FIA, F2'nin Taslağını Hazırladı

FIA’nın hayata geçirmeye çalıştığı Formula 2 serisi için planlar netleşmeye başladı.

FIA’nın sitesinde yapılan açıklamada yönetim kurulu, 2009’dan itibaren 3 sene boyunca sağlayıcı olmak isteyen üreticilere çağrıda bulundu.

Daha önceden FIA’nın bu planına karşı endişeler dile getirilmiş, FIA’nın araç başına 200 Bin € ile bunu başaramayacağı belirtilmişti. Ancak FIA yaptığı açıklamada şasideki harcamaları üreticiye bırakacağını ve üreticiye araç üzerindeki reklam bölümlerinden % 20’sinin verileceği belirtti.

74 sayfalık planda şu sözlere yer verildi: "İhaleyi alan firma sadece dizayn, üretim ve her yarışa ve resmi testlere yetecek kadar aynı aracın hazırlanması ve taşınmasından sorumlu olmayacak; aynı zamanda sezon boyunca oluşacak tüm tamirat işlerini de üstlenecek."

"Aynı zamanda sezon boyunca her yarış ve resmi test günlerinde yakıt, lastik, yedek parça, teknik eleman ve her türlü gereklilikleri karşılayacaklar. "

"Yarış kazası sonucunda değişen parçalar için yarışmacıların ödeme yapacağı tahmin ediliyor."

Planda aynı zamanda Avrupa kökenli seride 6 test ve 10 yarış (bir yarışta 2 gün piste çıkılacak)’ta kullanılacak  400bhp’lik aynı aracın üretilmesinden de üreticinin sorumlu olacağı belirtildi.

Aktivitelerin ardından ise araçlar tekrar üreticiye geri dönecek.

Her yarış hafta sonu 1 saatlik antrenman, 1 saatlik sıralama ve yaklaşık 170 km’lik yarışı içerecek ancak 26’dan falza katılımcı olursa bu sistemde değişikliğe gidilebilecek.

Renault tarafından desteklenen GP2 serisine direkt olarak rakip olan bu seride 2şer araçlı takımlara izin verilecek. Katılımlar yarış tabanlı değil, sezon tabanlı olacak.

FIA’nın başarılı üreticiye şampiyonanın isim hakkını verebileceği belirtildi.

Yönetim kurulu ayrıca henüz özellikleri belirtilmeyen motorların 4 zamanlı olacağını ve bir motorun tma bir sezonu tamamlaması gerektiğini belirtti.

Tüm başvuruların 29 Ağustos’a kadar yapılması gerekiyor. FIA, kabul edilen firmayı ise 8 Eylül’de açıklayacak.


Yorumlar

  1. Ertan Akkaş avatarı

    Bence yapabileceklerini umuyorlarsa bu işler McLaren ve Ferrari gibi küçük-ama büyük-takımlar için oldukça iyi olacaktır.

  2. Valla bu isin altindan fabrikalari olan uretici bir takim daha rahat kalkar, Ferrari Mclaren gibi yaris takimlari bu islere girmesin bence..

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Gp2=Renault
    A1Gp=Ferrari
    SuperLeuge=Ferrari
    F2= Mclaren Mercedes olsun artık be olmazmı yani veya
    F2= Mclaren Bmw bu nasıl

  4. Ertan Akkaş avatarı

    Bence o reklamlar Ferrari'nin tırından yansıyan görüntüler 😀 Çaktırmadan reklam yapıyorlar 😀

  5. bu fotoğrafta bir şey var cidden 😛 ferrari f1gpden sonra f2ye de el atar 1980 model kasaları kullanarak 😛

  6. fotografta fiat mı var:D Ferrari alıcak olmasın sakın.
    bakalım nasıl bir seri olacak.gp2 dan farklı şeyler denemeleri gerek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir