Raikkonen Ameliyat Oluyor, Son İki Yarışta Yok!

yazar:

kategori:

Lotus F1 takımının Finlandiyalı yıldızı önümüzdeki Perşembe günü sırtından ameliyat olacak ve bu yüzden sezonun son iki yarışı olan Amerika ve Brezilya’da yarışamayacak.

Raikkonen’in uzun süredir sırt sorunları olduğu biliniyor. Singapur antrenmanlarında bu ağrı çok artmış ve Raikkonen’in sıralamalara katılıp katılmayacağı tartışılmıştı.

Abu Dhabi yarışından hemen sonra bu ağrı daha da artmış. Raikkonen’in ağrı kesiciler olmadan uyuyamadığı söyleniyor.

Raikkonen’in menajeri Steve Robertson’a göre doktorlar Kimi’nin ameliyat olmasını öneriyor ve önümüzdeki Perşembe günü Salzburg’da ameliyat olacak.

Operasyondan sonra Kimi dört hafta boyunca hiçbir şey yapamayacak. Bu onun için sezonun sonu anlamına geliyor.

Elbette bu Lotus’tan ayrılmak için kötü bir yol olsa da, Kimi’nin 2014 sezonu öncesi yapılacak testlerde tam olarak hazır olabilmesi için bunun şimdi yapılması gerektiği belirtiliyor.

7 numaralı Lotus aracı Austin’de takımın yedek pilotu Davide Valsecchi tarafından kullanılacak gibi görünüyor. Valsecchi E21’i Barcelona ve Silverstone’da iki gün test etmişti.

Eğer Valsecchi sürecek olursa, kendisi 2011’deki Jarno Trulli’den sonra Formula 1’de yarışacak ilk İtalyan pilot olacak.


Yorumlar

“Raikkonen Ameliyat Oluyor, Son İki Yarışta Yok!” için 55 yanıt

  1. bir küfür…sonuç çıktığı ilk yarışta kaza yap sonrasında sırtım ağırıyor ameliyat olacağım diye son iki yarışa katılma…ne oldu lotus belkide alabileceği ikinciliği kaybetti…geçmiş ola…

  2. Ayarın tarihi olmasını geçtim, like sayısı da tarihi olmaya aday. Bu kadar yükseğini görmemiştim hiç. 🙂

  3. lotusa duyrulur . kiminin yerine iki yarış için beni alın
    takımlarda lotusu gro ile beraber ikinci yapalım

  4. Aksine başkası içinde beddua etsem yine Lewisi buluyor 🙂 o yüzden o gün sadece aklımdan geçenleri yazmıştım.

  5. Ben takıma söylicem sen de gazetelere bildir demiştir :)) Ben de duydum bunu…

  6. Raikkonen dün akşam takımı arayıp bildirmiş diye okudum bir yerlerde.

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    2008'in sonunda Kimi'yi Ferrari'den yollamaya çalışan Santander'e olanca gücüyle yardımcı olan medya, bu sağlık problemini de boş geçmeyecektir. Hele İngilizler boş durur mu. O ingilizler varya o ingilizler..

    Hele Couthard falan yorumcular arasında olursa yandık. Medya her zaman kan emicilerle doludur bu hiçbir yerde değişmez F1'de de böyledir. Kesin Amerika'da bir sürü dedikodu havada uçuşacaktır.

    Ama Kimi naparsa yapsın bunu engelleyemeyeceğini bildiği için yine takmayacak, ameliyatını olacak, iyileşme sürecinde de kendine en iyi şekilde bakıp, yeni sezon öncesinde antrenmanlarını en iyi şekilde yaparak, 2014'e ve Ferrari'ye hazır olarak gelecektir.

  8. Çok ağır olmuş ama bu, karşılık verecek birşey bırakmadın ki çocuğa 🙂

  9. Menejer direkman Turun Sanomat adlı Kimi Raikkönen'İn tüm dedikodularını anında yazan ve yazdıkları doğru çıkan Fin gazetesinde bildirmiş herkes oradan öğrendi ilk. Google translate'ten habere baktım İngilizceye çevirip, singapur gp'sinde kortizol kullanarak yarıştığı gibi olaylar var.

  10. macaristan bir yana suzukada çok güldüm pereze tur bindirmeden önce telsizden pit duvarina yoldan çekilmesini söylemesi o daha bir komikti iyi güldüm.

  11. Kimi_ in_Rai avatarı

    Lewis için Dua-dileklerin —>Kimi'ye Adeta Beddua oldu.

  12. ağzına saglık klavyenin tuşlarına basan parmakların dert görmesin :))

  13. Asparagas değil,resmi bir haber,lotusf1team'ın ve kimi'nin kişisel websitesinden de açıklama yapıldı.Haberde olduğu gibi 4 haftalık bir iyileşme süreci olacakmış,son 2 yarışta malesef olmayacak,bence yerine Valsecchi geçecektir.

  14. 2 yarışlık Schumi gelsin sürsün aracı 😀

  15. Haydaaaa, buyur burdan yak! Gene noldu yahu, 3-5 gun once hersey tatliya baglanmis gibiydi? Agri sorununun bu kadar ciddi oldugunu sanmiyordum ama saglik da sakaya gelmez tabi.. Insallah asparagas haberdirde son 2 yarisin keyfini cikaririz..

  16. raikkonen sırf gala törenine katılmamak için de bu kararı almış olabilir. malum, Raikkonen'den bahsediyoruz 🙂

  17. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Burası çocuk sitesi değil arkadaşlar. Bazılarının şu sitedeki üyeliklerinin kalkması lazım. Bulmuşlar bir mecra, hiçbir kısıt ve kural da yok klavyeden istedikleri gibi sallayıp eğleniyorlar. Siteye artık bir kriter gelmesi lazım. İnsanları saçma sapan yorumlarla kızdırmaya çalışmaktan başka bir şey yapma çabasında olmayan tiplerden bıktı herkes.

  18. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Ben inanmadım şahsen..ameliyat olacağına değil yarışamayacak olmasına kesin bişeler olmuştur yoksa Raikkonen'den bahsediyorsunuz bu zamana kadar yarıştıda şimdimi bırakacak hatta kısa dingille yarışacak haberinden sonra takımla tekrar arası bozuldu Rai'de iyi madem bende ameliyat oluyorum demiştir ama adamı sabrını zorlamışlardır yoksa raikkonen bir sene para almasa ne olur? fakir mi kalır hayır Kimi'ye şimdiden geçmiş olsun diyorum.

  19. Quantum'un neyin nesi olduğunu F1Grid'de yazmıştım. Adamlar en son Abu Dhabi'de yaptığı açıklamalarda Kimi'nin son 2 yarışa çıkmasını beklediklerini, satın alma konusunda kendilerine düşeni yaptıklarını söylemişti de… İşler Pakistanlı Mansour amcamızın beklediği gibi gitmiyor. Muhtemeln Hulkenberg de yarışmayacaktır Kimi yerine. İtalyan Valsechi'ye şimdiden başarılar dileyebiliriz.

  20. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    olm sen git kumda oyna la valla şu sitede geçirdiğin vakit israf senin adına gerçekten 🙂

  21. Batuhan Yentür avatarı
    Batuhan Yentür

    Efsane ayar, eyvallah

  22. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Evet. Sezon ortasında bıraksa kimsenin bir şey diyemeyeceği bir ortamda, takımdan kuruş alamıyorken, sözleşmesini tek taraflı feshetme hakkı da varken sonuna kadar yarışıp, 2 sezondur çok hızlı olmayan bir otomobille Lotus'u şu anki konumuna taşıyıp, Singapur'da iğneyle yarışıp 10 sıra yükselerek podyuma çıkıp, neredeyse frensiz geçiş hamleleri yaptığı Belçika'da tarihin en yüksek puan alma serisi sona erdiğinde, sizin o çakma efsaneniz Vettel'in altındaki müthiş otomobile rağmen bitik lastiklerle Macaristan'da onu arkasında tutup Charlie'ye ağlamasını sağladığında;

    kalitesini gösterdi.

    Yıllardır yaptığı gibi.

  23. McLarenden ayrılırken de aynı şeyleri yapmıştı ferrarinin renaulta karşı şampiyon olmasını istiyorum diye demeçler veriyordu. karaktersizce hareketler bence

  24. şu lotus hulk,u alsada anlasalar anya,yı konya,yı ferrari takımı

  25. Seneye Alo ile F1'i daha rahat süpürebilmesi için buna ihtiyacı var, hem Lotus için bundan sonra 1 tur atmaya bile değmez. En iyisi bu.

  26. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Kalitesini gösterdi her zamanki gibi

  27. Davide Valsecchi için iyi bir haber. Bende merak ediyorum ne performans gösterecek, umarım Kimi'nin yerine Valsecchi dışında birini almazlar

  28. Ben söylemiştim onu 🙂 genelde Lewis için dileklerim hep ters tepiyordu bu sefer tutacakmı merak ediyorum.

  29. Eyvallah Kardeşim. Sende öylesin.

  30. Rai bak dostum gerçekten ağrın var mı yok mu yoksa bu bir bahane mi bilemem ama. Seneye lütfen ağrın sızın olmasın canım kardeşim. Kendine iyi bak

  31. The Ron (spa2000) avatarı
    The Ron (spa2000)

    Öz kardeşimsin.

  32. hayret bunca zaman yarıştı . iki yarış sonra ameliyat olsun olmazmı . bu durum biraz lotus,a kellek atma olabilirmi

  33. Böyle bir lütfa can kurban

    Yanlışımı görmemi sağladığınız için de Teşekkür ederim.

  34. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    Kimi'ye burdan acil şifalar diliyorum.Umarım seneye FERRARIMIZLE güzel bir geri dönüşe imza atar Alonsoyla beraber fırtına gibi eser inşallah 🙂

  35. The Ron (spa2000) avatarı
    The Ron (spa2000)

    Türk'ün Ata'sı…………….

    Yüce Allah'ımızın bahşettiği şu lütfa bak.

    ——————-
    Ayrıyetten, "son olarak" değil, "ilk olarak".

  36. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    bu resmi paylaştıktan sonra yarışır yani.

    https://twitter.com/alo_oficial/status/398505596548546561/photo/1

  37. Sağlığın bahanesi olmaz. Hemen komplo teorilerine başvurmak genlerimiz de var diye düşünmeye başladım artık. Yapılan şey gayet mantıklı. Hatta bunun planlı bir program olduğunu da düşünüyorum. Seneye hazırlanmak açısından yerinde bir davranış. Raikkonen maaşını fazlasıyla bile alsaydı bu ameliyat olurdu. Anlaşmalar al parayı git çalış mantığında imzalanmıyor. grip olduğunuz da 3-5 gün rapor aldığınızda hakkınız oluyorda, Raikkonen sırf parasını almadığı için ameliyat oluyor demek çok komik.

  38. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    bence para konusunda sıkıntılar devam ettiği için kimi bu ameliyatı erken tarihe aldı ..

  39. şunu iyice anlamış oluyoruzki.bu spora adanan sadece schumacher miş.43 yaşında olmasına rağmen magny coursdaki testi yakından takip etmesi muhteşemdi.yine zamansız gittin be schumi.

  40. sınan matias avatarı
    sınan matias

    en iyisini yaptı.lotusun yaptıklarının yanında bu az bile kalır.şimdi onlar (eric +permaine fransız düzenbazlar) düşünsün.

  41. site yönetimine:hiç olmassa 10 kasım la ilgili bi resim bir siyah kurdela falan birşey koysaydınız Ata'mızın anısına…

  42. Bana pek inandırıcı bir bahane gelmedi ama yinede çok geçmiş olsun Kimi’ye. Bir takımla anlaşması bulunduğu halde gidip 2014 için anlaştığı takımla koltuk ayarı yapmak ve arkasından toplantı yapmak saygısızlıktır. Şu anki takımı ile 2014 de yarışacağı takımın markalar klasmanında üçüncülük için mücadele ettiğini biliyoruz belki de bu da konuşulmuştur Maranello da Kimi de yardım sözü vermiştir kim bilir İnsanın aklına gelmiyor değil bu tür şeyler.

    Fernando Alonso’nun da Austin’de yarışamayacağı söylentileri var halen Abu Dabi de pit çıkışında yaşanan olaydan dolayı ağrılarının olduğu ve tedavi gördüğü söyleniyor.

    Son Olarak

    Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle anıyorum.

  43. bu arada senenin orta bölümlerinde Hulkenberg'in Sauber ile anlaşmasını feshettiği ortaya çıkmıştı. Quantum anlaşması tamam olursa Hulkenberg'in erken yarışması sözkonusu olabilir heralde.

  44. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Ameliyat bahane bence 🙂

  45. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Kim diyordu bilmiyorum bir yorum okumuştum, Rai son yarışlara çıkmasın da Ham 3. olsun, dilekleri gerçek oldu :)) Bakalım Ham 3, olabilecek mi.

  46. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bu benım ıcın kötü haber fakat boyle zorlu bir seride acı cekerek yarışmak pilotun maximumu elde edememesini sağlar seneye ins iyileşirse eski kimi yi izleyebiliriz.

  47. bizim f1 izleme sebebimiz son iki yarışta ortadan kalkmış olsada iyi oldu küfürbazların takımına daha fazla hizmet etme kimi ne halleri varsa krocin ile görsünler bakalım

  48. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    seneye iyi ol gel şampiyonluk beklemez…

  49. Lotus, Quantum anlaşmasını hala açıklayamadı. Sıkıntı bence devam ediyor. Sebep bu. Sırt ağrısı falan fasa fiso.

  50. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Lotusun 3.lük hayalleri de bitmiş oldu böylece.

  51. Hoppalaaaaa!

    O zaman Hülkenberg Lotus'a şimdiden gelir mi? Daha onun anlaşması bile doğrulanmadı. Hala Maldonado'nun gelmesi olasılığı var.

    Kimi yine ortalığı karıştırdı 🙂

  52. Benimde kulunclarim agriyorda parasizliktan iste 🙁

  53. şimdiden geçmiş olsun kimi.çok çektin sırt ağrısından inş.kurtulursun da gerçek kimiyi daha çok izleme fırsatı verirsin.

  54. Para bitti aşk bitti raikkonen evine gitti 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir