MotoGP: Pedrosa Kazadan Sonra Amerika GP'sini Kaçırabilir

yazar:

kategori:

MotoGP doktoru Claudio Costa, Dani Pedrosa’nın eğer elinden sakatlandıysa cerrahi müdahalenin gerekeceği ve Alman pilotun gelecek hafta Laguna Seca’da koşulacak olan Amerika Grand Prix’ini kaçırabileceğini doğruladı.

Bugün öğleden sonra Almanya’nın Sachsenring pistinde koşulan yarışta Pedrosa lider durumda giderken ilk virajda motorunun kontrolünü kaybetmiş ve çok şiddetli bir şekilde lastik briyerlere çarpmıştı. Bu olayın ardından Pedrosa sol elinin bir kaç noktasından sakatlandığı bildirildi.

Italia1 televizyonuna konuşan Costa şunları söyledi: " Çok hassas bir konu, çünkü elinde ekstansör tendonuyla birlikte bir kırık olduğu gözlendi. Hala sol elinde doku zedelenmesi ve orta parmağının ekstansör kasında hasar var. Ayrıca bununla birlikte sağ parmağında da burkulma var."

" Önemli olan yarası burada Cinica Mobile’da tedavi edildi ve şimdi İspanya’ya geri dönecek ve eğer bir operasyon geçirirse Brno (Laguna Seca’dan sonraki yarış) hakkında konuşmamız gerekecek. Ayrıca sol ayak bileğini de burkmuş durumda ve peroneal ayak bileğinin yan kemiği ayrılmış durumda. Fakat sol elindeki hazar ile karşılaştırıldığında çok ufak bir yaralanma."

Bununla birlikte Doktor Costa, Pedrosa’nın Amerika’da yarışamayacağını söylemiyor, cerrahi bir operasyon geçirmesi halinde elinin dinlendirilmesi Ağustos ayının ortasında koşulacak olan Brno yarışı öncesi daha iyi bir seçenek olarak görülüyor.

" Laguna Seca’da sol elinde risk oluşması mümkün fakat şu anda doktorlar sol elindeki hassas doku bozulmalarını en iyi şekilde iyileştirmek için çalışıyorlar, bu yüzden Çek Cumhuriyeti Grand Prix’inde geri dönmesi gerekebilir çünkü arada bir tatil dönemi var."

Repsol Honda takımından açıklamada Pedrosa’nın sol el küçük parmağında çatlak olduğu ve ayak bileğinde de çatlak olmasının mümkün olduğunu söyledi. Pedrosa bu hafta Barcelona’da kendi cerrahı Dr. Xavier Mir ile görüşecek.

Dr. Costa yaptığı açıklamada Pedrosa’nın motordan düştükten sonra pist üzerinde kayarken kerblerin üzerinden geçtiği anda en çok hasarı aldığını belirtti ve bu tür olayların MotoGP sporunda kaçış alanları konusunda çok önemli bir sınav olduğunu söyledi.


Yorumlar

  1. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    arkadaşım ne aptallığı…
    adam kendini atmadıya yere yağmurlu yarış ve kaza olabilir yanii

  2. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    yaptığı acemlik mi şanssızlık mı yqsa kısmen aptallık mı anlayamadım lider giderken olacak iş miydi bu.kendi kendini bitirecek yarışı kaçırırsa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir