Vettel: "Sanki Uçuyormuş Gibiydim"

yazar:

kategori:

Yarışa ikinci sıradan başlayan Vettel, ilk virajda liderliği ele geçirmesinin ardından çok üstün bir yarış çıkardı ve 30 sn’den daha fazla farkla yarışı kazanmayı başardı.

Vettel “Araç kesinlikle mükemmeldi ve söyleyecek daha fazla şey yok. Bazı bölümlerde uçuyordumi en azından ben öyle hissettim. Çok büyük farklar vardı bu yüzden takıma teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Renault’a da teşekkür ediyorum. Başarılarımızın büyük bölümü onlar sayesinde oldu. Çok iyi iş çıkarıyorlar ve umarım gelecek sene bu seneki kadar güçlü ve dayanıklı motorumuz olur.” dedi.

Yarışın ilk bölümünde bir çok sürücüden daha uzun süre yumuşak lastiklerle pistte kalan ve performans kaybetmeyen Vettel, bu güce sezon boyunca yaptıkları çalışmalar sayesinde ulaştıklarını söyledi.

Vettel “Bir sır var mı yok mu bilmiyorum. Çekiş kontrol sistemine sahibim. En azından 3-4 yarış önce öyle söylediler. Bu lastikleri kullanmak çok zor. Çok aşırı hassaslar. Temiz havada sürerken yardımcı oluyor ancak trafikte durum öyle değil. Ancak nasıl olduysa sezonun sonuna doğru lastikleri daha iyi kontrol etmeye başladık. Gerçekten lastikleri dinliyoruz. Belki bu sayede diğerlerinden daha fazla performans çıkarabiliyoruz.” dedi.

Vettel Abu Dhabi galibiyetini kendisini izlemeye gelen ailesine adadı.

Vettel “Açıkçası küçük çocukken yarış zamanımın çoğunu onların önünde geçirdim. Şimdi onlar daha büyükler ve bizi daha fazla kişi seyrediyor ancak yine de onların bu hafta sonu burada olması çok özel bir şeydi. Onları çok seviyorum ve bugünkü onları onlara adamak istiyorum. Onlardan çok fazla güzel şey öğrendim ve bir gün çocuğum olursa ben de bu güzel şeyleri onlara aktarmak istiyorum.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: "Sanki Uçuyormuş Gibiydim"” için 17 yanıt

  1. ABC ABCOGLU avatarı

    f1 2013 çıktı mı ya ? cıkmadı sanırım

  2. Arac o kadar mukemmelki ferranin dominant oldugu yildaki aracindan bile cok daha iyi. Acikca goruluyor redbull en yakin rakibinden her zaman 2 sn daha hizli oldu bu yubu yüzden şampiyonluk çok rahat kazandı. Bu aracla babam bile 4 sene ustuste samp.olurdu yani

  3. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    bende yazdıktan sonra fark ettim zaten 5 sn yavaş + 15 sn hızlı olunca 10 oluyor 🙂

    Rambo mod : on ise sorun yok

    ben yeni bir fan türedi sandım

    DEVAM 🙂

  4. Ve tabiki bu özellik en çokta lastikler eskidikçe işe yaramaya başlıyor. Lastikler yeniyken de etkisi var ama lastikler eskidikçe kontrol gücü düştüğü için çekiş kontrol sistemi müthiş yardım sağlıyor.

    Diğer pilotlar kerblerden geçerken, sert virajlara girip çıkarken afedersiniz bir taraflarından ter akıtıyor ama Vettel efendi için endişe edici hiç bir durum olmuyor kısacası.. Ve sanki bu Vettel'in muhteşem yeteneklerinden kaynaklanıyormuş gibi konuşmaya devam etmenin hiçbir mantıklı yanı yok..

    Aerodinami dışında bir mevzu bu..

    Öte yandan araç altı tepside kullanılan madde halâ bir muamma..

    Sonra da biz bu iş böyle olmamalı deyince, Vettel'e ve Redbull'a saygı duymayınca "çekemeyen komplocular" oluyoruz..

    Yabancı forumlardan bana ne yahu?

    Eğer F1 %50 makine %50 pilot işi olmalıysa ve gün geçtikçe bu oran makine tarafına doğru artıyorsa aranan yetenekli pilot ihtiyacı düşüyor demektir. Bu durum şu an %60 makine %40 pilot ise, Vettel'li RedBull için rahatlıkla %70 – %30 diyebiliriz sanırım.. Hani nerede adil yarış?

    Hatta eskiden Makineye düşen iş daha düşük bir orana sahipti bu yüzden Vettel'i asla Senna'yla bir tutmamız mümkün değil.

    Kendi zamanı içinde yargılayalım derseniz eyvallah.. Yargılıyoruz işte, onda bile sınıfta kalıyor.. Yok çekiş kontrol sistemi, yok tepsi de kullanılan madde… Sanki kendi zamanı içinde yarıştığı pilotlarla adil yarışıyor da bir de kalkıp Senna'yla aynı sınıfta görüp saygı duyacağız..
    Geçiniz..

  5. Çekiş kontrol sistemi = Virajda ve ya viraj sonrasında gaza sonuna kadar basılmasına rağmen araçta en ufak bir yalpalama olmaması. Aracın optimum devirle hızlanması…

    Yani kontra yapacak bir durum oluşmaması.

    Yani gaza basarken hızlanma-direksiyon kontrolü adına endişelenecek hiçbir durum olmaması.

    Yani otomobil sürmek dışında bir şey… Gaza bas direksiyonu çevir git.

    Ulan ben bile bilgisayarda F1 2013 oynarken kapatıyorum bu özelliği… Zevki olmuyor yoksa..

    Anlamadığım; FIA ota b.ka ceza kesip, yasak masak cart curt diye yırtınırken bu kadar önemli bir olaya nasıl izin verdiği..

    Aslında anlıyorumda… Neyse..

  6. "O değil de şu andan itibaren Redbull ve Vettel'ciyim arkadaş! Senna dönemlerinden beri hangi takımı ve pilotu tumuşsam hepsi kesin kaybetti. Bu uğursuzluğumun darısı IVettel'ciğimin başına peeh"

    İmza: MuratbanK

    Bir de böyle deneyelim bakalım. Belki benim şanssızlığım tutar da seneye RBR'yi arkalarda sürünürken görürüz. Denemekten zarar gelmez 🙂 Ayrıca az biraz Rambo Mod: On durumlarda gezdiğim için toplama çıkarmada hata yapmamı mazur görünüz.

  7. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    her habere aynısını yazmissinda 5+15 in 20 yaptığını bilmiyorsun

  8. vay arkadaş redbull'un gözünü seveyim adamın arabası bile kanatlandırıyor… sebastian sana bir sey soyleyeyim o arabayla tarihin gelmiş gecmiş en sanslı adamısın . dunyanın en iyi içercek arabası sende.

  9. 5 saniye yavaş Redbull aracına yetenekleriyle 15 saniye katıp ikinciyle 30 saniye fark açan genç efsane Vettel'ciğim…

  10. Seb ne demiş bir bakalım 'Renault'a da teşekkür ediyorum. Başarılarımızın büyük bölümü onlar sayesinde oldu. Çok iyi iş çıkarıyorlar ve umarım gelecek sene bu seneki kadar güçlü ve dayanıklı motorumuz olur." dedi. Benim %99 güvenim var. Seneye hem Red-Bull hem de diğer kardeş takım Renault motoru ile çıkacak herhalde yarışları 1-2 değil 1-2-3-4 olarak tamamlarlar.

  11. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    pilotluğuna pek laf atmadım ,aşırı sevinmelerine kızdım kızıyorum ,bu demeç nedir ,uçuyormuş kuşmusun vettel ,uçuyorsun dikkat etde, avcının biri vurmasın, bir yerinden ,sonra çırpınmaya başlarsın 😀

  12. eleştirinin içine saçmalıklar ve aslı astarı olmayan komplolar katmak biz türk halkına has birşey.Aksini iddia eden gitsin yabancı portallarda en azılı rakiplerin bile vettele ve redbull'a nasıl saygı duyduğunu görsün.Haliyle bu ülkede çeşitli platformlarda redbull-vettel vs.. gibi durumlarda kâle alınacak bi durumda yok

  13. 4. şampiyonluğunu ilan ettikten sonra elektrikli bisikletini tamir edip ev işleriyle uğraşmış. Acayip biri.

  14. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Bu açıklamayı da nasıl eleştirecekler acaba bekleyelim. Tabi bazıları adamın hakkını veriyor onlara değil lafım at gözlüklü olanlara.

  15. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    çok mütevazı

  16. Vettel "Bir sır var mı yok mu bilmiyorum. Çekiş kontrol sistemine sahibim. En azından 3-4 yarış önce öyle söylediler."
  17. Arkadaşlar Redbulla suikast hazırlığı yapıyoruz gelmek isteyenler ? 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir