Force India ve Sauber Zor Durumda Olabilir

yazar:

kategori:

Red Bull patronu Dietrich Mateschitz F1 takımlarının masrafları kısmak yerine daha fazla yatırımcı veya sponsor bulmaya çalışmaları gerektiğini söylemişti.

Blick’in haberine göre Force India kendisi için çok önemli Sahara Group’un desteğini kaybetmek üzere. Pastor Maldonado’nun arkasındaki 40 milyon Avro maddi destekle Williams’tan ayrılabileceği de konuşuluyor.

Aynı zamanda Sauber’in kurtarma planı olan Rus desteğinin ise artık olmadığı söyleniyor. İddialara göre Sauber Dubai’deki destekçilerine güveniyor.

Yıllar önce Minardi takımının sahibi Paul Stoddart Formula 1’in maliyetlerinden şikayet etmişti ve cevap olarak Ron Dennis şöyle demişti: “Burası zorlu ve rekabetçi bir spor, bunu kaldıramıyorsanız buradan çekilin. Formula 1 herkes içindir, ancak bir aşevimiz yok.”

Mateschitz de benzer şeylerden bahsediyor: “Eğer maddi sorunlar varsa maddi açıdan çözülmeleri gerekir. Eğer bir takım sorunu çözemiyorsa Formula 1’e bağlılıklarını sorgulamalılar. Onların lisansıyla ilgilenen birileri olabilir.”


Yorumlar

  1. Burası zorlu ve rekabetçi bir spor, bunu kaldıramıyorsanız buradan çekilin. Formula 1 herkes içindir, ancak bir aşevimiz yok.

    Bunu diyen takım şimdi sponsoru yüzünden pilot değiştirmeye korkuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir