Button 2014'te Sürüş Stillerinde Büyük Değişiklikler Beklemiyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, daha önce yapmış olduğu açıklamada yakıt tasarrufu nedeniyle sürücülerin belli bölümlerde çok yavaş kalmasından endişe duyduğunu söylemişti ancak Button bu görüşe katılmıyor.

Button “Standart değişiklikler olacak. Araç tamamiyle ters düz olmayacak.”

“Gelecek sene farklı bir şey göreceğimizi düşünmüyorum. Çok fazla yakıt tasarrufu göreceğinizi düşünmüyorum.”

“Hâlâ harika yarışlar olacağını düşünüyorum.” 

“Takımlar zaten şu anda lastik saklama konusunda stratejik davranıyorlar.”

“Lastiklerin nerede çalışacağı, sıcaklık aralıkları ve hangi virajlarda zorlayıp zorlamama konusunda mühendislerimizle ve lastik mühendisleriyle çok zaman geçiriyoruz.”

“Yarış öncesinde ve yarış esnasında aşınmayı, aşırı ısınmayı ve lastik bozulmasını durdurmak için çok fazla bilgi alışı oluyor.”

“Sürücüler 2014’te farklı sürmeyecekler çünkü bu sene zaten lastiklere dikkat etmemiz gerekiyor.” 

“Gelecek sene çok az fark olacak. Her şeyi ilk yarışta öğreneceğiz.” dedi.

Button, testler sayesinde büyük ölçüde yeni motorlara uyum sağlayacaklarını ve 8. vitesin bir fark oluşurmayacağını söyledi.

Button “8 vites olacak  ancak birincisi sadece kalkışta kullanılacak. Bu yüzden 7 vites kullanılacak. Farklı bir şey olmayacak.” 

“Yeni güç ünitelerini ve KERS ile birlikte torku anlamak için testler çok yoğun geçecek ancak bu seneye göre sürüş stilleri o kadar farklı olmayacak.” dedi.


Yorumlar

  1. Bence Her pilot adapte olmaya çalışacak ve sürüş stilleri farklılaşacak, yeni şeyler denemek durumunda kalabilir pilotlar. Bence pilotlar için, gaz pedalını viraj içinde ve viraj çıkışlarında kullanmak daha zor olacak. Islak zeminde kullanımda zor olabilir. Bunlar varsayım tabi ki. Testlerde bir çok şey tecrübe edilecek. Hızlı bir şekilde uyum sağlayıp dayanıklı bir araca sahip olan pilotlar öne çıkacaktır. Önümüzde ki sene tam bir kör uçuş olacak yarış sezonu açısından. Heyecanlı bir sezon olsunda değişimler zamanla kabullenilebilir bence. Lastik konusunda ve yakıt konusunda FİA nın bakış açısını değiştirmesi gerek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir