault          1m40.997s  +1.040s
 8.  Felipe Massa         Ferrari                1m41.015s  +1.058s
 9.  Sergio Perez         McLaren-Mercedes       1m41.068s  +1.111s
10.  Daniel Ricciardo     Toro Rosso-Ferrari     1m41.111s  +1.154s
Q2 cut-off time: 1m40.989s                                    Gap **
11.  Fernando Alonso      Ferrari                1m41.093s  +0.620s
12.  Paul di Resta        Force India-Mercedes   1m41.133s  +0.660s
13.  Jenson Button        McLaren-Mercedes       1m41.200s  +0.727s
14.  Jean-Eric Vergne     Toro Rosso-Ferrari     1m41.279s  +0.806s
15.  Pastor Maldonado     Williams-Renault       1m41.395s  +0.922s
16.  Valtteri Bottas      Williams-Renault       1m41.447s  +0.974s
Q1 cut-off time: 1m41.884s                                    Gap *
17.  Esteban Gutierrez    Sauber-Ferrari         1m41.999s  +1.306s
18.  Adrian Sutil         Force India-Mercedes   1m42.051s  +1.358s
19.  Giedo van der Garde  Caterham-Renault       1m43.252s  +2.559s
20.  Jules Bianchi        Marussia-Cosworth      1m43.398s  +2.705s
21.  Charles Pic          Caterham-Renault       1m43.528s  +2.835s
22.  Max Chilton          Marussia-Cosworth      1m44.198s  +3.505s

Yorumlar

“2013 Abu Dhabi GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Webber'in!” için 78 yanıt

  1. sınan matias avatarı
    sınan matias

    aferim rosberge, hamiltonu ve birkaç kendini bilmez gevezeyi rezil etmeye devam.red bull webberi gider ayak susturmaya çalışıyor sanırım hemen ilk sıraya yerleştirmişler.

  2. taner yuksel avatarı

    Alonso hic demec vermedi herhalde. Aman salla yarisi deyip yataga atlamis olabilir

  3. hulkenberg yine sıralama turlarının yıldız idi . kırmızılı araca duyrulur . kaçan balık büyük olur

  4. kimsede demiyor ki 2008 Malezya'da attığı spinle mi şampiyon olacaktı? ekleyeyim dedim…

  5. appik(Ferrari) avatarı
    appik(Ferrari)

    inanmasam yazmam demi. süt oğlan massa yok artık yanında kimi raikkonen olacak krallık sönecek alonsonun

  6. Kerblerle ilgili olma ihtimali var, umarim oyledir, sanirim Hamilton'un sorunu da kerb kaynakliymis…

  7. umarım rai ye ceza gelmez. start için iyi bir yerdeyiz. iyi bir kalkışla kazanılan bir veya iki sıradan sonra iyi bir ritimle yarış galibiyeti olabilir.

    massa ve alo tartışmaları çıkmış. şunu söylemek gerekir ki , sıralamalar puan getirmez,yarışlar puan getirir ; fakat tam olarak hangi pilotun daha iyi olduğunu anlamak mümkün değil. hepimizin bildiği gibi motorsporları, "biraz" doğru zamanda doğru yerde olma işi.

  8. massa the best ne zaman canım sıkılsa senin yorumlarına bakıp gülüyorum Allah seni başımızdan eksik etmesin

  9. Always Ferrari avatarı
    Always Ferrari

    Vettel Şampiyon olduktan sonra pole alması ne kadarda büyük bi tesadüf. Kötü şansmış, sinsi sinsi arkadan iş çevirip insanlara karşı dürüstmüş gibi takılan redbull, işte bu yüzden nefretliksin.

  10. Siteye sadece Massa Alonso'yu geçtiğinde yorum yazan bir adamın yorumlarını ne kadar ciddiye almak gerekir ki zaten ?

  11. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Ferrari 9. oluyor ve sen buna seviniyorsun.

    Massa fanları da Massa gibi düşük sonuçlarla sevinmeye başladılar 🙂

  12. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bir sürü Alonso – Massa tartışması dönmüş. Massa fanı olan arkadaşımızın görüşlerine saygı duyarım fakat burada koşulları da göz önünde bulundurmak gerekir. Fernando Alonso 4 yıldır mücadele koyuyor ama otomobil bir türlü Red Bull seviyesine ulaşamıyor. Bu yılki kişisel performansını ben Alonso seviyesinde görmüyorum fakat bunun sebebi Ferrari'de artık motivasyonunun biraz kırılması. Normalde sonuna kadar savaşan ve sezonu asla bırakmayan Alonso'yu görüyorduk fakat bu yıl o kadar motive olamadığını görüyoruz çünkü ne yaparsa yapsın bu otomobille onları yenemeyeceğini anlamış durumda. Ve şu anda Ferrari McLaren'ın bu yılki seviyesine kadar gerilemiş durumda. Alonso zaten seneye de iyi bir otomobil olmaz ise 2015'te Ferrari'de yarışmayacaktır.

    Tüm bunları göz önünde bulundurursak, seneye koltuk bulmaya çalışan bir Felipe Massa'nın son dönemde Alonso'yu geçiyor olması benim için açıkçası çok fazla anlam ifade etmiyor. Massa'nın yarışmaya devam etmesini isterim. Fakat benim görüşümdür, hiçbir zaman üst seviyede bir pilot olmamıştır.

  13. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Mehmet Günaydın ı kaale alma 🙂

  14. Eren Dönmez avatarı

    arkadaş, burada her yarış/sıralama turu sonrasında F_Alonso Diaz, massathebest ve Mehmet Günaydın muhabbetlerini çekmek zorunda mıyız yahu?

  15. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    thrillercd alonsocuların massa umrunda bile değildir.Alonsocular ancak massayı bu tür şahıslar yüzünden eleştirip kötülemişlerdir.Aksi halde bizlerin massayla ne işi olabilir ki.Bizim derdimiz başka hedefimiz başka.Biz redbulla uğraşıyoruz massayla değil.Massayı yendiğimize sevinecek değiliz.Çünkü her zaman şahit olduğumuz sıradan bir olaydır massayı yenmek.Şimdi yarın büyük ihtimalle kaza veya araç bozulmazsa alonso yine massanın önünde tamamlayacak.Şimdi bu şahsın yazdıkları yüzünden herkes "ne oldu o süper massaya" diye yazacak.Ama o şahıs cumartesi günleri böyle kışkırtıcı yazılar yazmazsa inan ki pazar günü hiçkimse massanın adını dahi anmayacaktır.

  16. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kac haftadan sonra umutla zafer için piste cıkacağız ins bi ceza gelmez ceza gelecekse digerlerinede gelmeli 4 lastikle dışarı cıkıp atak yapmak kural dışıysa sıralama turundada avantaj sağlamak suçtur.

  17. Massathebest
    Kendi takımındaki diğer pilota bu kadar verip veriştiriyorsun.

    Aynı şeyi zamanında Alonsocular, bir kısmı hariç, için de böyle bir şey diyebilseydin yorumunu taktir ederdim. Birçok Alonsocu taraftar nerdeyse her yarış, her sıralama, her serbest antrenmanda Massaya sallayıp durdu. Bu 4 yıldır böyle, bir defa da onlara karşı da böyle bir yorumda bulunsaydın, biraz objektif olduğunu düşünebilirdik. Diğer taraftan massathebest'i sevinmesini normal görüyorum. Şu anda bütün Alonso taraftarları ve diğer bir kısım taraftarların gözünde Alonso F1'in en iyi pilotu olarak görülüyor. Massanın da bu pilota karşı sıralamada gösterdiği performans ortada, bırakta taraftarı olan kişiler de bunun keyfini çıkarsın.

  18. Daha önce Gro'ya da olmuştu, kurtarmışlardı. Umarım yine kurtarırlar.

  19. Sıralama turlarında geçebilen Felipe'nin Alonso yerine sezonu ikinci kapatmasını da bekleyebilirdik, sanıldığı kadar muhteşem bir pilot olsaydı. Ama muhteşem Brezilyalı 2008 Brezilya'dan beri galibiyet alamadığı gibi podyuma en son 2013 İspanya GP'sinde çıkabilmiş… 11 yarış eder bu. Vah ki ne vah.

    Felipe Massa 2008'de saniyeliğine şampiyonluğu aldığı vakit bile mükemmel bir pilot değildi… 2008 İngiltere GP'sinden yola çıkarak bunu söylüyorum 🙂

  20. Kimi'nin arabası esneme testini geçemedi, Lotus yetkilileri ile FIA görevlileri bu konuyu görüşecek, umarım Kimi'ye ceza gelmez.

  21. Alonso hata yapıp lastiklerin en güçlü olduğu anda performansı kullanamayınca elenmesi çok şaşırtıcı olmadı. En azınan 11. sırada başlayacak, belki sertlerle başlar yarın yer falan kazanır bir şekilde

    Mclaren sezon sonuna doğru açılmaya başladı, Vettel bu yarışı Webber'e bırakmaz, Hamilton'ın aracı gelen bilgilere göre gerçekten hasarlıymış ve son olarak yarın Lotuslar bence Mercedesleri yer 🙂

  22. massa-the best hahaha

  23. Grocan'a saygımız var hızlı bir pilot ama yarıştığı adam Kimi.Onada hak vermek lazım, Kimi uzun dingilli araca geçtiğinden beri sıkıntı yaşıyordu önden kaymadan şikayet ediyordu, Lotus onumuzdeki sezon için uzun dingilde ısrar ediyor done toplamak için ama Kimi'nin stiline daha uygun kısa dingil.Boşuna kısa dingili getirmediler demekki çok şikayet etti.Geçen nedenlerini stili ile anlatmıştım, şurası doğruya doğru bizim sıralamada hiçbir zaman iddiamız olmadı ancak yarışta kıçla baş değişir, sıralamada hızı 5. se yarışta eminim liderle tempoyu tutturabilir Kimi.Bunun için Lotusu'un sert lastikle başlayıp uzun bir ilk bölüm yapması gerekiyor bence.

  24. Formula 1'i sıralama turlarından oluşmuş bir spor sanıyorsun.Yarın seni yine göremeyeceğiz.Onun için bugün sevinebildiğin kadar sevin.

  25. dur ben tamamlayayım senin sözlerini.

    durum böyle böyleyken,
    son 5 sıralamanın 4'ünde felipe'nin böyle "inanılmaz" bir takım arkadaşını geçmesi de elbette büyük bir başarıdır amma bizlerin kibir akan dilleri, -bu durumu kabul edemediğimizden mütevellit- bunu söylemeye bir türlü varmaz..

  26. Cevap mı istiyorsun? Felipe Massa 2013'te en ufak başarısı olmayan ve 2014'te koltuksuz kalacak bir Brezilyalı Formula 1 pilotudur.

    Geçtiğimiz 16 yarışın 13'ünde beraber klasmana girmişler ve sadece Hindistan GP'sinde Massa Alonso'nun önüne geçmiş.

    Yok Massa Alonso'nun önünde başlamış da yarışa, yok kendisi için yarışıyormuş da boş iş bunlar.

    Aa dur 207 puana 102 puan olayından bahsetmedim değil mi? 🙂

  27. Ne farkeder? Burada neyi kastettiğimi anlamayan yok. Boşu boşuna da Lotus'u yendik gibi kuul cümleler kurmak istemiyorum.

  28. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    İddialar sadece buradaki bir avuç insana ait değil.Formula dünyası alonsonun vetelden daha iyi olduğunu her daim söylüyor.Bize gerek yok.Massanın nasıl bir kalas olduğunu da millet biliyor.Bize yine gerek yok.
    Alonsonun şuan içinde bulunduğu durumda birkaç sıralamada massaya geçilmiş olması onun değerini düşürmez.Bu ancak senin gibileri sevindirir.

  29. son 4 sezonun puan durumuna göz atmanı öneririm o işler sıralamayla olmuyo şaşırmış kardeşim puanı pazar günü veriyolar hem alonsonun en az 25 milyondan 3 sene kontratı var massanın neyi var ?kendini kanıtlaması gerek massa için sezon kimiyle anlaşılınca başladı yani büyük pilotlar şampiyonluk için çekişir ihtimal kalmayınca biraz ipi gevşetirler moral motivasyon kalmaz ama massa gibi pilotlar koltuk için son 5-6 yarışta açılır nasılsa meydan boş massada aynen böyle yapıyo son 3 yarıştada alonsoyu sıralamada geçer emin ol sezon biteli çok oluyo alonso bıraktı artık massanın yaptıkları bi anlam ifade etmiyo

  30. cevap isterim cevap.

    iddialarınız mı fos?
    felipe'nin yaptığı büyük bir başarı mı?

    şöyle kıvırmadan, çarpıtmadan.

  31. Adamla aynı düşüncedeyim, 2003 senesinden beri Alonso'yu destekleyen biri olarak. Gerilerde dolanan bir Alonso görmektense emekli olan bir Alonso'yu tercih ederim.

  32. 1571'in önde olduğu sıralamalarda yere göğe koyamayıp, "aracı sırtladı arkadaş, ne adammış" demek için sıraya girerken,

    massa önde olduğunda massa'nın adını ağzınıza alamıyorsunuz ya,

    açığınızı kapatıyorum işte..

  33. Kardeş peki 1571 senin o muhteşem Massa'yı sezonun 16 yarışının 12'sinde önünde bitirmiş, ona ne diyeceksin. İkisinden birinin yarış dışı kaldığı anları saymadım. 2'sinin aynı anda bitirdiği bir yarışta ise sadece geçen hafta Massa Alonso'nun önündeydi.

    Ha ha Massa çok kaliteli pilot haa.

  34. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bu dediğine kendin inanıyorsan mesele yok.

  35. Massathebest
    Kendi takımındaki diğer pilota bu kadar verip veriştiriyorsun. Lakin ertesi gün ortalıkta gözükmüyorsun. Yarın saat 17.00 civarlarında seni beklemiyoruz. zaten seneye sen de Massa ile emekli olursun muhtemelen. Bir de böyle yaparak sadece kendi kendini tatmin ediyorsun. Massa, Alonso'yu geçmişse varsın; geçememişse yoksun. O kadar.

    Mehmet Günaydın mısın Sinan Uzunoğlu musun nesin; Rambo'yu taklit etmeye mi çalışıyorsun ne yapıyorsun bilmiyorum ama Rambo'nun özü odur. Sen yapınca yakışmıyor haberin olsun. RBR'nin Webber'e 2010 Türkiye'den ve hemen akabinde 2010 İngiltere'den beri hemen hemen her yarış süregelen bir vefa borcu var. O yüzden bıraksınlar da Webber kazansın. Hani senin o RBR takımın ve Vettel'in için sayıların ve istatistiklerin bir önemi yok ya o açıdan.

    Ferrari'nin potansiyeli daha yüksek bence. Lakin Alonso 2012'nin yorgunluğunu şu sıralar yatarak gideriyor. Seneye Alonso ve Raikkonen ikilisiyle işler çok farklı olacaktır.

    Hamilton'a yazık oldu. Polü kesin alacak gözüyle bakıyordum ve tahmin oyununda da ona oynamıştım. Neyse.

    Söylenecek bir şey yok pek öyle. Herkese tebrikler ve başarılar.

    Not: İçimden bir ses Vettel, yarışdışı kalacak diyor.

  36. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Bu yorum Alonso fanlarının ne durumda olduklarını ortaya koyuyor sanırsam.

  37. dostum "eyer" değil "eğer" olacak. yanlış anlaşılmasın düzeltmem. insanlar gördükçe yanlışı doğru zannediyorlar.

  38. Tebrikler Massa' ya çifte şampiyonu bir kez daha sıralamalar da geçerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı 🙂 Gelecek sene açıkta kalmamak adına Massa cebinde ne varsa piste döküyor ve gelecek teklifleri bekliyor 🙂 Ve bir de yarışa aktarırsa sıralama performansını iyi sonuçlar alabilirse Williams kontratını kapar, olmadı belki bi Caterham 🙂 E kolay değil 1571' i yenmek öve öve bitiremediğimiz 🙂

  39. vah benim şaşırmış kardeşlerim..

    iddia 1:
    1571, üstüste 4 kez şampiyonluk almış vettel'den bile daha iyi, daha kaliteli.
    iddia 2:
    massa da oturduğu koltuğu bile hak etmeyen sıradan bir pilot.

    felipe'nin sıralamalarda bilmem kaçıncı kez üstüste 1571'i devirmesi, durumu 9-8'e getirmesi, yukarıda yazdığım engin ve çok bilmiş iddialarınıza bakarsak, süper bir başarı değil de nedir????

    başarı değilse eğer,

    1. felipe aslında hiç de sıradan bir pilot değil
    2. 1571, hiç de attığınız kadar üstün bir pilot değil.

    valla, iki iddia'nın da en ateşli savunucuları sizlersiniz.

    seçin bakalım, hangi iddianızı kendi ellerinizle çürüteceksiniz =)))))

  40. En çok Kimi'nin Gro'yu geçmesine sevindim

    ozaman şöyle yazsaydın daha iyiydi
    kimi lotusu geçti

  41. Bu iyiydi. 🙂

  42. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    fazla iyimser oldum galiba 😀

  43. rai hata yaptı bence ferrariye gelmekle hayır bu dominiki bulmak için çok mu uğraşmışlar 4 senedir biz ne mal olduğunu anladık daha bu monte anlamadı gitti arkadaş ya bi de daha bundan git sen gelecek sene en hızlı araç bekle hazır elimizde bulunan araçtan daha kötü bir araç yapıp gelecek sene caterhamlarla yarışırsak hiç şaşırmam..

  44. "Alonso yağmur ayarı yapmış!"

    Bunu da okudum ya, coğrafya bilgilerim resetlendi 🙂

  45. farkına vardım ama iş işten geçmişti.

  46. Son 1 hafta olanlar hakkında pek bir şey bilmiyorsun sanırım. 🙂

    Grosjean'ı çok severim son yarışlarda podyuma çıktığında Kimi çıkmış kadar sevinmişimdir. Geçen sene herkes Gro gitmeli dediğimde ben kalmalı dedim ve hep savundum. Hala da severim Gro'yu. Benim alıp veremediğim Lotus ile. Son yarışlarda bir çok pişkinlik yaptılar ve artık varlarını yoklarını Gro'ya verdiler. Duygusal değil mantıklı hareket etmeliler. Kimi'nin pilotlar klasmanında 2. olma ihtimali var.

    Son olarak altlarında aynı araç yok doğru ama bu kadar saçma bir savunma şekli de yok doğrusu. Adam kısa dingille daha rahat hissetti kendini ona geçti Gro da geçebilir sıkıntı yok. 🙂

  47. objektif görüşün için teşekkürler

  48. Yarın Weberin Yarışı kazanmasını ve böyle veda etmesini isterim adama yapmadıklarını bırakmadılar şimdi saygı gösterirler umarım!!!

  49. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Olmaz 🙂

  50. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    beyler sizce valencia 2012 olurmu he 🙂 ?

  51. ferrarifernando  avatarı
    ferrarifernando

    Tek isteğim ferrarinin daha da geriye gitmesi kamyon kadar yavaş bi araç üretsinler belki o zaman toptan bi temizlik olur

  52. appik(Ferrari) avatarı
    appik(Ferrari)

    Ice-Man alonso ya ronaldo nun nou campta yaptığı hareketi yapar sizde rahat olun alo geldi takımı yönetmeye çalıştı. ama seneye 2.pilot olunca görecez

  53. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Doğru. İkisi aynı araçla yarışmıyor. Gro Lotus'a göre daha gelişmiş olan uzun dingilli araçla Kimi ise kısa dingilli araçla yarışıyor..

  54. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ferrari olayı bitirmiş, 2.lik derken hesap yapmadım ama 4.bile olacaklar bu gidişlen sanırım. Spiker Alo'nun aracında değişik parçlar denediğinden bashetti, sanırım bahsedilen 2014 parçaları. Sidepod lar antremanlarda farklıydı, sırlalamarda farklı. Her zaman ki gibi tutturamadılar ayarı. Burdan 2014 aracının da bir işe yaramayacağını anlamış oluyoruz zaten.

    Torro Rosso ve Souber Ferrari'yi geçtikten sonra zaten ne anlamı kalıyor bu durumun. O mal Monte Alo'nun ettiği iki lafa kafa yorana kadar şu takımın başındaki zevzeklerden kurtulsa belki bir kıpırdanma olur.

    Alonso 4 senedir sabrediyor, bence bu kadar yeter, ya f1 i bıraksın, yada başka takımlara bakınsın. Bugün Ferrari'yi bırakıyorum dese tüm takımlardan teklif gelir adama.

    Yarın Vettel kazanır, Webber arıza yaşar, yaşamazsada 4-5 anca bitirir. Kimi podyum yapabiliri de yapamayabilirde. Massa başladığı pozisyondan geriye düşer. Falan filan. Seğredilmese de olur benim açımdan.

  55. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Katılıyorum, 2 Red Bull birden çok açık beyaz çizgilerin dışında gözüküyorlardı. Bakalım herhangi bir karar çıkacak mı?

  56. Cevap massathebest'e idi. Bu arada Mark'a tebrikler. Keşke sene sonunda ayrılmasaydı. Yine de takıma katkı olarak Ricciardo onun yerini dolduracaktır.

  57. ferrarifernando  avatarı
    ferrarifernando

    En son galibiyetini 2008 de almış bi pilotun fanı da anca boyle şeylerle mutlu olur 8.lik harika bi sonuç felipe inanılmazdı bugün

  58. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    rosberg iyi bi start alıpta vettel'in önüne gelirse webber'de iyi bi start alıp yerini korursa bence işler değişir.rai'de galibiyet için en azından hamilton'ı geçmesi lazım start'ta inşallah geçer.

  59. eyer kiminin gro yu geçmesine sevindiysen. gro doğru yoldaymış.
    yalnız unuttuğun birşey var arkadaş ikisi aynı araçla yarışmıyor

  60. ferrari talukatı

    kaç yıllık adamım hayatımda ilk defa böyle bir tanımlama gördüm, umarım kötü bir anlamı yoktur 🙂

  61. Derecelerin onaylanmasini beklemek lazim, zira hem pist disina tasan pilotlar vardi hemde son sektorde SARI BAYRAK bolgesinde yavaslamamiz pilotlar olabilir. Sari bayrak olmasa siralama farkli olabilirdi bence..

  62. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Sadece 2 sıralama daha kaldı.Sabret hep beraber mutlu sona ulaşacağız.Sen yoluna biz yolumuza.
    Bizim derdimiz massayı sıralamada geçmek değil.Bizim derdimiz başka.Sen başka yollardasın biz başka yollarda.Mutlu olduğun şeye bak.Bence hedefini yükseltmelisin.Gerçi massa gibi bir pilotun fanının ne kadar yüksek hedefi olabilir ki.Ancak ilk 10a zar zor girebilmeye sevinmek.

  63. Webber: "İlk Kez Q3'te KERS'im Çalıştı!"

    🙂

  64. Red Bull rahat alır diyordum ama Webber'i beklemiyordum. Perez 5.olurken Button'ın elenmesi de ilginçti. Perez'in koltuğu koruyacağım diye performansını arttırdığı belli.

    Ferrari ise bildiğin katıra dönmüş. Alonso'nun elenmesini de beklemiyordum. Hamilton aracı zorlarken arkada bir yere hasar verdi galiba. Yarın zevkli bir yarış bekliyorum.

  65. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Seneye kıçınız açıkta kalınca bir kahkaha da biz patlatacaz merak etme. Nasıl bir adamısn arkadaş sen, sevdiğin pilot 9. olmuş, önünde daha dün spora katılan Massa'ya göre çaylaklar dizilmiş, oturup kahredeceğine kalkmışın Alo'yu geçti diye seviniyorsun. Söylenecek çok güzel bir laf var da burda, yer müsait değil.

  66. cpkiyi oldu bence 😀 ferranın massa yı heba etmesınden sonra alonsoya cok ıyı oturdu dıyebılırım 😀

  67. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Hamilton pole şansı vardı sektör dereclerini küsüratı küsüratına topladım son sektörde 39.8 yapsa polü alıyordu rosberg biraz hata yaptı geliştiremedi ama hamilton çok sektör zamanlarıyla geliyordu polü geçtim 2.lik gerçekten mümkündü neyse sağlık olsun böylesi daha yarın yarışta rbr uçar bizde arkadan önümüz açık turlarız 3-4 bitirebiliriz ferrari müthiş bir takım ne diyimki ….. Bu arada Hamilton spin attığı lastiklerle başlamıcak yarışa o iyi oldu bir önceki set lastikte 3-4 tur attı yani diğerlerininkiyle eşit bence mercedes çifte podyumu zorlayabilir webber önden kayma yaşıyordu sürekli ama yarın vettel-rosberg webberi startta geçebilir düzlük hızı olarak mercedes bu sefer daha optimumu yakalamış 316 mercedesler 312 rbrlerdi heralde yarın güzel yarış bizleri bekliyor iyi olan kazansın

  68. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Tebrikler, müthiş zafer..

  69. Kimi, Gro'yu geçti; Webber, Seb'i geçti; Massa, Alonso'yu geçti. Lewis de spin attı.

    Bugün takımlarda moraller düşük. 😀

  70. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    9-8 olduğundan takım bulamıyor kendisine dimi?

  71. hahahaha=)

    1571 öne geçse massa elenecekti.
    massa önde kaldı, 1571 elendi.

    1571 öne geçse massa elense, 32 dişiyle birden sırıtacak olan ferrari talukatı,
    massa önde olup 1571 elenince eşekten düşmüş karpuza döndü…
    ne kapak oldu ama..
    —–
    bi izin ver be felipe, 1571'in suratını göremez olduk sıralamaların ardından artık.
    gerideki ferrari'nin içinden inince, kaskı hiç çıkmıyor ki kafadan =)))

    bu arada bir kez daha hatırlatayım,
    durum oldu 9-8.
    kusuruna bakmayın felipe'nin =)

  72. Chewbacca (Wookiee) avatarı
    Chewbacca (Wookiee)

    Webber'e kocaman alkışlar
    Vettel biraz mola versin ama yarınki yarışın en büyük favorisi konumunda

    muhtemelen Mercedes sezonu 2.tamamlayacak

    son olarak alonso'ya geçmiş olsun 🙂

    yakışmadı kendisine acaba yine araçla mı boğuştum diyecek ne diyecek?

  73. Artık bu rezil adamlara söylenecek bir şey yok.Ferrari sonuncu olsun da şu yarışta belki utanırlar diyeceğim ama bu rezil insanlarda yüz olsa 2 sene önce Ferrari'yi bırakırlardı.

  74. En çok Kimi'nin Gro'yu geçmesine sevindim. Ne kadar üzülmüşlerdir kim bilir. 🙂

    Ayrıca Webber'in pole pozisyonunu almasından sonra Red Bull garajı ağlayacaktı neredeyse. Sakin olun Vettel şampiyon oldu zaten. 🙂

  75. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ferrariler bitmiş arkadaşlar Massa son yarışlarda cidden Alonsodan daha iyi tek tur atıyor.Webber bu yarışı umarım sorunsuz tamamlar ama ikinci olarak.Vettel bu yarışı almak zorunda.Sarı bayraklar yüzündenmi alamadı pole u tam bilmiyorum ama yarın yarışı kazanmak zorunda.

  76. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    işte bu rai icin mükemmel sonuç aracı sanırım eskisinden daha rahat sürüyor 5. lik süper oldu webber startta vettele geçilmezse rai icin yarışı kazanmak hiç süpriz olmaz inş startta 1-2 sıra kazanıp ön gruptan kopmayız o zaman podyum garanti ama ins gecen senenin tekrarı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir