MotoGP: Almanya'da Yağmurun Kralı Stoner

yazar:

kategori:

Sezonun onuncu yarışına ev sahipliği yapan Almanya Grand Prix’inde pazar günü pilotları yağmur karşıladı. Yağmur altında koşulan yarışın galibi Avustralyalı pilot Casey Stoner oldu.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Stoner yağmurun getirdiği avantajla birlikte galibiyete uzanan isim oldu. Startta üçüncü sıraya gerilemesine rağmen Ducati’sinin düzlükteki gücünü iyi değerlendiren Stoner galibete uzandı.

Pole pozisyonunda başlayan Stoner startla birlikte önce Pedrosa’ya daha sonra Dovizioso’ya geçilmekten kurtulamadı. Fakat ilk turun sonunda Avustralyalı pilot ilk virajda rakibini geride bırakarak ikinciliğie yükseldi. Lider durumdaki Pedrosa yarışın her geçen turunda ikinci durumdaki Stoner ile farkı açmayı başarsa da yedinci turda 7.5 saniye önde giderken motorun kontrolünü kaybetti ve yarış dışı kalmaktan kurtulamadı.

Aynı turda yarışa yedinci sırada başlayan ‘The Doctor’ lakaplı Valentino Rossi, Colin Edwards’ı geride bırakarak üçüncü sıraya yükseldi. Bir tur sonra yine aynı noktada ilk virajda bu kez Dovisioso’yu geride bırakan İtalyan pilot bir daha bırakmamak üzere ikinci sırayı ele geçirdi.

Rossi adım adım yükselirken ön tarafta Stoner farkı 4.5 saniyeye kadar çıkarmayı başardı ve rahat bir birincilik elde etti. Almanya’ya damgasını vuran isim Chris Vermeulen oldu. Yarışa 14. sırada başlayan Vermeulen yarışı Rossi’nin arkasında üçüncü sırada tamamladı.

pedrosa_almanya_kaza_753993928.jpg*Bu arada yarışın ardından gelen ilk bilgilere göre motorundan düşen Dani Pedrosa’nın sol elinde parmağının kırılmış olabileceğinden şüpheleniliyor.

Pedrosa yarışı yaklaşık 7.5 sn farkla lider götürürken 7. turda ilk viraja geldiğinde fren anında motorunun arkasının dengesini kaybetmiş ve sert biçimde yerde sürüklenerek kaçış alanına yuvarlanmıştı.

Kazanın ardından Pedrosa güvenlik görevlilerinde yardımıyla kalkmayı başardı ancak ilk gelen bilgiler sol elinde kırık olabileceği yönünde.

Gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Poz Sürücü Takım Lastik Süre
1 C. Stoner Ducati Marlboro Team 47:30.057
2 V. Rossi Yamaha Factory Racing Team + 3.708
3 C. Vermeulen Rizla Suzuki MotoGP + 14.002
4 A. de Angelis Honda Gresini + 14.124
5 A. Dovizioso JiR Scot Racing Team + 42.022
6 S. Guintoli Team Alice + 46.648
7 L. Capirossi Rizla Suzuki MotoGP + 1:04.483
8 R. de Puniet Honda LCR + 1:04.588
9 Shinya Nakano Honda Gresini + 1:16.773
10 A. West Kawasaki Racing Team + 1:29.275
11 J. Toseland Tech 3 Yamaha + 1 laps
12 T. Elias Team Alice + 1 laps
13 N. Hayden Repsol Honda Team + 2 laps
Yarış dışı
14 C. Edwards Tech 3 Yamaha + 8 laps
15 M. Melandri Ducati Marlboro Team + 19 laps
16 D. Pedrosa Repsol Honda Team + 0.023
17 J. Lorenzo Yamaha Factory Racing Team + 0.028

Yorumlar

  1. fatih abi zorlamak iyidir ama bu normal bir zorlama değildi. tur başına 1 sn attı yetmedi yağmurlu havada 1.5 snyeye zorladı nerdeyse. 7.5 sn fark olmus 7 turda daha neden okadar zorluyorsunki. her yarış zorlayarak alınmazki

  2. ah be Pedrosa ne güzel fark açıyordun ama yapabilceği bişi yoktu kızaklanma oldu F1 de bile aracı tutamıyorlar öyle bişi olduğu zaman birde motoru düşünün zaten diken altında gidiyorlar neyseki ucuz atlattı kazayı rahatça kazabilceği yarışı Stonera hediye etmiş oldu olsun sağlık olsun önümüzdeki yarışlarda alırız 1.liği 🙂

  3. Gercekten 7,5 sn fark acmisken yagmurlu pistte kontrolsuz surus aptalcaydi..

  4. Bence burda yağmurun kralı Rossi idi 🙂 biraz daha önde olsa Stoner ile çekişirdi.

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    adamım pedrosanın yarışı bu şekilde bitirmesine çok üzüldüm,yorumları da biraz anlayamadım acıkcası..adam yarısçı,her tur fark acmaya calısacak tabi,7 tur olmuşken yavaşlasa mıydı yani?benim üzüldügüm sey bu yarıstan çok,diger yarısın da sakata girmesi oldu..şampiyonada 1 yarısın önemi yok ama amerikayı da kacırırsa hakettiği şampiyonlugu bu yıl da alamayacak,çünkü stoner yine,ducatinin gücüyle ucmaya basladı,bu yarısta yagmur olmasaydı pedrosanın kazasına gerek kalmadan kazanacaktı zaten..umarım pedrosa şampiyon olur bu yıl..

  6. Bana bu yarış 1999 yılında İtalya Grand Prix’sini hatırlattı.Mika Hakkinen o yarışta arayı baya açmışken hala en hızlı turları atıyordu,kendi hatasıyla yarış dışı kaldı ve ağlamıştı bu hata sonunda.Bu yarıştada Pedrosanın arayı açma hırsından dolayı hata yapıp yarış dışı kalması buna çok benziyordu.

  7. daha ilk turlarda pedrosa gereğinden fazla yüklendi pist koşullarına aldırmadan. düşeceğinin habercisi gibi gidiyordu nitekim düştü. ıslağın en etkili olduğu dakikalarda yapması gereken arayı açacam diye kendini kaybetmek değil aradaki farkı korumak olmalıydı. ama ne kadar fark açarsam kardır diye düşündü ve çok tehlikeli düştü. stoner ve rossi pistin yarış çizgisinin biraz da olsa belirmesini beklediler ve sonra açtılar gazı. doğru da yaptılar kazanmak için. stoner ve rossiye tebrikler. vermuelen de güzel bir performans çıkardı. toni elias'ın ise eskiden kalma rossi ağrısı maalesef devam ediyor. biri bunun kulağını çekmeli o senin akranın değil diye. elias ile rossi, fare ile dağ gibi, belki de bunu hazmedemediğinden böyle yapıyordur 🙂

  8. Vermeulen yağmurda güzel sürdü her zamanki gibi. Rossi zaten yapabileceğinin en iyisini yaptı. Ducati ye yetişmek imkansız gibi birşeydi. Pedrosa fena vurdu bariyerlere kesin sakatlanır dedim ama iyiymiş. Melandri iyice bitirdi kredisini.

  9. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    vermeulen gene yağmur da şov yaptı rossi de pistte geçebileceklerini geçti ama ducatiye yaklaşması imkansız gibi bişeydi umarım rossi alır şampiyonluğu

  10. spiker acaba utanmıs mıdır yarısın ardından? yarış başlamadan dedi vermeulenin burdan podyuma yaklaşması çok zor. 12 mi ne o civardan baslamıstı ama yarısta her şeyin olabileceğini bilmiyor sanırım. ben dedim inşallah podyum yapar olduda 😀

    pedrosa kendi başını kendisi yaktı. yağmurda liderken o kadar hızlı gidersen acımam valla. kontrol diye bir şey var 7.5 sn atmıssın hala her tur 1.5 sn atmaya zorluyorsun. stonera tebrikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir