"Ferrari 2007'de Kural Dışı Araçla Kazandı"

yazar:

kategori:

Ferrari’nin eski performans yönetim şefi markalar şampiyonluğunu kazanan F2007’nin sezonun açılış yarışında kural dışı bir taban kullandığını kabul etti.

Racecar Engineering’e konuşan Stepney 2007 casusluk skandalı hakkında da detaylara değindi.

Stepney takımın kural dışı bir arka kanatla yine kural dışı hareket eden bir taban kullandığını söyledi.

“Adil olarak kazanmak isterdim. Bunun doğru olmadığını düşündüm ve bunu tartıştım. Durdurulana kadar kazanmaya devam etmek doğru yol değildi.”

Stepney’in bunları tartıştığı eski arkadaşı Coughlan ise bunu McLaren’daki patronlarına aktarmış ve takım patronu Ron Dennis FIA’dan konu hakkında onay istemiş.

Arka kanat ek testler sonucunda yasal bulunurken taban kural dışı bulundu.

Dennis: “Ferrari’nin kural dışı bir avantaj elde ettiği açık olmasına rağmen Avustralya GP’sinin sonucunu protesto etmemeye karar verdik.”

Eğer bu protesto yapılsaydı Ferrari muhtemelen ihraç edilecekti ve bu Kimi Raikkonen için 10 puan kaybı anlamına gelecek ve şampiyonluğu Lewis Hamilton kazanmış olacaktı.


Yorumlar

“"Ferrari 2007'de Kural Dışı Araçla Kazandı"” için 41 yanıt

  1. O sene mclaren takim puanlarinin silinmesine ragmen pilotlarinki silinmemisti. Bu biraz da sampiyona heyecani icin yapildi bence. Takimla birlikte pilotlarin da puani silinseydi heyecan kalmayacakti sonucta. Bence oradaki 10 puanin hesabini yapacaklarina pilotlarinin puanlarinin silinmemesine sevinmeliler.

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Aynı hırsızlar denince akla gelen ilk şeyin ne olduğu gibi değilmi… Adam ihanet ettiysede hırsızların yanında yalan söylemedi en azından. Dürüstçe çıktı herkesin kıvırttığna evet dedi. Size göre ihanet bize göre yapılması gereken en dürüst haraketti. Ağzına sağlık, çok güzel yaptı.. Yazdıklarında kalpazan parasıylan 5 para etmez bilgin olsun.

  3. Roma'yı Alonso yakmış desem yeterli olur mu dostum ?

  4. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bu ihanet konusunu bende tam bilmiyorum.
    Lugat yapmadan, açık ve net bir şekilde yazabilir misin?

  5. ******** (spa2000) avatarı
    ******** (spa2000)

    sadece 1 numarayı sorduğuna göre 2 ve 3 ü biliyorsun demektir.
    2 numaralı ihaneti bildiğine göre onun doğurduğu sonuç olan 1 numaralı ihaneti zaten biliyorsun.
    sadece düşünmen gerekiyor.
    aslında düşünmeye bile gerek yok.
    çünkü f1 de ihanet denilince akla ilk gelen tek bir şey var.

  6. sezon bittikten sonra kazananın değiştirilmesi çok saçma olur. o yarışta ferrari diskalifiye edilseydi hamilton değil alonso şampiyon olacaktı çünkü hamilton'la aynı puanı olsa da 1 fazla zaferi olacaktı. kimi diskalifiye olduktan sonra alonso hala 2. kalacaksa o ayrı konu.

    ama bunlar çok gereksiz tartışmalar. kimi o yarış diskalifiye edilseydi mclaren'lar daha rahat olabilirdi, kimi daha değişik performans gösterebilirdi. veya singapurdaki olay o sezon bitirilseydi hamilton 08' brezilyada kendine yetecek bir sırada yine bitirirdi. pilotlar ve takımlar o anın şartlarına göre yarışıyor taktikleri ve düşünceleri de ona göre oluyor. o yüzden sene sonunda şurası şöyleydi demek (kesinlikle illegal olsa bile) yanlış olur.

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    1 numara nedir?

  8. Suni gündem yaratmaya çalışıyor paraya ihtiyacı var herhalde ☺ Red Bull ya da Mclaren buna para vermiş konuşturuyor eküri aleyhiselamı ☻

  9. ulen ogün bi şaka yapalım dedik herhalde şutladılar diye kendi kendime hayıflanmaya başlamıştım:)

  10. abdullah kardeşim facebooktan giriyordum bu haberi görme yetkisine sahip değilsiniz diyor.bendemi bi sıkıntı var yoksa siteden kaynaklanan bir durummu.aydınlatırsanız memnun olurum.

  11. Bu sahtekara artık inanan yoktur herhalde.

  12. bence senin alıp veremediğin reno değilde f.alans,
    sana ve kaplan 61 arkadaşıma söylüyorum.bugüne kadar izlediğim bariz illegal araç brawn gp

  13. ******** (spa2000) avatarı
    ******** (spa2000)

    Nigel, Ferrari'ye tarihteki en büyük 2 ve 3 numaralı ihanetlerini yapmış birisi. (1 numaralı ihaneti yazmaya gerek yok.)
    Bu minvalde bu açıklama hala kendisinin soğumadığını gösteriyor.

    ——————–
    Red Bull'un dominasyonundan sonra ezeli rakibimiz Ferrari ile kapışmalarımızın değeri gözümde arttı ve kıymetini anladım.

  14. Gerçekten mi?

  15. Kütle amortisörden bahsediyor hani yasaklanan illegal olduğu tespit edilen ve o illegal amortisörün kattığı avantajla haketmediği puanlarla sampiyon olusundan bahsediyor.Yalanda değil ortada illegal bir durum var yasaklama var bu avantajla kazanılan ama silinmeyen puanlar ve sampiyonluk var.

  16. diego_armando avatarı
    diego_armando

    O yıl zaten McLaren casusluk skandalı olmasa şampiyon olacaktı. Mp4-22 zaten F2007'den hızlıydı. McLaren kendi eliyle teslim etti şampiyonluğu.

  17. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    o kadar yazdık çizdik ferrari ve mclaren in geçmişi temiz olsaydı ,rbr yi çoktan hakettiği sıraya getirirlerdi, biz yazınca çok bilmiş oluyoruz, ferrari de illegal olaylara karıştı, mclaren de, zaten son dönem 2 takım vardı ,sürekli rekabet eden ama ferrari nin şaibeleri daha çok, bu olay kimi nin zaferine engel olmaz veya kötülemez, çünkü mclaren gerilerdeyken ,ferrari den gelen o datalarla rekabetçi oldu, bu açık zaten ,o sebeple kimi yi etkilemez, hatta son yarışlarda gerilerden gelip kazandı, demekki mclaren orjinalinden daha iyi araç yapmış 😀

    neticede bu spor etik ve ahlaki değil diyoruz ,boşuna laf kalabalığı yapmıyoruz, rbr nin elli tane alaveresi, dalaveresi, illaki var diyoruz ama aynı ferrari ,mc laren gibi ,üstü kapatıldı ,bence son yarışlarda, kimi ye verilen ceza da, alonso nun 2.liğini sabitlemek içindi ,geçmiştede oldu benzer olaylar ,alonso dan kastım, ferrari sürücüsü diye ,hala fia da ve f1 de öneme sahipler, eskisinden azalmış olsada, ferrari ne zaman bernie ile ters düştü ,yerine rbr yi getirdiler ,daha öncede yazdım hatta araya mercedesi de soktular, rekabet olcaksaydı, böyle olmazdı ,

    beygir ve araç kilosunda detaylı kurallar koyarak ,takımlara serbest rekabet vermeleri gerekir di normali buydu ve eşit gelir payı dağıtılması ama f1 in lider takımları ve yönetimi istemiyor, rekabeti kendileri belirliyorlar ve az da olsa bir tiyatro izletiyorlar insanlara ,bu son 4 senede işin tadını kaçırdılar, kendileride farkında, seneye gene ferrari iyi araç yapar ve 4.5 büyük takım rekabete girer alonso nun renosunda da kural ihlalleri vardı, vettel in rbr sindede var, zaman ilerleyince ortaya illaki çıkıcak ,

    yoksa

    sabahın köründe kalkıp, yarışları kaçırmadan izleyen ben ve benim gibi insanlar niçin soğusun f1 den ama sebeplerden en büyüklerinden biriside bu tarz onay verilmiş takımlar, rbr 1.2 saniye hızlı diğer takımlardan, geçende yazdım ,bu kadar takım ve mühendisleri, hızı getiren çözümü bulamıyorsa ,illaki bu işte ihlaller vardır ,neyse fazla uzatmadan, seneye umarım güzel sezon olur tahminimce, ferrari ve mercedes önde olucak ,gene reno güçsüz motor üretir ve başlar söylenmeye geçmişteki gibi ,sayısı belli değil ,dondurulmuş motora tekrar tekrar geliştirme onayı almalarının ,büyük takımalrın hemen hemen hepsinde şaibeli araçlar oldu ama benim bildiğim en az mclaren de oldu eski takımımı hala severim gerçi baya yanlışları oldu

  18. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    he he

  19. sınan matias avatarı
    sınan matias

    protesto etseniz kaç yazardı.adamlar bir yıl boyunca utanmadan ferrari aracına mclaren amblemi koyup yarıştılar. bir de daha şikayet etmemişlermiş de bilmem ne olmuş.

  20. Yalnız esnek taban olayı taa 2007 Avustralya GP'sinde ortaya çıkmış bir olaydı. Kuraldışı olsun veya olmasın McLaren tamamen kendi hatasıyla şampiyonluğu vermişti sezon genelinde.

  21. Ron da öyle bi açıklama yapmış ki gelde gülme.Abi madem biliyodun niye şikayet etmedin diye sorarlar adama

  22. Boş boş konuşun başka birşey değil.Kimse sormaz ki McLaren Bridgestone'a bu kadar çabuk nasıl ayak uydurdu.Ama bir dakika, Nigel ?

  23. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai kural dısı aracla sampiyon olsaydı vettel baska gezegendeki bir aracla sampiyon oluyor kural dısı dedikleri aracla 1 puanla sampiyon olunmaz vetteldeki gibi bütün yarıslarda hacı muratlarla yarışarak sampiyon olunur.

  24. bu sporda hiç kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir en iyisinden en kötüsüne kadar

    şimdi susun ve F2007'nin o mükemmel güzelliğinin tadını çıkartın

  25. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ferrari sever böyle alavereleri kazanamayınca da başkasının bulduğu teknolojileri yasaklama işleriyle uğraşır.Zaten milletin bulduklarını yasaklatmaya uğraştıkları kadar kendileri bir şey bulmak için uğraşsa başarı elde ederlerdi.

  26. bu işler hikaye. adamlar şampiyon olmuş mu? olmuşlar. Nokta. Varsa bir sıkıntı o dönemde çözülecek. o dönemde bunlar tartışılan şeylerdi zaten. bariz bir şekilde esneyen ön köprü kanatları da tartıştık çoğu zaman. kütle amortisörleri de. tabanları da. atı alan üsküdarı geçeli çok oldu

  27. Daha ne olsun illegal olduğu ispatlanmış bir yasaklamayla geçistirilmis peki o avantajla kazanılan puanlar ne olacak

  28. Redbull 4 yıldır alıyorsa ne yapacaz ?

  29. Ya, bırakın Allah aşkına. McLaren de sütten çıkmış ak kaşıktı zaten.

  30. "Adil olarak kazanmak isterdim. Bunun doğru olmadığını düşündüm ve bunu tartıştım"

    Gözlerim yaşardı, Stepney adalet timsaliymiş de bizim haberimiz yokmuş. Peki ondan öncede o takımda değilmiydi Stepney. O zamana kadar Ferrari hiç gri noktaları ve ötesini kullanmamış mı? Neden onları da açıklamamış. Açık bir şekilde gözüküyor ki kendi çıkarı veya takımdan intikam almak için takımı gammazlığıdır. F1'de hiçbir takımın veya pilotun temiz olduğuna inanmıyorum. Her takım eline fırsat geçti mi bunu değerlendirir(en güncel örnek Lotusun geçen hafta sıralmalardan ihraç edilmesi). Pilotlar da bu takımların suç ortaklarıdır.

  31. bu f1 de herşey hikaye

  32. Always Ferrari avatarı
    Always Ferrari

    Nigel Stepney gibi birine 2007 den sonra inancım sıfır olmuştur. O yüzden inanmıyorum bu adama sonsuza kadarda inanmam.

  33. kendi ağzınla demişsin.mclaren-renault eşit değilmiş ! sen yazmışsın !

  34. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    2007 yılında Michelin'in çekilmesiyle, önceden Michelin kullanmakta olan diğer takımların Bridgestone'a geçtikten sonra sürünmesine karşın, nasıl olup da McLaren'ın çok hızlı oluşunu kimse sormuyor tabi.

    2007'deki en önemli olay, Ferrari'nin Bridgestone ile arasında yıllardan gelen ortaklık sonucu paylaştıkları gizli bilgilerin McLaren'ın eline geçmesidir.

    Stepney artık sus, ve otur. Hala neyin peşindesin? Ferrari'nin tüm Bridgestone sırlarını McLaren'a servis ettin, test pilotu ve hatta 1 numarayı taşıyan pilotun dahi eline geçti bu bilgiler. Madem öyle, bu haberde bahsedilen yarışın hemen sonrasındaki Malezya Gp'sinde McLaren nasıl rahat bir dubleye koştu?

  35. Yusuf  Hitay avatarı

    2008 singapur yarış galibiyeti hala olduğu yerde dururken, bu konuları tartışmaya bile gerek yok. eğer güçlü bir lobiniz varsa, yaptığınız her şey yanınıza kar kalır.

    günümüz türk futbolu bu konuda aşmış örneklere sahiptir.

    yalnız f1'de genelde bu durum hep böyle olmuştur. illegal durum, hep sonradan fark edilir. fark edildikten sonra geçmişe yönelik bir yaptırım uygulanmaz. yani atı alan üsküdarı geçer.

  36. ne varmıs renault aracında ? sirf araci durdunsunlar die sezon ortasi kutle amartisorunu yasakladilar birde araci illegal bulsalardu bari

  37. Burada merak edilen bu tabanın 2006 aracında da olup olmadığı, Ron Dennis'in neden protesto etmediği ve 2008 Singapur yarışına bile neden müdahale edilmemiş olması.

  38. bırakın bunları.raikkonen anasının ak sütü gibi şampiyonluk kazandı.sona kadar herkes her şeyi yaptı yapmadığını bırakmadı belkide.ama rai hem fazla zafer kazandı hemde fazla puan.
    o zaman incelesinler 2005-2006 renault arabasını ne varmış bakalım arabada diğerlerinde olmayan extra bir özellik varmı yokmu ?

  39. Harbiden Alonso ne alaka 😀

    #çamuratizi

  40. TifoAlo HRT avatarı

    Alonso ne alaka allah aşkına

  41. yani sahte şampiyonlar raikonen ve alonso

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir